ביטוח סקי (ספורט חורף)
-
שלום לכולם,
שמתי לב שכמעט אין חברות ביטוח שמבטח חבות צד שלישי בספורט חורף (למקרה בו המבוטח פוגע בטעות בגולש אחר).
החברה היחידה שמצאתי שלא מחריגה חבות צד ג’ היא כלל (ומחיר הפוליסה יקר מאוד). לגבי PASSPORTCARD – נוסח הפוליסה לא ברור לי.
הפניקס שבעבר כללה ביטוח צד ג’ בספורט חורף שינתה את הפוליסה ואינה כוללת אותו יותר.
למישהו יש טיפים בנושא?
תודה
-
איך ראית שהפניקס לא כוללים אותו?
אני עשיתי אצלם ושאלתי במפורש, ואמרו שהביטוח כולל פגיעה בצד ג’.
-
גם לי אמרו את זה בהתחלה ובבדיקה שניה חזרו בהם. תשים לב שיצאה פוליסה בספטמבר 2016 (שהחליפה פוליסה מיולי 2016), בהרחבה לספורט חורף רשום במפורש מה ההרחבה כוללת ונושא צד ג’ לא מוזכר שם. כלומר הוא מוחרג.
הפוליסה שבאתר שלהם לא מעודכנת (יולי). זו שקיבלת במייל אמורה להיות החדשה (ספטמבר).
אשמח אם תבדוק שוב ותעדכן פה.
-
בביטוח FIRST CLASS של הראל (אנחנו עושים כל שנה) יש צד ג. בדקתי גם באתר שלהם, יש שם את הפוליסה העדכנית, וזה כלול שם.
-
שוחחתי איתם, נאמר לי מפורשות שהרחבת ספורט חורף אינה חלה על פגיעה בצד ג’.
-
הראל first class לא מכסה צד ג'סעיף 7.1.6 – המבטח לא ישלם תביעה הנובעת או קשורה בספורט חורף.
לעומת זאת, הפוליסה החינמית של הראל למחזיקי כרטיס פלטינום של כלל כן כוללת כיסוי צד ג’ בסקי.
-
עדכון לגבי הפוליסה שלמטייל מוכריםדיברתי עכשיו עם חגית מלמטייל ביטוח. היא אמרה שהפוליסה כן מכסה חבות צד ג’. הפניתי אותה ללשון הסעיף שהזכרתי, והיא אמרה שלגלוש זה לא “עיסוק בספורט חורף”. מה אגיד לכם – עס שמעקט נישט גוט. עיסוק כולל גם פעילות מזדמנת. הפוליסה לא נמכרת למדריכי סקי בלבד, אלא למי שנוסע לשבוע להנות.
-
אני הרמתי ידיים
. נראה שאף חברה לא כוללת צד ג’ בספורט חורף.גם הנציגה של כלל ביטוח (מדיקכלל עולמי) מסרה שהנושא לא כלול לאחר שבדקה.
-
אתם צודקים. הנושא שלך צד ג בפוליסות אינו מכסה פעילות של ספורט חורף.
בכמה הפוליסה של כלל יקרה יותר בגלל זה?
-
גם כלל מחריגה צד ג בספורט חורף מסתבר משיחה איתם.
-
מישהו מצא פתרון מה עושים?
אני מניח שלאף אחד לא בא להיות חייב כמה עשרות אלפי דולרים לאיזה אוסטרי

-
לפי מה שהבנתי לאחר שיחה עם פספורט יד להם צד ג’. כלומר הביטוח הרגיל שלהם מכסה פגיע/תביעה מגורם שלישי
-
דיברתי רגע עם פספורט
אין שום כיסוי על צד ג׳ כתוצאה מתאונת סקי...
-
לגבי PASSPORTCARD ניתן להפעיל ביטוח צד ג' בתוספתסעיף 8.2.1.7
-
נכון
28$ סכום זעום
לך תדע כמה אירופאים רוכשים ביטוח.
לדעתי שווה
-
השאלה איך רוכשים את זה
באתר אי אפשר לקנות את ההרחבה
ובטלפון הם אומרים שאין כזה דבר
-
לי הוא במיוחד ציין את הנושא בהרחבה ששילמתי
-
סגרתי עכשיו עם פספורט קארד
מסתבר שהכיסוי הרגיל לביטוח צד ג׳ כולל גם פגיעות במהלך ספורט חורף אם רוכשים את ההרחבה הנ״ל
נציג אחד אמר בצהריים שלא אז ביקשתי שיכתבו את זה במיוחד במייל האישור
לפי מה שנראה עכשיו הם אכן החברה היחידה שמספקת כיסוי שכזה
-
בכל מקרה שים לב שזה עד 100,000 ש”ח בלבד
-
דולר..