מחפש יעד שונה לחופשת קיץ ונגמרו לי הרעיונות
-
שלום
משפחה עם 2 מתבגרות מחפשת יעד לחופשת קיץ והאמת שדי מיצינו את אירופה הקלאסית. היינו באיטליה, סלובניה, הולנד, כרתים, צרפת, ספרד ואפילו נורבגיה. אז גם אם לא היינו באוסטריה או ביער השחור, די מיצינו. היינו גם בתאילאנד בצפון ובפוקט וקופיפי.
ארה''ב יקר ומסובך. חשבתי על ויאטנם ופיליפינים אבל מזג האויר נשמע לי בעייתי. אפריקה נשמע לי יקר מאוד. חשבתי אולי על האיים האזוריים ליד פורטוגל אבל חושש שהבנות ישתעממו. בקיצור מחפש רעיונות מקוריים לחופשה סביב השבועיים (פלוס). אשמח להצעות
תודה מראש
-
למה אפריקה נשמע לכם מאוד יקר? כדאי להתיעץ בפורום אפריקה.
אם אתם מחפשים טיול לא יקר אז כדאי לבדוק את מזרח אירופה או הקווקז.
-
אולי לונדון ועוד בבריטניה?
נשמע לי סוג טיול שונה מהמקומות שהייתם..לא מסובך..מתאים למתבגרות..
איזה כיף זה ה''צרות של עשירים''שנגמר הרעיונות

-
אכן צרות של עשירים. שכחתי לרשום שהיינו גם בלונדון ...
-
סע לארהב לא מסובך בכלל
-
אז לגמרי מצטרפת להמלצה לארה"ב!
-
בהזמנה מראש ( עכשיו טיפה מאוחר אבל עוד אפשרי) ארה״ב ואפריקה לא בשמיים.…לגמרי שונה וגם אני לגמרי בעד
-
אם אין עניין תקציבי
אז לדעתי טיול של שבועיים וחצי לצפון מזרח ארה”ב – בהחלט לא מסובך
ישנם הרבה דוגמאות למסלולים באתר
ואחרי ארה”ב הילדים כנראה לא ירצו לנסוע למקום אחר.
מבחינת תקציב ההפרש העיקרי הוא בטיסות
-
הצעת יעול קטנה: כשאתה מבקש עזרה לגבי יעדים חדשים , קודם תחזור לעדכן את אלה שטרחו לענות לך בפורומים שכנים שהרוקיס הקנדים וויאטנם ירדו מן הפרק ותסביר מדוע, כדי שהמומחים כאן ידעו לכוון את התשובות שלהם.
-
ויאטנם לא ירדה מהפרק. כתבתי במפורש שמתלבטים בגלל מזג האויר ודרך אגב קיבלתי תשובות סוטרות מה שמסביר את זה שקשה לקבל החלטה. לגבי הרוקיס, בהתאם לעצת המומחים בדקתי אפשרונות לינה בגספר והכל כמעט מלא ויקר מאוד ולכן ויתרנו.
לא הייתה כוונה לזלזל, להיפך
-
מה עם יעד דרום אמריקאי? קוסטה ריקה?
מה עם סין?
-
ג’ספר היא עיירה אחת. יש מספיק מקומות אחרים ללון בהם ברוקיז.לגבי יקר, בלתי אפשרי להתייחס לזה או להמליץ המלצה יעילה בלי שתגדיר מה גובה התקציב שלך לשבועיים טיול.
-
בדרום אמריקה הייתי בעבר וקוסטה ריקה מערבית מדי לטעמי. חשבתי על גווטמלה אבל הבנתי שמזג אויר שם לא הכי מתאים ביולי. אשמח לשמוע על סין, יש מסלול מומלץ בסין שמתאים ליולי אוגוסט? הבנתי שבתקופה זו יש אזורים בסין שחם מדי בהם
-
באוגוסט בסין מתאים לטייל ביונאן, סצ’ואן (לפחות חלקים ממנה) ואיזור גווילין/יאנגשו.
כדאי לשאול בפורום אסיה כדי לקבל יותר פרטים (אני אישית לא הייתי באוגוסט).
-
אופציה אחת – סקוטלנד.
אופציה 2 – ולא יודע למה פסלתם – אוסטריה שהיא יעד מדהים וזול יחסית שאנשים חוזרים אליו מספר פעמים.
אופציה 3 – כן כן – בלגיה!
התמקדות באזור הארדנים הנהדר עם גיחות אפשריות לדרום הולנד, גרמניה (מונשאו) ואולי גם לוכסמבורג.
-
מה המתבגרת אוהבות לעשות?האיים האזוריים נשמע לי תפור על מתבגרות. ים שופינג?
אם הן אוהבות לטייל אני גם ממליצה על הרקדנים בבלגיה כולל ברוז' ובריסל. יש מהכל להכל.
פורטוגל מהממת ושונה לא יקרה בכלל.
שוב חוזרת לשאלה שבכותרת.....
-
סעו לניקרגואה. לא מערבית. גם פה זו העונה הרטובה אבל אפשרי לטייל. אתה מחפש משהו לא מערבי- אז לא נראה לי שחום לוהט לעיתים או גשמים לפרקים צריכים לשבור אתכם....
-
לא יעד שונה אלא דרך שונה לחוות ולראות גם יעדים שגם הייתם בהם – שייט תעלות בנהיגה עצמית
(כי כבר אמר סנקה “מסע התגליות האמיתי אינו בגילוי יעדים חדשים אלא הסתכלות בעיניים אחרות”)
יש מגוון יעדים בכל רחבי אירופה, כולל במדינות שלא הייתם בהן או באזורים אחרים במדינות שכן הייתם.אין צורך ברישיון משיט או בידע כלשהו בשייט והמתבגרות יוכלו לקחת חלק פעיל בהשטה של הסירה, כולל להחזיק בהגה.
יש מסלולי שייט שניתן לשלב בהם גם כמה אטרקציות, אבל האטרקציה האמיתית היא השייט. הסירה שטה במהירות איטית ואתם הופכים להיות חלק מהנוף שבו אתם מטיילים. אתם יכולים לעצור בכל מקום, לבקר באטרקציות, בעיירות ובכפרים וגם בערים גדולות יותר, בחלק מהיעדים ניתן גם לרדת ולשחות.
אז נכון שהייתם באירופה הקלאסית, אבל בשייט תעלות בנהיגה עצמית תחוו אותה לגמרי אחרת.
-
אנחנו היינו בויאטנם שבועיים ביולי. מראש הומלץ לנו עי המדריך לא לשהות הרבה זמן בהנוי בגלל מזג האויר והלחות הגבוהה וכך עשינו.
בסאפה היה קריר ואף גשום אבל לא משהו שמנע מאיתנו לטייל.
ויאטנם נהדרת. עדין לא מסחרית כמו תאילנד. מומלץ מאוד.
-
מה התקציב? מה זה בעינך יקר ומה זה מחיר סביר?