בניית מסלול לאוסטריה+כמה שאלות על לונדון
-
שלום לכל חברי הפורום ,
בשנה הקרובה מתוכננים לי שני טיולם והחלטתי לרכז את השאלות שלי בנושא אחד במקום לפתוח נושאים נפרדים.
הטיול הקרוב יותר הוא טיול סולו ללונדון ביולי לשלושה שבועות , הזמנתי כבר טיסה+דירה ממש במרכז (אזור סוהו) ובגדול עשיתי כבר מחקר לגבי כל האתרים והמקומות שאני אבקר בהם ורק דבר אחד קצת בעייתי ולא ברור – כרטיס נסיעות בתחבורה ציבורית.
קראתי על זה הרבה אבל אני רוצה לשאול מישהו שיש לו ניסיון עם זה – לפי מה שהבנתי אני צריך לקנות אויסטר קארד ולהטעין בתוכו טראוולקארד לאזורים 1-2 לשלושה שבועות , בנוסף אני צריך להוסיף עוד כמה עשרות פאונדים לביקורים במקומות שמחוץ לאזורים 1-2 ככה שההפרש יירד מהסכום שהטענתי.
הבנתי נכון? זאת הדרך הכי משתלמת ונוחה לשימוש בתחבורה הציבורית בלונדון למשך שלושה שבועות?
זאת תיהיה הפעם הראשונה שלי בלונדון ואני מתכנן לראות הרבה מקומות אבל גם לעשות כמה שיותר קניות אז כל הצעה/המלצה בנושא תתקבל בברכה.
הטיול לאוסטריה יהיה טיול זוגי בספטמבר לשבועיים וחצי עם רכב שכור ועוד אין לי כמעט שום פרט על המסלול חוץ מזה שתחנות הנחיתה והחזרה לארץ הן וינה – מינכן או ההפך .
בגדול אנחנו רוצים לעשות את זה טיול טבע עם קצת נגיעות בשתי הערים הגדולות (וינה וזלצבורג) לחוות קצת את ההיסטוריה,אמנות וקניות.
הבנתי שיש 2 אווטלטים גדולים באזורים האלה , אשמח לקבל המלצות או חוות דעת אם המחירים באמת שווים את הנסיעה לשם והתרשמותכם הכללית מהחנויות.
חשוב לנו שיהיו הרבה מסלולי הליכה בטבע , אגמים , יערות , עיירות קסומות , טירות עתיקות וכ’ו .
אשמח לקבל כל המלצה על מקומות “שחייבים” לבקר בהם , אטרקציות מיוחדות שמאוד נהנתם בהן ובכלל כל פרט שיכול לעזור לנו לבנות את מסלול הטיול.
עוד דבר לגבי מסלולי ההליכה – מישהו מכיר אתר / ספר שאפשר לקרוא בו פירוט של מסלולי ההליכה (לדוגמא – מתחילים בחניון ומשם פונים ימינה עד שמגיעים לבית ישן וכ’ו) באנגליה ווילס הורדנו הרבה מסלולי הליכה מפורטים מהאינטרנט והיה מדהים אבל מכיוון שהשפה באוסטריה היא לא אנגלית אני מניח שזה יהיה בעייתי יותר אז לא אכפת לי לקנות ספר עם מסלולים מפורטים.
תודה רבה מראש

-
לגבי לונדון: קודם כל, תוציא אויסטר. זה מוזיל את המחירים, ועולה 5 פאונד שהם למעשה פיקדון ואפשר לקבל אותם בחזרה אם תחזיר את הכרטיס בסוף הטיול.שנית, לגבי מה כדאי, זה תלוי בתוכנית שלך. גם אני נסעתי ללונדון לזמן ארוך של כמה שבועות, וכאדם שאוהב ללכת ברגל ושהיה לו זמן לטייל באיזי הבנתי שאין לי צורך יותר מ-1-3 נסיעות במטרו בדרך כלל (מה גם שבסופ”שים לרוב נסעתי מחוץ לעיר במכונית של חברים מקומיים). לפעמים גם נסעתי בכלל באוטובוסים העירוניים שלוקחים הרבה יותר זמן אבל רואים את העיר דרכם והם זולים עוד יותר מהתחתית. במקרים כאלו לא היה לי צורך בחופשי-שבועי, כי ממילא לא הגעתי למכסת נסיעות יומית שמצדיקה את מחירו.
אז מה עשיתי? במקום להתעסק עם תוכנית כזו או אחרת והגבלה לאזור 1-2, פשוט הטענתי סכום כסף. במקרה כזה, אתה משתמש באויסטר כמו כרטיס אשראי – מחייב אותו על כל נסיעה ונסיעה עד שנגמר הכסף. מעבירים בתחילת הנסיעה ובסופה, והמכונה יודעת על כמה לחייב אותך לפי האזורים והשעות וסוג התחבורה (כאמור, אוטובוסים זולים מהתחתית) בכל פעם. מה גם שאם תגיע למכסה מסוימת של נסיעות ביום הכרטיס יפסיק לחייב אותך, וכל נסיעה נוספת באותו יום תהיה חינמית.
לי זה היה יותר משתלם. כאמור, זה תלוי במה אתה מתכנן לעשות וכמה תשתמש בתחבורה הציבורית. יש אתר מעולה לתחבורה בלונדון – TFL – אפשר לראות שם טבלת תעריפים מעודכנת ולנסות להבין ממנה מה מתאים לך.
-
שלום לך..
בקשר לטיול לאוסטריה.
נתחיל מזה שבחרתם תקופה מאוד טובה לטיול זוגי באוסטריה- גם אנחנו טיילנו 15 יום בספטמבר האחרון באוסטריה (וינה זלצבורג טירול) והיה מדהים. מזג באוויר נוטה להיות פחות גשום בספטמבר (לנו למשל היו רק 2 ימי גשם כל הטיול וגם אותם ידענו לנצל בחוכמה)
טוב שהוספתם את וינה לטיול- בהחלט עיר ממש מקסימה ששווה ביקור.
יש כל כך הרבה אתרי טבע באוסטריה, היא פשוט שופעת בטבע- ההי לייטס הם כמובן: מפלי קרימל, נקיק ליכטנשטיין וחבריו, תצפית 5 האצבעות, אגם המלכים, הלשטאט, ועוד כל כך הרבה רבים וטובים.
לדעתי בטיול כזה ארוך של שבועיים וחצי אפשר לשלב גם את אזור טירול, שפשוט חבל לוותר עליו, בעיני טירול הוא האזור הכי יפה בכל אוסטריה ואפילו אהבתי יותר מזלצבורג. גם שם יש שפע של אתרי טבע ונופים כמו מתוך גלויה.
הייי במקומם ברצינות שוקלת טיול באוסטריה שמתחיל בוינה למשל 3 ימים, ממשיך לשבוע באזור זלצבורג ועוד כשבוע בטירול ,
זה מה שאנחנו עשינו והטיול היה מוצלח ומדהים.
(זה אפשרי לחלוטין, אנחנו טסנו חזרה מזלצבורג אבל כמובן שאפשר גם ממינכן)
לגבי הoutlet- בזה שבזלצבורג אני אישית בכלל לא התלהבתי, לא חושבת שהמחירים שם זולים במיוחד. הרבה יותר אהבתי את הקניון באינסברוק ועשיתי שם המון קניות וחזרתי כמה פעמים.
אם תרצו מצרפת לכם כאן את סיכום הטיול שלי ושל החבר באוסטריה , אולי תוכלו לשאוב קצת רעיונית

טיול זוגי לאוסטריה המדהימה חלק א
טיול זוגי לאוסטריה המדהימה חלק ב
-
לגב מסלולי הליכה באוסטריהספר טוב -המדריך של cicerone Walking in Austria.
אבל גם בספרים של מישלן , לונלי פלנט (בתרגום העברי) ומדריכי rough guides יש פירוט של מסלולים עם הוראותמדוייקות.
יש כל כך הרבה מסלולים באוסטריה. ברגע שתקבעו את המסלול, אפשר להיכנס לרשת ולחפש את המסלולים.
למשל-מסלולי הליכה בעמק אוטץ המומלץ מאד
מסלולים בשמורת Hohe Tauern – גן עדן לחובבי טבע.
בכל מקרה מומלץ מאד להתעדכן בשטח בטוריסט אינפו ולקבל המלצות מתאימות למצב. לפעמים מקבלים מפה חינמית ולטרקים יותר ארוכים כדאי לקנות מפה טופוגרפית טובה.
-
תודה רבה לכולם על העזרה

keves – נכנסתי לאתר שהמלצת עליו וראיתי ונראה לי שאני אשמע לעצתך ואקנה אויסטר קארד מפלסטיק שיש בו גם מכסה יומית וגם מכסה שבועית , אני לא ממש יודע כמה אני אשתמש בתחבורה (המינימום זה פעמיים ביום) אבל זה נראה לי הרבה יותר פשוט , כמה כסף את ממליצה לי להטעין את הכרטיס בשביל שלושה שבועות? 100 פאונד זה מספיק?
דנוש – תודה גדולה על כל ההמלצות וההפנייה לסיכום הטיול שלכם , בקרוב אני אקרא אותו ואני בטוח שאני אקבל עוד תובנות ורעיונות לטיול שלנו.
אני גם שמח שנגעת בנושא מזג האוויר – זה דבר שקצת חששתי ממנו בתקופה הזאת במיוחד באזור טירול אבל הלוואי שיהיה לנו מזג אוויר טוב כמו שהיה לכם

קראתי על טירול ובאמת הבנתי שזה אזור מדהים , יש לך המלצות על עיירות יפות שכדאי לישון שם במהלך השהות שלנו באזור?
נירית – תודה רבה על הלינקים וההמלצות , אני אבדוק אם יש את הספר הזה באמזון ואזמין אותו .
כמו שאמרת , ברגע שיהיה לי את מסלול הטיול פחות או יותר אני אוכל לחפש מסלולים באינטרנט למקומות ספציפיים.
כרגיל , הפורום הזה לא מאכזב אף פעם!
תודה לכל המגיבים הנחמדים ושבת שלום

-
את המכסה השבועית צריך להטעין כמכסה שבועית, ולכן המלצתי פשוט להטעין כסף ולהשתמש בו עד שנגמר. הסכום לא קריטי – ברגע שמתקרב לסוף (רואים על המכונה כשמעבירים כמה נשאר) אפשר להטעין שוב. את ההטענה אפשר לעשות אצל הקופאי ואפשר גם במכונות (חלק במזומן, וחלק מקבלות אשראי), כך שזו לא בעיה.אני העדפתי בהתחלה להטעין סכום קטן (20-30) יחסית כדי לראות האם אכן הנסיעות שלי יהיו מתחת למכסה היומית או לא, ואז כשהיה צורך הטענתי שוב לפי כמות השימוש שנראתה לי לנוכח הניסיון הנ”ל.
בכל מקרה, מאחר ואתה נוסע לשלושה שבועות שזה הרבה (אם כי אני נסעתי לחודשיים ועדיין לא נמאס לי מלונדון!), נסה לרכז כל פעם את כל המסלול היומי שלך באותו אזור, או במרחקי הליכה זה מזה, וכך לא תצטרך יותר מ-2-3 נסיעות ביום.
-
היי,
איזה כיף לך, לונדון מדהימה! יכול להכנס לבלוג שלי ולקרוא על הטיול שלי ללונדון ועל מה שעשיתי שם ולקחת משם טיפים ורעיונות.
תהנה!!!
לונדון -
בקשר לטיול באוסטריה אני לא מציע לנחות בוינה ולחזור ממינכן או להפך בגלל הקנס על החזרת רכב ממדינה שונה ממנה נלקח.
כדאי לנחות ולמריא ממינכן שקרובה מאוד לאלפים האוסטרים, בזמן שוינה רחוקה, במיוחד מטירול.
יש כמה ערים בטירול ובזלצבורגלנד, כמו אינסברוק וזלצבורג ועוד כמה פחות מוכרות, למי שרוצה מוזיאונים וחוויה עירונית.
אם אתם רוצים מאוד לראות את וינה אז כדאי לנחות ולמריא ממנה.
-
לונדוןהיי,
טוב לראותך שוב בפורום
מציעה שתפצל לשני אשכולות לפי יעדים… הרבה יותר נוח לכולם.

בשלושה שבועות, אפשר לתכנן גם כמה ימים של טיולים יומיים ברכבת, מחוץ ללונדון...
לגבי לונדון, היתרון של האויסטר שאפשר לעבור מאזור 1-2 לאזורים אחרים בנוחות, והוא יחייב במקסימום התקרה היומית, לפי האזור.
לטיול ארוך – מכירה רק הטענה של טרוולכרד שבועי באויסטר, אולי יש לתקופה יותר ארוכה.. בשבועי צריך להגדיר את הטווח האזורי..
בקיץ האחרון זו היתה פעם ראשונה שהשתמשנו באויסטר, אז ניגשנו לאחד הנציגים האדיבים שסייע לנו, והתייעצנו כמה להטעין
תבקש גם מפות עדכניות של האוטובוסים, וכל אפשרויות התחבורה.
אל תשכח לקבל את הפקדון + עודף שנשאר בכרטיס, בסיום החופשה.
האויסטר פעיל גם בספינות בתמזה.. נוסף לאוטובוסים, DLR
אפשרות זולה להגיע משדה התעופה, עם איזיבאס.
למגיעים מהיתרו, בשעות הפעילות, עם טיוב הפיקדילי הכחול, אם הלינה נמצאת על הקו שלו...
ממליצה להעזר בשני אתרים מאוד מועילים (תחבורה, אתרים, אירועים, תערוכות):
שאל לונדוני (תעקוב אחריו גם בפייסבוק, עדכונים חמים על כל מה שצפוי בקרוב)
לינה – רצוי ללון באזור 1-2 של הטיוב. קרוב לתחנת התחתית.
מצרפת מלונות מומלצים, אם הדירה עם אפשרות ביטול….. הסוהו מרכזי.
קניות – תכנס גם לרשת פרימרק הזולה.. רחוב אוקספורד, וקניונים ביום גשום.
הזמן מקום חינם לתצפית ב-skygarden (רצוי בשקיעה) לפחות 3 שבועות לפני !
יום א’ מומלץ להקדיש לביקור בשוק קמדן, שבת בבוקר לשוק פורטובלו
יש מוזאוני חינם שווים וענקיים, שתוכל לבלות בהם שעות וימים
הגלריה הלאומית בטרפלגר – חובה, הבריטיש (יש סיור חינמי להיילייטס אם אני לא טועה), טבע, מדע, טייט (פתוח עד מאוחר), מוזאון לונדון ועוד…
לעיתים תערוכות מסוימות בתשלום.
ממליצה על חב’ ישראלית לסיורי אמנות, היינו בסיור גרפיטי ואמנות רחוב בשורדיץ.
ארועים ופסטיבלים – לפי חודשי השנה
מופע מיוזיקלס, אפילו יותר מאחד… תברר מה תעדיף, תסמן לך ימים ושעות, ותגש לקופת הרגע האחרון (אפילו יומיים לפני) בכיכר לסטר סקוור, במחיר מוזל.
תבדוק גם מופעים של זמרים להקות שאתה אוהב
ממליצה על מסעדת דישום ההודית (היינו פעמיים בסניף בשורדיץ)
עוד טיפים וקישורים שמרתי בבלוג
וספרון מעולה, קומפקטי, עדכני וזול יחסית – עם מפות ידידותיות בחלוקה לאזורים ושכונות.
-
אם כבר שוק ביום א’, בעיניי השווקים של מזרח לונדון יותר מעניינים מקמדן הממוסחרת, אם כי יש לך מספיק ימי א’ להכל
בדוק במזרח לונדון את שוק בריק ליין על שלוחותיו ותתי-השווקים באזור. ממנו אפשר להמשיך לספיטפילד המקורה, אם מוקדם בבוקר אז לשוק הפרחים הצפוני יותר, ועל הדרך לשוטט בכל הסמטאות עם אמנות הרחוב המעולה של שורדיץ’.
וכמובן, לא להחמיץ ביום אחר (פתוח גם בימי חול, חפש את האתר בשביל שעות וימים מדויקים) את שוק בורו – שוק אוכל נהדר.
כאמור, לא בטוח שהטענה של חופשי-שבועי היא בהכרח הכי משתלמת, תלוי מה צריכים. יש חופשי-חודשי, אבל בעבר לפחות הוא ניתן לרכישה רק לתושבי בריטניה.
עוד המלצה – להציץ בזמן אמת באתר בשם לונדוניסט (באנגלית), שמפרסם אירועים ותערוכות ושאר המלצות לגבי לונדון. מצאתי בזמנו כמה וכמה תערוכות ואירועים דרכו, כמו תערוכה מעולה כמעט ללא פרסום של עבודות הגרפיטי המעולות של בנקסי.
-
בשוק קמדן – תגיע לסטייבלס (אורוות, פסלי סוסים) ,דוכני אוכל, וביום יפה אפשר לשבת לאכול על גדת התעלה..
לקחת בחשבון שהטיוב בחזור, לא מאותה תחנה שהגעת… צריך ללכת תחנה אחת ברגל, או לחזור באוטובוס, שייט..
שייט תעלות בונציה הקטנה
שוק בורו-מרקט, שוק אוכל… לשבת על מדרגות הכנסייה הסמוכה עם הדברים שקנית
פארקים יפים, תביא בוטנים לסנאים, ושאריות לחם לשחפים והאווזים..
פארק סנט ג’יימס (בסביבה נמצא בין השאר... מגרש המצעדים עם הסוסים, ומוזאון צ’רצ’יל עם קריינות בעברית)
זוכרת שאתה אוהב בעלי חיים, טבע ומוזאונים, יש את גן החיות ליד פארק ריג’נט
היינו באקווריום ליד הלונדון איי הגלגל ענק, מקסים. תבדוק ימים ושעות האכלה.
יש לך זמן לכל כך הרבה דברים, איזה כייף…
-
שוב תודה לכולם על ההיענות והעזרה

keves – החלטתי לחסוך לי כאבי ראש מיותרים ופשוט לקנות אויסטר ולהטעין בו סכום גדול שיספיק לי לכל הטיול ובסוף אני אקבל בחזרה את ההפרש.
תכננתי להגיע לכמה שווקים ואני אעשה מחקר לגבי ההמלצות שלך , האמת שאת שוק בריק ליין ואזור שורדיץ’ לא לקחתי בחשבון כי חששתי שהוא קצת מפוקפק אבל מאוד מפתה אותי להרגיש את הוויב האותנטי עם כל הגרפיטי שאני נורא אוהב לראות…
בסוף ההודעה אני ארשום את כל המקומות שאני הולך לבקר בהם , עדיין לא סידרתי אותם והחלטתי מה אני עושה באיזה יום אבל כמובן שכמו בכל טיול שלי אני מנסה לקבץ כמה מקומות קרובים לכל יום טיול ככה לא מתבזבז לי זמן מיותר בנסיעות ממקום למקום.
tomerikot – תודה רבה על השיתוף , אני אקרא את הסיכום בקרוב ובטוח שאני אמצא משהו מעניין להוסיף לטיול שלי .
telo – תודה על ההצעה , יש לך מושג מה בערך סכום הקנס?
אם זה לא סכום רציני אז נשאר עם הרעיון המקורי אבל אם מדובר בסכום גדול אולי נשנה קצת את התוכניות , העניין הוא שאנחנו רוצים לעשות טיול מתגלגל ולחזור לאותו מקום שנחתנו בו נראה לי בזבוז זמן מיותר ונסיעה ארוכה בחזרה.
לי יקירתי – תודה רבה על כל העזרה שכמו תמיד את נותנת מכל הלב , ההרגשה הדדית וגם אני שמח לשמוע ממך שוב

הזמנתי כבר דירה דרך airbnb בסוהו ככה שמהבחינה הזאת אני כבר מסודר , האמת שהדירה הוזמנה כבר לפני חודש כי חששתי שהיא תוזמן לתאריכים שלי.
זאת הפעם הראשונה שאני משתמש באתר הזה ואני מקווה שהכל יהיה בסדר..
בהתחלה חיפשתי מלון טוב במחיר סביר באזור הזה אבל המחירים בשמיים למלונות טובים או שאפשר למצוא במחיר יחסית סביר מלונות די גרועים שלא ממש בא לי לשהות בהם שלושה שבועות…
בקרוב אני אכנס לכל הלינקים שצירפת ואני בטוח שאני אמצא עוד רעיונות לטיול שלי , אני מצרף את כל המקומות שכבר עשיתי עליהם מחקר ואני הולך לבקר בהם (עדיין לא הוספתי שום דבר מההמלצות שנתתם לי בנושא כאן).
The British Museum
National Gallery
Tower of London – כולל סיור מודרך .
Victoria and Albert Museum
Big Ben – לראות ולצלם את המבנה האייקוני הזה
סיור מודרך בלונדון של חברת sandemans new london
Palace of Westminster (Houses of Parliament) – כולל סיור מודרך.
Tower Bridge – לראות ולצלם (הבנתי שזה די בזבוז כסף לעשות את הסיור)
Natural History Museum
The Wallace Collection
Westminster Abbey – כולל סיור מודרך ‘Verger Guided Tour’
Borough market
Camden Market
Portobello Road Market
Piccadilly Market
Sky Garden
London eye – לא עולה עליו כי הבנתי שזה די מיותר , רואה ומצלם אותו
St. Paul's Cathedral – כולל סיור מודרך .
buckingham palace – לצערי הוא לא פתוח בתאריכים שאני אהיה בלונדון אז אני אסתפק בלראות ולצלם אותו מבחוץ.
The Queen's Gallery
The Royal Mews
Kensington Gardens
Imperial War Museum
Museum of London
Holland Park
Hyde Park
Regent's Park
St James's Park
Green Park
Sir John Soane's Museum – כולל סיור מודרך.
Science Museum
Westminster Cathedral
Freemasons' Hall
London Zoo
Southwark Cathedral
Guildhall Art Gallery
Kensington Palace
SEA LIFE London Aquarium
St Mary-le-Bow
Royal Botanic Gardens, Kew
Hampton Court Palace
Thorpe Park Resort
כמובן שיש עוד מבנים מיוחדים שרשמתי לי שכדאי לראות ולצלם אבל לא הוספתי אותם לרשימה כאן כדי לא לעייף אתכם יותר ממה שכבר עייפתי

קניות –
Regent Street
Oxford Street
harrods
Westfield London
New Bond Street
Carnaby Street
The London Silver Vaults
Jermyn Street
Sloane Street
Bicester Village
כמו שכתבתי מקודם עדיין לא סידרתי את המקומות לפי אזורים ככה שהכל די מבולבל עדיין.
אשמח לקבל את חוות דעתכם על המסלול שבניתי.
אני מקווה שיהיה לי מספיק זמן לראות את הכל , בקרוב כשאני אבנה את המסלול בצורה מפורטת אני אוכל לדעת אם אני צריך להוריד כמה דברים כדי שזה לא יהיה לי לחוץ מדי.
-
האזור של שורדיץ’ והאקני היה מפוקפק בעבר, כבר מזמן לא. הייתי שם לפני שנתיים וחצי לערך, והסתובבנו גם בלילה (חברה טובה מספרד גרה שם). אין שום בעיה, בטח ובטח לא ביום כשהשוק עמוס. תכלס, כמו מרכז לונדון. ספיטלפילד בכלל, זה אזור שהייתי בו עם כל חבריי המקומיים שעובדים בסיטי, המשרדים לא רחוק אז לשם הם יוצאים אחרי שעות העבודה.אין שום “בלבולי ראש מיותרים”, תאמין לי. פשוט תטעין 30-50 פאונד על האויסטר. אם לא מסתדרים עם המכונות אפשר לדבר עם מי שעובד בקופה. לא תאמין עד כמה זה קל ונוח, וכך אם תראה שצריך עוד תוכל להטעין שוב בלי להיתקע בסוף עם הרבה כסף על הכרטיס (אין לי מושג אם אפשר לקבל את זה חזרה).
לגבי מסלול ואתרים:
3 שבועות זה הרבה, כך יגידו כולם (אני מיוצאי הדופן, בשנים האחרונות ההעדפה שלי היא להישאר באותו עיר/יישוב לפחות חודש, וכבר קרה שיותר מחודשיים). אין טעם לעשות תוכנית יומיומית של מה לעשות, ולא צריך לדחוס יותר מדי. בשלושה שבועות אפשר לקחת את הזמן, להרגיש את העיר, להסתובב בלי מטרה ולשוטט ולאבד את הדרך ואז לגלות דברים מופלאים במקרה, לשבת עם ספר טוב בפארק לכמה שעות, אפשר אפילו לנצל את הזמן הרב להכיר אנשים (מכל עיר שנשארתי בה חודש ומעלה יצאו לי חברויות נפלאות עם מקומיים ומטיילים אחרים). סמן לך את מה שמעניין אותך, אבל אל תרדוף את זה או תרוץ אחר סימוני ה-V. לטייל בצורה אינטנסיבית 3 שבועות שלמים במקום אחד זה מתיש. קח את הזמן.
אוכל לספר שפעם אחת סתם שוטטתי במרכז העסקים הלונדוני כשהכל סגור כי רציתי שקט, ופתאום יצאו רובוטים מסנט פול – מסתבר שנקלעתי לצילומים של סדרת הקאלט והמד”ב “דוקטור הו”. פעם אחרת הצטרפתי לאיזה אירוע של פיקניק שמצאתי ברשת, שארגנו חבר’ה מקומיים במזרח העיר, ואחת מהן הביאה סירת גומי וחתרנו יחדיו בתעלת ריג'נט וכך ראיתי אותה מזווית אחרת לגמרי. הדברים הטובים בלונדון הם הלא צפויים, הם ההתרחשויות בה, הרבה יותר מאם הלכת לארמון X, למוזיאון Y או לסיור מאורגן כזה או אחר.
-
מצטרפת לעצה שקיבלת לפניי..
לקחת את הזמן באיזי,
ולא לרוץ מאתר לאטרקציה, ולסמן וי כמו שרובם עושים (למי שיש מקסימום שבוע, טיול מעייף)
תעיין פה – מפת גוגל עם מוזאונים ואתרים חינמיים
הספרון שהמלצתי, מרכז יעדים לפי אזורים, מאוד יעיל…
מציעה שתכין מפת גוגל ותנעץ בה את כל היעדים שפירטת, (אפשר להכינה בקלי קלות בבלוג של אתר למטייל, לצפייה אישית ולא ציבורית. רק להכניס נקודות במפה, לשימושך, שתראה מיקומים ותתרשם ).
מתקדמים – יכולים לנווט בעזרת המפה האישית שמכינים..
ניווטנו עם אפליקציית גוגל מפס והיא יעילה וחוסכת התברברות..
אויסטר, 6.40 פאונד עלתה לנו התקרה יומית באזור 1-2
כשהרחקנו לאזור 4 – התקרה היתה בסביבות 9 פאונד..
תכפיל את הסכום 6.40 בשבועיים + 5 פאונד. זה מה שתטעין.
ובאמצע הטיול תוסיף, כשתקפוץ לתחנה.
אולי תסע עצמאית או תצטרף לטיול יומי, מאורגן, לעיירות מחוץ ללונדון…
כשתעלה לאוטובוס למשל, תוכל לראות את היתרה בכרטיס.. מופיע על הצג.
יש אוטובוסי קומתיים ורגילים, כייף לראות את העיר מגבוה, גם אם הנסיעה יותר ארוכה ויש פקקים לעיתים. חוויה אחרת ממנהרות הטיוב התת קרקעיות הארוכות.
באיירביאנבי, חשוב לשלם רק בכרטיס אשראי. ורק במסגרת האתר
ולא להתפתות למחיר מוזל עם התקשרות עצמאית עם המשכיר…
יש תרמיות ועוקצים שכדאי לקרוא עליהן. כמו שהמשכיר שולח תמונה עם פרטי חשבון בנק להעברה… חשוב לקרוא ביקורות רבות ולהתרשם בין המילים, למה התכוונו… כי יש מין מאזן אימה, כי גם אתה כשוכר מקבל ביקורת מהמשכיר…
אז כל הצדדים רוצים לצאת בסדר, ולא תמיד יש שקיפות בביקורת שאחרי השהייה .
ואם צצה בעיה עם הדירה, לעדכן עליה בזמן השהייה, לאיירביאנבי, לתעד תכתובות עם המשכיר. ולא לאחר החופשה.
בפורום משפחות סיפרו לפני כמה ימים על דירה עם בעלים מהגהנום.. שהרס להם את החופשה...
London eye – מיותר (יש גורד שחקים חדש יחסית, ותצפיות נוספות)
הסביבה שלו מעניינת, ברחבת הסאותבנק, מתחם תיאטראות ומופעים, יש בסופש דוכני אוכל (בשישי שבת אם אני לא טועה), האקווריום, הדנג’ן, הברווז-אוטובוס שממשיך לשייט בנהר, ספינות בתמזה, אמני רחוב זמרים, נוער על גלגיליות ועוד...
אפשר לתכנן טיולי נושא עצמאית -
אם אתה אוהב ביטלס, הארי פוטר – אפשר להתמקד בכמה יעדים, סיורים מודרכים ומוקדי עניין סביבם. אולפני הארי פוטר מחוץ לעיר וכו’...
ויש את נושא האימה, רוחות רפאים, ג’ק המרטש – חלק מהתרבות….
(סיור באוטובוס הרוחות, דנג’ן, חווית גשר לונדון ועוד)
ב-סט.פול יש מדרגות למיטיבי לכת
טקס חילופי משמר, וגם ברחבת הסוסים נחמד לצפות..
רכבל האמירויות, לא שמתי לב אם הזכרת..
בהצלחה

-
-
לגבי אוסטריה,
אני טס בקיץ עם עם המשפחה לוינה+אזור זלצבורג.
בשלבים מתקדמים של מפת גוגל שכוללת גם קצת טירול.
יכול מאוד לעזור לך
-
תודה רבה לכולם על הלינקים והעזרה

beri – אני לא מצליח לראות את המפה , זה מבקש ממני להכנס לחשבון שלי אבל כשאני לוחץ על הכפתור של 'להכנס לחשבון' לא קורה כלום .
-
גם אצלי זה קרה
ניסיתי מהמחשב ומהנייד
המפה לא נפתחת
בארי תודה

(ואשמח אם תצרף קישור יותר מעודכן גם בהמשך)
-
-
תודה רבה beri , לצערי אני עדיין לא יכול לראות את המפה...