התלבטות - לינה בוינה
-
נוסעים בקיץ לזלצבורגרלנד.
זוג + שני בנים 13, 16
נוחתים וממריאים מוינה. סה"כ 10 ימים מיום שלישי עד יום שישי.
המראה חזרה ביום שישי בצהריים.
מתלבטים לגבי סיום הטיול.
האם לעשות רק לילה אחרון בוינה -נסיעה בבוקר חמישי מאזור זלצבורג לוינה, סיור של כמה שעות בוינה, לינה במלון בוינה ויציאה בבוקר לשדה התעופה.
או שני לילות אחרונים בוינה - נסיעה ברביעי לוינה, כך שיהיה לנו חצי יום רביעי ויום חמישי מלא בוינה.
האם יש מספיק מה לעשות בוינה עם ילדים בכמעט יומיים?
איפה כדאי ללון בכל אחד מהמקרים? חשוב שיהיה מקום עם ארוחת בוקר כי ביום שישי לא יהיה לנו זמן לארגן ארוחה בעצמנו או מסעדה.
האם כדאי להישאר עם הרכב עד הסוף או להחזיר בהגעה לוינה ומשם להתנייד בתחבורה ציבורית? אם כן אז איך מגיעים בסוף לשדה התעופה? אם לא אז יש היכן להחנות את הרכב?
אשמח לדעתכם.
תודה.
-
עונה רק על מה שאני יודעת,התחבורה הציבורית בוינה מעולה, כך שהייתי מוותרת על האוטו ומחפשת מלון שקרוב לתחנת מטרו וממש לא משנה של איזה צבע קו, ואפשר להגיע לכל מקום.
לגבי ההגעה לשדה התעופה ממליצה בחום, מנסיון, על ציון הנהג, שנכתב עליו רבות בטיפים לוינה. הדבר גם יחסוך את זמן החזרת הרכב בשדה.
-
וינה עיר מעניינת. יש בה מה לראות ליותר מיום או יומיים.
אם הבנים שלכם אוהבים פארקי שעשועים אז פראטר פארק הוא אפשרות לכמה שעות.
בוינה או בכל עיר גדולה צריך לעשות את החשבון מה שווה יותר:עוד יום השכרה + יום חניה – נוחות הרכב הצמוד
או מונית (גדולה) לשדה התעופה.
אנחנו בחרנו באפשרות הראשונה ובחרנו מלון עם חניה.
במרכז העיר יש פחות אפשרויות למלון עם חניה. אם אתם רוצים ללון במרכז אז עדיף להחזיר את האוטו מוקדם ולהגיע לשדה התעופה עם מונית (או רכבת). -
יש לא מעט לראות ולעשות בוינה עם ילדים. לדעתי האישית, אם ממילא אתם צריכים לחזור לוינה אז כבר הייתי חוזרת לשני לילות (זה, אגב, בדיוק מה שאנחנו עשינו. הגענו לוינה בשלישי בערב, הקדשנו לעיר את כל יום רביעי, ויצאנו לשדהת בחמישי בבוקר).
את ערב ההגעה כדאי להקדיש למרכז העיר, קתדרלת סטפן, בית המוזיקה שפתוח עד תשע בערב, והרחובות שמסביב.
למחרת אנחנו התחלנו בנסיעה לארמון שנברון, והיינו עד הצהרים בגן החיות (ויתרנו על סיור בארמון עצמו וגם בגנים רק עברנו בדרך לגן חיות). כל המתחם הזה, גם בלי הגן חיות, מתאים לבילוי של בוקר.
משם נסענו לפראטר פארק, שהפתיע אותנו מאוד לטובה וענה על הצורך של הילדים בפארק שעשועים, מה שאין בטיול לזלצבורגלנד. הקדשנו לו שעתיים בערך, אין תורים ואפשר לבחור כמה מתקנים הכי שווים (מומלץ לעבור ולראות קודם הכל עד הבוף לפני שמחליטים).
סיום מוצלח של היום הזה יכול להיות בערב בבית הונטרוואסר, שאנחנו לא הספקנו לצערי בגלל ענייני מסעדות כשרות שלא תמיד משתלבות במסלול שרוצים.
הייתי מחפשת מלון במרכז העיר ומחזירה את האוטו ומאמצת את ההמלצה כאן על הזמנת נהג לשדה. הרכבת התחתית שימשה אותנו בקלות ובנוחות.
-
בהחלט יש מה לעשות בוינה עם ילדים יומיים וגם שלושה. אין צורך ברכב בעיר, הרכבת התחתית מעולה שם וגם האוטובוסים.
אנחנו ישנו בדירה נהדרת שהזמנו דרך airbnb
-
אם רכב של SIXT יש משרד בעיר(חניון מלון הילטון)וזה יתרון גדול.
-
תודה לכולכם. יהיו שני לילות בוינה.
נבדוק קצת יותר לגבי רכב כן/לא.
-
מישהו מכיר את המלון הזה?
Der wilhelmshof שבאזור לאופולדשטדט.
לפי הפרטים קרוב לאתרים מרכזיים, לתחנת מטרו ולתחנת רכב לשדה התעופה.
יש חדרי משפחה וארוחות בוקר.
דעתכם?

-
אני פה בדעת מיעוט.
זה לא שאין מה לעשות בוינה, אלא שיש לכם 10 ימים לטיול, וכיון שהיום הראשון הוא נסיעה מוינה לזלצבורגלנד אז רובו (אם לא כולו) מבוזבז, ונשארתם עם 9 ימי טיול. מתוך ה-9 האלה אתם ממילא מתכוונים לצאת כבר ביום חמישי לוינה, כך שאם לא התבלבלתי אז נשארו לכם 8 ימים נטו לטיול בזלצבורגלנד. אם תצאו ביום רביעי אז תרדו ל-7. על כף המאזניים לדעתי עדיף להשקיע את הזמן בזלצבורגלנד, עם טעימונת פצפונת של וינה ביום האחרון, ולא לקצר את הטיול בזלצבורגלנד בשביל עוד יום בוינה. -
תהיתי איך אף אחד עוד לא כתב את זה:-)
חייבת לציין, בתור אחת מאלה שהמליצו כאן להאריך את השהות בוינה על חשבון יום אחד פחות בזלצבורגלנד, שחשבתי על זה רגע לפני שהבעתי דעתי.
אבל אני חושבת שאם ננסה להגדיר "מטייל ממוצע", מה שאנשים מחפשים בטיול לחו"ל, במיוחד כזה שמוגבל בזמן, זה להספיק כמה שיותר מבחינת הגיוון. כלומר, ברור שאי אפשר להספיק הכל וצריך לבחור, ואז, הדברים לבחור, רוצים ליצור איזשהו מדגם מייצג של כל מה שיש ליעד הטיול להציע.
ולאוסטריה יש להציע המון ירוק, נופים מקסימים ואטרקציות המשתלבות בהם, אבל יש לה גם את וינה, ורק ערב אחד בוינה זה לא מספיק, זה כמו לוותר לחלוטין על הסעיף.
לעומת זאת, לוותר על יום אחד בזלצבורגלנד לא יהפוך את כלל הביקור שם ללא ממצה, או חסר. נכון שאפשר למלא גם שלושה שבועות רק בזלצבורגלנד, אבל גם שבעה ימים יכולים לתת את המיטב, בעיני, במיוחד כשמטיילים עם מתבגרים, שזה המקרה כאן.
אני יכולתי להשאר בים הירוק הזה לעד, אבל הילדים המתבגרים שלי כבר אחרי ארבעה ימים הבינו את הפרנציפ וחיכו לעוד משהו, לנוף קצת אחר, לפעילות מסוג שונה, ולא "עוד רכבל שבסופו נוף עוצר נשימה ואיזו פעילות לילדים שלא ישתעממו"
-
הייתי בהתלבטות זהה ממש לשלכם. טיול זהה גילאים זהים רק אצלי זה בנות...
טסים באמצע יולי ל12 יום שבקיזוז טיסות מותירות לנו 10 ימי טיול נטו.
נוחתים בערב יום ד’ ולנים בוינה, למחרת השכרת רכב בבוקר ונסיעה לזלצבורגלנד ל7 לילות.
חוזרים בערב חמישי לוינה ומחזירים את הרכב ועושים שי-שבת מלא בוינה וטיסה ביום א בבוקר.
רציתי לשלב גם את וינה בשביל הגיוון.
עובד על מפה שיכולה לעזור לך מאוד עוד חסרים בה ענייני אוכל/מסעדות בעיקר
אבל זה גם ככה בסוף בדרך כלל עובד על ספונטניות והיא עוד תגדל…
https://drive.google.com/open?id=19suV0pa0US-r0TDHpuFjkOWnuU M&usp=sharing
תהנו!!
-
תודה לכולכם על העצות.
נראה לי כרגע שנתכנן להגיע לוינה ביום רביעי לקראת ערב, נבלה בה את יום חמישי (חייבים פארק לילדים) ונצא בשישי לשדה התעופה. אשמח לחוות דעתכם על המלון שציינתי בתגובה 8. לפחות לאזור הלינה.
תודה.