ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התייעצות - ויאטנם או לאוס?

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    8
    12
    2497
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Eliya_3675478
      Eliya_3675478 נערך לאחרונה על ידי

אהלן,

אני וחברה שלי טסות למזרח – הודו, נפאל ותאילנד.

אחרי תאילנד יש לנו בערך שלושה שבועות ואנחנו מתלבטות אם לטייל בלאוס או ויאטנם.

אני מבינה שללאוס זה יותר נוח מבחינת מיקום אבל אם ויאטנם עדיף אז זה יהיה שווה את הטיסה!

אני אשמח לשמוע דעות של אנשים שהיו בשני המקומות שייעצו איפה שווה להיות לשלושה שבועות Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ramiav1
        ramiav1 נערך לאחרונה על ידי

שתי מדינות שונות , שונות בנופים , שונות באנשים , שונות באווירה , ושונות בעלויות .

אני אישית אהבתי יותר את לאוס , בשל האנשים .

אני מציע שתקראי ותראי מה את מעדיפה .

• Eliya_3675478
          Eliya_3675478 נערך לאחרונה על ידי

תוכל אולי לכתוב לי בקצרה איך הייתה החוויה שלך מכל מדינה ולמה העדפת את לאוס? Smile

• ramiav1
            ramiav1 נערך לאחרונה על ידי

וייטנאם , יש בה יותר אתרים עירוניים כמו האנוי , הו צ’י מין סיטי , הוי האן מצד אחד ואתרי טבע כמו סאפה והאלונג ביי מצד שני .

הוייטנמים חסרי בושה , משכו לי בזקן ובשערות בידיים , צריך להיזהר מתיכמונים שלהם , אישה ברחוב שמה על הבן שלי כובע וייטנמי והציע לו לצלם אותו , היא החזירה את המצלמה רק תמורת כסף .

בלאוס הכל זה טבע , שבטים במקומות נידחים , אנשים שלט שולחים ידיים , עדינים יותר , והרושם שלי שהשהות בלאוס זולה יותר .

אני לא כתבן גדול , אבל בטח יענו עו אנשים ובטוח שיהיו גם דעות אחרות .

• רוני
              רוני נערך לאחרונה על ידי

לדעתי  ויטנאם  יותר  מגוונת ויפה אני לא  נתקלתי בתכמנות  ,כמובן הכל  אפשרי.

הלונג  ביי  אחד  מפלאי  תבל,  סאפה , נהר  המקונג ,הוי  אן  ועוד  ועוד.

• רוני סופר
                רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

תלוי מה אתן מתכננות לתאילנד. אם זה מה שכולם עושים – חופים, איים ובלגן אז אולי במקום תאילנד תטיילו גם בויטנאם וגם בלאוס.

גם וייטנאם וגם לאוס מענינות ומרתקות כל אחת בדרכה וסך הדברים של רמי ורוני משקף זאת, לדעתי. מה שבטוח לא תפלו אם תבחרו בזו או בזו.

• yael blank
                  yael blank נערך לאחרונה על ידי

אהלן .

אני באופן אישי אוהב את ויאטנם אולי בגלל סוכנת הנסיעות שלי שהיתה לי כמאמצת

ועד היום אני שומר על יחסים חמים איתה ! מאוד אהבתי את ויאטנם ,

חלילה לא היו חוויות לא נעימות , אדרבה זכיתי בכל מקום ליחס לבבי.

אהבתי את המירקם האנושי , אהבתי את הנופים , אולי היה לי מזל ,כנראה אחזור בשנה הבאה לחוויות חדשות , אם הפור ייפול על ויאטנם אשמח לעזור לך , בברכה יעקב.

• avi
                    avi נערך לאחרונה על ידי

טילתי כמה וכמה פעמים במזרח.

המדינה היחידה שאני לא מתכונן לחזור איה היא ויטנאם.

בגלל כל מה שאמר רמי.

מי שטייל בלווי צמוד של מקומיים לבטח לא הרגיש אבל מערבי בויטנאם זה כספומט מהלך.

בלאוס הייתי כבר פעמיים.

לאוס היא אולי (_פרט לבורמה) המדינה הכי אוטנטית.

נופים מטריפים שאם תסעי לכפר שנקרא נונג קיאו תוכלי לבלות שבוע בהסתכלות על הנוף

ערים יפיפיות – לואנג פראבאנג 

אנשים חביבים נחמדים נעימים מנומסים בעיקר בצפון, בדרום בגלל השפעה ויטנאמית הם התקלקלו קצת.

הויטנאמים באים לחפש בנות לאוסיות ב”מועדוני קריוקי” בטה קאק למשל…….

בקיצור שלושה שבועות

תתחילו בצפון 

המעבר מצאינג מאי לציאנג ראי לציאנג קונג ושם עוברים ללאוס זו בדרך כלל נסיעה של יום + כולל להמעבר

בשלושה שבועות תתרכזו בצפון לאוס מלונג נמטה ודרומה.

בדרום תאילנד תטיילו אחרי לאוס

• keves160
                      keves160 נערך לאחרונה על ידי

האמת היא שהייתי רוצה מאוד לבקר שוב בלאוס, אבל נראה לי שאתאכזב להפליא – מה שנראה אותנטי ותמים למי שמבקר עכשיו הוא עולם שונה לגמרי למי שטייל שם באלף הקודם, כשלא היו כמעט מטיילים במדינה, לא אינטרנט, רק רחוב אחד סלול בכל כבישי עיר הבירה…

התאהבתי בלאוס ובאנשיה לגמרי אז. זה גם היה הטיול הכי זול של חיי, בלי להתאמץ לחסוך יותר מדי עלה 100$ (!!!) לאדם לחודש שלם… לא כולל ויזה, שעלתה עוד 20… אבל עבר יותר מעשור וחצי מאז, ומיליונים של מיליונים של תיירים, אין מה להשוות.

• avi
                        avi נערך לאחרונה על ידי

סע כבש לא תתאכזב

הייתי בלאוס כשעוד נסעו במשאיות מויטניין ללואנג פראבנג וצפונה

והיו ויכחוים אם לא מסוכן לנסוע מואנג וינג צפונה על כביש מס 13.

והייתי פעם נוספת לפני כ ארבע שנים

פרט לואנג וינג שהפכה למאורת סמים ואלכוהול – הנופים לא השתנו

אז בכל שאר המקומות השינוי היה מזערי

ובעיקר בצד האנושי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • גולני
                          גולני נערך לאחרונה על ידי

החוויה שלי מהויטנאמים הייתה אחרת מצאתי את רובם נחמדים ומאירי פנים.

(ואגב אבי, מדובר בכבשה. ...😊)

ולה אומר, הייתי לראשונה בהודו ונפאל לפני 35 שנה וממש לא התאכזבתי כששבתי אליהן שוב אחרי קצת למעלה משני עשורים....

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • keves160
                            keves160 נערך לאחרונה על ידי

הצד האנושי הוא מה שאהבתי בלאוס והוא שהפך אותה למיוחדת בעיניי. מבחינת נופים היא לא אטרקציה מיוחדת במינה. למעשה, תמיד אמרנו באותה תקופה, שאין בלאוס שום “אתרי חובה” קלאסיים או משהו ספציפי להמליץ עליו, זה יותר החוויה הכללית שבה, בכל מקום.

לכן, היות ומאז עברו הרבה שנים והאצה גדולה במודרניזציה ובחשיפה למערב, זו מדינה אחרת לגמרי באופייה.

תכלס, כבר יצא לי להתאכזב למדי בשנה החולפת ממדינה אחרת שביקרתי בה לראשונה בדיוק לפני לאוס, ושחזרתי אליה יותר מעשור וחצי אחרי – והיא מדינה שעברה הרבה פחות שינויים מלאוס: ניו זילנד. שוב, אם מישהו נוסע לשם בפעם הראשונה הוא לא ירגיש את זה בכלל ועדיין ייהנה מאוד, אבל למי שיש בסיס להשוואה לעבר הרחוק, העבר מנצח.

אגב, יש יעד אחר ביבשת אחרת לגמרי מכל אלו שחזרתי אליו אחרי 15 שנה, וכמה שאהבתי אותו בעבר אז בביקור האחרון פי כמה. בקיצור, זה תלוי במקום, וגם תלוי איך אתה השתנית עם השנים.

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון