חוות דעתכם המלומדת על השכרת רכב גדול בחוף המערבי
-
שלום לכולם , אנחנו מתקדמים בתיכנונים …
קיבלתי כמה הצעות להשכרת רכב גדול – ורציתי את חוות דעתכם המלומדת .
אנחנו זוג + 4 ילדים (לא קטנים – הגדול – יותר ממטר ושמונים ...) .
אנחנו עושים טיול של שלושה שבועות במערב ארה”ב .
ההצעות שקיבלנו מתחלקים לשניים – רכב מסוג דודג’ קארוון (מתאים לשבעה נוסעים ) , או מסוג טויטה סנייה (מתאים לשמונה ) .
ההפרש בין המחירים הוא כמעט פי שניים (ז”א שההצעות שקיבלתי על הסיינה גבוהה פי שניים מההצעות על הדדוג’ ) .
אנחנו ניסע עם לפחות ארבעה מזוודות גדולות – ועוד שני תיקים (שלא לדבר על תיקי גב – ומרחב …
השאלה היא – האם שווה לי להשקיע ברכב – ולקבל את האוטו היותר גדול , האם זה משמעותי?
תודה מראש !
-
היי,
נמצאת באותו המצב בדיוק כמוך, גם אנחנו 6 נפשות (4 מבוגרים +2 ילדים) ולאחר שקראתי דיונים רבים בפורום על העדפת רכב ואן גדול להרכב זה, בסופו של דבר סגרתי על הדודג' גרנד קראוון.
אכן, הטויוטה פי 2 במחיר.
באופן מפתיע בחברת הרץ, בהשכרה דרך דולר, דווקא הטויטה סיינה כלולה בקטגוריה של המיני ואן ובאותו המחיר, אך הם לא יכולים להבטיח לך את הדגם, אלא רק קבוצה.
מקווה שקיבלתי החלטה נכונה, עניין המזוודות מאד מטריד אותי, כנראה שאצטרך לדלל במזוודות ולקחת תיקים במקום מזוודות קשיחות.
-
נושא הרכב למשפחה גדולה עלה בפורום מספר רב של פעמים.
הדודג’ והטויוטה כמעט וזהות בגודלם. מהו ההבדל העיקרי ? בדודג’ יש 7 מושבים בחלוקה 2 קדימה, 2 באמצע (עם מקום ריק ביניהם) ו-3 מאחור, כאשר ניתן לקפל ולשטח אחד, שניים או השלושה. בטויוטה יש 3 מושבים באמצע. אפשר לקפל ולשטח חלק מהמושבים האחורים או כולם להגדיל את נפח תא המטען, כמו בדודג’ (או מקבילו, הקרייזלר).
לא מוצדק לשלם יותר עבור טויוטה סיאנה, מה עוד שבחברות כמו אלמו או נשיונל, לדוגמה, אפשר לראות טויוטה (לא תמיד, תלוי בעיצה וביקוש באותו הזמן) במגרש של במיניואנים ואפשר לקחתה בתור מיניואן ללא תוספת תשלום, כי בחברות אלה בוחרים ברכב במגרש של התחנה הנוגעת.
למשפחה כמו שלכם, מומלץ רכב כמו CHEVY SUBURBAN או דומה באותה הקטגוריה. גם אם יעלה יותר, אחרת תצטרכו לצמצם בכמות המזוודות והתיקים וגם תצטרכו להגביל עצמכם בקניות. אנחנו נוהגים לקחת בגדים ישנים שרובם משאירים בארה”ב ומחדשים את המלאי בחנוית שם, כי המחירים ממש ממש טובים.
-
מקסימום ניתן לכם טרמפ..
אני חושב שבכזו נסיעה ארוכה,לא נוכל להצטמצם.
מה גם שנצטרך לשנע אוכל וציידנית ( דטסים,מה לעשות)...
-
דודג’ קרוואן יעשה את העבודה.
לא ממש ברווחה אבל יעשה
-
אני בדיוק באותה דילמה ואני מתלבטת האם לקחת צ’אנס עם מיניוואן ל-7 ולצמצם מזוודות או לקחת רכב של 12….
הבעיה היא שלא בכל מקום יש רכבים של 12, למשל מתוך 3 המקומות שאנחנו נהיה בהם רק במקום אחד (אורלנדו) אמרו שיש להם רכב ל-12 וההבדל הוא 200$, לא כפול במחיר…..
הפחד הוא שלא נכנס עם כל הציוד…..
-
בהנחה שלא משדרגים לסאב-אורבן ודומיו, כפי שהציע ראובן…
לנו (אז זוג+4 קטנים. הגדולה חגגה 10 בטיול) יש ניסיון עם שני הרכבים - עם הדודג’ ועם הסיינה.
בלי להכניס לתוך המשוואה את המחיר (כי אני באמת לא יודעת להחליט מה דעתי לגבי המחיר הכפול), הרכבים האלה ממש לא באותו הגודל. לא בדקתי את המידות, אבל החלל הפנימי של הסיינה הרבה יותר מרווח ומפנק וגם תא המטען, בשימוש כל המושבים, יותר גדול.
אנחנו שכרנו רכב בקבוצה של הדודג’, כשהסיינה הייתה דרגה מעל. בסן פרנסיסקו שודרגנו חינם לסיינה. בטקסס ביקשו סכום נכבד על שדרוג ומאחר והיינו צריכים לנסוע מעט עם המטען בחרנו לסבול את הצפיפות לנסיעה אחת.
בכל מקרה, עם אותה כמות המטען (במקרה אני יכולה להשוות כי זה היה בתחילת הטיול שלנו והמטען היה בול אותו הדבר ובאותה קונפיגורציה) הצלחנו בקלות להסתדר ולשבת בלי מליון תיקים בינינו בסיינה, אבל עם הדודג’ ישבנו כמו סרדינים עם כל תיקי היד/טרוליז בינינו ועלינו ומזל שהייתה לנו, כאמור, רק נסיעה אחת עם המטען, מהשדה ועד המלון. לא יודעת כמה זה היה נסבל (כיף זה בטוח לא היה) לנסוע ככה במשך שבועות.
קחו בחשבון שעם הדודג’ תהיו הרבה יותר מוגבלים במטען. ארבע מזוודות זה גבולי בשתי המכוניות.
-
לתא המטען של הדודג’ יש 33 רגל קוב, לזה של הטויוטה 39 רגל קוב.
אני חוזר וממליץ על שברולט סבארבן.
-
ראיתי את השברולט .
היא מאוד דומה לדודג’ , גם מבחינת סידור פנימי – וגם מבחינת הבגאז’ .
http://www.chevrolet.com/suburban-large-suv.html
-
אולי זה שונה בחוף המערבי …
זה ממש הבדל דרמטי במחיר .
-
ראובן, אשמח בבקשה לחידוד לגבי השברולט סבארבן. גם אני שקלתי לקחת אותו, אבל לא ראיתי הבדל בינו לבין הדודג'. כמובן, שהסתכלתי בעיניים לא מקצועיות. אשמח לתובנות.
-
תבדקי שאתם יכולים בכלל לשכור רכב ל-12אנחנו רצינו בסוף הטיול לשכור רכב כזה בלוס אנג’לס (היינו שישה עם הרבה מזוודות בסוף). נאמר לנו בארץ שאפשר רק עם רשיון בדרגה גבוהה יותר מהרשיון הרגיל ולא הסכימו להשכיר לנו.
-
קשה מאוד למצוא נתונים ממש מדויקים של הטויוטה סיינה מול השברלוט סאברבן. השברולט ארוך יותר והמנוע שלו גדול יותר וכמובן צורך יותר דלק, שהוא זול בארה”ב.
בכל אופן, אם מדובר בששה אנשים, גם בטויוטה וגם בשברולט אפשר לשבת 2 קדימה (נהג ומלווה), 3 באמצע ואחד בשורה האחורית ולקפל ולשטח שני משובים מאחור ע”מ להגדיל את תא המטען.
בדודג’ קרוואן או קרייזלר טאון אנד קאונטרי (כמעט זהה לדודג’) או הדגם החדש קרייזלר פסיפיקה יהיה יותר צפוף.
-
תודה רבה.
-
אגיד משהו שאולי לא יהיה פופולרי, אבל מאחר וכל כך הרבה סובב סביב זה: תארזו פחות.האמירה הזו באה מניסיון. לפעמים עודף ציוד ומזוודות/תרמיל גדולים זה יותר מעמסה, חיסרון ונטל מתועלת. יש מכונות כביסה, יש מייבשי כביסה, מוצרי רחצה כמו שמפו או משחת שיניים אפשר לקחת אחד, בכמות משפחתית. השאר זה בגדים. לוקחים ל-3-4 ימים כ”א, ואחר כך כביסה. אם פתאום תגלו שמשהו חסר לכם מהותית, אתם לא בסהרה – כנסו והשלימו בסופרמרקט הקרוב.
שופינג? קחו צ’ימידן מתקפל, זרקו באחת המזוודות, והשאירו אותו לארוז את הקניות שתעשו בסוף הטיול.
הרבה יותר קל להתנהל כך ביום-יום, פחות צפוף ברכב.
-
אחרי שהתנסתי גם הקרוואן גם עם הסיינה וגם עם הסוברבן מצטרף להמלצה של ראובן על הסוברבן.
טיילנו זוג + 3 ותמיד נאלצנו לשים ציוד על המושב הפנוי (שאצלכם יהיה תפוס).
עופר
-
כמו שכתבתי כאן כמה פעמים,אנחנו דוסים.
תהיה לפחות צידנית אחת,נוספת על הארבעה מזוודות..
אז גם כשנחסוך,עדיין זה המון מטען.
-
לארוז פחות - קל להגיד, קשה לבצעלא כזה פשוט לארוז פחות….
אנחנו 6 אנשים, זוג + 4 ילדים שרק אחד מהם באמת ילד (6) השאר מעל גיל 16……
הטיול לחודש בשני אזורי אקלים קצת שונים מה שמצריך גם בגדים חמים יותר וגם בגדים קלילים
בטיול יהיה קצת מהכל מה שאומר שצריך בגדים ונעליים שמתאימים למגוון טיולים: טיולים ביער, טיולי עיר, חוף הים, צריך בגדים ליציאה בערב.
והכי גרוע ה לנסות להגיד לילדים בני 16/18/20 שהם צריכים לצמצם בגדים או לחלוק מזוודה רחמנא ליצן

-
אז ככה, אחרי שכבר סגרתימאת הדודג' גרנד קראוון ל 20 יום בעלות של 900 $, ביררתי היום על השברולט סוברבן. הצעת המחיר לשברולט 2600$. הכיס הכריע לטובת הדודג'.
נצטרך להצטמצם.
-
שכרתי כמה פעמים דודג’ קרוואן. בהרכב של 5 מבוגרים ו5 מזוודות היה די צפוף.
לדעתי יהיה מאוד קשה להכניס לרכב הזה 2+4 כאשר הילדים גדולים, עוד 4 מזוודות, עוד 2 תיקים, צידנית וכו. גם אם תצליחו – מרווח זה לא יהיה. לטייל ככה 3 שבועות כאשר יהיו המון נסיעות זה לא הכי נוח… וזה אנדרסטייטמנט.
הפתרון כנראה זה צמצום מזוודות. הרי תעשו כביסות לפחות פעם בשבוע. כלומר אין צורך לקחת ביגוד ליותר משבוע.