סלובניה קרואטיה - מתחילים לתכנן
-
שלום לכולם

אנחנו בשלבים מאד ראשונים של מחשבה על חופשה באזור סלובניה וצפון קרואטיה.
זוג עם שני בנים (12, 16).חושבים על חופשה של שבוע עד עשרה ימים באוגוסט.
מעדיפים להתמקד באזור מצומצם יחסית ולא להחליף הרבה לינות. אם אפשר טיול כוכב או מקסימום 2-3 לינות לכל הטיול.
מעדיפים לשלב יומיים שלושה באוירת נופש (רצוי עם חוף רחצה - ים או אגם?) כלומר ימים שבהם לא צריך להתארגן בבוקר ולא צריך “להספיק” כלום.
מעדיפים לשלב בטיול גם ערים או עיירות שוקקות חיים ולא רק טבע.שמעתי שיש פארק מיים נחמד בסלובניה. לא יודעת בדיוק איפה. נשמח לשלב אותו בטיול.
אשמח להמלצות איך כדאי לבנות את הטיול לאור ההעדפות האלו.
בפרט לאן טסים וכמובן איפה לנים.
אשמח גם להפניות לסיפורי טיול ו/או בלוגים רלונטיים.תודה רבה

-
-
לינק לסיפור הטיול שלנו
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1240703/prevloaded -1/start-0
-
הנה לינק לסיפור שלנו, ממליצה מאוד על הספר המשפחה המטיילת
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1246179/msg-400740 7
-
תודה רבה למי שענה.
קראתי את חלק גדול מהקישורים ועוד אמשיך ואקרא.בעקבות מה שכבר קראתי (ובהתאם להעדפות שלנו המשפחתיות שלנו שפרטתי בהודעה הראשונה) אני רואה כרגע שתי אפשרויות שכנראה יתאימו לנו:
- אפשרות ראשונה – טיול כוכב של שבוע כשהבסיס הוא מלון באזור אגם בלד.
- אפשרות שנייה – לפרק את הטיול לשתי לינות (אולי שניים-שלושה לילות באזור פירן או פורטורז, ועוד 4-5 לילות באגם בלד).
ראיתי שאפשר להזמין “דיל” של טיסות ישירות לטריאסט באיטליה, רכב ומלון באגם בלד (המחירים משתנים לפי רמת המלון).
אפשר גם להזמין כל מרכיב לחוד, אולי קצת יותר יקר, אבל מאפשר קצת יותר שליטה על סוג החדר במלון, וגם מאפשר את הפיצול לשתי לינות.שאלות:
- מה דעתכם – שבוע באגם בלד זה יותר מדי?
השיקול בעד שבוע באותו מקום הוא חופשה רגועה ונינוחה יותר, עם גמישות לבחירת ימי טיול מול ימי מנוחה, וגם גמישות בהתאם למזג האויר – מרכיב משמעותי לפי מה שקראתי בסיפורי הטיול. - לא ברור לי עד כמה אגם בלד הוא מקום מתאים (באוגוסט) לבילוי על שפת האגם כחוף רחצה. המיים קרים? יש חופים נוחים ונעימים?
אנחנו לא מתכוונים לבלות שבוע בטן גב על שפת האגם. אבל כן חשוב לי שתהיה אפשרות לשלב בטיול גם ימים (או חצאי ימים) כאלה. אם אגם בלד הוא אופציה גם לימי נופש עם הרגשה של חוף, אז כנראה נהיה בעד שבוע באותו מלון באזור האגם. אחרת אולי נרצה לשלב יום-יומיים באזור פירן כמו שכתבתי. - יעדים אחרים שאליהם כדאי לנסות לחפש טיסות? הטיסות הישירות שמצאתי לטריאסט הם כנראה נוחות יחסית, אבל הן לא זולות (קצת יותר מ-500$ לאדם אם מזמינים רק טיסה).
אשמח לקרוא אם יש לכם עוד תובנות/הערות/המלצות.
תודה רבה! -
ויתרתם על קרואטיה?
-
כנראה שאכן ויתרנו על קרואטיה.
אומנם התמונות משמורת פליטביצה מדהימות, אבל הבנתי שהמקום מאד מתוייר ועמוס באוגוסט.
מהנסיון המשפחתי שלנו מעדיפים טיול של שבוע בערך על פני שבועיים, לוותר על “מירוץ אטרקציות” ולהתמקד באזור מצומצם יותר. בתחילת התכנון חשבתי בעיקר על קרואטיה, אבל אחרי קצת התעניינות וקריאה נראה לי שהתמקדות באזור בלד יותר מתאימה לנו.וחוץ מזה, זה לא שממש ויתרנו, פשוט דחינו את זה לטיול אחר

-
שבוע באגם בלד זה ממש לא יותר מדי למשפחה באוגוסט. זה המון מה לראות בסביבה הקרובה כולל טיולים לאיטליה ואוסטריה שקרובות מאוד.
לא חייבים להתמקם בבלד אם רוצים לטייל בסלובניה.
אם אתם שוכרים רכב אפשר להתרחק מהאגם.
לגבי טיסות לסלובניה כדאי לקרוא סיפורי מטיילים קודמים.
לא ידעתי שיש טיסות ישירות לטריאסט. אוגוסט מתקרב ו-500 דולר לאדם נשמע לי מחיר סביר.
יש עוד המון יעדים לטוס אליהם, כולל טיסות לא ישירות למי שרוצה לחסוך. כדאי להכנס למנועי טיסות ולהשוות מחירים.
אם יש לכם זמן וקצת נסיון בארגון טיולים אני ממליץ לא לקנות את הדיל. כדאי לשכור דירה ולא מלון. יותר זול והרבה יותר נוח למשפחה.
-
אני מזמין אותך לקרוא את סיכום הטיול שלנו
עשינו קצת מכל דבר והיה ממש טוב
משך הזמן כשבוע. גם מקרואטיה וגם מסלובניה.
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-4314375
-
לגבי בילוי באגם. עניין של מזל בהתאם למזג האויר.
לנו היה יום אחד מאוד חם. בילינו כמה שעות באגם. המיים היו קרים אבל סבירים ( כולם נכנסו בלי בעיה גם הרגישים יותר ) החוף היה נחמד מאוד ומאוד מאוד נהנינו.
חברים שנסעו שבועיים אחרי תפסו שבוע גשום וקר ולא היה מה לדבר על בילוי באגם.
שבוע בבלד זה ממש לא יותר מידי.
יש המון מה לראות והרבה אפשרויות לטיול כוכב.
גם למערות אפשר להגיע בנסיעה קצרה מבלד. -
לגבי טיסהאחנו הזמנו לתחילת אוקטובר טיסות לוינה.
לפי google map מרחק נסיעה של כ- 4 שע’ מבלד (בלי עצירות התרעננות והפסקות ובלת”מים).
אנחנו נהיה בהרכב משפחתי מורחב הכולל גם ילדים קטנים (שלא לדבר על תינוק..) ולכן אנחנו מתכננים גם לילה על הדרך בשביל לשבור את הנסיעה אבל אולי יתאים לכם..
על הדרך מרוויחים קצת מדרום אוסטריה.
מציעה לך לבדוק טיסות לשם…
מעין
-
תודה רבה לכל העונים! אתם מאד עוזרים.

-
טסנו לוינה. שכרנו רכב ולמחרת נסענו לפאתי פליטויצה.היינו יומיים בקרואטיה ומשם (דרך החוף וטריאסט) לפוסטוינה ולובליאנה. מלובליאנה עשינו טיולי כוכב רלוונטיים (כולל יום אחד לפארק המים תרמה קטאז’ במזרח סלובניה). משם חזרנו לוינה לעוד יומיים וחצי.
נדמה לי שבסה”כ 10 ימים לא לחוצים.
-
אנחנו גם נוסעים השנה לסלובניה ומשלבים גם 4 לילות בחבל קרינתיה בדרום אוסטריה שם יש הרבה אגמים עם מים טובים לרחצה. נחיתה וחזרה מוינה עם שילוב של לילה ראשון ושניים אחרונים בוינה .