תכנית טיול להולנד
-
שלום לחברי הפורום,
אני בונה תכנית לטיול בן 11 ימים (9 ימים מלאים) בהולנד.
זו הפעם הראשונה שנהיה בהולנד, והפעם הראשונה שאנחנו טסים עם הילדים (בת 11 ובן 9). קראתי כאן הרבה מאוד המלצות על טיולים, על מקומות שחייבים לבקר בהם ואפילו על קניות ומסעדות. לפי זה ערכתי תכנית. אשמח לשמוע את דעתכם, והצעות לשיפור, לשינוי או לבחירה בין מקומות שביניהם התלבטתי.
הטיול מתוכנן לשבוע הראשון של חודש יולי 2017.
- יום שישי- 30/6- טסים להולנד, נחיתה ב- 18:15, ונסיעה באוטו שנשכיר לבית מלון באפטלינג. בטח נגיע מאוחר.
- יום שבת- 1/7- אפטלינג
- יום ראשון- 2/7 – אפטלינג
- יום שני- 3/7- חצי יום אפטלינג, ובצהריים נסיעה לכיוון ארנהיים, לכפר הנופש רביט היל. אחה”צ מוקדש לכל מה שיש לכפר הנופש להציע.
- יום שלישי- 4/7- התלבטות בין- פארק הקופים אפנהול או גן החיות בורגר’ס??? או בכלל לוותר על חיות ולנסוע לאוטרכט???
- יום רביעי- 5/7- חיטהורן- שייט וטיול במקום
- יום חמישי- 6/7- דוונטר- ביקור בעיירה ובמוזיאון הצעצועים
- יום שישי- 7/7- שוק הגבינות באלקמר וסיור בעיר (כנסייה וכו’)
- יום שבת- 8/7- אמסטרדם- התלבטות- בין ביקור במוזיאון נמו למוזיאון ואן גוך. סיור בשוק אלברט קאופ, ובפארק וונדל.
- יום ראשון- 9/7- טחנות רוח- התלבטות בין זנסה שחונס לבין קינדרדייק.
- יום שני- 10/7- שיבה הביתה. הטיסה חזרה יוצאת ב- 07:15
תודה למשיבים,
חגית
-
- לא חושב שצריך להקדיש כל כך הרבה זמן לאפטלינג. יום אחד מספיק בד”כ.
- אתם ישנים באזור ארנהיים – כדאי ללכת למוזיאון הפתוח ולפארק הוחה פלואה
- אפשר לשלב את הדולפינריום בהארדרוויק ביום של חיטהורן. זה לא עמוס מדי, וגם הימים ארוכים בקיץ
- שוק הגבינות באלקמר – לא כזו מציאה בעיני, ועמוס נורא. ובטח שלא צריך יום שלם בשבילו.
- יום אחד באמסטרדם?זה הכל?
- זאנסה סכאנס נחמד מאוד (למרות שממוסחר).
-
אחרי שקראתי שיום אחד באפטלינג לא מספיק, הזמנתי מספר ימים, בדיעבד זה באמת יותר מידי. אבל נשהה במלון באפטלינג למשך שלושה לילות, אז כעת זה כבר אבוד.
הייתי צריכה להתייעץ קודם……
אולי נוותר על משהו פחות מדהים כדי להינות יום נוסף באמסטרדם.
מבין כל המשפחה אני לא יודעת לרכוב על אופניים, אז למרות שכולם פה היו מאוד שמחים, פארק הוחה פלואה נפסל.
הוספתי דוליפינריום ביום של חיטהורן.
תודה רבה
-
לגבי אפטלינג – אפשר להסתפק ביום אחד, אבל אפשר בכיף לבלות יומיים – ללכת לכל המופעים, לחזור למתקנים אהובים עוד פעם או פעמיים, להתפנק בצהריים במנוחה וכו. הבעיה היחידה היא שההמלצה לרוב היא לשמור את הטוב הזה לסוף...
לגבי הוחה פלואה – אפשר להזמין מראש אופניים זוגיים ואז גם את תוכלי לרכב (בזוג). יש גם אופני קרגו שלמעשה נוסעים על 3 גלגלים ולכן מאוד יציבים – מתאים גם למי שלא יודע לרכב על אופניים.
לא למהר להוסיף דולפינריום ביום של חיטהורן. ראשית – יש את העניין של המוסר, כדאי לפחות לקרוא קצת על הנושא ועניין העינוי שעוברים שם יונקים אינטיליגנטיים. הרי כל הנושא בדרך להיות לא חוקי. אבל גם מעבר לזה – אם תהיו בדולפינריום, תגיעו לחיטהורן די מאוחר. בקושי תספיקו לשכור סירה לשעה או שעתיים, לשוט במקום התיירותי וההומה. בכך תפסידו את כל הכיף. לדעתי החוויה הכי כיפית בחיטהורן זה השכרת הסירה לפרק זמן ארוך יותר, וזה מאפשר לכם להגיע במסלול למקומות יותר שקטים ושלווים.
אין צורך לנסוע במיוחד כדי לראות תחנות רוח. כל נסיעה במרחב הכפרי של הלב הירוק תראה לכם שפע של תחנות ממש על הדרך.
טיסה חזרה מוקדם בבוקר – יש להביא בחשבון שבבוקר צריך לקום ממש מוקדם, להעמס את כל הדברים על הרכב, להגיע לשדה, להזדכות על הרכב וגם לעבור את התהליך בשדה. לוודא עם הכפר שאפשר בכלל לעשות צק אאוט כל כך מוקדם.
-
שלום עמיחי,
מה לעשות שעשיתי טעות עם אפטלינג? שיהיה….נהנה מכל מכלול הפארק, וגם מההופעות בערבים, והילדים יוכלו שוב ושוב לעלות על מתקנים שיאהבו.
לגבי האופניים- נכנסתי לאתר של הוחה פלואה וראיתי שניתן להשכיר אופניים כחולים, גם כאלה עם שלושה גלגלים, אבל למיטב הבנתי, היה לי נדמה שהן מיועדים רק לנכים. אופניים לזוג לא ראיתי באתר כאופציה. אז אולי פשוט אוותר על יום טחנות הרוח וניסע להוחה פלואה ואוכל שם, במקום, לשכור אופניים? מה דעתך?
אכן, ההצעה לגבי חיטהורן משכנעת. אנחנו לא רוצים לעשות טיול מסוג טירונות, אלא להינות ממקום אחד או שניים ביום.
לגבי הטיסה המוקדמת, קודם להזמנת הטיסה שוחחתי עם נציג בכפר הנופש, וזה בסדר. תודה על ההארה וההערה.
-
1. לגבי אפטלינג: תבדקי, גם אם הזמנת, מה מדיניות ביטול או שינוי הזמנה. מעבר לעובדה ששלושה לילות זה יותר מדי, זה גם די בזבוז להגיע לשם בערב, כש"מגיע" לכם להכנס לפארק באותו מחיר גם ביום ההגעה וגם ביום העזיבה. ועוד הערה בענין אפטלינג- לדעתי עדיף לשמור אותו לסוף הטיול, אם את מצליחה לשנות את ההזמנה. שני לילות, שיתנו לכם חצי יום מהצהרים ביום ההגעה, יום מלא באמצע, ועוד חצי יום לפני העזיבה לשדה התעופה הביתה- זה לטעמי האישי הסיום המושלם לטיול בהולנד.
2. לגבי התלבטות החיות- אנחנו הלכנו על הגן חיות ובדיעבד אולי היה עדיף לבחור הקופים, בשילוב עם פארק החבלים הצמוד אליו, אם אתם בענין.
3. באוטרכט היינו רק במוזיאון הרכבות, והיה מאכזב ולא הצדיק את הנסיעה מהלינה באזור ארנהיים, שהתארכה בגלל פקקים ביום גשום (מצד שני, זה היה יום גשום כך שלא היו הרבה אופציות אחרות)
4. את חיטהורן לא הייתי משלבת עם הדולפינריום, למה לדחוס? לכל אחד מהם בנפרד הייתי מצרפת משהו קטן יותר (פארק הקופים/ארמון לא זוכרת איך קוראים לו/פארק חבלים/קצת זמן מנוחה בכפר נופש...)
5. שוק הגבינות באלקמר בעיני כן כדאי, אנחנו שילבנו אחריו את זאנזס חאנס (מאוד כדאי, במיוחד שאני רואה שאין לכם כוונה ללכת למוזיאון הפתוח בארנהיים, שזו החלטה נכונה בעיני) וגם וולנדם והיה יום מוצלח מאוד.
6. לא לוותר על הוכה ולואה!!! אני גם לא רוכבת מצטיינת בכלל אבל האופניים שם כל כך פשוטים ונוחים והדרך כל כך מישורית וקלה, (ויש לך גם עוד כמה חודשים אז אולי תנסי ללמוד לרכוב?
) או שתבדקי את האופציה שנתנו לך כאן של הזמנת אופנים מיוחדים, אבל ממש חבל לוותר על המקום. -
לגבי אפטלינג – ניסיתי לכתוב שבכלל לא נורא. קחו את זה בקלות, תהנו ממנוחת צהריים, תלכו למופעים וכו.
לגבי האופניים – יש אופניים כחולים לנכים – באתר אפשר לזהות אותם כי למרות שמזמינים אותם המחיר הוא 0. אבל האופניים שהמחיר שלהם הוא לא אפס מיועדים לכולם. אופני טנדם להזמנה. אופני קארגו להזמנה. מומלץ מאוד להזמין מראש.
לרוב לא נדרש להזמין בחיטהורן סירה מראש. אבל דווקא לנו קרה מקרה שלא הצלחנו להשיג סירה פנויה (ונאלצנו לחזור לשם שוב). לכן ממליץ להזמין יום מראש.
מזמין אותך לקרוא את סיפור הטיול: טיול משפחתי להולנד - 16 ימים - קיץ 2015
-
לצערי לא ניתן לשנות את ההזמנה שעשיתי. ניתן, אולם העלות תהיה מאוד גבוהה. גם כך המלון באפטלינג מאוד יקר, והעלות שלו גבוהה ב- 160 יורו נוספים לשלושה לילות, יותר מאשר המחיר לכל השבוע בכפר הנופש. (מדוע גיליתי את הפורום הזה רק כעת?????)
ואצטרך לשנות את ההזמנה גם בכפר הנופש ולהחליף בין הימים.
פארק החבלים, לפי מה שקראתי, מיועד לילדים מעט יותר גדולים. ואני (אישית) מעדיפה טיול טבע- הוחה ולואה על פני מסלולי אקסטרים.
אוקיי, אשאיר את חיטהורן כיום טיול בפני עצמו.
מדוע ציינת שפארק הקופים זה משהו קטן שניתן לשלב אותו עם חיטהורן? כמה זמן מסתובבים במקום כזה?
היינו בשבת בגן החיות התנכ”י בירושלים, והסתובבנו שם כ- 5 שעות.
-
עמיחי,
עזרת לי מאוד.
תודה רבה וגדולה.
אשמח לקרוא.
-
כאמור, לא הייתי בפארק הקופים, אבל הוא קרוב למקום הלינה שלכם, והוא כנראה לא מאתרי ה"מאסט" של הולנד, כך שזה משהו שהייתי משאירה כאופציה לבילוי של שעתיים ככה אחרי אתר ארוך יותר ורחוק יותר כמו חיטהורן (כמה שעות אפשר לראות קופים?
)בכל מקרה בטיול כזה חבל לדעתי "לבזבז" חמש שעות על גן חיות.
ולגבי טבע, הוכה ולואה הוא אכן המקום בו קצת הרגשנו טיול בטבע. זה אלמנט קצת חסר בהולנד המישורית והחד גונית.
-
אני מסכימה אתך.
כעת אני קוראת שיש אפשרות שפתאום ירד גשם, אז צריך לעשות תכנית גיבוי.
אמשיך מחר….
-
האפשרות לגשם בהולנד היא די ודאית, זה משהו שאתם חייבים להיות מוכנים אליו, לא רק מבחינת תכנית גיבוי אלא גם בעיקר מבחינת המוכנות שלכם (עם בגדים מתאימים ומטריות ובעיקר מוכנות נפשית) להמשיך לטייל גם בגשם.
-
מה הכוונה לא ניתן לעשות שינוי בהזמנה של המלון באפטלינג?
עשית את ההזמנה ישירות מול האתר של הפארק?
דרך סוכן נסיעות כלשהו?
דרך מנוע הזמנות?
לא טוב להתחיל את הטיול עם הפארק -עדיף אמצע או לקראת הסוף.
לא טוב שלשה לילות -כפי שכבר נכתב
לא טוב ימים קשיחים (ומה אם ירד גשם שלשת הימים שם? )
בדקי שוב- מה המשמעות של “לא ניתן לשנות”-אנחנו בינואר, ההזמנה לחודש יוני/תחילת יולי (אפילו לא בעיה של תפוסה מלאה).
אולי ניתן לשנות-להזיז לעיתוי אחר?
או לקצר? או לשלם קנס כלשהו ולבטל?
צריך לבדוק מול הגורם ממנו הזמנת והמחיר של שינוי/ביטול הזמנה. אם אפשר.
-
כל דבר אפשר לשנות. אף אחד לא יכניס אתכם לכלא אם לא תגיעו למלון. לכל היותר לא יחזירו לכם כסף.
אני חושב שצריך לבדוק שני כיוונים:
- תניחו שאפשר לשנות את המלון באפטלינג בלי עלות ותבנו מסלול חדש.
- תבררו מה העלות של ביטול/שינוי המלון באפטלינג. אני מניח שזה פחות מ-10,000 ש”ח

עכשיו צריך לבחור – בכמה המסלול החדש שבניתם (1) יותר טוב מהמסלול המקורי, והאם זה שווה לכם את הקנס של (2).
אני יכול להעיד מנסיון אישי שלי וגם של אחרים – לפעמים שווה לשלם קנסות לא זניחים על שינויים, כי הטיול כולו יהיה יותר טוב.
לצורה שמיקמתם את אפטלינג יש כמה חסרונות:
- יותר מדי ימים. בהחלט אפשר להנות שם גם יומיים. יהיה כיף. אבל אין הרבה צורך
- עדיף לקראת הסוף כי זה אחד משיאי הטיול, ואחרי אפטלינג יהיה קשה לגרור את הילדים לאטרקציה קטנה יותר
- עדיף לא בסוף שבוע
- עדיף לשמור על גמישות ולא להתחייב על ימים מסויימים באפטלינג. מה אם אלו יהיו ימים של גשם כבד?
מצד שני יש גם יתרונות:
- יום אחד באפטלינג זה לחוץ ויש סיכוי סביר שלא תספיקו הכל
- אפטלינג יחסית רחוק מרביט היל. הנסיעה היא קרוב לשעתיים כל כיוון. לא כיף ליום אחד
-
אגב ליום של הטיסה חזרה
כמו שהזכירו לפני קשה להגיע לטיסה של 7 בבוקר. המשמעות היא לצאת מהכפר באיזור 3-4 בלילה.
אפשר לשקול לקחת מלון צמוד לשדה התעופה ללילה האחרון.
שימו לב שיכול להיות ששווה לשלם על לילה נוסף במלון בנוסף ללילה שכבר שילמתם ברביט היל. שוב צריך לברר עלויות מדויקות. בעקרון אפשר לצאת מהרביט היל גם בראשון בערב/לילה (ולשלם על הלילה הנוסף). זה למשל משהו שמקומיים (שבאים לסוף שבוע אבל ביום שני כבר צרכים לעבוד/בית ספר/קייטנה) עושים לפעמים.
אפשר כמובן לעזוב את הכפר בראשון בבוקר, לטייל ובעבר להגיע למלון בשדה. אבל אפשר גם לחזור אחר הצהריים לכפר, עוד סיבוב בבריכה ורק אז לצאת כי גם ככה שילמתם על הלילה הזה.
מה שמחבר לי את שתי ההודעות שלי ביחד – לפעמים כדאי / שווה לבזבז כסף כדי לשפר את הטיול. לבטל למרות שיש דמי ביטול, לשלם על שני מלונות לאותו לילה, לאכול ארוחת בוקר מחוץ למלון למרות שיש ארוחת בוקר חינם (כי רוצים לצאת מהר) וכו’. ברור שזה גם תלוי במשאבים הפיננסיים שלכם.
-
אל כפר הנופש ניתן להגיע אך ורק בימי שישי ו/או שני. בבית המלון באפטלינג ניתן היה להזמין מינימום שני לילות.
כיוון שלא היו טיסות נוחות בשבת (הטיסה נוחתת אחרי 12 בלילה), הקדמתי את הטיסה ביום, והוספתי לילה באפטלינג.
אני מניחה שניתן לבצע שינויים, תמורת קנסות, וזה בסדר, כי בסה"כ אנחנו מעוניינים לשפר את התכנית, אבל אז אפטלינג יפול שוב על סופ"ש, נגיע לכפר הנופש מאוחר בלילה (הטיסה ביום שישי נוחתת ב- 18:15), ומי מבטיח שבשבוע שלאחר מכן לא ירד גשם? ואולי הפארק יהיה עמוס יותר, כי זה תחילת החופש של כולם.
-
עשיתי את ההזמנה ישירות מול האתר של הפארק, ישירות מול כפר הנופש רביט היל וישירות דרך חברת התעופה איזי ג'ט.
זה מתחיל מהטיסות הלא מוצלחות, בשעות ממש לא נוחות וממשיך הלאה.
זה התחיל מזה שחיפשתי אך ורק טיסות ישירות, ומצאתי את אלו. שעות לא נוחות, אבל חשבתי שנסתדר.
התקשרתי לרביט היל ואמרו שאין שום בעייה לעזוב בכל שעה, גם במהלך הלילה.
לא התייחסתי לכל הגורמים, וטעיתי.
-
את לא צריכה להכות כל חטא אלא להתקדם.
אני יודע בוודאות שלעזוב את כפר הנופש אפשר בכל יום ולא רק בשישי ושני, ועד כמה שאני יודע להכנס גם אפשר בכל יום (אבל לא בטוח). מה שחשוב זה לשלם על מחזורים שלמים.
אני שב ומציע – בואי תתחילי מהתחלה. נניח שרק הטיסות מוזמנות, לא כפר הנופש ולא המלון באפטלינג. מה המסלול שהיית רוצה?
למשל – אולי היה כדאי לעשות את כל 10 הלילות ברביט היל? נכון שזה אומר שיהיו ימים עם הרבה נסיעות (לאפטלינג ולא רק). אבל יש הכי הרבה גמישות שבעולם. אולי דווקא לפצל כמה לילות באמסטרדם וכמה ברביט היל. אולי כן לישון באפטלינג.
למשל אם נניח 10 לילות ברביט היל:
יש לכם 9 ימים נטו.
6 כבר תכננתם (וקיבלתם כמה הערות) – וגם ככה התכוונתם להשתמש ברביט היל כבסיס
עוד אחד נקדיש לאפטלינג (נסיעה קשה ועדיין).
נשארו לנו עוד יומיים נוספים שנוכל להוסיף. אגב, אפשר בהחלט שאחד מהם יהיה מנוחה בכפר
בהשוואה לתוכנית שלכם – ויתרתי על יום וחצי באפטלינג (החצי כבר היה ממש מיותר). אבל אם מאד תרצו – בהנחה שתהיו באפטלינג במחצית הראשונה של הטיול אם תחליטו שיש צורך תוכלו להקצות יום נוסף.
עוד אפשרות:
לישון את השלושה ימים הראשונים באמסטרדם, ובלי רכב. את שבת וראשון להקצות לעיר (במקום שבת שאחרי). ביום שני בבוקר לשכור רכב, לעשות יום טיול (זנזסכאנס? אוטראכט? בורגר? צריך לבדוק מה פתוח ביום שני) ולהגיע בשעות אחר הצהריים המאוחרות לכפר הנופש (אחרי שגם עברתם בסופר).
ושוב מהרביט “לתת קפיצה” באחד הימים לאפטלינג.
וכמובן שיש עוד שפע אפשרויות נוספות, כולל להשאר עם התוכנית המקורית שלכם.
אני חושב שאם תתכננו מאפס, תוכלו לראות האם התוכנית החדשה מהותית יותר טובה כך ששווה את דמי השינוי/ביטול של המלונות שכבר הוזמנו או לא. אם תנסו רק לעשות “מקצה תיקונים” אתם עשויים לקבל תוכנית פחות טובה, ולא בהכרח יותר זולה.
אגב עוד הערה כללית – אני לא יודע כמה יצא לכם לטייל בלי הילדים. אבל טיול עם ילדים הוא שונה. אני מציע לעיין במדריך למטייל הריאלי שכתבתי שיתן לכם קצת טיפים ומחשבות על ארגון לוחות הזמנים.
דווקא בגלל שאין לכם נסיון בטיול עם ילדים אני רואה הרבה יתרון בלישון את כל התקופה במקום אחד מה שיתן לכם הכי הרבה גמישות לשנות את תוכנית הטיול תוך כדי אחרי שתראו איך עוברים הימים הראשונים.
ובלי שום קשר – אולי אפטלינג בסוף שבוע יותר עמוס, אבל אם יש לכם יומיים זה כנראה פחות נורא.
-
וואוו. כולי התפעלות מהחשיבה האירגונית שלך.
אין לי מילים.
אבדוק את כל האפשרויות.
מה שבטוח הוא שבטיול הבא אעזר בפורום הזה לפני כל הזמנה ומחשבה.
תרב תודות.
-
בהנחה שלא תשנו את ההזמנות ויהיו לכם 3 לילות במלון של אפטלינג.
אנחנו היינו באפטלינג יום מלא. הספקנו את כל המתקנים שרצינו בזכות תכנון מוקדם. אבל לא הספקנו להיכנס לאף מופע וגם הספקנו לחזור רק על מתקן אחד שאהבנו. כמו שכתבתי – אם תהיו יומיים, ובתקווה שאלו יהיו ימים יפים – תוכלו לבלות שם יומיים בצורה מאוד רגועה, להגיע לכל המתקנים, אפילו כמה פעמים, לבלות בכל המופעים וכו.
בכל מקרה – כדאי להכין תוכנית מגירה למקום נוסף להגיע אליו ביום ראשון אחרה”צ – למקרה שאחרי יום וחצי תרגישו מיצוי. לדוגמא – תקראו כאן בפורום את סיפור הטיול של אביחי. הם היו בפארק טבע Biesbosch שקרוב מאוד לאפטלינג.