מסלול טיול
-
שלום לכולם, אני מתכנן לטוס ליבשת בפבואר בערך
למשך 3 חודשים או עד שיגמר הכסף (מאמין 4 חודשים).
אני מתלבט במסלול לאילו מקומות כדאי ללכת ואילו עדיף לוותר.
חשבתי להתחיל בדרום מאושוואיה ולהתקדם דרך
אל קלאפטה, אל צ'לטן, ברילוצ'ה ולהמשיך לפוקון או לקרטרה
להגיע לבואנוס איירס ולהמשיך הלאה
לבוליביה, פרו, קולומביה
ובהתאם לזמנים ולכסף להכניס את צ'ילה, סאן אנדרס וקובה.
ואני ממש רוצה גם ללמוד גלישה והבנתי שבברזיל או מקסיקו זה המקום.
יש לי תקציב של 30 אלף פחות או יותר ואני מתלבט מה לעשות
כי אני דיי בטוח שלא אספיק את הכל, לא בכסף ולא בזמן.
חשוב לי טרקים קצרים ויפים, נופים יפים, אטרקציות טובות ואקסטרים
וכמובן צ'יל בקאסות בין לבין.
אשמח להצעות איפה לשנות ומה לעשות, אני ממש קרוב ללוותר על כל ארגנטינה וצ'ילה ומה שבסביבה ולהתחיל ישירות מבוליביה.
תודה רבה לעוזרים
-
היי
התקציב שלך לא גבוה ו3-4 חודשים זה זמן מכובד אך לא אינסופי, לכן בשילוב 2 הנתונים האלו המלצתי החמה היא להתמקד בכמה מדינות בודדות ולא להתפזר על כל המדינות שרשמת.
אתה צריך דבר ראשון לתעדף את מה שמעניין אותך מהגבוה לנמוך ולפי זה להבין על אילו מדינות לוותר.
במבט ראשוני נראה שהשילוב של ארגנטינה וצ’ילה מדרום לצפון (הן הרי מקבילות אחת לשניה ופשוט מזגזגים ביניהן) יתן לך את הטרקים ,האקסטרים והנופים.
לאחר מכן אתה יכול להמשיך לברזיל כדי להנות מהחופים וללמוד לגלוש. (כמובן שיש עוד המון מה לראות בברזיל אך אני מתייחס נקודתית לגלישה).
שים לב שכביכול מדובר “רק” על 3 מדינות אבל כל אחת מהן היא מדינה ע-נ-ק-י-ת וניתן לבלות בהן הרבה יותר מ3-4 חודשים בלי להשתעמם.
לא משנה מה האופציות שאתה שוקל- מקסיקו וקובה הן סטיות גדולות מדי מדרום אמריקה בכדי לכלול אותן בטיול של 3-4 חודשים, והייתי מוריד אותן מהפרק.
-
אחת ההוצאות הכבדות בטיול היא נסיעות (כולל טיסות). אתה רוצה להכניס לתוך פרק זמן קצר כמות גדולה של מדינות, חלקן עצומות בגודל עם מרחקים מטורפים (אתה מודע, למשל שבין האיגואסו לבואנוס איירס זה אוטובוס של 20 שעות ברצף?), פלוס טיסות פנים (לקובה למשל), ועל פני שתי יבשות שונות (מקסיקו/קובה לא בדרום אמריקה, אלא בצפון-מרכז אמריקה).קודם כל, צמצם את כמות היעדים. תחשוב מה הכי חשוב לך, ותתמקד בזה. אחרת תבזבז הון, ואת רוב הזמן תבלה בישיבה תוך בהייה מחלון של אוטובוס.
-
אוקיי.
בואו נניח שאני מוותר על מרכז אמריקה ואתחיל מאל קלפאטה במקום אושוויה ונשאר בדרום וכנראה מסיים בקולומביה או ברזיל.
אם ככה יש את ארגנטינה, טיפה צ’ילה, פוקון, בוליביה, פרו, קולומביה ולזרום על מה שיש.
השאלה אם התאריכים של תחילת פבואר והמזג אויר במקומות האלה הם סבבה
-
*טיסות בינלאומיות -
כן, פברואר זו תקופה מצוינת לדרום ארגנטינה צ’ילה, כלומר לכל האזור שאתה מתכנן מאל קלפטה ועד פוקון.
(אגב בהקשר הזה – בקרטרה אוסטרל אתה יכול לעבור בין אל קלפטה/צ’אלטן לברילוצ’ה. היא לא אחרי ברילוצ’ה לכיוון צפון כפי שכתבת בהתחלה)