מזרח ארה"ב
-
שלום לכולם,
אשמח להערות והארות לגבי המסלול הבא, תודה מראש:)
הרכב הנוסעים: זוג +3 ילדים (12,10,7) טיול 3 רכוב בארה”ב
29.06 ניו יורק נחיתה
30.06 ניו יורק
01.07 ניו יורק
02.07 אוטובוס לוושינגטון
03.07 וושינגטון
04.07 וושינגטון
05.07 לקיחת רכב מהשכרת רכב וביקור קצר בהאמיש ובהרשיס לינה בהאמיש
06.07 נסיעה לכיוון קורנינג (כדאי מוזיאון זכוכית?) נסיעה לווטקינס גלן לינה במקום
07.07 סיום שמורת ווטקינס גלן ונסיעה לניאגרה טיילת ולינה
08.07 שייט אטרקציות ונסיעה לכיוון אלף האיים דרך טורנטו ולינה שם
09.07 שייט באלף האיי, איפה כדי ונסיעה לליק פלאסיד לינה
10.07מעבורת לשרלוט ומשם ללייק ג’ורג’ ומשם לבוסטון ללינה או לחתוך לניו ג’רסי.
11.07 בוסטון שביל החירות שייט לוויתנים נסיעה לכיוון גרסי לינה
12.07 הביתה
מה דעתכם?
-
ברוכה הבאה לפורום
האם זה טיול ראשון לארה”ב / לאיזור? אם לא איפה הייתם ומה עשיתם.
אם כן – טיולים למקומות אחרים (למשל אירופה) עשיתם?
כי על פניו הטיול שלכם נראה לי מהיר מדי ולא ריאלי
יום הנחיתה בניו יורק הוא יום די מבוזבז. אם טסתם בטיסת הלילה נספור אותו כחצי יום (עייפותף ג’טלג וסידורים). אם טסתם בטיסות יום אז בכלל אל סופרים אותו.
יום הנסיעה לוושינגטון – הנסיעה לוקחת קרוב ל-7 שעות מדלת לדלת. אם תקחו אוטובוס בבוקר זה גומר חצי יום ויותר. אם תקחו אוטובוס בצהריים עדיין לא תוכלו לטייל בבוקר כי יש את כל בלגן המזוודות.
כך שבפועל יש לכם לניו יורק המדהימה בין יומיים ליומיים וחצי – ממש מעט לביקור ראשון.
לוושינגטון הקצאתם יומיים, עד יומיים וחצי. זה אפשרי
בכל הימים שאחרי יש לכם בערך 5 שעות נסיעה כל יום. המון המון המון.
אפשר לנסוע 5 שעות ביום אחד אם צריך. אבל במשך 7 ימים 5 שעות כל יום? עם 3 ילדים? מוגזם בעיניי.
כאמור – הכל בעיני
-
תודה על התשובה המפורטת
זה טיול שלישי בארה”ב בפעמים הקודמות היינו במערב ארה”ב ובמיאמי ואורלנדו כל טיול שלושה שבועות. זו לא פעם ראשונה בניו יורק ובפעם הקודמת השהינו בה 10 ימים. שנה שעברה היינו בניו יורק ביום העצמאות והשנה חשבתי שיהיה נחמד להיות בוושינגטון.
על מה אתה מציע לוותר מה נראה מאוד לא ריאלי ?
-
בעיני גם, קצת יותר מדי נסיעות ומעט מדי זמן לכל מקום. יש לך 12 ימי טיול, ולדעתי את מנסה להכניס בהם קצת יותר מדי.
מבינה את הצורך להגיע עם הילדים לוושינגטון הבירה, אבל בפרק זמן כזה קצר נראה לי שזה לא המקום הכי אטרקטיבי (שלא לומר משעמם...) לשרוף עליו שלושה ימים.
בכל מקרה מה שבטוח שלא הייתי מנסה בפרק זמן הזה להגיע גם לוושינגטון וגם לבוסטון. תבחרו כיוון אחד ותבנו טיול שיהיה יותר חווייתי ועם פחות נסיעות.
הייתי שוכרת רכב כבר מניו יורק, ולא מבזבזת יום שלם על נסיעה באוטובוס.
אם הולכים על וושינגטון אז המסלול שהייתי עושה הוא:
בדרך לוושינגטון גני לונגווד (ליד פילדלפיה), ואיימיש, ולינה בלנקסטר.
למחרת אפשר לפני וושינגטון להכנס לבולטימור לאקווריום ולהמשיך ללינה בוושינגטון.
יומיים בוושינגטון.
יום בהרשי פארק ועולם השוקולד ולינה באמצע הדרך לווטקינס גלן (וותרו על קורנינג. מיותר לגמרי).
למחרת ווטקינס גלן, והמשך נסיעה לניאגרה. לינה ברוצ'סטר או בפאלו.
יום שלם בניאגרה- צד אמריקאי (אי העיזים) וצד קנדי, בילוי ערב בטיילת בצד הקנדי ולינה.
למחרת כדאי לטייל קצת בעיירה ניאגרה און דה לייק ובחצי השני של היום להתחיל לחזור, אפשר דרך אית'קה, או להאריך לכיוון לייק פלאסיד, אפשר לעצור בדרך במערת הנטיפים האו (ליד אלבני), או בוודברי אם רוצים יום שופינג.
אם הולכים על בוסטון אז:
מניו יורק- איתקה, ווטקינס גלן, ניאגרה...ואז אולי כן הייתי ממשיכה לאלף האיים (גילוי נאות, אנחנו ויתרנו על זה בשתי הזדמנויות שהיינו בכיוון, לא יודעת אם עשינו בשכל או הפסדנו), או ללייק פלאסיד, מעבר לוורמונט ואז לכיוון בוסטון. בדרך מבוסטון גם הייתי משאירה לילה, זו נסיעה ארוכה מאוד עד היום יורק.
על לייק ג'ורג' אין מה לבזבז זמן בעיני. זה טבריה.
-
אז כבר היו לכם 2 טיולים בארה”ב, כלומר אתם כבר מבינים מה טוב לכם.
כדאי שתשתפי את הקוראים בהעדפות שלכם. האם בטיולים הקודמים העדפתם נסיעות מרובות? או אולי היו פחות נסיעות ויותר הליכות? האם אתם אוהבים לראות בכל מקום רק טעימה קטנה?
כדאי מאוד לספר על טיולים קודמים, וכמה זמן הספיק לכם בכל מיני מקומות, כדי שההערות יתאימן לאופי הטיול שלכם.
לדוגמא היום הזה:
11.07 בוסטון שביל החירות שייט לוויתנים נסיעה לכיוון גרסי לינה
שייט ליוויתנים לוקח נטו 2-4 שעות (תלוי בחברה, במסלול וכו) אבל צריך הרי להגיע למקום קודם, למצוא חניה, אולי גם לרכוש כרטיסים. ככה שאם התחלתם מהליוויתנים תסיימו את השייט נניח ב 13:00. אם רוצים להגיע לג’רסי בשעה סבירה וגם לאכול ארוחה בדרך צריך לצאת לדרך כבר ב 14:00. אז יש לכם שעה לראות את מרכז בוסטון. שביל החירות לוקח יום עד יום וחצי, אבל נניח שאפשר למהר ולהספיק בפחות מיום מלא. אבל אולי לכם מספיק שעה במרכז העיר?
-
מסכים עם מה שנאמר עד עתה.
אם הייתם בניו יורק כבר פעמיים אולי כדאי לטוס לבאפלו ולהתחיל משם את הטיול ולוותר על ניו יורק. בנוסף הייתי מוותר על וושינגטון ומרווח את המסלול+ מקדיש יומיים-שלושה לבוסטון.
אם בכ"ז רוצים וושינגטון, אז לשנות את המסלול ולוותר על כל אזור ניו אינגלנד/בוסטון/אלף האיים וכו'.
-
תודה רבה על כל התשובות נעשה שוב חושבים
אוטובוס לוושינגטון זה 4 שעות וזו סוג של אטרקציה, וושינגטון פחות מעניינת מבוסטון לילדים מנסיונכם?
בנסיעות הקודמות לדוגמא במערב ארה”ב היו נסיעות מרובות כי עשינו את המסלול הקלאסי את כל הסיבוב מלוס אנג’לס (יוניברסל) לסן פרנסיסקו ומשם ליוסימטי וגאס , סן דייגו (עולם המים המהמם) ואנהיים, אך לכל מקום הוקדשו 3 ימים מלאים פרט לאנהיים ששם שהינו 4 ימים מלאים כי היינו בפארקים של דיסני .
-
לגבי מי מעניינת יותר לילדים, בוסטון או וושינגטון, אי אפשר לתת על זה תשובה חד משמעית. תלוי בגיל הילדים, בהיכרות והציפיה שלהם לראות איקונים מוכרים דוגמת הבית הלבן, נגיד. יש ילדים שרק בשביל זה יהיה שווה להגיע איתם לוושינגטון.
כל המוזיאונים בעיר הם בחינם למיטב זכרוני, כך שאפשר להכנס, למשל, למוזיאון החלל, להציץ ואם מתעניינים נשארים ואם לא אז זורמים הלאה בלי להצטער.
מה שבטוח, בעיני, זה שבטיול כזה קצר לנסות לתפוס גם את הצד הזה וגם את הצד הזה זה יותר מדי לטיול עם ילדים שדורש זמן שיוקצה לאטרקציות (אקווריום, גן חיות, פארק שעשועים, אישית אני חושבת שהמוזיאונים הייחודיים לילדים, כמו מוזיאון החלל, מוזיאון הטבע, משאירים פחות חותם על הילדים אם הם לא פריקים של הנושא, וגם מצריכים המון מאמץ של תיווך של ההורים בגלל השפה).
אפשר לשקול גם לוותר על ניאגרה ולהמשיך דרומה לוויליאמסבורג. זה, ביחד עם פנסילבניה (גני לונגווד, איימיש, הרשי...) יכול להיות טיול יפה להורים וילדים כאחד.
ובכל מקרה, מסייגת שוב, שזה נורא תלוי בטעם האישי שלכם...
-
אוטובוס לוושינגטון זה 4 שעות וזו סוג של אטרקציה
הנסיעה נטו אולי לוקחת 4 שעות, אבל צריך לזכור ששני המלונות שלכם לא על תחנת האוטובוס. כלומר צריך לארוז, לעשות צ’ק אאוט, להגיע לתחנת האוטובוס (מונית גדולה? זוג מונית? הסחבות עם מזוודות בתחבורה ציבורית?), להגיע לתחנת האוטובוס טיפה קודם (רבע שעה?) למצוא את המקום הנכון, ותהליך הפוך כשיורדים מהאוטובוס. כלומר מדלת לדלת זה 7 שעות בערך.
ואני לא רואה איך נסיעה של 4 שעות באוטובוס על כביש מהיר מהווה יותר מדי אטרקציה
הסיבה שאני נטפל לפינה הזאת היא שאני רואה בעיה דומה לאורך כל הטיול שלכם. על פניו אתם לא מעריכים נכון את כמות הזמן הגבוהה שאתם משקיעים בנסיעות ומעברים. יחס ברוטו נטו בטיול שלכם לא נראה טוב.
אבל זה לא טיול ראשון ואתם יודעים ומכירים את עצמכם והקצב שלכם יותר טוב ממני, ואולי אני מאד טועה.
-
רק הערה קטנה – להגיע לבוסטון ללינה תוך כדי דילוג על כל ניו אינגלנד (ובעיקר ההרים הלבנים, צפון ורמונט) אישית נראה לי פספוס. אם אין זמן לניו אינגלנד כבר עדיף מלייק פלאסיד לחזור לניו יורק דרך עמק ההדסון ולשמור את בסוטון לטיול עתידי בניו אינגלנד
ועוד הערה קשורה: מסכים לגבי עודף ההערים עם בוסטון, ניו יורק וושינגטון. בין בוסטון לוושינגטון אישית הייתי הולך על בסוטון משתי סיבות: ניו יורק מציעה כבר לא מעט מוזיאונים מאלו שיש בוושינגטון + בוסטון כעסקת חבילה עם ניו אינגלנד. אבל אם מוותרים על כמה ימי טבע בניו אינגלנד אז כבר עדיף וושינגטון.
-
בדיוק.
לזה התכוונתי כשציינתי שזה תלוי בטעם אישי. ללכת כל הכיוון של ניו אינגלנד ובוסטון זה באמת יותר דגש על טבע+עיר אחת גדולה, לעומת הכיוון של וושינגטון שזה יותר אטרקציות+ עיר אחת גדולה (אם כי גם כאן וגם כאן אפשר לבנות טיול עם יותר טבע ופחות אטרקציות ולהפך)
-
תודה רבה על כל התשובות .
האמת שוושינגטון זה יותר בשבילי .
הבנתי ,הפנמתי את ההערות אני אעשה ליטושים ואחזור עם שאלות נוספות
תודה רבה
-
שלום
1.- את השייט הקצר ב-1000 האיים מציע לקיים מאלכסנדריה ביי.
2.-במקרה שלכם לדעתי בוסטון לא נכנסת. כדאי להשאיר לצירוף מסלול אחר בעתיד!
3.- לייק ג’ורג’ אכן מיותר.
4.- את הירידה ב-10/7 ועד ההגעה בערב של ה-11/7 לג’רסי הייתי עושה כך-
10/7-מעבר לוורמונט וירידה עד לדרום מערבה לינה בנינגטון (280 קמ)
11/7-יום מאומץ אבל אפשרי(סביבות 320 קמ,אם נמנעים מכביש האגרה 87)) ירידה בברקשיירס מערב מסצ’וסטס>>חלק ממערב קונטיקט>>פניה אל עמק ההדסון התחתון, בדרך לג’רסי.
מודה שאין לי נסיון בשיתוף ילדים.
מוני