קוסטה ריקה באפריל
-
שלום לכולם,
אני מתכננת ירח דבש של שבועיים בקוסטה ריקה. מה שמעניין אותנו בטיול הזה הוא כמובן מנוחה, קצת אטרקציות, לראות עצלנים וקופים, ואולי קצת לגלוש ולצלול.
נכון לעכשיו מצאתי מלון מהמם שאני רוצה להתארח בו שנמצא ליד פארק מנואל. התאריכים הפנויים היחידים במלון הם 3 ימים באמצע השבוע הראשון שלנו שם.
כלומר, אני צריכה לתכנן לעשות משהו במשך 3-4 ימים לפני שאנחנו מגיעים לשם (רצוי באזור הפארק, או מרחק סביר של נסיעה ממנו) ואח”כ חשבתי לעלות צפונה לשבוע לאזור ארנל ומונטוורדה.
האם מישהו יכול להמליץ על מקום נחמד להיות בו בתחילת השהות בקוסטה ריקה ואיך בכללי נשמעת התוכנית שלי?
האם שווה לבקר במונטוורדה או שעדיף לוותר וליסוע ל- lands in love שכולם ממליצים עליו?
דבר נוסף שכדאי לקחת בחשבון הוא שאחרי השבועיים האלו אנחנו נוסעים לפנמה ולכן אולי לא שווה להשקיע הרבה זמן בחופים של קוסטה ריקה.
תודה לעונים!
-
תכננת 3 ימים באיזור מנואל אנטוניו, וכמה עוד ימים אתם רוצים להיות בחופים?
אפשרי להוסיף יום-יומיים בחאקו.
אפשר גם משהו אחר – להתחיל ב- 3 ימים בטורטוגארו ומשם ליסוע למנואל אנטוניו, ובהמשך ליסוע ללה-פורטונה, לחופים מערביים יותר כגון תמרינדו ומונטה ורדה (או בסדר הפוך)
בשום אופן לא הייתי מוותר על מונטה ורדה, ולגבי לנדס אין לב – מי זה כולם שממליצים עליו ?
אתם עם רכב?
מזל טוב!!
-
תודה

כן, אנחנו מתכננים לשכור 4X4
חשבתי על טורטוגארו, אבל הבנתי שזה לא ממש העונה לראות את הצבים. זה נכון? וכמה זה שווה? שמעתי שמועה שהצד הקאריבי הוא פחות מרשים מהצד השני של החופים.
אתה נותן המלצות על הרבה חופים, זה באמת שווה לבלות בחופים? לא עדיף זמן באזור ארנל במקום?
-
מנואל אנטוניו היא שמורה שיש לה יחסית חופים מוגנים, ואני לא בטוח ( לא מניסיון אישי כי איני גולש) שמתאימים לגלישה.
אם רציתם גלישה- אולי באמת תתחילו לפני עם חוף גלישה- חאקו הוא די המוני ומתאים לכל מיני רמות, אבל יש גם את דומיניקל שנחשב לחוף גלישה ליותר מנוסים ויש עוד… ואז אתם יחסית בסביבת מנואל אנטוניו
או שהייתי מתחיל עם מונטה ורדה ומשם יורד למנואל אנטוניו זה יקח לכם כשבוע- תוכלו לעלות דרך ליבריה אח”כ ומשם לנסוע לפורטונה ( ארנל) וזה יהיה השבוע השני שלכם.
לגבי לנדס אין לאב- רוב ההמלצות למקום מתקבלות מגולשים שמפרסמים פעם אחת, מדובר בסה”כ בקבוצה ישראלית שמנהלת מקום- לא מבין כ”כ למה חייבים לשהות ולעבוד עם ישראלים שיארגנו לכם טיול כשבאתם לטייל בקוסטה ריקה ולא חסר מקומיים שפועלים שם, והלינה עצמה היא במבנים דומים לכאלו שיש בקיבוצים…
מציע לכם לקרוא על המקומות ולהחליט לבד מה מתאים לכם ולא על בסיס “אומרים”, אלא אם אלו שאומרים מכירים אתכם, או אם אתם מוצאים לאורך מספר עצות מאותם אנשים שהם חושבים כמוכם על טיול.
-
בהמשך למה שגדליהו כתב- אני מסכימה איתו לחלוטין לגבי לנדס אין לאב, ומה ש”כולם אומרים”
לא לוותר על מונטה ורדה.
ובלה פורטונה, בהתחשב בזה שאתם בירח דבש, הייתי לוקחת את אחד המלונות המפנקים שם לשני לילות, חשוב שיהיה עם בריכות חמות בתוך מתחם המלון!
אנחנו היינו גם עם רכב 4X4 וממונטה ורדה נסענו בדרך עפר (לא הדרך השיגרתית) לביג’אואה שם ישנו לילה, למחרת עשינו את ריו סלסטה- שהיה אחד המקומות המדהימים בטיול, ומשם נסענו ללה פורטונה. סה”כ 5 לילות.
בנוסף, היינו בפוארטו ויאחו בצד הקארבי, וזה היה אחד המקומות שהכי נהנו בו בטיול. עיירה עם אווירה מאוד מיוחדת
היינו באפריל שנה שעברה
-
תודה על ההמלצה!
כמה זמן היית ממליצה לבקר בפוארטו ויאחו?
ראיתי שיש באזור שמורה Manzanillo wildlife refuge- נראה מדהים בתמונות. יצא לכם לבקר?
-
אנחנו היינו שלושה ימים מלאים, והיינו נשארים עוד. מאוד אהבנו את האווירה של המקום, שלוקח קצת זמן להכנס אליה.
בשמורה שציינת לא היינו. היינו במרכז להצלת חיות LA CEIBA אבל יש להם גם סיור לשמורה בה הם משחררים את החיות, ונראה לי מעניין יותר.
יום אחד נסענו לעיירה הקרובה: CAHUITA שהיא קטנה בהרבה אבל עם קסם משלה. צמוד אליה יש את שמורת LACEIBA עם חופים מקסימים ומקומות טובים לעשות שנורקלינג