ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מבולבלת לגבי אוגוסט - סלובניה או צפון איטליה?

פורום טיולי משפחות
    7
    12
    2990
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • שיר שמח
      שיר שמח נערך לאחרונה על ידי

אז כבר שאלתי בשרשור קודם (כאן) על סלובניה וקיבלתי מכם מידע והפניות מאד מועילות. 
      התחלתי להיות מגובשת סביב טיול שמתרכז בעיקר סביב אגם בלד.

אבל אז הבנתי שמשהו מציק לי: נראה לי שהטיול בסלובניה הוא בשבילנו “יותר מדי טבע” ואנחנו מחפשים קצת יותר גיוון בחופשה שלנו.
      אחרי חצי יום או יום טיול במפל/נקיק/מערה מתאים לנו יותר להגיע לעיירה שוקקת חיים עם הרבה מסעדות/חנויות/דוכנים ונוף אנושי (אפילו עם מדובר במדרחוב תיירותי עם דוכני מזכרות צבעוניים), מאשר לעשות קניות בסופר ולהכין אוכל בדירה. זה לא רק ההעדפה לאכול במסעדה (אני מבינה שגם בסלובניה יש מסעדות), אלא ההכיף שלנו להסתובב ברחוב שוקקי חיים.

אני לא טיילתי בסלובניה או בצפון איטליה, אבל אני מתרשמת שמהבחינה הזאת איטליה עדיפה.
      בנוסף באיטליה יש אפשרות לשלב את ונציה, ומילאנו, שיכולים להיות ימי טיול בעלי אופי עירוני ושונה לגמרי משאר ימי האגמים/הרים/עיירות.
      אבל מצד שני יש גם שיקולים בעד סלובניה.
      אז אני מנסה לסכם כאן את השיקולים:

• באיטליה הטיול מגוון יותר. שילוב בין אגמים, הרים, עיירות, שווקים, ערים וכו’ – יותר מתאים לנו.
      • באיטליה יהיה חם וצפוף יותר? קשה לי להעריך עד כמה העומס של סוף אוגוסט פוגע בטיול. נדמה לי (ואולי אני טועה) שבסלובניה באזור בלד פחות עמוס, או שהעומס פחות מפריע.
      • אם רוצים טיול כוכב אז באיטליה הנסיעות ארוכות יותר (לזה מצטרפים גם יותר פקקים?)
      • בגלל אילוצים שונים יוצא שהשנה החופשה המשפחתית שלנו מתאפשרת רק בתקופה העמוסה של אמצע-סוף אוגוסט. יכול להיות שדווקא בתקופה הזאת עדיף אזור בלד בסלובניה מבחינת עומס ומבחינת מזג אויר? ואת צפון איטליה “נשמור” לשנה שבה נוכל לצאת לחופשה בתחילת יולי או אפילו סוף יוני? (למרות שמצד שני כבר התחלתי לפתח תאבון לצפון איטליה, ואנחנו בדרך כלל מטיילים בתקופות העמוסות של חופשת הקייץ, ולא בטוח שבשנים הקרובות נצליח לצאת לחופשה של שבוע ומעלה בתקופה שאינה תקופת טיולים עמוסה, אני אולי זה לא צריך להיות שיקול).

טוב קצת חפרתי, מקווה שאתם מקבלים את זה בהבנה ושתעזרו לי להתלבט Smile.

רק אציין שאנחנו זוג עם שני בנים בני 12,16. 
      אשמח מאד לקרוא את התובנות שלכם.

תודה רבה חברים טובים Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גילץ'
        גילץ' נערך לאחרונה על ידי

היינו גם בצפון איטליה וגם בסלובניה. שתיהן מקסימות, יפות ומעניינות.

הכיוון שלך נוטה ללא ללא ספק לצפון איטליה…

יהיה עומס? בהחלט !

מזג האויר? באירופה הכל יכול להיות. גשמים גם באיטליה וגם בסלובניה. (חווינו את ונציה בסוף חודש יולי, לפני מספר שנים, במזג אויר סוער וגשום במיוחד).

ערים ושווקים תוססים: איטליה (ונציה, ורונה, סירמיונה, פסקיארה...).

אטרציות: נראה לי שהבנים שלך יעדיפו את צפון איטליה עם שפע הדברים המעניינים שיש שם.

לינה: אם תלונו באיזור דרום-מזרח האגם באיטליה, הנסיעות יהיו פחות ארוכות, אלא אם כן תסעו לדולומיטים, שלשם בלאו הכי הנסיעה ארוכה.

לדעתי האישית, וגם לפי הנטיות שלך ומה שיעניין את הילדים: איטליה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • adirgali
          adirgali נערך לאחרונה על ידי

הצעה שאולי כדאי לך לבדוק: לשלב את סלובניה עם חבל קרינתיה (דרום אוסטריה), שזה אזור שאולי יוכל לתת לך את הגיוון שאת מחפשת, קצת יותר הרגשת צויליזציה, ומזג אויר קצת פחות חם (אם כי גם שם יש ימים חמים כמו בארץ). מרחק הנסיעה בגדול מאזור אגם בלד לאגמי קרינתיה הוא סביב שעה-שעה וחצי למיטב ידיעתי (טיילנו באוסטריה, לא בסלובניה עדיין, אבל במהלך בניית הטיול בדקתי גם את האופציה לעבור לסלובניה וראיתי כמה זה קרוב).

• yoedmagen
            yoedmagen נערך לאחרונה על ידי

שיר שלום,

אנחנו היינו בדיוק באותה התלבטות. גם לגבי הטבע/ציביליזציה (חייבים קפה, שווקים, מדרחוב צבעוני וכו’), גם לגבי איזור אגם בלד/ צפון איטליה וגם לגבי העומס באוגוסט.

הפתרון שמצאנו – שילוב של שניהם. מבחינתנו לפחות, דגירה על איזור קטן במשך שבוע הופך עד מהרה לשיעמום. ומאחר שאחנו לא חוששים מנסיעות ארוכות, נהיה גם וגם. נשלב את היתרונות של צפון סלובניה, על הטבע המהמם שלה, עם אלה של צפון איטליה, על העיירות המדהימות שלה. בטווך, קצת שלג בהרי הדולומיטים.

בהצלחה.

• שוקי3
              שוקי3 נערך לאחרונה על ידי

yoedmagen – איפה אתם נוחתים ומאיפה ממריאים חזרה? כמה ימים הקצבתם לטיול הזה?

• שרון75
                שרון75 נערך לאחרונה על ידי

לדעתי קרינתיה כתוספת לסלובניה לא מוסיפה את מה שאתם מחפשים.

כמו כן, בסוף היום סלובניה עם כל הכבוד ויש כבוד (אפילו חזרנו לשם) לא משתווה לצפון איטליה.

לא הזכרתם כשיקול אבל ישנו גם הבדלי מחירים לדעתי לטובת סלובניה.

• שיר שמח

קודם כל המון תודה רבה לכל העונים. זה אולי קצת משתפך מצידי אבל אני חייבת להגיד שהתגובות כאן והנכונות לעזור מחממות את הלב וממש מרגשות אותי כל פעם מחדש! 
                  בינתיים אני קצת מתחזקת בנטייה לאיטליה.

שילוב בינהם לא נראה לי מתאים לנו. אנחנו מעדיפים חופשה רגועה ולא ארוכה במקום אחד שמשלבת טיולים עם ימי מנוחה.

מנסיון בטיולים קצרים וארוכים באירופה ובארה”ב – הגענו למסקנה שטיול קצר יחסית (שבוע בערך) באזור אחד משאיר לנו חוויה טובה יותר של התלהבות מהמקומות היפים שראינו, וחזרה עם טעם של עוד. לעומת זאת טיול ארוך ומתגלגל שבו רואים יותר אזורים – משאיר אותנו עם חוויה של קהות חושים והתלהבות הולכת ופוחתת לאורך הטיול.
                  אם כבר צפון איטליה – אז ההתלבטות היא אם לפצל לינה ללילה או שניים בדולומיטים, או לחילופין לנסות להגיע גם לפירנצה. לא הייתי מנסה להוסיף את סלובניה לשם.

ושוב – המון תודה לכם אנשים טובים Smile

• שיר שמח

עדכון - הזמנתי כרטיסי טיסה לאיטליה 🙂

מצאתי אפשרות משתלמת יחסית להזמנת כרטיסים של אל-על תוך ניצול נקודות שתוקפן עמד לפוג!

טיסה הלוך לרומא וטיסה חזרה ממילאנו, עם שעות נוחות במיוחד – טיסה לרומא בבוקר וחזרה ממילאנו בלילה, 8 לילות, 9 ימי טיול כמעט מלאים.
                    התוכנית שנראת לי כרגע:
                    יום ההגעה: נסיעה מרומא לפיזה, טיול בפיזה, התמקמות ללינה באזור פירנצה.
                    יום 2: יום מלא של טיול בפירנצה, לינה בפירנצה.
                    יום 3: נסיעה מפירנצה לאזור גארדה, בדרך ביקור במוזאון הפררי. התמקמות בגארדה. לינה בגארדה בכל שישה הלילות הבאים.

ימים 4-8: 5 ימים מלאים באזור גארדה. מתוכם כנראה יום דולומיטים, יום ונציה, יום גארדלנד, ושני ימים נוספים רגועים יותר שכוללים טיולים באזור האגם ובוורונה.
                    יום 9: פרידה מגארדה ונסיעה למילאנו. הטיסה יוצאת ממילאנו באחת בלילה. אפשרות לבחירתנו אם לטייל עוד קצת באזור האגמים, או לבלות יום עירוני במילאנו.

תודה לכל מי שענה ועזר עד עכשיו. ואשמח לעוד הערות או תובנות.

• שוקי3
                      שוקי3 נערך לאחרונה על ידי

לילה ללא שינה בהלוך ועוד לילה ללא שינה בחזור… wink

• Salvador26
                        Salvador26 נערך לאחרונה על ידי

לא מניסיון אלא כי מתכננת בעצמי טיול לצפון איטליה. נראה לי כי התכנון שלך לגארדה עמוס מדיי. ב 5 ימים יום וונציה, יום טעימה בדולומיטים זה לשרוף המון זמן לנסיעות. בהרבה סיפורי טיולים כתוב כי קורה שרק נסיעה לאורך גארדה מהדרום לצפון יכו לה לקחת שעה בקייץ…...

• שיר שמח

קודם כל המון תודה על התגובות!

לגבי לילה ללא שינה לפני ואחרי – אכן חשבתי על זה. 
                          בהלוך הטיסה ממריאה מנתבג בשמונה בבוקר, כך שאני מקווה שנצליח לישון 4-5 שעות בלילה שלפני הטיסה (לפחות הילדים, אני בטח אהיה עסוקה באריזה ובסידורים אחרונים עד מאוחר...). הטיסה מגיעה לרומא ב- 10:40, אז אם לא יהיו עיכובים מיוחדים נוכל בכל זאת להספיק לנצל את היום הזה.

בחזור – בהחלט לילה לבן, אבל זה כבר לא פוגע בטיול. לילדים אין בעיה להיות עירניים עד 11-12 בלילה, ואחר כך מן הסתם ירדמו מעייפות בטיסה. ובכל מקרה בארץ יש לנו זמן להתאוששות.

Salvador – תודה על המידע. אני בהחלט אקח בחשבון. נראה לי שמתוך 5 ימים אפשר לשלב שני ימים עם נסיעות ארוכות, אבל כמובן שיש לנו את הגמישות לוותר ולבחור בעוד ימים רגועים. אני אנסה כמובן למצוא מקום עם מיקום מוצלח כבסיס לטיולים.

תודה רבה לכם!

• Salvador26
                            Salvador26 נערך לאחרונה על ידי

שוב, לפי ניסיונם של אחרים. מיקום טוב ללינה בגארדה זה דרום האגם או מזרח האגם עד Malcesine. רוב האטרקציות נוחות לגישה מהחלקים הללו.

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון