כמה שאלות נקודתיות לגבי צכיה
-
שלום,
נוסעים לצכיה לשבועיים באוגוסט. נוחתים בלילה, ממריאים בחזרה בצהרים. ילדים בני 4, 9.
ההתלבטויות שלנו כרגע:
- האם להתחיל בעיר (פראג) או לסיים בה.
- האם לשכור רכב משדה”ת או מהעיר עצמה (לדעתי עדיף בשדה”ת, נראה לי סביר שיש שם היצע גדול יותר ופחות בעיות).
- המלצה על לינה בסמוך לשדה? אנחנו נוחתים בעשר וחצי בלילה
- סיור במפעל רכב: סקודה (מוגבל מגיל 10 – בגילאים צעירים יותר הביקור אפשרי רק במוזיאון) או פולקסווגן (בדרזדן).
- כמה ימים לדעתכם להקדיש לדרום צ’כיה?
ממשיכים בינתיים לקרוא המלצות ובלוגים פה באתר (הם מצויינים!), נשמח לתובנות לעניין השאלות הללו בינתיים.
תודה
-
אנחנו שכרנו רכב במרכז פראג וגם החזרנו אותו למרכז. לא חושב שהמבחר בעיר צריך להיות שונה מזה שבשדה. הניווט לא היה מסובך. הנהיגה בצ’כיה די נוחה והנהגים מתחשבים והשילוט ברור. השאלה כמה אתם חוששים מנהיגה בעיר.
כשמטילים עם ילדים אני תמיד מעדיף לטייל בטבע ובכפרים, והייתי משאיר את העיר לסוף (אם בכלל).
-
שלום.
התשובה לשאלת מיקום השכרת הרכב ומלון סמוך לשדה נגזרת מעיתוי השהות בפראג. מאחר והזמנת הרכב מתבצעת מראש וחברת ההשכרה נערכת בהתאם בין סניפיה לא נראה לי שיש הבדל מבחינת ההיצע.
אם מתחילים בעיר הרי שההשכרה תתצע רק בתום השהות בה לקראת היציאה לדרכים ואז מן הסתם עדיף לשכור מתחנה בעיר. במקרה זה גם אין סיבה ללון ליד השדה. יש שירותי הסעות נוחים מאד ותוך 40 דקות אתם במלון בעיר (אנחנו נסענו עם Prague Airport Transfersוהיה מצוין).
אם שומרים את פראג לסוף ונשארים לישון ליד השדה אז ברור שההשכרה תיעשה מהתחנות שבשדה. לא לנו באיזור אבל יש בפורום הרבה המלצות על מלון מריוט.
אנחנו התחלנו בטיול (לא הגענו לדרום ולא יודעת להמליץ) וקינחנו ב3 ימים בפראג, בשבילנו זה עבד נפלא. אם תעשו כך נסו להזדכות על הרכב מיד עם הכניסה לעיר. מאד מסובך לנסוע בפראג ברכב פרטי ומאד נוח בתחבורה ציבורית ואין שום סיבה לשלם ימי חניון רק לטובת החזרה לשדה התעופה בסוף (ר' שירותי השאטלים).
-
אני אתייחס רק לביקור במפעל פולקסווגן בדרזדן.
קחי בחשבון שהסיור הוא קבוצתי וההסבר באנגלית. הייינו עם 3 בנים בגילאים 17, 15, 11 שבדכ מתענינים בדברים כאלה. לקטן היה משעמם נורא. האמצעי שרד חצי והגדול הקשיב. בתכלס לא רואים הרכבת מכונית. בסוף הסיור יש חלק של פעילות עצמית ואז הקטן התלהב, אבל רק בשביל זה הייתי מוותרת.
טל
-
התמקדנו קצת יותר - כמה שאלות המשך ברשותכםחשבנו בבוקר שלאחר הנחיתה, לקחת רכב ולרדם לדרום צכיה, לישון באזור צסקי קרומלוב ולהקדיש 4-5 ימים לטיולי כוכב באזור. לאחר מכן, חזרה לפראג, 3-4 ימים בפראג ומשם צפונה לגן העדן הצ’כי/אזור דרזדן לשבוע בערך של טיולי כוכב, ואח”כ ישר לשדה”ת (הטיסה לארץ יוצאת בצהרים).
מה דעתכם?
האם מישהו היה בדרום בוהימיה ויוכל להמליץ? האם 4-5 ימים באזור דרום צ’כיה הם יותר מדי?
נעדיף לישון בכמה שפחות מקומות, כלומר, לייצר עוגן לינה אחד בכל אזור, ומשם טיולי כוכב.
תודה
-
אם פראג תהיה באמצע תקחו רכב בנפרד לפני ואחרי או תחזיקו אותו בזמן השהות בפראג?
אני גם בעניין צ’כיה בקיץ, והאמת לא הצלחתי למלא שבוע שלם באיזור גן העדן / סקסוניה השוויצרית, לא הצלחתי להתלהב כל כך ממה שקראתי (אני מחפשת טיולי רגל ולא אטרקציות למיניהן כמו פארק חבלים וכד’). אשמח לדעת מה חשבתם לעשות בשבוע הזה.
-
עדיין לא תכננו את השהות בצפון, אבל לדעתי אם ממצים, תמיד אפשר לנסוע לגרמניה (אזור דרזדן) או דרום פולין.
כרגע התכנון הוא דרום-פראג-צפון. אשמח לשמוע מה תכננתם בינתיים לצפון ואם מצאתם מקום לינה נחמד
-
לגבי השכרת רכב. מההתנסות שלנו באוגוסט לפני שנתיים. השכרת רכב ממרכז העיר פראג היתה נוראית. חיכינו יותר משלוש שעות לרכב באוגוסט.
לדעתי פראג בהתחלת הטיול או בסופו תלוי גם בשעת ההגעה וכמה תיהנו עייפים.
תהנו
-
היי,
- אני תמיד מעדיפה לסיים בעיר הגדולה ולא להתחיל איתה. כך עשינו גם השנה, סיימנו בפראג. החזרנו את הרכב בפראג קרוב מאוד לרובע ה-1, תהליך קצר ונוח.
- בדרזדן אין כבר מפעל FV. כלומר, אין פס ייצור. בסקודה יש סיור במפעל עצמו. היינו עם עוד משפחה, בסיור השתתפו 2 אבות ו-4 בנין בגילאי 13-16. הם כולם יצאו נדהמים והגדירו את הביקור כ”הדבר”. אני ואמא שניה עם הקטנים היינו בזמן זה במוזיאון ויש שם גם פינת ילדים להעביר בה את הזמן.
- ישנו במלון פשוט אבל בסדר לגמרי ליד שדה במרחק של 15 שעה נסיעה (נחתנו מאוחר גם). אני יכולה לבדוק את שמו אם צריך.
-
את זוכרת באיזה חברה היה לכם הניסיון הרע הזה בהשכרת רכב בפראג?
חיכיתם הרבה זמן כי היה עומס לקוחות?
אני מתכננת על טיסה של סמארטווינגז שנוחתת ב 21:20, לא יודעת (לא בדקתי לעומק) אם סוכנויות ההשכרה בשדה פתוחות בשעות אלה. ראיתי רק שבחיפוש באתר רנטלקארז ברגע שהכנסתי שעת השכרה 22:00 ירד משמעותית מספר ההצעות והמחירים זינקו.
מאכזב מאד שאין כבר פס ייצור בדרזדן. נדמה לי שקראתי שבסקודה זה מגיל 10 והבן שלי יהיה בן 9.5. בודקים דרכונים לוודא גיל?
-
ענתנת,
הסיור במפעל סקודה לילדים מעל 10 שנים? את בטוחה? באיזה מפעל? לדעתי יש שניים. אנחנו היינו ב Mlada Boleslav ולדעתי זה היה מגיל 7. אבל אפשר לכתוב להם מייל, אנחנו התכתבנו איתם, היו מאוד שירותיים.
לדעתי בחברות השכרה מוכנים להשכיר אוטו גם אחרי 22:00, אבל בתוספת תשלום. אנחנו נחתנו עם אל על אפ בסביבות 21:15 וכן הספקנו לאסוף את הרכב לפני 22:00.
נזכרתי את שם המלון ליד השדה. Meritum
-
ראיתי את העניין עם גיל 10 פה בפורום איפשהו, וגם בחיפוש גוגל על ביקור במפעל סקודה, באתר שלהם. אבל לא ידעתי שיש שני מפעלים. אבדוק באמת את זה שכתבת עליו. תודה על זה ועל שאר המידע!
-
גם אנחנו בדרך לצ'כיה בקיץ הקרוב ולצערי (הצעירה שלנו תהיה בת 9) לפי הרשום כאן הכניסה לילדים היא מגיל 10.
-
אנחנו היינו בצ’כיה לפני כשנתיים
בפראג היינו באמצע הטיול כי רצינו עיר עם בית כנסת לשבת
היינו כמה ימים בסקסוניה, הגענו לפראג ביום חמישי והחזרנו את הרכב בעיר.
ביום ראשון נסענו עד לשדה התעופה כדי לקחת שוב רכב כיוון שחברות ההשכרה לא עובדות ביום ראשון ומשם המשכנו לצפון צ’כיה
שכרנו מאויס ושני הרכבים שקיבלנו היו לשביעות רצוננו
אנחנו ביקרנו במפעל מכוניות בדרזדן אבל בתקופה שהיינו בה פס הייצור בחופש ולכן הסיור הוא יבש יותר-הבן הקטן שהיה בן 9 איבד עניין באיזשהו שלב
כשבניתי את הטיול ובדקתי מה יש בדרום צ’כיה, התרשמתי שיש בה פחות נקודות עניין שיתאימו לילדים שלנו. האזור של סקסוניה השוויצרית התגלה כשווה ביותר ולא הרגשנו שמיצינו
-
הי חגית – האם כתבת בפורום סיפור טיול? או שאולי תוכלי לפרט קצת מה עשיתם בצפון צ’כיה, שלא מיציתם?
-
לא כתבתי סיפור טיול לצערי מאותה הסיבה שלא סידרתי עדיין את התמונות הרבות מהטיול...עומס של תחילת שנה מיד אחרי החזרה מהחופש
בגדול בדרך מפראג לצפון צ’כיה עצרנו בצוקי פרכוב ועשינו את אחד מהמסלולים שהמקום מציע-יש להם כל מיני מסלולים בדרגות קושי שונות ובחרנו במסלול מעגלי קצר יחסית כי נפלנו בזמן הטיול על גל חום מטורף
הדירה שלגרנו בה הייתה במקום שנקרה HORNI MARZOV ישוב קטן וקסום במזרח עם מכולת,קצביה,וירקנית. הדירה שלנו הייתה מול הפאב היחידי ביישוב כך שחצינו את הכביש וקנינו בירה משובחת בעלות מגוחכת וכשסימנו חצינו את הכביש בחזרה לדירה.
מה שיפה באיזור זה שכל האטרקציות היו במרחק דקות נסיעה-אומגה ענקית מעל הסכר, מגלשות הרים, שני פארקי חבלים מטורפים הכי מאתגרים שהיינו בהם, רכבלים שעולים בו עם אופניים או קורקינט ואפשר לרדת מההרים לכל כיוון אפשרי ויש הסעה עם נגרר שלפי לוח זמנים קבוע מסתובבת בין היישובים ואפשר לחזור איתה לאוטו,
יש גם רכבל שלוקח לנקודת הדואר הכי גבוהה באירופה-לא הספקנו כי ירד גשם ביום שתכננו, יש שם גם אינספור מסלולים ברגל
מאוד אהבנו את זה שטיילנו בבוקר, חזרנו לאכול צהריים בדירה , נחנו קצת והמשכנו את היום
האיזור הצפון מערבי היה רחוק מהדירה שלנו ולא הגענו אליו אבל יש שם מסלולים יפים ועוד אטרקציות
-
תודה רבה חגית.