מידע לטובת הטסים לדיסלדורף
-
שלום צחצח,
הזמנתי את המלון לפני חודשיים.
סמכתי על ההמלצה של ריקי ועל המחיר הנמוך (2 חדרים בעלות כוללת של 130 יורו ללילה)
אנחנו אמורים לנחות בשעה 22:30 עם 5 ילדים, עד שיגיעו המזוודות וכו’ אני מעדיפה להגיע למלון, להתרחץ ולישון.
למחרת בבוקר נשכור את הרכב ונתחיל את הטיול רעננים.
עשינו כך בחופשת הקיץ האחרונה ומצאנו שזה סידור ממש נוח.
ממתינה לדיווח שלך כשתחזרו מהטיול באפריל….
סמדר
-
דיסלדורף או קלן?צחצח,
עדין לא ביקרתי בדיסלדורף.
בקלן הייתי לפני המון שנים וזוכרת כעיר יפה עם קתדרלה מרשימה.
התייעצתי עם ישראלי שגר בגרמניה באיזו עיר מבין השתיים כדאי להתארח בשבת והוא המליץ לי על דיסלדורף.
מקווה שאנשים נוספים יכנסו לשרשור ויוכלו להתייחס לשאלתך.
-
סמדרולה, שאפו ענק על השרשור. נכנס למועדפים ישר.
לצחצח, אני מחסידי קלן. אבל דיסלדורף שווה בהחלט.
-
סמדר, רק מחדדת שההמלצה שלי על “הולידי אין” היא לא מניסיון אישי… לאחר התלבטות, ביטלנו את ההזמנה ל”הולידי אין” והזמנו במלון “מאריטים” שממש צמוד לשדה. (הזמנה ישירה במייל מול המלון, יצא הכי זול).כמו שאמרתי לך בפרטי- מבירור ראשוני שעשינו לגבי השכרת רכבים, עלה כי רבות מחברות ההשכרה לא עובדות בשעות כאלה בלילה מה שמצמצם את האפשרויות שלנו בשכירת רכב.
-
ריין בלהבותשאלה לגבי “ריין בלהבות”. האם מישהו היה ויכול להמליץ מה הדרך הטובה ביותר לחוות את הפסטיבל? האם כדאי להזמין מקום באחת הסירות שמפליגות? (הלינה שלנו לא ממש בתוך העיר אלא באחד הכפרים באזור).
-
תודה על האשכול.
דיסלדורף נוחה למי שרוצה לטייל בדרום הולנד (חבל לימבורג). אנחנו היינו שם פעמיים, פעם בצפון החבל ופעם בדרומו.
לאורך הגבול עם הולנד יש הרבה אטרקציות, כגון פנטזילנד שהוזכרה, מרכז של לגו ורולר קוסטר ייחודי להולכי רגל בDuisburg.
לחבל המוזל (בו היינו והסיפור צורף כאן) נראה לי שקצת רחוק להגיע במיוחד מדיסלדורף, אבל לאזור הריין או חבל האייפל דווקא כן, כולל העיירה החמודה מונשאו.
-
ועוד רעיון - לחובבי קרנבלים בחורףבסוף פברואר מתקיים בדיסלדורף קרנבל גדול וססגוני, בה בעת נערך קרנבל גם בקלן השכנה. הקרנבל בקלן נחשב לאחד הארועים החשובים בגרמניה.
כתבתי כאן על שני הקרנבלים (ועל עוד כמה נוספים באירופה).
אז אם אתם ספונטנים אפשר לדגום את דיסלדורף כבר בחודש הבא...

-
יש למישהו מושג איך מאתרים שווקים מקומיים באזור הריין והמוזל?
-
השכרת רכב בעיר זולה יותרלידיעתכם מבירור בחברת יורופקאר ההפרש בין השכרת רכב בסניף בעיר לסניף בנמל התעופה בדיסלדורף הוא 100 יורו לתקופת השכרה של שבועיים.
-
דיסלדורף הסעה מנמל התעופה לעירהי,
מחפש המלצות על נהג או שירות מוניות.
לא מעוניין להשתמש ברכבת.
ANYONE?
-
בנוסף לכרטיסים שמוזכרים כאן יש כרטיס נוסף שנקרא GrimmHeimatCard.
בניגוד לכרטיסים האחרים – את הכרטיס הזה ניתן לרכוש בלי קשר למקום הלינה. העלות 65 למבוגר ו39 לילד. אפשר להזמין כל צימר שרוצים, גם אם הצימר לא מעניק כרטיס, ולרכוש את הכרטיס בנפרד – מזכיר את כרטיס זלצבורגלנד.
לפי התרשמות ראשונית מגוון האתרים כמעט זהה לכרטיס צפון הסן שמוזכר כאן.
-
מה עם מסלולי טבע?לפי מה שראיתי – יש באזור דיסלדורף ומערב גרמניה שפע של אתרים כמו טירות, מוזיאונים, מגלשות הרים ופארקי שעשועים.
אבל מה עם מסלולי טבע? מפלים? קניונים? נחלים? מזה כמעט לא ראיתי.
מצאתי כמה שמורות טבע. למשל “Nature Park Meißner - Kaufung Forest” או אזור Edersee אבל לא מצאתי ממש מסלולים מומלצים.
אשמח לעזרה.
-
עמיחי אשמח אם תשתף את האטרקציות באזור דיסלדורף.
-
אילן, לא עושים חיפוש באתר התרגלנו.
אבל אפילו לא עולים למעלה בהודעות בפוסט ורואים שיש שפע קישורים והמלצות.
מה צריך יותר?
אגב בקישורים יש גם הרבה המלצות לטיולים בטבע.
-
אילן – כאמור בלינקים כאן בשירשור יש המון המלצות לאטרקציות. הבעיה העיקרית היא הבחירה.
צחצח – אני בשלבים של מעבר על הסיפורים. בכל זאת אשמח אם מישהו נתקל בהמלצה לאתרי טבע בליגת העל?
(משהו שנותן תחרות למפלי קרימל באוסטריה… או לפחות למסלולים המפורסמים של היער השחור כמו קניון רוונה או קניון ווטאך...)
מחפשים טיולים בטבע, מסלולים קלילים של 2-3 ק”מ, רצוי מאוד בשילוב עם מים (מפלים או ערוצי נחלים).
-
צחצח המטייל מה בדיוק גרם לך לחשוב שלא עברתי על כל מה שכתוב בפוסט? כמו שעמיחי כתב תמיד מחפשים עוד ורוב האטרקציות בפוסט הם בכלל לא באזור שאני מחפש לכן ציינתי באזור דיסלדורף. בנוסף אולי עמיחי מצא דברים שלא נמצאים בפוסט? אז בפעם הבאה לפני שאתה מתיישב לכתוב פוסטים מתנשאים תחשוב קצת.
-
עמיחי- פתחתי את הלינק שצרפת לגבי הכרטיס, כתוב בו שלא ניתן לרכוש את הכרטיס בכסף, ניתן חינם למי שלן בצימר שכלול. היכן ראית שאפשר לקנות אותו?
-
דלית , או אילן או מי שאתה תחפש לבד את האטרקציות שלך.
-
אלונה,
ברוכה הבאה לשרשור. כבוד הוא לנו.
האם זהו היעד הסודי ?
מיקה,
תודה רבה על ההמלצות.
רשמתי לפני את המדרגות הלולייניות. נראה ממש כיפי.
אולי יש לך המלצות על שווקים לצחצח?
ריקי,
הזמנתי מלון ללא אפשרות ביטול חינמית. אז אנו נשארים עם ההזמנה הנוכחית.
אורן מרום בדק ומצא שאין הבדל במחיר בין השכרה בשדה התעופה בדיסלדורף לבין נקודת השכרה בעיר.
עמיחי,
לא מצאתי מפלים ואתרי טבע עם סופרלטיבים .
אך רשמתי לפני מספר אתרים שאולי נבקר בהם בקיץ הקרוב:
- האזור הוולקני של חבל האייפל בקרבת העיירה Daun - קודן יש סיור במרכז ההדרכה, אחר כך מפליגים בחצי שעה למקום, ואז רואים את הגייזר מתפרץ, וחוזרים חזרה בספינה. סך הכול ממש מעניין (המלצה של יעל ומרב).
- Eifel National Park – תיאור מתוך בלוג ההונגרי האדום:
“נכנסים לשמורה ובוחרים במסלול קל (הילדה חולה), המסלול שנבחר הינו Wilder Kermeter Natur-Erlebnispark, מסלול של כ 6 ק"מ המכיל עמדות אינטראקטיביות, המסלול מונגש וחוויתי לילדים, מזג האויר קר ורטוב קלות
פרטים נוספים ניתן למצוא באתר של השמורה - http://www.nationalpark-eifel.de/go/eifel/english.html
יום רביעי מוקדש לטיול נוסף בשמורה כשהפעם נבחר המסלול מ Rursee ל Urftseemauer מסלול של 4.6 ק"מ כאשר שבין שתי הנקודות ישנה מעבורת אנחנו בחרנו ללכת בתחילה ולחזור בשייט (לדעתי עדיף הפוך, ככה הולכים בירידה). ההליכה הינה על דרך עפר כאשר מצד אחד ישנו הנהר ומצד שני היער.”
-
קרן טיילה ב-בWINTERBERG GORGES “זהו מסלול טבע עם נקיק, יער וביצה. לא עשינו את כולו אך בהחלט את רובו. הזרימה בנקיק חלשה אבל טיול רגוע ויפה גם נוף הביצה מיוחד. “
-
קרן טיילה גם בסלעי ענק Teutoburg Forest “מבחינתי אחד השיאים של הטיול. נסיעה יחסית ארוכה (אנו מקפידים לא לנסוע יותר מארבעים דקות בטיול כוכב) שעה וחצי לכל כיוון. אלה סלעי ענק שניתן לעלות לתצפית. כמו כן יש אגם ליד והכל נמצא בתוך יער. המקום גם שימש כמערה ובית תפילה לפני למעלה מאלף שנים. התחלנו טיול טבע ביער כ-2 קילומטרים אבל החל לטפטף (בכלל ירד לנו לא מעט גשם בטיול...) וחזרנו על עקבותינו.”
-
מיקה בעמק המוזל -
“יום זה היה היום הכי מוצלח של הטיול, לדעת כל המשתתפים.
במקור תכננו לטייל בשוויץ הקטנה (חבל מולטרל) שבלוקסמבורג. אבל לפני הנסיעה מצאתי מסלול שנראה מעניין באותו חבל ארץ, אבל בצד הגרמני ובחרתי להתחיל עמו ואח"כ להחליט מה הלאה.
איזו בחירה נהדרת ואיזה מסלול נפלא.Address: Naturparkzentrum Teufelsschlucht
Ferschweilerstraße 50
54668 Ernzenממרכז המבקרים מתחיל מסלול משולט בן כשלושה ק"מ ביער מכושף. השביל ההתחלתי אינו מרמז מה הולך להיות בהמשך ואז לפתע יורדים בתוך צוק ענקי ומגיעים ליער קדום וקסום, בתוכו צוקים ומצוקים משוננים שנראים כמו פסלים שיצר הטבע, עצים ענקיים מכוסי טחבים. קצת נראה כמו מתוך סרט של שר הטבעות.
הילדים התלהבו קשות מהלונה-פארק שהטבע זימן להם. התעקשו לטפס על כל סלע, אני וע' צילמנו כמו משוגעים, מכל זווית היער נראה אחרת, טומן הפתעות בכל עיקול. פה ושם קצת גשרים מעל איזה פלג או מדרגות חצובות בתוך הסלע.”
-
כרטיס האחים גריםריקי – כנסי לאתר שבקישור שנתתי. אחרי תרגום של גוגל לאנגלית תוכלי לקרוא שם:
What does the GrimmHeimatCard cost and where can I get it?
The leisure card costs 65 euros for adults and 39 euros for children. The map is available in all HNA offices, in many tourist information in the region. An overview of the outlets can be found here . Also you can download the map here purchased online.