פסטיבל המסכות בפראג
-
בסוף פברואר מתקיים פסטיבל המסכות בפראג . מאוד רוצה ומאוד חוששת מהקור. האם הקור נסבל או שהוא משתק ? תודה למשיבים ולמשיבות
-
היי
מזג האוויר אמור להיום +5 ועד 5- אבל זה עוד זמן ארוך כך שאי אפשר לדעת
היום למשל יש 3- .
אכן מאוד קר אך עם לבוש מתאים הכל ניסבל. אנשים יוצאים שם עם ילדים קטנים.
תהנו
-
זה עניין אישי. טיילתי עם אנשים שמבחינתם אפס מעלות זה “נעים בחוץ”, וכאלו שב-15 מעלות חושבים שקר מדי. גם בקיץ יש אנשים שמנצלים את החופש הגדול לטייל עם המשפחה, ואילו מבחינתי זה בלתי נסבל אפילו לחצות את הרחוב במרכז הארץ.הצעתי היא לבדוק בגוגל מה הטמפרטורה הממוצעת לעונה, להשוות אותה למשהו שמכירים (נגיד, על היום הכי קר שהסתובבת בו בחוץ, האם היה לך נעים או שאחרי שעה תרצי לברוח למקום מחומם?) ולהגיע מזה למסקנות.
שוב אומר: אם ביום חורף ממש קר בישראל (שאינך יודעת אם יהיה גשום או לא) לא תרצי לטייל בירושלים סופשבוע שלם כשכל יום הוא יום שלם של שיטוט בחוץ, כנראה שאירופה בחורף זה לא בשבילך.
ואם מחליטים לנסוע: להשקיע כסף בלבוש ממש ממש טוב, בעיקר ביגוד תרמי תחתון ומעיל חורף מעולה (אישית אני בעד פוך איכותי).
-
אולי הגיע הזמן לטייל גם בחורף
נראה לי מיוחד. תודה
-
מניסיון, זה תלוי בעמידות שלך לחורף ובאיזה חורף מדובר: גשם בלתי פוסק זה עונש. שלג זה מקסים, אבל אם סתם קפוא מאוד בלעדיו (יצא לי להיות חורף בעיר של מינוס 5 בלי גשם או שלג) ומחשיך מוקדם, ואין איזו אטרקציה מיוחדת (כמו שווקי חג מולד למשל)), אז הרבה ייחוד אין בזה. מקסימום מחיר זול יותר עם תנאים פחות מוצלחים... -
מתחברת מאד למה שכבש כתב לך.
יש לכולנו קצת נטייה להאדיר טיולים, גם בתיאור החוויה בדיעבד.חודש פברואר- הוא קר, מאד קר .
אז נכון שמחירי הטיסות והלינות בתחתית (ואולי בגלל שזה עיתוי פחות מוצלח לטיול).
מי שקר לו בשגרה- זה יכול להיות (מאד) לא נעים לטייל במעלות בודדות מעל ומתחת לאפס.
גם מי שפחות קר לו בשגרה צריך להיות מוכן לקור אירופאי.
כשיורד שלג הכול קסום ויפה
אחרי כמה ימים ששלג נמס, הכול עיסת בוץ לא כל כך יפה ונעימה.
כשסתם קר ,המדרכות עלולות להיות חלקלקות מאד אפילו- אני זוכרת טיול אחד שחשבתי שהיעוד הבא שלי זה לוליינית בקרקס מרוב שמירה על שיווי משקל ולא להחליק.
ויחד עם כל האמור לעיל, אני יכולה להעיד על עצמי שאני לא מתאפקת וכל אימת שאפשר נוסעת (גם) בחורף. מכורה לזה.
אבל מאד חשוב להיות מודעים למזג האוויר ולא צריך ללכת רחוק, בחדשות של הימים האחרונים קשה להתעלם ממנו.
(מה שלא אומר כלום על מזג האוויר של פברואר, אלא שהוא לא בר ניבוי).
-
מבינה את החשש מהקור
כשעלתה האפשרות אצלנו לנסוע ללפלנד לא התלהבתי, חששתי, קור של מינוס 20 מעלות. אני?
שמחה שהשתכנעתי. מאז מזה כחמש שנים כל חורף אני נוסעת ליעד אחר. אומנם לא קיצוני בקור עמו לפלנד אך אירופה קרה.
מודעות לתנאי מזג האוויר פירושו הצטיידות בביגוד מתאים.
חבל לוותר על מקומות וחויות.