שדה תעופה צרפת
-
שלום.
אני נוחת בטרמינל 3 וחשבתי לקחת את האוטובוס של roissy שעוצר בתחנת הopera.
הopera מרחק הליכה של 1.1 ק"מ מהמלון. זה נחשב הרבה עם מזוודות וזה לא ? ללכת ברחוב ככה.
בגוגל map כתוב 15 דקות הליכה למרות שזה לא הגיוני בכלל . זה לוקח פחות

-
שדה תעופה פריז כמובן, ולא צרפת.
המרחק של 1.1 ק”מ מחושב בכל תחשיב כ12-15 דקות הליכה.
לא מציעה ללכת אותו עם מזוודה, ביום ההגעה (שעות יום?) ובלי להכיר את העיר.
אופציה נוספת מתחנת האופרה בה האוטובוס מגיע לרדת אל תחנת המטרו havre ולנסוע 2—3 תחנות אל תחנת miromesil קרובה ממש למלון שלכם כ250 מטר.
-
נחיתה בשעה 14:30. בפריז. דה גול.
עוד שאלה . היום הראשון חצי מבוזבז על טיסות והתמקמות במלון . רציתי לעשות את הטיול של פריז ב3 ימים אבל אני לא אספיק אותו כי יום ראשון מתבזבז לי .
יש לי בסהכ מ 13.2-15.2 להיות בפריז . 3 ימים בסהכ.
ב13.2 אני נוחת ב14:30. אז חצי יום הולך .
על מה אפשר לוותר בטיול הזה מתוך המדריך הזה http://www.lametayel.co.il/פריז++מסלול+שלושה+מים+בעיר+האורות
-
??
-
אתה צריך לדאול את עצמך על מה אתם מוכנים לוותר. 3-4 שעות במוזאון של עתיקות ושל אמנות רנסנס ובארוק זה משהו שמדבר אליכם? ארמונות? הכל תלוי בהעדפות שלכם. בעיני מגדל אייפל זה ממש לא חובה ואפילו בזבוז של חצי יום אבל אני יודעת שהרבה אנשים לא חושבים ככה. יש אנשים שבמשך 3 ימים רק עוברים מפטיסרי לבולנז׳רי וטועמים עשרות עוגות ומאפים.
הדבר היחיד שאפשר להגיד די בוודאות זה שפארקים זה דבר שיכול להיות בעיתי בחורף כי קר ורטוב אז אל תתכננו הרבה זמן לזה, לפחות בלי לוודא שמזג האוויר מתאים.
-
3-4 שעות בלובר? מה יש לראות שם כבר חוץ מהציור של המונה ליזה.. לדעתי ניכנס תאיזה שעה וחצי ונצא מה אומרים?
-
אם מה שאתה רוצה לראות זה המונה ליזה אז תחסוך לעצמך את הזמן ואת הכסף. המונה ליזה זה ציור בגודל של בערך 50 ס״מ על 70 ס״מ, הוא נמצא מאחורי זכוכית עבה ותמיד יש סביבו עשרות אנשים. זה מוזיאון ענק שגם ב-8 שעות לא בטוח שתספיק לראות את כולו.
באופן יותר מילולי לשאלה שלך – לטעמי הציור המרשים ביותר במוזיאון הוא הרפסודה של המדוזה ובאופן אישי הייתי מוכנה לבוא רק בשבילו. מה עוד יש לראות שם? עתיקות של המזרח התיכון, של מצריים ושל יוון ורומא, בין היתר שני פסלי המופת ״ונוס ממילו״ ו״הניצחון המכונף״. יש הרבה אמנות ימי ביניים שבאופן אישי אני פחות אוהבת, יש תכשיטים ורהיטים של מלכי צרפת בעבר, יש ציורים של ענקי הרנסנס, הבארוק והרוקוקו, כמו כן כמה ענקי ניאו קלאסיקה ורומנטיקה, כמו ה״רפסודה״ שהזכרתי קודם, ״החירות מובילה את העם״ ונוספים. בתערוכות הקבועות אין עבודות אחרי 1850 בערך.
אל תלך רק בשביל המונה ליזה, בחיי. הנה, חסכנו לך חצי יום

-
מציע לך לתכנן טיול שמתאים לךמתוך הדברים שלך זה ברור שהמסלול המוכן שצירפת בקישור נבנה לפי טעם של הכותב, וזה בכלל לא הטעם שלך. לכן הדבר האחרון שאתה צריך לעשות זה לטייל לפי המסלול הזה.
כדאי לך לקרוא על מבחר האתרים בעיר ולהחליט בעצמך מה מעניין אותך. אם תחזור לכאן עם רשימה ספציפית של אתרים שאתה רוצה אפשר לעזור לך לחבר אותם למסלול.
-
מסכים עם כל הנאמר קודם לכן
מעבר לכן – אם תקרא את התגובות למדריך שצירפת – תראה שרבים טוענים שהמדריך הזה מדר על שלושה ימים – אבל בפועל לא ניתן להספיק את מה שהוא ממליץ במסגרת זמן זו.
לפי התגובות שלך (מה כבר יש לראות בלובר וכדומה) – נראה שפשוט בחרת מדריך כלשהוא (בטח לפי “3 ימים בפריז” בגוגל ) והלכת לפיו. זה פשוט נראה לא מתאים לאופי שלך כמטייל ולמה שבאמת מעניין אותך.
אולי הטיפ הזה יוכל לעזור לך בתכנון.
ולשאלה השניה שאמרת – 1.1 ק”מ, עם מזוודות, אחרי טיסה, במקום לא מוכר – זה בהחלט רבע שעה – ובהחלט לא מומלץ.
-
ועוד הערה קטנה וקצת “טרחנית”.
אתה שואל לא מעט שאלות כאן בפורום לאורך הזמן. אנשים מתאמצים לענות לך.. לשלוח מיילים, לענות בצורה מפורטת.
יכול להיות נחמד אם מדי פעם תגיד “תודה”. סתם כדי שיהיה נעים. זה הכול.
ובלי קשר – טיול נעים
-
תודה רבה לכולם . עזרתם לי ממש!!