ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

בורמה - ברגע האחרון..

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    5
    5
    1018
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Monk71
      Monk71 נערך לאחרונה על ידי

שלום,

כשבוע לפני הטיול המתוכנן לתאילנד החלטתי לוותר על הנופש ולנסוע לטייל 3 שבועות בבורמה. (בתאילנד כבר הייתי כמה פעמים).

בורמה תמיד היתה לי בראש.. כך שבעבר קראתי והתעניינתי אבל את ההחלטה הסופית קיבלתי כשבוע לפני הנסיעה.

מתרגש מהנסיעה, קצת חושש מהרמה התברואתית ויש לי כמה שאלות בסיסיות:

אוכל – מה אוכלים? מה לא אוכלים? פירות שמוגשים בארוחת בוקר במלון? חלב עם הקפה? יוגורט בבוקר? עוף עם הנודלס? דגים? אוכל רחוב?

מים – מסוננים? מינרליים? כמה זה זמין?

יתושים – לקחת כילה?

יש נייר טואלט?

ביגוד נראה שבינגון ובקלאו הטמפ' היא 30-20 מעלות. יש אתרים קרים שצריך בהם ביגוד חם?

אשמח לשמוע דעתכם לגבי כל נושא רלוונטי.

תודה,

עוזי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • .Doron
        .Doron נערך לאחרונה על ידי

אם היית בתיילנד ואכלת שם , אז אין שום דבר מסוכן במיאנמר .

מים קונים בקבוקים כמו בתאילנד .

כילה אין צורך לקחת .

מזג האויר כמו בתאילנד . קח חולצה ארוכה\חמה אחת .

בעולם השלילשי , בדר”כ מה שהתיירים צריכים\קונים , תמיד אפשר להשיג .

אם יש ביקוש אז יש היצע . הרי מישהו מרוויח מזה .

אני אומר את זה בייחס לניר הטואלט .

• keves160
          keves160 נערך לאחרונה על ידי

לא הייתי בבורמה עדיין, אבל כמו בכל מקום דומה, אם זה במדינות לא מערביות אחרות במזרח או באפריקה:

אם המים אינם מתאימים לשתייה, יהיו מים מתאימים (לרוב מסוננים) לשתייה בכל מקום תיירותי מיושב.

מוצרי חלב – בהרבה מקומות כאלו לא יהיו ממילא מוצרי חלב, אז זה חוסך לך את הדילמה. לעתים משתמשים בחלב מרוכז (מהפחיות) לקפה או באבקת חלב.

אישית מאז ומעולם אכלתי במקומות כאלו פירות, גם בשר, גם דגים, גם אוכל רחוב. בסופו של דבר, אוכל רחוב הוא אוכל שיש לו תחלופה גבוהה יותר מלמסעדת תיירים, ולכן האוכל טרי.

ובכל מקרה, לדבר עם מרפאת מטיילים ולבדוק אם יש צורך בחיסונים.

• gauntlet
            gauntlet נערך לאחרונה על ידי

יש המון מיץ קנה סוכר בכל מקום 
            אוכל תיירותי במקומות תיירותיים כמו מלונות ורחובות ראשיים
            כל השאר מקומי (אחת המנות המקומיות שאכלתי שם הייתה סלט לא ברור בתחנת אוטובוס בינגון)
            באגם אינלה יש אפילו מסעדה שהבעלים למדה להכין שניצל ושקשוקה מישראלים (למרות שלזכרוני זו פיצרייה)
            עם נייר טואלט אני תמיד מסתובב לחירום
            תהנה, מדינה מדהימה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • omrk1
              omrk1 נערך לאחרונה על ידי

אולי חוץ מדוכן אוכל אחד בשוק הלילה באגם אינלה לא נתקלו באוכל שלדעתנו היה לא מקולקל/לא טוב, חווית האוכל לעומת דרום אמריקה הייתה חיובית מאוד.

ברוב הבתים בבורמה אין מטבח אז את מרבית הארוחות הבורמזים אוכלים ברחוב, במיוחד בשעות הערב תוכל לראות בכל הרחובות נפתחים דוכני אוכל עם כיסאות בית ספר והם מלאים עד אפס מקום, אכלנו לא מעט פעמים במקומות כאלו והיה טעים מאוד. המטבח הבורמזי מגוון מאוד ומושפע מהמטבחים ההודים, הסינים והתאילנדים, תוכל למצוא מסעדות שמגישות אוכל נפאלי צמחוני, אוכל סיני ואוכל הודי כולם עם השפעות מקומיות, ואם יצא לך להסתובב באיזורים הכפריים שמחוץ לערים והעיירות תמצא מאכלים מקומיים טובים וזולים.

הארוחות בוקר במלון תלויות ברמת המלון שתבחר אבל ברובן תקבל ביצים, לחם, פירות ותה, בעיקר תה, אין על התה הבורמזי. 

מים כמו שכבר נאמר אל תשתה מהברז ולא מהנחל, תמיד שיהיו איתך מים מינרלים, כאלו לא חסר.

לגבי המזג אוויר, אנחנו טיילנו בספטמבר והיה נעים על הזמן, בטרק לאגם אינלה מקאלאו היה מעט קריר, כמו גם בסיפו, הייתי ממליץ לקחת חולצה עם שרוול ארוך ולא יותר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון