Sim באיטליה ?
-
שלום,
שאלה לבעלי ניסיון.
אנחנו טסים למילנו (מלפנסה) במשם ברכב נוסעים לואל גרדנה.
גם בדרך וגם במילנו בתוך העיר נצטרך בתוכנית ניווט .
יש לנו מספר שאלות למי שהיה במצב דומה .
- האם כדאי לקנות סים מקומי? איזה? מה מחיר? מה אמינות שלו? איפה?
- באיזה תוכנית אפשר להשתמש : גוגול_מאפ, וייז ?
- אולי כדאי לבוא עם סים ישראלי ?
נודה על כל מידע .
-
- לא מכיר בדיוק איפה לקנות שם סימים, באיטליה בד”כ לא מאוד נפוץ ובעייה נוספת שאקטיבציה יכולה לקחת להם כמה שעות ואפילו יממה, כך שלא הייתי סומך על זה לניווט.
- ממליץ להשתמש בתוכנת אופליין לניווט בכל מקרה, לא כדאי לסמוך על DATA זמין, אני אוהב את HERE של נוקיה לשעבר.
- אופציה נוספת זה ב google maps להוריד את השטח שאתה צריך באוף-ליין
-
כמובן שרצוי לקנות סים מקומי.DATA SIM של 1ג”ב יעלה בסביבות 10 יורו. זול יותר מכל סים מהארץ.
יש שלוש חברות שאני מכיר: TIM VODAFONE ו-WIND. לוודפון יש נקודת מכירה במלפנסה. סניפים של החברות הללו תוכלו למצוא במרכזי קניות במילאנו ובפרברים. כדי לרכוש סים באיטליה, ידרשו מכם לצלם את הדרכון. תבקשו מהמוכר להפעיל את הכרטיס ותבדקו שהוא פועל ומאפשר גלישה.
הסים פג תוקף כעבור שנה מהרגע שסיימתם להשתמש אתו, אחרת ניתן לטעון אותו שוב.
אני השתמשתי בTIM ובVODAFONE ולדעתי הכיסוי עם TIM היה טוב יותר.
לגבי ניווט, אני מגיע עם מכשיר GPS ייעודי עם מפות עדכניות מובנות, ולא זקוק לתוכנות הניווט האינטראקטיביות שדורשות שימוש בחבילת הגלישה.
-
האם נייד שיש לו GPS מובנה מתאים לניווט -
גם אני מחפש אבל לאיזור ססטרייר, האם מישהו יודע איפה אפשר לקנות שם?
-
תודה.
בדקתי את האפליקציה Here WeGo offline עם הנתונים של ישראל.
עבד מצויין.
אסתפק בזה. קראתי ב Tripadvisor שישנם הרבה בעיות עם ההתקנה והשימוש של SIM איטלקי.
-
בטורינו בטוח יש אפה לקנות, וגם ב Olex שזה מאוד קרוב לססטייר
-
תוודא שאתה מוריד את המפות הרלוונטיות לפני הטיסה לאופ-ליין, וכן בחו”ל תזכור להעביר אותה לאופ-ליין שלא תצרוך דאטה.
עוד משהוא שכדאי זה לבדוק זמני נסיעה ואם אין חסימות כבישים בשעות הרלוונטיות, לפני הטיסה כיוון שכאשר אתה במוד אופ-ליין בחו”ל אין לך דיווחי אמת על מצב הכבישים, בעיקר רלוונטי אם צפויות סופות שלגים לגבי חסימות ואם יש לך עיר גדולה לעבור בדרך. – פקקים
אני גם תמיד בודק ע”י תוכנת זיוף נתוני GPS שאני מצליח לנווט כאילו אני בחו”ל, אבל זה סתם כי אני אוהב את זה

-
יש תוכנות ניווט מובנות שמתאימות למכשירי אנדרואיד. אחת מהן IGO.
-
ממלפנסה לואל גארדנה או ססטריאר רוב הדרך היא על אוטוסטרדה כך שאני הייתי מציע, מפה. כמובן שהניווט הסופי קל יותר עם gps . כאשר אני בחול אני תמיד לומד קצת את המפה והgps הוא בעיקר לגיבוי. בכל מקרה מילאנו עצמה לא בדרך ולא מומלצת לעניין זה כך שאו סים בשדה התעופה או במרכזי קניות בדרך ויש כמה באזור ברגמו וורונה או בעיירה הסופית אבל אז זה לא יעזור בניווט ליעד עצמו.מפה זה בחינם וזמין באינטרנט.