טרק ברומניה
-
אנחנו מתכננות טרק של שלושה ארבעה ימים בהרי הקרפטים כנראה ברכס בוצ’ץ’. הזמן הוא תחילת יולי. מישהו יודע האם יש צורך להזמין מראש מקום בבקתות? וגם… אשמח להמלצה על מסלול…
תודה!
-
שלום הדס !
- מזג האויר בהרי רומניה יכול להשתנות במהירות גם ביולי ולכן צריכים להיות מצוידים היטב ולהכיר את מקומות המסתור .
- מי זה אנחנו ?

- לא נראה לי רציני להמליץ על מסלולים מבלי לדעת לאיזה מידת קושי אתן מתאימות . מצרף לך סרטון עם 4 ימי טיול בהרי פיאטרה קראיולוי עם תחילה מהעיירה ZARNESTI ( אפשר להגיע בתחבורה ציבורית ), הליכה עד קאבאנה קורמאטורה והמסלולים מהקאבאנה . האם רמת הקושי של המסלולים בסרטון יתאימו לכן ?
- כאן פרטים לגבי הגעה עם תחבורה ציבורית .
- במפה זו , מתחת למפה, תלחצי על הקוביה ליד Tourist trails ועל המפה יופיעו המסלולים בשמורה פיאטרה קראיולוי .
- כאן מפת השבילים של הרי הבוצ’אגי .
- לדעתי תמיד מומלץ להזמין מקום בבקתות ובטח בסופי השבוע .
-
הי הדס, לא ביקרתי ברומניה… אבל באתר סיפור דרך יש אינפורמציה לא מעטה על מסלולים באיזור.
בהצלחה

-
אילן שלום,
לקח לי קצת זמן לענות…
הטיול ברכס פיאטרה קראיולי נראה קצת מאתגר. אנחנו שתי אחיות בגילאי 38 ו40 – אחת בכושר ואחת פחות… (אני זאת שפחות...- אבל עובדת על זה
)בשנה שעברה טיילנו עם המשפחות בסלובקיה וזה עשה לנו חשק לצאת להרים ולטייל לבדנו. קניתי כרטיסי טיסה לרומניה במחיר מצחיק...ולא ממש חקרנו לפני זה- ידענו רק שיש שם הרים

חשבתי על רכס בוצץ’ – אחרי קריאה של סיפורי דרך כי זה נראה לי נכון ומתאים ברמת הקושי. יש לנו בעקרון כמעט שבוע ברומניה. יש אפשרות לשלב אולי שני “מיני טרקים”. בכל מקרה- מאוד חשוב לי לדעת שיש לנו מקום לינה בכל לילה ולכן אני בהחלט אזמין. כי אנחנו לא רוצות לסחוב איתנו אוהל וגם כמה שפחות אוכל.
מתי לדעתך כדאי כבר להזמין? יש עוד הרבה זמן עד יולי...
-
וגם- ממש תודה על המפה!
-
היי הדס
אמנם עשיתי טרק כזה, אבל זה היה לפני 6 שנים בערך.
אז סליחה מראש אם אני לא 100% עדכני.
מבוקרשט נסענו לרכבת מסיניה ומשם התחלנו את הטרק ברכבל שעולה להרים.
ביום הראשון ירדנו בשביל הצהוב לאגם וישנו שם בביקתה.
ביום השני המשכנו ליום די קשה לביקתה של babele.
ישנו שם יומיים כשביום הראשון הלכנו הלוך וחזור ל omul ללא התיקים הגדולים.
סך הכל מדובר בטרק לא קשה.
יש בו רכבלים שאפשר בעזרתם לקצר אם קשה.
יש המון שבילים כך שאפר בקלות לשנות תוכניות.
ישנו בבקטות בחדרים פרטיים. לא הזמנו מקום מראש, אבל זה היה לפני 6 שנים כך שאני לא יכול ממש להגיד לך מה כדאי בנושא.
אני זוכר שניסיתי לתקשר עם בעלי הבקטות במייל ולא קיבלתי תשובות.
את יכולה לנסות את פורום tripadvisor ולשאול שם.
אכלנו ארוחות ערב בביקטות.
היה לנו מזג אויר ניפלא אבל זה כבר עניין של מזל

סך הכל מדובר באזור קל לטיול מבחינת לוגיסטיקה על נוף ניפלא. כיף אמיתי

ערן
-
תודה ערן,
אני אנסה בכל זאת להזמין מקום בבקתות- למרות שזה מגביל ולמרות שאנחנו נוסעות בתחילת יולי- שאני לא יודעת אם זה ממש שיא העונה...אבל נטייל כנראה גם בסוף שבוע- ואם אין לנו אוהל...אז אני רוצה להיות בטוחה שיש איפה לשים את הראש:) גם נראה לי שרומניה הולכת ונהיית יותר מתוירת- כך שבטח יש הבדל מלפני שש שנים.
תודה!!
-
שלום הדס !
- היינו הקיץ ביולי ועלינו למלון פשטרה ביום ראשון ובדרך ראינו שתי קאבאנות שהיו מפוצצות מתיירים . למחרות כש ירדנו הקאבנות היו כמעט ריקות .
- מצרף לך כאן אתר של הרי הבוצאג’י הכולל מפה ורשימת הקאבאנות עם פרטי קישור. הקווים השחורים הישרים הם הרכבלים ( מסינאיה ומבושטני ) . בסופי השבוע תתרחקו מהרכבל של בוצ’אגי בגלל זמן המתנה ארוך של שעות .
הדרך הטובה ביותר זה לנסות טלפונית ( ממליץ על חבילת תקשורת לרומניה שאינה עולה הרבה ) . דרך המאילים הם עונים לאט, רק סבלנות .
- כאן מפת שמורת פיאטרה קראיולוי וכאן רשימת הקאבאנות והמחסות = REFUGIU .
- תצטיידו במפות שבילים של ההרים .
- בררי מה נותנים בקאבאנות, ישנן שמספקים רק מיטה, אחרות מיטה ושמיכות .
- ממליץ שתסיימו בביקור ב-THERME בבוקרשט .
-
תודה!
-
עכשיו ראיתי שיצא לנו לטייל בסוף שבוע. יש לך מושג מה קורה עם הרכבל מסינאיה בימי שבת? חשבתי להתחיל משם. אנחנו יכולות גם בכלל להמנע מרכבלים ולטפס ברגל.
-
- כמובן שאפשר לטפס ברגל וגם לחסוך בתחבורה וללכת ברגל אך האם זה יעיל לניצול הזמן שלכן ?
- לא יודע איך התכנון שלך אך מומלץ לעלות להרים לפני סופי השבוע העמוסים לעייפה ובסוף השבוע להיות למעלה על ההר .
- ביולי – אוגוסט הרכבל מבושטני לבאבאלה הוא עמוס מאוד ועמוס מאוד-מאוד בסופי השבוע , לכן לא מומלץ לבנות עליו .
כאן בהודעה מס’ 5 הסברתי מה השוני בין הרכבלים השונים ותביני למה עם הרכבל של סינאיה יותר קל לעלות לפסגת ההר .
-
תודה- נתכנן כך שנעלה בשישי להר ונטייל למעלה משבת. ובאמת לאור מה שקראתי על הרכבל בבושטני נחשוב איך לארגן מסלול שיתחיל מסינאיה.