ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול 3 שבועות בקיץ

פורום צפון אמריקה
    14
    25
    3849
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • קובי0711
      קובי0711 נערך לאחרונה על ידי

אנחנו משפחה עם 2 בנות מתבגרות . מתכננים בקיץ הבא טיול 3 שבועות. החובה שלנו זה ניו יורק ומפלי הניאגרה עם גיחה ליום לטורונטו.

האם ניתן לשלב יחד עם זה גם את החוף המערבי?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דור.ד
        דור.ד נערך לאחרונה על ידי

ניתן בוודאי שכן

כמובן שמוסיף עוד זמן טיסה ויום מעבר ובד”כ כרוך גם בתוספת עלות כתוצאה מכך.

כמובן שאפשר להישאר רק בצד מזרחי ולשלב אחד מאזורים כגון: הרים לבנים ואזור ניו אינגלד (כולל בוסטון)  או וושינגטון הבירה  או פלורידה.

וניתן פשוט להיות 3-4 ימים בניו יורק + 3 ימים לאזור ניאגרה וטורונטו ומשם להמשיך לעוד שבועיים בחוף מערבי.

אתם צריכים לראות מה מעניין אתכם יותר ולהחליט

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • קובי0711

תודה

כעקרון החוף המערבי נראה לנו הרבה יותר מעניין מלבד כמובן ניו יורק והניאגרה

רציתי לוודא שאני לא עושה טעות מבחינת לוח הזמנים ויוצר לי לחץ בחוף המערבי

מבחינת עלויות זה היה או החוף המערבי או אורלנדו

לפיממה שביררתי אורלנדו לא יותר זולה מעלויות המעבר לחוף המערבי

• eyahalom
            eyahalom נערך לאחרונה על ידי

מה אתם אוהבים? באיזה גילאים הבנות? 

עקרונית, אם מקדישים נניח 4-6 ימים לניו יורק, ועוד 3 פלוס מינוס לניאגרה, אני דווקא בדיעה שעדיף יהיה לכם לא לאבד יום שלם של טיול על נסיעה מערבה מהסיבה הפשוטה שמספר הימים נטו שיישארו לכם לטייל, הוא נמוך. 

אפשר לעשות מסלולים מאוד יפים במזרח, שישלבו לא מעט טבע, ערים יפות, היסטוריה, מוזיאונים וגם אטרקציות לילדים (פארקי שעשועים/אקסטרים וכו') . אם תפרטו יותר מה אתם מחפשים, אולי אפשר יהיה להציע רעיונות. 

• SJM
              SJM נערך לאחרונה על ידי

לדעתי אם המערב יותר מעניין אתכם, ותרו על הניאגרה וטורונטו ותחסכו 3-4 ימים. כמה ימים בניו יורק וכל השאר למערב. לניאגרה תוכלו לחזור בעתיד. זה הרבה יותר נגיש ממערב ארה”ב.

• karnielr
                karnielr נערך לאחרונה על ידי

בהתלבטות בין אורלנדו למערב צריך להכניס עוד שיקולים מלבד השיקול הכספי. שני היעדים ממש שונים במה שהם מציעים למשפחה וכדאי לחשוב מה מתאים לכם בטיול הזה. 

• ayeletback
                  ayeletback נערך לאחרונה על ידי

לדעתי אתה כן עושה טעות ניו יורק והניאגרה ישאירו לך שבועיים לחוץ המערבי מה שאומר שתצטרך לוותר על המוןןןןן  בחוף המערבי.
                  אני בעד להפריד לגמרי או להאריך את הטיול.
                  ומקסימום לשלב רק את ניו יורק אבל ממש לא את הניאגרה..

• eyahalom

מסכים. גם ניו יורק וניאגרה בשבוע (הכל)  זה לחוץ ורק לסמן וי. אם מוסיפים לזה שבועיים ברוטו בחוף מערבי, הלחץ נשאר ואז יהיו בעיקר ריצות ממקום למקום בנסיון להספיק. 

• קובי0711

תודה לכולם על התשובות המפורטות.

אני מבין שאניאהיה בלחץ מסויים ואני גם יודע שאני לא אספיק הכל.זה טיול משפחתי ראשון לארה”ב והזמן המוקצבהוא 3 שבועות.

על ניו יורק והניאגרה אני לא יכול לוותר כי אני חייב להגיע ליום אחד לטורונטו ונראה לי שלא כדאי לוותר על ניו יורק בטיול משפחתי ראשון.

השאלה זה האם זה באמת בלתי אפשר יהיה להנות מהחוף המערבי בשבועיים שנותרו.האם אין איזשהו מסלול שמתאים לשבועיים?

• eyahalom

נראה שקיבלת את כל התשובות. כמובן שאפשר ליהנות במערב משבועיים (שהם לא באמת שבועיים כי יום ההגעה מבוזבז וביום העזיבה תיצטרך לטוס עוד 6 שעות כדי להגיע למזרח).  השאלה האם כדאי, לטעמי לא. 

אם אתה נעול, יתכננו לך כאן מסלול לשבועיים. 

ממליץ לך שוב במקביל לפרט באמת מה אתם אוהבים ומחפשים בטיול שלכם, ערים גדולות? טבע? מוזיאונים? אטרקציות לילדים? ועל בסיס זה לבחון עם עצמך חלופות של מסלולים שונים הן במערב והן במזרח. במקומך לא הייתי פוסל כ"כ מהר את מזרח ארה"ב וכן את קנדה. יש שם המון מה לראות. 

• yaffabe
                          yaffabe נערך לאחרונה על ידי

17 טעויות נפוצות בתכנון טיול לארה"ב

• פוריה א.
                            פוריה א. נערך לאחרונה על ידי

הי,

לדעתי אין לכם בכלל שבועיים במערב. אם זה 6 ימים ניו יורק ו- 3 ימים במפלי הניאגרה אז נשארו לכם 12 יום ומזה תורידי יום טיסה לפני ואחרי ואז יש לכם משהו כמו 10 ימים !!!

עדיף לתכנן עוד מקומות מדהימים במזרח ולשמור את הטיול למערב לפעם אחרת.

ממש חסר טעם וחבל על הזמן והכסף.

פוריה

• karnielr
                              karnielr נערך לאחרונה על ידי

וניו יורק ממש לא חובה בטיול משפחתי ראשון....את הילדים שלי הבאתי לראשונה  לניו יורק בטיול השישי שלנו בארה"ב....

• מעין ד. 0
                                מעין ד. 0 נערך לאחרונה על ידי

אם ניו יורק + ניאגרה + טורנטו זה ה MUST גם אני מציעה לא לעבור לצד המערבי..

כמו שהצפת בתחילת השרשור – הכל אפשרי אבל במסגרת מגבלת לוחות הזמנים, בעיקר תתרוצצו ממקום למקום ולא תמצו וכרוך בעלויות כבדות.

כמו שכתבו לפני – תציינו בעיקר מה תחומי העניין ומה מושך אתכם בעיקר במערב – ואפשר יהיה לעזור לכם למצוא משהו חלופי מעניין במזרח..

ושוב תחת ההנחה שאכן מזרח ארה”ב זה חובה אחרת לפי העדפה שלכם הייתי מוותר בכלל על הצד המזרחי ומנצלת את מלוא ה 3 שבועות במערב ארה”ב.

תהנו בכל מקרה,

מעין

• אנשיםטובים
                                  אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אני מבין שטורונטו זה באמת חובה, ולא רק משהו שאתם מאד רוצים, ונדרש שם כמה שעות?

אז אכן מתבקש לשלב את הניאגרה.

3 שבועות זה ברוטו או נטו? פינטזתם (תקציבית) על טיסות לילה ישירות או על טיסות יום דרך אירופה? כי טיסות לילה ישירות לחוף המזרחי עולות בערך יומיים הלוך ושוב. טיסות יום יעלו יותר זמן.

אם ניו יורק – כמה ימים חשבתם שם? זמן סביר לביקור ראשון עם מתבגרים הוא 4 עד 6 ימים מלאים. בדוחק אפשר שלושה, ומנגד אפשר כמובן גם יותר.

רוצים פארקי שעשועים? על כמה פארקים חשבתם? באורלדנו יש לדיסני 4 פארקים וליוניברסל 2 (וגם סי וורלד ועוד). בלוס אנג’לס יש לדיסני 2, ליוניברסל 1 (וגם סי וורלד ועוד). וחוץ מזה יש גם סיקס פלגס ופארקים נוספים. בהחלט יש טיולים שאנשים מקצים גם 4 ו-6 ימים לפארקים (ויש גם שלא).

בואו ניקח את כל הימים האלה של אתרים שאני מבין מכם שהם חובה ונראה כמה באמת נשאר. האם נשארים 5 ימים או 15. ואז אפשר לראות איזה טיול להוציא מזה.

• צביקה
                                    צביקה נערך לאחרונה על ידי

לכאורה ניתן כיום להגיע בטיסה מכל מקום על כדור הארץ לכל מקום אחר תוך 48 שעות±, אבל לתכנן מראש טיול קצר (3 שבועות במרחקים של ארה”ב זה קצר אפילו לאזור גיאוגרפי אחד), שמתפרש על אזורים מרוחקים מאוד זה מזה, אומר טיול טעימות לחוץ מאוד, אלא אם כן מראש מוותרים על המון בכל אזור. וזה עוד לפני הכדאיות הכלכלית בטיול בעל אופי כזה. אפשרי ? כן. כדאי ? תלוי בכם.

כדי להמחיש באנלוגיה לאילוץ שלך והטיול ששאלת עליו, נניח שיש לך אילוץ להיות במוסקבה, האם תשלב עם זה טיסה לליסבון כדי לטייל בפורטוגל ? זה בערך אותו מרחק בין ניו יורק לסן פרנסיסקו !

כפי ששאלו אותך ולא ראיתי תשובה, חשוב להבין מה אתם רוצים (פארקי שעשועים, טבע הליכות, טבע תצפיות, ערים גדולות, שופינג, מוזיאונים וכד’), כי זה יכול מאוד להשפיע על מה כדאי וכמה ניתן להספיק בזמן הקצר שיש לכם.

חשוב גם להבין מה אתה מגדיר “חוף מערבי” ? הרבה משתמשים במונח השגוי הזה לטיול של דרום-מערב ארה”ב, שהוא בפני עצמו טיול של שלושה שבועות וזאת תוך התעלמות מצפון-מערב.

אם הכוונה שלך היא אכן להיצמדות לקו החוף הדרום-מערבי בלבד, ניתן להספיק בשבועיים ברוטו שיש לך, לטוס לסן פרנסיסקו (יום ברוטו), לטייל בה 3-4 ימים, לטייל דרומה עם כביש 1 (3 ימים נוספים) ולסיים בפארקי השעשועים שליד לוס אנג’לס (3-4 ימים) ומשם בחזרה למזרח ארה”ב (יום ברוטו) או טיסה ישירה הביתה.

כמובן שבמסגרת זו עליך לוותר על כל הטבע המדהים שיש במערב ארה”ב, שלא על קו החוף.

• avnerda
                                      avnerda נערך לאחרונה על ידי

במזרח יש גם את אורלנדו שמתאים לילדים 

• אביבית2015
                                        אביבית2015 נערך לאחרונה על ידי

רוצה להציג חשיבה שונה:

טיול לארצות הברית הוא יקר, ולרוב האנשים מתאפשר אחת לכמה שנים טובות.

לכן, בגבול הסביר, אני בעד לממש את החלומות של היעדים לטיול זה, ולא “להתפשר” על יעדים שפחות מעניינים, רק מבחינת “יעילות הטיול”.

ניו יורק לא חייבת להיות 4-6 ימים. אפשר טעימה קטנה של 2-3 ימים.

גם לדעתי, ניו יורק היא לא חובה, במיוחד לא כשמתכננים להכניס ערים מדהימות אחרות כמו סן פרנסיסקו.

אם טורונטו + מפלי הניאגרה הם חובה, אפשר להקצות להם 3 ימים יחד, ולהשאיר לתכנון הטיול במערב 18 ימים.

18 ימים אפשר לתכנן בדרכים שונות, לדוגמה:

3 ימים סן פרנסיסקו, 2-3 ימים יוסימיטי, 3 ימים לאורך החוף עד לוס אנג’לס, 3 ימים לוס אנג’לס (כולל יוניברסל ודיסני), 3 ימים ווגאס, 3-4 ימים פארקי הטבע של יוטה.

אם מעדיפים ניו יורק על פני טבע, אפשר לוותר על יוסימיטי / פארקי הטבע של יוטה.

• אנשיםטובים
                                          אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

בלי שום כוונה לפגוע או לזלזל באביבית או בדעתה, אני מאד לא מסכים.

טיול לארה”ב הוא יקר בעיקר בגלל שאנשים מתעקשים לממש חלומות.

באופן גס ארה”ב לא יותר יקרה ממערב אירופה (וגם לא יותר זולה). ברור שמחיר הטיסה יותר גבוה, אבל זה הפרש עלות של 10,000 ש”ח למשפחה ביחס לאירופה. זה לא מה שעושה את הטיול מאד יקר

מה שעושה את הטיול מאד יקר זה שהוא ארוך יותר, ושאנשים מנסים להגשים את החלומות.

מבחינת אורך – היום בטיול של 10 ימים ויותר עלות הטיסות היא לרוב 10-30 אחוז מעלות הטיול. כלומר הרוב המוחלט של עלות הטיול זה העלות היומית. ומכאן שטיול של 3 שבועות יעלה מהותית יותר מטיול של שבועיים…

אבל מבחינת החלומות – פה הכסף הגדול לדעתי.

בטיולים לאירופה רבים מאיתנו עושים טיול כל שנה שנתיים, וכל פעם מתמקדים במקום אחד. שבוע ביער השחור עם פארק אירופה, שבוע בהולנד עם אפטלינג וכו’, 5 ימים רק לונדון או פריז.

אבל כשבטיול לארה”ב מנסים לדחוס הרבה פנטזיות בטיול אחד (טיול טעימות) מתקבל טיול מאד יקר.

בואו ניקח את ניו יורק כדוגמא שאני אוהב לתת. נניח שהגעתו לניו יורק בטיסה. עלות מונית מ JFK למנהטן ל-4 נפשוט זה סביבות 65 דולר (כולל טיפ,אגרה וכו’). ואם מדובר על 5 נפשות זה סדר גודל של 90 דולר (מונית גדולה). הסכום הזה קבוע ולא משנה אם נהיה בניו יורק 3 ימים (ממוצע של 20-30 דולר ליום על המונית הזו) או 5-6 ימים (ממוצע של 10-20 דולר ליום על המונית הזו). ואם גם יוצאים מניו יורק בטיסה אז תכפילו את הסכום למונית חזרה. עלות תחבורה ציבורית (3 נסיעות ביום בממוצע) זה 7.5 דולר לאדם ב-4 ימים הראשונים, אבל 31 דולר לחופשי שבועי, כלומר גם פה העלות יורדת.

אבל הכסף הגדול הוא באטרקצתיות. אם נהיה בניו יורק 3 ימים, סביר להניח שנלך להצגה בברודווי שעלותה 60-130 דולר לאדם (כלומר 20-60 דולר ליום בממוצע). אבל אם נהיה 5 ימים לא נלך לשתי הצגות כאלה יקרות (כלומר המחיר היומי הממוצע יורד מהותית).

וזה נכון בכל מקום שאליו נגיע – האטרקציות הבולטות הן היקרות. כשיש מעט זמן “עושים” את הבולטות. כשיש הרבה זמן אפשר גם לשוטט ברחוב בחינם, ללכת לטרקציות הזולות, להנות מאומני רחוב (משאירים טיפ, אבל זה עדיין זול) וכו’.

הפער בעלות היומית הממוצעת בין טיול טעימות לטיול עומק באותה רמה למשפחה יכול להיות מעל 100 דולר. ל-21 ימים זה עבר 10,000 ש”ח ויותר.

בנוסף, כן יש את שיקולי עלות תועלת – מתוך 21 ימים (למשל) כמה בפועל במלים בטיול וכמה מבלים בנסיעות טיסות ומעברים אחרים?

כמובן וכמו תמיד – זו הדעה האישית שלי. ברור לי שאביבית למשל לא מסכימה איתי, וגם אחרים לא חייבים.

• yaffabe
                                            yaffabe נערך לאחרונה על ידי

מסכימה עם אנשים טובים. נסו לדמיין את ארה"ב כארופה.

האם בשלושה שבועות טיול תעשו טיול בצרפת + רוסיה? קרוב לוודאי שלא.

אם תצטרפו מדינה נוספת לקחו אחת צמודה כמו ספרד מדרום או בלגיה מצפון…

קחו בחשבון שטיסות פנים גוזלות בכל פעם לפחות חצי יום טיול, תלוי במרחק הטיסה.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון