תכנון מסלול לתאילנד
-
אנחנו שתי חברות בנות 40+ שרוצות לטוס לתאילנד באמצע פברואר לכמעט 3 שבועות. חשבנו על 5 ימים בצפון, 11 ימים ב- 3 איים בצד המזרחי, קוסמוי, קופנגן וקוטאו ועוד 3 ימים אחרונים בבנגקוק. לצפון מציעים לנו רק טיולי ג’יפים, אומגות ורפטינג. אנחנו לא כ”כ בטיולי אקסטרים. האם יש טיולים אחרים מומלצים? וממי אפשר לארגן כאלה? לגבי האיים, האם 3 לילות בכל אחד מספיקים או שעדיף לחלק אותם אחרת? אנחנו יותר בקטע של חופים שקטים, נופים, מסאז’ים וכאלה, ולא רוצות את כל הבלגן. מצד שני אנחנו רוצות גם לטעום מחיי הלילה. איזה חופים עדיפים בקוסמוי וקופנגן אם מחפשים שקט מצד אחד אבל לא רחוק מדי מהמרכז? והאם יש מלונות מומלצים בכל אחד מהם (4 כוכבים ומעלה?). במיוחד בקוטאו, איזה מלונות מומלצים?
תודה על העזרה

-
עדיף לחלק אחרת 11 יום. אני הייתי נשאר 8 בקוסמוי ו 3 ימים בקוטאו או קופנגן.
-
בצפון ממש לא חייבים לקחת טיול גיפים.
אפשר להתמקם בצאנג מאי ולצאת ממנה לטיולי יום שתוכלו לארגן בקלות במלון בו תשהו, או בכל סוכנות תיירות בעיר, ויש הרבה כאלה. כדאי לבוא מוכנים מראש עם רשימת הטיולים שתרצו לעשות.
בקשר לצאנג מאי, ממליץ לכם לחפש לינה בעיר העתיקה.
תוכלו להתייעץ עם אורית מצ’אנג מאי – פרטים שלה תמצאו כאן בפורום.
-
ג'יפים בצפון ממש לא אקסטריםנוסעים על כביש רגיל, פשוט בג’יפ ולא ברכב פרטי.
החלק האקסטרימי הוא אולי הריצה בבוקר לתפוס מקומות בג’יפ בנסיון שלכן לשבת יחד באותו ג’יפ (אם חשוב לכן) לתפוס אולי מקום ליד הנהג ולשרוד את המוסיקה המזרחית (אם לא לטעמכן).
אתן יכולות לקחת טיול פרטי, אפשרי בג’יפ אבל אני ממליץ בואן שהרבה יותר מפנק.
בצורה כזו תשלטו הרבה יותר על מסלול הטיול, לדעתי כדאי כבר מראש לקבוע אותו מישראל.
עוד אופציה היא טיולים יומיים, פרטיים או קבוצתיים.
אני אוהב את הצפון, הייתי מקדיש לו יותר מ 5 ימים אבל ממליץ לכן לקבוע מסגרת זמן רק אחרי שתחליטו מה אתן רוצות לראות ולעשות.