יפן - נסיעה ברכבת
-
באתר של היפרדיה מצויינים מחירי הכרטיסים בלו”ז. יש את מחיר הנסיעה , מחיר שמירת המקום, ולמעלה הטוטאל. האם במקרים כאלה חייבים לקנות מקום שמור או שאפשר להסתפק בכרטיס רגיל. המקום השמור מכפיל את מחיר הכרטיס. למשל נריטה אקספרס משדהת לטוקיו עולה 1320 ין והמקום השמור מקפיץ את המחיר ל 3220 ין.
מישהו מבין במחירים?בהתנהלות?
-
שלום
שאלתי מישהו שהיה ביפן באפריל. אמר לי שאין צורך בכרטיס השמור
-
זה תלוי ברכבת. יש רכבות שהן all reserved seats ואז חייבים להזמין גם את המושב (אני חושב שהנריטה אקספרס היא אחת מהן).
-
מצטרף לדעת קודמי, טיילנו שלשה שבועות עם הפאס ולא הייתה לנו כל בעיה של מקום. זכור לי שהייתה התכתבויות ענפות בעניין הרכבות אף לא אחת מהן בעניין מקום שמור.
אתה מתמקד כאן ברכבת מאד ספציפית. אולי אינך מתכונן לעשות את המסלול המסלול הקלסי והמתגלגל? לדעתי לא תקבל תשובה ממוקדת. לא כל מה שהיה הוא שיהיה.
נסיעה טובה
-
יכולה להיות לעיתים בעיה. כך ברכבת בין אוסקה להירושימה הגעתי לתחנה באוסקה בלי להזמין מושב מראש והרכבת כבר היתה מלאה ונאלצתי לחכות להבאה.
לגבי הנריטה אקספרס, אלא אם אתם לחוצים להגיע מהר מאוד לטוקיו, לא הייתי לוקח אותה. היא יקרה להחריד, וכשיש חלופות זולות יותר (למרות שאיטיות יותר), עדיף במקרה הזה ללכת על הזול. נסעתי בנריטה אקספרס פעם אחת, וה-2000 ין הנוספים ששילמתי בשביל הנסיעה (במקום לשלם קצת יותר מ-1000 ין על רכבת של keisei)- לא מצדיקים את זה.
-
יש טעות בהגדרה של היפרדיה. לא מדובר על מקום שמור אלא על תוספת תשלום בגלל שנוסעים ברכבת מהירה ואת זה צריך לשלם.( או לנסוע ברכבת איטית). כל מחיר בלימטד אקספרס ושינקנסן מחולק למעשה למחיר הכרטיס ולמחיר לימטד אקספרס. יש מקרים שאתה קונה כרטיס ומקבל בעצם 2 כרטיסים שהמחירים מחולקים. לפעמים מקבלים כרטיס אחד על על הסכום.
חוץ מזה יש מחיר שונה למקום שמור ומקום בלתי שמור. זה לא רלוונטי לנאריטה אקספרס כי ברכבת הזאת כל המקומות שמורים.