גרנד קניון -פייג'
-
שלום, אנחנו זוג בגילאי 60+ מתכננים להגיע מלוס אנג’לס לגרנד קניון,לפייג’, לקניונים וללאס וגאס.
התוכנית שלנו : 19/3 יציאה מל.א. ולינה בקינגסמן או אם אפשר בוויליאמס.
ב20/3 נסיעה לגרנד קניון ומשם לפייג’ שזו נסיעה של כמעט 3 שעות. השאלה שלנו :האם זה מספיק זמן לטיול בגרנד קניון [בהנחה שאנחנו לא עושים טראקים אלא רק מטיילים באיזור [מסלולים קצרים ].או שבכל מקרה אנחנו צריכים ללון בפארק עצמו שמחירי המלונות שם (בטוסיאן ) בערך פי 3 .
אשמח מאד לתשובה ,
תודה ג’ודי
-
אין בעיה בתכנית שלכם והרבה אנשים עושים אותה.
למרות זאת אני ממליצה, למרות ההפרש במחיר, ללון בתוך הפארק
חלק גדול מהחוויה בגרנד קניון זה מראות הזריחה והשקיעה, שאותם אפשר לראות רק אם ישנים בתוך הפארק.אם אתם מחליטים כן ללון בתוך הפארק אולי אתם יכולים להתקדם ב-18/3 ללינה ב- Barstow מה שיקצר לכם את הנהיגה למחרת
-
ריקי תודה רבה על התגובה המהירה.
BARSTOW זה לא בכיוון שלנו, אנחנו אמורים להמשיך מהגרנד קניון לפייג’
ומשם לברייס ,לספרינגדייל וללאס וגאס.
מעבר לענין של השקיעה/זריחה שזה בטח מאד מרשים ,כמה זמן צריך בפועל לטייל בשמורה ? ואיזה מלון מומלץ בקניון?
ג’ודי
-
ובנוסף רציתי לדעת איך הנהיגה מהגרנד קניון לפייג’ גם בשעות החושך?
-
ג’ודי, Barstow נמצאת בדרך בין לוס אנג’לס לגרנד קניון.
כדי לקצר את הדרך רצוי לצאת כבר בערב לפני ולהתקדם כשעתיים נסיעה ללינה בדרך, כדי לקצר זמן הנסיעה למחרת.
לגרנד קניון צריכים לדעתי לפחות 4 שעות לתצפיות, בחלקן כבר בחלק המזרחי, שמחייבות עצירות בזמן הנסיעה לפייג’.
-
לדעתי ממש לא כדאי ולא רצוי להגיע לגרנד קניון לעשות V ולהמשיך הלאה.
ממליצה מאד ללון שם בלילה ועדיף בתוך השמורה. נכון, הלינה בתוך השמורה יקרה. מציעה לכם לבדוק את מלון Red feather lodge בטוסיאן. מלון טוב וממש לא יקר.
לא ממליצה בכלל לנסוע בלילה מהגרנד קניון לפייג’.
כדאי מאד להיות בגרנד קניון בזמן השקיעה ואם אפשר אפילו לראות את הסרט ב IMAX לפני כן.. הזריחה מדהימה ובנסיעה בצד המזרחי לכיוון פייג’ מומלץ לעצור לתצפיות. אנחנו מאד נהננו מהן. ואז להגיע לפייג’ לא בחושך ובלי לחץ.
פוריה
-
לדעתי אפשר למצות את הגרנד קניון תוך 3-4 שעות אם לא מתכננים ירידה לתוך הקניון. כמובן אפשר גם יותר. זה מאוד אישי.
לפני שנתיים יצאתי מהגרנד קניון אחרי שהחשיך ונהגתי עד פייג’. זה היה מייד אחרי שפתחו את כביש 89 החדש. לדעתי אין שום בעיה לנהוג שם בחושך (לצורך העניין – כמו לנהוג לאילת בחושך). הכביש לא שומם בכלל, יש תנועה עירה.
כדאי לנסות לשלב את סדונה במסלול. לא תתחרטו.
-
לא כתבת באיזו עונה מדובר (משמעותי כדי לדעת מה אורך היום העומד לרשותכם). בעיקרון, לפחות בקיץ, התכנון שלך יכול להספיק, מכיון שהביקור בגרנד קניון למי שלא מתכוון לעשות מסלולים קשים וארוכים הוא ממילא בעיקר תצפיות לאורך הדרך. בטוסיאן כדאי להכנס לסרט על הגרנד קניון.
-
אני הספקתי ביום אחד (בחורף, כשמחשיך ב17:00-18:00) להגיע בבוקר מפלאגסטאף לגראנד קניון, לעשות את כל התצפיות (בדיעבד, לא הייתי עושה את כולן. רוב הנקודות די דומות ורק הנקודה המערבית, איפה שנמצא המגדל, שונה יותר ולטעמי גם הכי יפה) + מסלול הליכה לעומק הקניון עד נקודת השליש (בערך) וחזרה, ומשם לפייג’. הגעתי לפייג’ אחרי החשיכה אבל יצאתי מהפארק עוד לפני השקיעה. לא זכור לי בעיות בנהיגה בחושך בקטע הזה.
-
שוב.. לדעתי כן שווה להישאר לילה במקום ולחוות את המקום. למחרת לפני ההגעה לפייג’ תוכלו לעצור בפרסת הסוס.
פוריה
-
אני עשיתי בדיוק יום כזה לפני 16 שנה. לנתי בוויליאמס ונסעתי לגרנד ואח”כ
ללינה בפייג’. אנו נסענו בחושך וזה לא בעיה אבל פחות מומלץ כי נראה לי שהיה
מה לראות בדרך. אנחנו הלכנו לכול 16 נקודות התצפית כמעט במשך כול היום
אבל אני יכול להגיד לך שמספיק כחמש נקודות תצפית כי מחלק מהנקודות
רואים בערך אותו נוף כך שאת יכולה לצמצם את הטיול לקצת יותר מחצי יום
ולהמשיך בשעות האור לפייג’.
-
תומך בתפיסה שלא חייבים לישון בתוך הפארק-החוויה יפה, אבל לא סגור על זה ששווה את ההוצאה. תבדקו בטוסיאן-יש בם בסט ווסטרן, הולידיי אין, ועוד מלא מוטלים שאולי יעלו יותר סביר מאשר בתוך הפארק עצמו, ועדיין תקבלו את החוויה של לינה בפארק-זריחה, שקיעה רומנטיקה. גם מפייג” אפשר להשקיע ולראות את הזריחה מפרסת הסוס-חוויה. מאד לא ממליץ לנהוג בלילה לפייג”-לא סימפטי
-
לטעמי עדיף לנסוע על הדרך הזו באור. אני נקלעתי לחשיכה לקראת סוף הדרך לפייג’. הנסיעה היתה לא בעייתית, אבל כמובן שמחמיצים את כל הנוף.
-
3-4 שעות לא מאפשרות להגיע לכל חלקי הפארק. אם רוצים להגיע עד הנקודה המערבית, יש צורך לקחת שאטל מקצה איזור הלודג’ים שבפארק (הקו האדום, אם אני זוכר נכון). רק הנסיעה בו תוך ירידה לתצפיות (אפילו לא לכולן) תקח שעתיים מינימום, כי יש להמתין לשאטל הבא. כמו כן, ממילא, היות ואתם נוסיעים לפייג’, תרצו להמשיך עם כביש 64 בפארק עד ליציאה המזרחית ממנו. גם דרך זו, עם עצירות לתצפיות ולביקור במגדל יקח מעל שעה. אני ביליתי שני חצאי ימים פלוס (החלוקה היתה גם בגלל מזג האויר הגשום) בפארק, כאשר הביקור כלל גם את החלק המערבי, אותו היה צריך לעשות בעזרת השאטל מקצה איזור הלודג’ים בפארק (נדמה לי הקו האדום), וגם ירידה למטה באחד השבילים עד התחנה השניה ועליה חזרה (לא ירדתי יותר בגלל שהתחיל גשם).
אם רוצים רק לבקר בחלק המרכזי של הפארק, ולצאת משם בצד המזרחי, אני מניח שחצי יום יספיק.