ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול משפחתי לרומניה אוקטובר 2017

פורום אירופה
    4
    9
    3050
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מיטל_3653211
      מיטל_3653211 נערך לאחרונה על ידי

היי חברי הפורום, אנו משפחה בהרכב של זוג + 2 בגילאים 13, 9.  מתכוונים לטוס לרומניה לטיול מתגלגל בין התאריכים 1.10.17 ועד 15.10.17. אמנם יש עוד זמן אך מתחילה לבדוק בכללי את הדברים  ואשמח לחוות דעתכם מתוך ניסיון:

1. איזה רכב עדיף לשכור שיהיה מרווח, נוח והכי חשוב בטיחותי. שיהיה מקום ל-4 מזוודות, חשבנו על ג’יפ 4X4 אוטומט, האם מומלץ ? (מסלול הטיול כולו בערך כ-2000 ק”מ במצטבר).
      2. אנחנו נוחתים בבוקרשט, בקווים כללים מתכננים לעלות צפונה לקורטאה דה ארגש, סיביו,סיגישוארה, אלבה יוליה, טורדה,באיה מארה, ביקאז, בראשוב, פואינה בראשוב, סינאיה וימים אחרונים בבוקרשט. קראתי שיש המעדיפים לעשות את המסלול בסדר ההפוך, אשמח לשמוע מה יותר מומלץ ?
      3. בהתחשב שהנסיעה בתחילת אוקטובר, האם יש מקומות במסלול שציינתי  שהופכים להיות ללא רלוונטים עקב תנאי מזג האוויר (שלג וכדומה) וכדאי לוותר עליהם (הכוונה למקומות כמו: מעבר ההרים ביקז, האגם האדום laco rosu)                            אשמח לשמוע ממכם, wink
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • yo533
        yo533 נערך לאחרונה על ידי

היי

חפשי בשירשור “פרפראות רומניה” מי שכותב הוא אילן.

לדעתי הוא הטוב ביותר להמליץ לך ולהדריך אותך בקשר לאתרים הנ”ל.

תהני רומניה נהדרת.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • מיטל_3653211

תודה על העצה...כבר הספקתי לעבור על פרפראות ברומניה, בטוחה שעוד איעזר רבות במידע שאילן מפרסם.  מקווה שאילן יענה לי על השאלות 

• אמה
            אמה נערך לאחרונה על ידי

מיטל,כרטיסי טיסה כבר נרכשו?

אם עדיין לא,הייתי שוקלת לפצל טיסות. בוקרשט-קלוג’ או להיפך..

פשוט ייתן לכם מענה נכון וקל יותר..

אם אין כוונה,וכביש טראנספגרש כבר סגור,לא רואה סיבה מיוחדת להגיע ולעצור בקורטאה.

• מיטל_3653211

היי אמה, כרטיסי טיסה כבר נרכשו לבוקרשט. לגבי הכביש טרנס פגרשן, הרי רק בדקה האחרונה אוכל לדעת אם הכביש פתוח / סגור... איך את מציעה לי להתחיל את מסלול הטיול ?  

• אילן Ilan
                אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

שלום מיטל !

- אומנם קצת באיחור אך משאלתך התגשמה .

- אני מבין שאתם תנצלו את חופשת הסוכות לטיול ברומניה . 

- השנה מזג האויר באוקטובר היה בלתי צפוי . השלג הראשון ירד בחמישי לאוקטובר אך רק בפסגות הגבוהות מעל 1600 מטר .

לאחר מכן היה שבוע יבש ובתאריך 17.10.16 הפתיע השלג הרציני שתפס את הרומנים לא מוכנים . מה יהיה בשנה הבא ? את יודעת למי ניתנה הנבואה ! 

- הג’יפ אונם רכב חזק אך הוא גבוה וגם מרכז הכובד שלו גבוה ולכן פחות יציב וגם לא מצטיין בתא מטען גדול. לפי המקומות שציינת מספיק רכב רגיל עם תא מטען גדול שיספיק למזוודות שלכם , אך שיהיה מצויד בצמיגי חורף ושרשראות בתא המטען לכל מקרה חריג .

אני שוכר שנים את הדצ’יאה לוגן הרומנית בעלת מרווח גחון גדול יחסית ותא מטען של 510 ליטר, אך הוא ידני . בתא המטען הכנסנו שני טרולים 24 אינטש, שניים של 20 אינטש ושני תיקים רכים .

הייתי הולך לכיוון טויוטה קורולה אוטומטית ( או שוות ערך ) שהיא בעלת תא מטען גדול . בדקי בארץ אם המזוודות שלכם יכנסו בתא המטען שלה .

- אני ממליץ לנסוע בכביש C7 מצפון לדרום כיוון שהקטע לאחר אגם ווידרארו הוא בירידה מלאת סיבובים עם יער משני הצדדים שלא מאפשר לראות כלום חוץ מעצים .

מבחינת נהיגה הרבה יותר קל לרדת את הקטע הדרומי מאשר לעלות אותו .

הקטע היפה של כביש זה הוא חלקו הצפוני .

כביש הטראנספאגאראש נסגר מנהלית בראשון לנובמבר או לפני זה אם תנאי מזג האויר מסכנים את הנוסעים בו .

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • מיטל_3653211

קודם כל תודה על המידע.  לגבי הרכב - התכוונתי למה שמכונה אצלינו ג'יפון ( מיצובישי אאוטלנדר) ולא לגיפים שמספקים בטיולי הגיפים המאורגנים. האם המלצתך נשארה כשהייתה ? 

התכנית הכללית היתה נחיתה בבוקרשט, נסיעה לכיון קארטה דה ארגש, וצפונה דרך טרנס פגרשן לסיביו.... לאור המלצתך לעשות את הטרנס פגרשן מצפון לדרום, כלומר לרדת לכביש זה מכיוון סיביו, אם הבנתי אותך נכון ?

איך אתה ממליץ להתחיל את מסלול הטיול, לאחר הנחיתה בבוקרשט ולקיחת הרכב

בשעות הבוקר בסביבות 10:30. אשמח אפילו באם תרשום את נקודות המסלול בכללי. 

שוב תודה על המידע ושבת שלום

• אילן Ilan
                    אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

שבוע טוב מיטל !

- אישית לא מכיר את המיצובישי הזו , אך ראיתי שחשבתם על רכב אוטומטי ולא בטוח שתמצאו כזה ברומניה היכן שרב הרכבים הם ידניים . אם אתם נוהגים ברכב כזה בארץ אין שום מניע שתשכרו כזה ברומניה .

- אתם נוסעים בתקופת ביניים בין העונות, תיהנו מצבעי השלכת היפים של רומניה אך רוב האטרקציות יהיו סגורות או פתוחות רק בסופי השבוע, דוגמת פעילויות הקיץ בארנה פאלטיניש ליד סיביו .

- אני אשמח לעזור לך, אך לא אוהב לקבוע לבד מסלול כש אני לא מכיר את העדפות הנוסעים וגם כמה ימים רוצים להקדיש לבוקרשט .

- האם אתם אוהבים באולינג ? בבוקרשט מסעדה עם אוכל טעים , 8 מסלולי באולינג, 10 שולחנות ביליארד ושלוש עמדות קליעה למטרה . מסעדת TRICKSHOT נמצאת בקומה השנייה של קניון MALL PEROMENADA ואחרי אמצע נובמבר הופכים את המרפסת למשטח החלקה על הקרח. דמי כניסה 20/25 רון ושכירת נעלי החלקה 15 רון . כדי לבקר בקניון ולשלב קניות, אוכל והנאה .

- תוכלי לשלוח לי מאיל לפרטי .

חג אורים שמח ונובי גוד !

• מיטל_3653211

שוב תודה על המידע אילן.  ככל שיתקרב המועד ואשב  על תכנון מסלול הטיול, אשמח להיעזר בך במידת הצורך.  

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון