המלצה על מגיני ברכיים/מרפקים?
-
איזה סוג של מגיני ברכיים ומרפקים מומלץ לסקי?
אין לי צורך במגינים קשיחים (לא מתכנן ליפול על אבנים) אלא על כאלו שיגנו מפני מתיחות/קריעת רצועות/התעקמויות בעת נפילה.
האם משתמשים בגרב/תחבושת אלסטית רגילה, או שיש משהו יותר מתאים לסקי?
תודה!
-
לא בטוח שזה רעיון טוב לגלוש עם ברכית אלא אם יש לך כבר מראש בעיות בברך. זה מחליש את הרצועות
-
אני בטוח שגבס טוב ימנע נזק לרצועות בנפילהאו מוצר כזה
אתה גלשת פעם שאתה שואל כזו שאלה?
-
אכן גלשתי וגולש.
נפילות בעבר גרמו לי לכאבי ברכיים ומרפקים לכמה חודשים.
מנסה להימנע מכך.
-
זה המגן (יותר נכון תומך ברך אלסטי) הטוב ביותר שאני מכיר:
https://www.bauerfeind.de/en/products/supports-orthoses/knee -hip-thigh/genutrain.html
ידוע לי שהוא נמכר גם בארץ.
מגן יותר טוב מפני נפילות: קח שיעורים!! (אם אכן אתה לוקח ונופל בכל זאת, אני לוקח את ההערה בחזרה
) -
כאבים או נזק פנימי לברך?לא חושב שיש משהו אלסטי שיימנע נזק לרצועות וכו’ בתוך הברך.
מאחר ואני מתעניין בפוטבול שלעניות דעתי הלא קובעת דומה בסוג הפציעות לסקי (ברכיים, כתפיים וראש – למרות הקסדה), בדקתי למה שחקנים (בעיקר בקו ההתקפה) משתמשים במגנים מהסוג ששמתי בקישור. מסתבר, שיש מאמנים שמאמינים שהשימוש במגינים ימנע פציעות.
לפי מחקר של ה NCAA –
Ligament sprains are the most common injury reported, accounting for more than 30 percent of all injuries, with the lateral ligaments of the ankle and medial collateral ligaments of the knee most commonly affected.
The knee is the most common location of injury in college football players in both practice and competition, accounting for 17.1 percent of the injuries overall with a median seven days lost from participation.
-
אני עוד אכתוב על כך בפוסט שלי, אבל זה בדיוקהמגן שלקחתי איתי לחופשתי האחרונה. בדקתי עם הפיזיותרפיסט שלי, המליץ לי על משהו דומה (מותג אחר). בדקתי מחיר מלא- בסביבות 500 ש”ח (יש בפחות אם עושים הזמנה באינטרנט). בקופ”ח קיבלתי את זה בסבסוד, שילמתי על כך כ 120 ש”ח (מכבי).
ועכשיו לעניין השימוש: השתמשתי בזה 6 ימים כולל יום אחד של שיעור סקי ארוך.
מעצבן מאד לשים את זה ולהסתובב עם זה יום שלם. הייתי צריכה במקרים רבים ליישר את הרגל בארוחות כי זה מעצבן את הרגל (ואותי).
בסוף היום היה עוד יותר מעצבן להסיר, כי זה נדבק יפה מאד לרגל עם המכנסיים התרמיים (זו הדרך הכי טובה לדעתי לשים את זה- על המכנס התרמי ומתחת למכנסי הסקי. שכניי לרכב בוייל התפעמו ללא ספק ממראה המכנסיים התרמיים שלי ומהדרך המקסימה בה הורדתי את הגנוטריין עצמו).
אז אם לא מפריע לך להסתובב עם משהו על הרגל יום שלם- לך על זה.
אחרי כן הסתובבתי עם זה בתיק הגב וסביר להניח שאקח את זה איתי בעתיד.
אסור לחשוף את מגן הברך לחום ישיר (שמש, חימום וכו’) כי זה הורס את הסיליקון בברך.
-
אני משתמשת בתומכי הברכיים genutrain יותר מ-20 שנהאבל אני לא יודעת אם הם נועדו למנוע פציעות.
לי יש לי פגיעה בברכיים ואני משתמשת בתומכים בכל ספורט. סקי אני לא יכולה לעשות בלי (בעצם יכולה, אבל זה יכאב לי מאוד). זה מוריד משמעותית מהעומס שעל הברך. לי המליצו להשתמש בזה רק בזמן הספורט ולא מעבר, כי זה אכן מחליש את הרצועות או השרירים (לא זוכרת בדיוק מה אמרו לי). בנוסף כדאי לחזק את השריר הארבע ראשי.
כמו שכבר נכתב התומכים מסובסדים ע”י קופות החולים.
אני מציעה לגשת לאורטופד.
דרך אגב, לי נאמר לשים את זה ישירות על הברך, מתחת לבגד וככה אני עושה. זה לא מפריע לי בכלל, כי אני רגילה לזה.
-
אני סובל מהברכיים מאז הטירונות (בתחילת שנות ה-80)וגם נפצעתי לא אחת בסקי ובנפילות מהאופניים.
ממה שקראתי (ולא מעט) חוץ מתומכי רגליים קשיחים שמונעים סיבוב של הברך למעט ביישור/כיפוף, אף אביזר לא ימנע נזק לברך. השתמשתי בברכיות כאלה – המטרה שלהן היא להחזיק את הפיקה במקום. אם מישהו נכנס בך מאחורה, זה לא ימנע את הקרע ב ACL.
כל תמיכה מורידה מכוח השריר.
דרך אגב – מספר דרכים שיעזרו להמנע מפציעות הן:
- שיפור רמת הגלישה הטכנית.
- שיפור הכושר. רוב הפציעות הן לקראת סוף היום.
- הכרה ברמת הגלישה האמיתית – לא להכנס למסלולים שלא מתאימים לרמה.
- הכרה של חוקי ההתנהגות במסלול וציות להם (למשל – לא לעצור באמצע המסלול, לא לעצור בשטח מת במדרון, לתת זכות קדימה לגולש לפניך, להסתכל למעלה לפני שיוצאים מעצירה).
-
עכשיו ראיתי את השרשור הזה בסנוהדס. תקרא.
-
לפעמים יש סיטואציות שלא תלויות בךשמרתי על החוקים האלה ועדיין פעמיים בחופשה האחרונה נתקלתי לסיטואציה שלא היתה תלויה בי. היתקלות ראשונה הייתה בירידה הגולש מאחורה תוך כדי תמרון התנגש במגלשיים שלי וגרם לי לאבד את באלאנס וליפול (גם הוא נפל). שנינו המשכנו אך הכתף שלי כאבה בערב זה.
פעם שניה שבאופן מיסטרי היתה באותו יום כאשר גולש (מנוסה כנראה) התנגש בי מאחורה קלות (לא הינו במהירויות, כי זאת ירידה עם מלא ילדים מסביב לקראת הכפר), אך כאשר התנגש בי חיבק אותי שלא אפול. שנינו המשכנו כמה מטרים ללא שיווי משקל ונפלנו ביחד כאשר הוא מחבק אותי ויוזם נפילה בטוחה. אף הודתי לו על תאונה והצלה.
מעכשיו אני שוקל לגלוש עם מגן לכתף. האם כדאי ? (סליחה על הסטייה מהנושא המקורי של פוסט)
-
תראה. אין לזה גבול, ותוכיח הדוגמה הזו.
הכי בטוח לא לצאת בכלל לסקי. רק לשופינג. וגם שם יש סיכוי להתנגשות במגרש החניה או עם עגלת קניות עמוסה.
כולם בוכים שבישראל מספר גבוה של נפגעים בתאונות דרכים (אני לא בטוח, לפחות לפי הנתונים של הלמ”ס). זה גורם לך לנהוג עם צוארון למקרה שמישהו ייכנס בך מאחור ויגרום לוויפלאש? ברור שהתשובה שלילית. אז אין מה לעשות. כמו בכביש – גלוש בזהירות; אל תגלוש מהר במסלול עמוס; תגלוש בצדדים ולא באמצע - שם יש לך סיכוי יותר טוב להיות בשליטה על שלג רך כי ההתקרחות תתחיל מאמצע המסלול; תלמד לגלוש נכון ולעצור בכל סיטואציה אפשרית; תסתכל מסביב כל הזמן.
-
אני (ועוד 3 חברים) כנראה אחד מאלה שלוקחים את זה לקיצון, וזה אחרי שאחד החבר’ה שבר את עצם הבריח בנפילה לא מוצלחת ביום השני של חופשה של שבוע…
אני גולש (סנובורד) עם מגיני ברכיים, מגן “תחת” ושוקיים, ומיגון גוף קשיח מלא כמו של אופנועי שטח (בעצם מגן על כל הגב ועצם הזנב, כתפיים, מרפקים, חזה), כפפות של Level עם מיגון שורש כף היד וכמובן קסדה. זה קצת מציק בדקות הראשונות אחרי שלובשים את זה אבל עד שמתחילים לגלוש כבר לא מרגישים. הרגשת הביטחון שכל המיגון הזה נותן נפלאה, שום נפילה לא כואבת ואצלנו אם נופלים אז זה במהירות די גבוהה...
-
למי שסובל מבעיות ברכיים, יש פתרון, אמנם הזוי, מטורף וחסר כל הגיון – סנובורד!
מי שיעבור לסנובורד יכול לשכוח מבעיות של רצועות, ברכיים וכיוצא בזה. יש לי חבר עם בעיות ברכיים מהטירונות והוא גולש ללא בעיה (הוא בן 43 היום)
אני חייב לציין שבלימוד סנובורד בעיקר נופלים על התחת והידיים.
(אני מכין מגן לכל הריקושטים מגולשי הסקי)
-
עוד טיפ, במסלולים חשוכים ( קרי מוצלים) גלוש/י במשנה זהירות
-
כל הכבוד על המיגון. לי אישית אין מוטיבציה לכל המיגון בזה. אני גולש סנובורד.
רק לידע כללי, סקי גולשים הרבה יותר מהר מסנובורד
-
לגבי המהירות הגבוהה יותר בסקי, ידוע, אבל אני מפחד לעבור לסקי כי ההתרסקויות נראות לי הרבה יותר מפחידות… על הבורד הגעתי לכ- 70 קמ”ש, נראה לי מספיק