לפלנד - התלבטות
-
היי לכולם,
עשיתי ״דוקטורט״ קטן ותיאורתי בנושא הטיול ללפלנד,
קראתי את הבלוגים הנפלאים של מיכל ו ע ע, קראתי תכניות טיולים של אין-ספור חברות, דיברתי עם חברים וגם עם סוכנת הנסיעות שלי
ונשארתי מתלבטת, מקווה שתוכלו לעזור:
אנו משפחה עם שני ילדים (17,14) שמעדיפה לטייל לבד, לא מאורגן.
לעומת זאת:
בטיול מאורגן מקבלים ציוד לכל התקופה (סרבל, נעליים וכדו׳)
בטיול מאורגן הטיסה הישירה כבר במחיר ואילו כעת מבקשים ממני 700 אירו לאדם, לטיסה ישירה
מן הצד השני:
בטיול מאורגן הנסיעה בשוברת הקרח מצריכה קימה לפנות בקר כדי לעלות עליה בשעות הבקר המוקדמות (הטיול המאורגן היחיד בו עולים בצהריים לשוברת הקרח – לא טסים ישיר לרוביניימי)
התאריכים מקובעים ולא ממש מתאימים לנו
הפעילויות – חלקן ממש מתאימות ואילו דברים שהיינו רוצים – לא נכללים
וכאמור – מעדיפים לטייל לבד, בקצב שלנו, לקחת הפסקות, אולי לאכול יותר במסעדות וכד׳
- אשמח לשמוע את דעתכם לגבי הציוד ומחיר הטיסה – אולי יש לכם רעיון ״מחוץ לקופסא״
- מצאתי את האתר של שוברת הקרח אבל לא של שאר האטרקציות, כך שאני גם לא יודעת כמה יעלה לנו להזמין את הפעילויות באופן פרטי (אופנועי שלג, מזחלות שלג, קרטינג, טיול למפלים הקפואים) – אם יש לכם קישוריות, מאוד אשמח ואודה.
בתודה רבה מראש על כל עזרה,
סיגל
-
אני בעד טיול פרטי ולא מאורגן. לגבי הביגוד-לא באמת צריכים אותו לכל השבוע. אם יש לכם מעילים וכפפות טובים הכל טוב. אם בכל זאת תרצו ביגוד ניתן להשכיר אותו לכל השבוע . לגבי כל היתר-חפשי את הכתבה שלי מלפני כמה שנים.יש בה מלא רעיונות וקישורים
-
אני טסה עם בעלי לבד (בלי ילדים ולא מאורגן) חודש הבא.
לגבי הציוד, אפשר להשכיר בכל מקום לתקופת שהותכם במחיר יחסית סביר (נראה לי 50 יורו). צריך לפנות ללשכת התיירות במייל בעיר שבה תשהו, והם כבר יפנו אותכם לחברה שמשכירה.
אנחנו קנינו טיסות כבר לפני חודשיים בפינאייר, לא ישירות, אבל עם קונקשיין סביר בהלסינקי, עלה 500 דולר. היתרון הנוסף זה שהם טסים למספר יעדים ולא רק רוביינמי.(אנחנו ננחת בקיטילה בצפון).
לפי מה שקראתי ממש אין בעיה לארגן טיול לא מאורגן – לא בטוח שזה יוצא זול בהרבה, אבל מבחינתנו ממש לא מתאים לנו טיול מאורגן ומעדיפים לטייל בקצב שלנו.
-
לאנשי הרגע האחרון… יש בעונה טיסות במחיר נמוך ביותר, שנה שעברה היו מחירים שלושה ימים לפני הטיסה ב340 דולר… הטיסות הם לשבוע ומבוצעות ע”י אל על /סנדור / ישראייר. לא בהכרח שהרגע האחרון זה יום לפני הטיסה בד”כ זה בין שלושה ימים לשבוע.