יש הנחה לגלישה בחרמון?
-
הסתדרות המורים/חבר/בהצדעה?
-
לא שידוע לי.
יש בכל שנה אפשרות לרכוש שוברים בהנחה דרך אתרים כמו וואלה וכו.. ואם לא משתמשים בהם לקבל את הכסף בחזרה.
השנה משום מה עצרו את המכירה וכתוב שהיא עדיין לא נפתחה.
-
עלויות בחרמוןהחלטתי לעשות תרגיל חשבוני אבסורדי.
לפי האתר – סקי פס 4 ימים 850 ש"ח. אין לשבוע, אז חיברתי עם עוד ימיים 470 ש”ח. סה"כ לששה ימים זה 1020 = 255 יורו. 20 יורו פחות מאשר סקי פס 6 ימים בצילרטל. אחלק את מחיר הסקי פס לאורך הקילומטרים שניתן לגלוש באותו מחיר. בצילרטל – 45 סנט לק”מ. בחרמון (בהנחה הלא שפויה שיש 30 ק”מ) – 8.5 יורו לק”מ. בעלות הכללית עד כאן – שוויון.
נכנסתי בבוקינג לעשות הזמנה לשבוע במלון הציידים בנווה אטיב לששה ימים מראשון לשבת. המחיר שקיבלתי כלקוח מועדף של בוקינג לדירת סטודיו 35 מ"ר לשניים - 1147 יורו. 572 יורו לאדם; או 95 יורו ללילה לאדם. יותר ממה שאנחנו משלם עבור ארבעה אנשים בדירת 120 מ”ר בצילרטל לשמונה לילות; או 36.5 יורו ללילה לאדם. למען הגילוי הנאות: המחיר באוסטריה לא כולל ארוחת בוקר. בנווה אטיב – כן. העלות בפרק זה – 280 יורו החרמון יותר יקר.הדלק מתל אביב לחרמון (כולל המתנה בפקקים במגדל שמס) שקול לדלק באוטובאהן ממינכן לצילרטל (כי הדלק גם יותר יקר כאן). לפי YNET לפני כמה שנים, עלות ק”מ נסיעה ברכב פרטי – 2 שקלים אם אסע בכביש 6 (אז אני מקזז אגרה לעומת וינייט) יש לי 200 ק”מ = 800 ש”ח עלות החזקת רכב = רכב ב-200 יורו באירופה. אז הנסיעה לצילרטל יקרה יותר ב-50 יורו.
כוס שוקו בחרמון תעלה לי כמו שניצל באוסטריה. הארוחה בנווה אטיב או במג’דל שאמס תעלה כמו ארוחה באוסטריה (אם לא יותר, אבל אני לא מתחשבן).
מאחר והטיסה עלתה לי 250 יורו, שבוע בצירטל = שבוע קסום בחרמון.
כמובן שבתרגילי המופרע קניתי נעלי סקי בחנות (המוכר ניסה לדחוף לי נעליים בגודל 28.0 “כי זה הכי נוח לך” ולא 26.5 שזה מה שאני צריך) ושילמתי עליהן מחיר מופקע בלי החזר מע”מ.
-
מן הסתם למי שמעוניין בחופשת סקי של כמה ימים יותר משתלם לטוס לחו״ל.
אבל ההבדל הוא שהחרמון מיועד למי שרוצה לעשות רק יום אחד של סקי ולא יכול או לא מעוניין בחופשה ארוכה.
גם לדעתי לחלק גדול מאוד מקהל היעד של הגולשים בחרמון יש רכב מליסינג כך שהם לא משלמים על דלק.
-
התרשמתי מהניתוח היסודי של עלויות הגלישה בחרמון לעומת העלויות בחו"ל.תרשה לי רק להוסיף ולציין שעלות הנסיעה בארץ היא בדרך כלל על חשבון העבודה. מבחינתי המצב פחות טוב מכיון שמספר עובדים בחברתי שנדבקו בחיידק,נוסעים לחרמון ואני מממן מבלי לגלוש כלל.
-
אל תדאג
גם הם לא ״באמת״ גולשים …
זה רק ״בכאילו״ ….. אין מספיק מקום לגלוש בחרמון ובאמת גם אין על מה ...
-
יש חבילות ב339 שח סקי פס כניסה לאתר והשכרת ציוד
וב259 שח סקי פס וכניסה לאתר
-
נא לא לשכוח את אלו שנרמסים בבקר ,ואת אלו שחוזרים בלילה לאחר נסיעה שמקבילה לירידה לאילת.ולמחרת מקטרים.אני השבוע בבית.