מטרקות ומטיילות יקרות!
-
יקירותיי, אשמח לרשימת ציוד מפורטת של בנות! לא מה שכתוב באתר, כי שלכן יותר טוב ומלא בהבנה נשית…
תודה רבה!
המסלול: הודו, ויאטנם ובורמה 5 חודשים
-
אפשר לומר יותר ספציפית למה הכוונה? כי למעט טמפונים/תחבושות היגייניות (אמצעי מניעה זה דבר ששני המינים יקחו, מן הסתם), לא ברור לי מה זה “ציוד של בנות” לטיול תרמילאים. -
תודה על התגובה! אני מאמינה שבנים ובנות לא לוקחים אותה כמות תחתונים גרביים חולצות ומכנסיים ואני מנסה לקחת כמה שפחות. רוצה להבין כמה בערך לקחת
-
אמונה זה לא בהכרח מציאות…אריזה היא עניין אישי. נתקלתי גם בגברים שאורזים כמויות מטורפות של בגדים וג’ל לשיער ותיק רחצה מטורף וגם בכאלו שלקחו 3 תחתונים ועשו רוטציה, וגם בנשים שנסעו עם תיק של 8 קילו עם מינימום דברים ולעומת זאת נשים שארזו 6 צבעי לק, פן ותיק שלם של קוסמטיקה. אין איזה כלל אצבע או ממוצעים.
בסופו של דבר, אם את רוצה לקחת את המינימום, קחי את המינימום. יש מכונות כביסה, אפשר גם תמיד לקחת חומר לכביסה ביד, ואם תחליטי בטיול עצמו שמה שלקחת לא מספיק, זול לקנות בגדים פשוטים שם.
-
לזוגתי ולי יש כלל אצבע – 15 ק”ג כולל המזוודה/תרמיל, לאדם. וגם זה בלארג’.
תזכרי שאת צריכה לסחוב את המשקל.
במסלול שלך – סנדלים, מספיק, בהנחה שאת יוצאת בעונה המתויירת. נעליים הן ממשקולות העיקריות.
-
בעיניי אם אין לך ציוד קמפינג או לפחות שק”ש, נסי להישאר בתחום ה-10-12 קילו מקסימום כולל התיק הקטן. -
אכן, ככל שהתיק הגדול קטן יותר כך אופציית הדחיסה גם היא מצטמצמת.
תרמיל 65 ליטר זה מעל הראש.
בשני הטיולים האחרונים שלי חודש בצפון הודו ו 3 שבועות בויטנאם שקל ה 65 שהיה דיי מלא פחות כ 11 ק"ג.
גם הבת בין שני הטיולים שלי טיילה חצי שנה בדרום אמריקה עם אותו תרמיל ופחות או יותר עם אותו משקל והיא עוד הגזימה בפראות בכמות הציוד.
כמו שכבש אמרה אין סיבה לחרוג מגבולות ה 12 ק"ג.
-
אמנם אני גבר, אבל אם את מעוניינת לקחת כמה שפחות- אז את צריכה להתייעץ דווקא עם הבנים ולא עם הבנות

בכל מקרה, אני חושב שלגבי תחתונים/גרביים אין הבדל משמעותי בין המינים.
לגבי בגדים- לי נוח לחשב לפי “מחזורים” של בגדים ל6-8 ימים , ואז פשוט לעשות כביסה אחת לשבוע . נראה לי שזה יכול להיות רלוונטי גם לגבי נשים (לפחות לגבי אשתי זה עובד ככה, והיינו יחד באירופה/אסיה/דרום אמריקה כולל טיולים ארוכים של מספר חודשים)
-
זה לא נכון, זה שצריך להתייעץ עם גברים ולא נשים. נתקלתי בלא מעט גברים ישראלים שסחבו ציוד בכמות מטורפת בטענה המטופשת של “מה, גם בצבא סחבנו משקלים כאלו” – כולל 3 טמבלים שיצאו לטרק בנפאל עם 18 קילו כל אחד אחרי ש”הם צמצמו והשאירו בגסט האוס מה שלא צריך" (וזה בטרק שלא צריך בשבילו אוהל, ציוד בישול או אוכל, אז מה בדיוק היה בתיק? כל הציוד שלקחתי איתי למסע שנמשך 9 חודשים לא התקרב ל-18 קילו...), לעגו לנו כשאמרנו שזה המון ובמיוחד בסחיבה לבד, טענו ש”היינו קרביים” – ואחרי יום אחד בטרק שילמו פי 3 כדי למצוא על השביל סבלים כי זה היה כבד להם מדי…יש ויש. גם נשים וגם גברים. ודווקא לגברים נוטים לרוב להמליץ על תרמיל גב גדול יותר, מה שמושך למלא אותו.
-
אם לא לוקחים אוהל וציוד בישול, אין סיבה לקחת יותר מתרמיל של 60 ליטר. ותכלס, יש לי תרמיל כזה, וטיילתי איתו עם ציוד בישול ושק”ש ואפילו עם קשירת אוהל מבחוץ. אם זה יוצא לך כבד מדי או לא נכנס, סימן שארזת יותר מדי. -
לא מבין את העליהום הזה על אנשים שסוחבים הרבהנכון שבשביל טרק זה לא אופטימלי, אבל באופן כללי, מי שחזק מספיק [או מוכן להקריב קצת את הכתפיים] בשביל לסחוב יותר דברים הוא לא יותר טוב ובטח לא פחות טוב ממי שמטייל עם זוג תחתונים אחד וישן בעירום בזמן שהם מתייבשים, או מחליף חולצה כל שבועיים כדי לכבס כל חודש. אני לא רואה שום ערך נעלה או מוסר גבוה בסגפנות הזאת. בסופו של דבר, מדובר בטיול למטרות הנאה והגשמה עצמית ולא ממניעים פילנתרופיים כלשהם.
אני, אגב, מטייל עם מינימום בגדים והתרמיל שלי בדרך כלל שוקל סביב עשרים קילו – תמיד יש בו מתנות לחלוקה, מתנות שקיבלתי, או מתנות למשפחה.
-
עוקבת. עוקבת ...החלום שלי :
לצאת מה עת עם סט בגדים אחד עלי , נעלי טרק. – דרכון וכרטיס אשראי .
כל היתר אם וכאשר ידרש.
חלום …
אבל תכלס – כל פעם שני יוצאת וחושבת שאינני יכולה בלי זה או בלי זה , אני מגלה שבדרך כלל מחצית מן הבגדים לא היו בשימוש – חוזרים הביתה אחרי שהייה ארוכה במזוודה ונזרקים ישירות למכונת הכביסה.
-
זה לא “עלייהום” וגם אני יצאתי בעבר עם משקל מיותר לגמרי (כולל טיול אחד שבו אספתי אבנים וצדפים במשקל פסיכי!). ביומיום זה מקשה אם מדובר בטיול עם הרבה נסיעות וסחיבה, זה מה שניסיתי לומר. אם ממילא אין הרבה ניידות או שאין לך בעיה לסחוב, תפאדאל, תיהנה. אבל בטרק זה מטופש – בטרק לשאת עומס משקל רב ומיותר זה לא בריא, וכשאתה צריך להתמודד במקביל עם תנאי מזג אוויר/דרך קשים או מחלת גבהים זה גם סיכון מיותר. כשיש לך גג לישון תחתיו ואוכל זמין ואין מקלחות, אין לך מה לקחת לטרק 18 קילו בטענה ש”פעם בצבא סחבתי משקל כזה” – לא באת לצבא ליהנות, ולרוץ בשבטה זה לא לטפס בקצה מצוק בגובה של 4,500 מטר בשלג. -
היא ביקשה להתייעץ עם בנות וגם הסבירה למה.
נראה לי לגיטימי ונכון לעשות, עם כל הכבוד לידע של הבנים פה.
מור, שלחתי לך הודעה פרטית.
-
אם הגבת לי, הבה נאמר זאת כך: לגבי חלק מהעונים אין לך ידע ודאי האם זו בחורה שעונה או בחור או בכלל פרופיל משפחתי שבו משתמש יותר מאדם אחד (כך שזה גם וגם), רק הניחוש שלך. עובדה היא שאליי בפורומים פה מתייחסים לפעמים כאל גבר ולפעמים כאל אישה, כל אחד והשערותיו שלו

-
אני יודע.
-
אני יודע לפי התגובה, לא לפי שם המשתמש.
רוני – אתה יודע הכל. זה לא חדש שאתה הכי חכם בפורום.