צפון יוון קורפו + זגוריה
-
היי,
מתכננים טיול משפחתי של שבועיים בקיץ (ילדים 4,
, אי + תפון. כנראה קורפו וזגוריה, ואולי עוד משהו באזור.הדבר הראשון ששמתי לב אליו הוא המרחקים העצומים.
מה שאני שוקל הוא קצת מורכב:
טיסה לאתונה + המשך קורפו, חזרה מיואנינה דרך אתונה.
ברור לי שאם אזמין דרך סוכן הוא ייקח לי 7000 יורו לאדם על הכאב ראש, אבל אין לי בעיה מיוחדת להזמין הכל לבד במחירים נמוכים, ולספוג את הקנס על החזרת הרכב במיקום שונה (כדי לחסוך 4-5 שעות נסיעה).
רציתי לדעת אם זה משהו מקובל שעושים, או שאני מפספס כאן תסבוכת מורכבת ממה שנראה לי.
תודה!
-
אני לא מוצא אופציית עריכת הודעה.
צריך להיות – 2 ילדים גילאים 4, 8.
צפון יוון + קורפו
-
לא הבנתי מההודעה היכן אתה מתעתד לשכור רכב ולהחזיר , היכן לטוס?.
אלאיטליה פירסמה לקיץ טיסות לאתונה וחזרה ב-100$ כולל מזוודות. כדאי למהר להזמין לפני שהמחיר יעלה.
-
אנחנו טסנו בחזרה מקורופו עם חניית ביניים באתונהלא ראיתי שום סיבה לחזור חזרה ליבשת אחרי שכבר הגענו לקורפו.
היתה תוספת עלות משמעותית על החזרת רכב בקורפו אבל האופציה האחרת נראתה לי הרבה יותר יקרה.
הטיסה הפנימית היתה של אולימפיק אבל אנחנו הזמנו את כל החבילה דרך איגאן.
אם מדובר בצפון יוון יכול להיות שיהיה לך כדאי יותר לטוס לסלוניקי (יש טיסות ישירות של איגאן) ולא לאתונה, אם אתונה יכול להיות שיהיה לך כדאי יותר לשלב אליטליה.
לסוכן ממש לא בעיה להרכיב חבילה כזו אבל אני מאמין שאני הסוכן הכי טוב של עצמי.
תבדוק קודם שיש אופציה לשכור רכב חד כיוונית (להחזיר בקורפו) ושמותר לך להוביל אותו במעבורת.
בגדול לא היתה לי בעיה למצוא חברת השכרה שמתירה העברה כזו אבל שווה לוודא.
-
היי,
תודה לשניכם.
חיים, הכוונה היא כנראה לנחות ביואנינה, לשכור רכב, לטייל בזגוריה, לחצות במעבורת עם הרכב, לטייל בקורפו, להחזיר את הרכב שם, לטוס לאתונה ומשם חזרה לארץ.
דרקון – תוספת עלות משמעותית – הכוונה היא בתחום 50-100 יורו או הרבה יותר? בכל מקרה אבדוק את כמובן מול הליסינג.
לגבי אליטליה – תודה אבדוק. יש ביקורות איומות על החברה, אך כיוון שזו טיסה מאד קצרה אשקול את זה. משום מה סקייסקנר לא העלה אותה כאופציה.
-
לגבי אתונה , יש חברת תעופה חדשה יחסית שטסה מחיפה לאתונה (טיסות ישירות) במחירים נמוכים מאד יחסית . אם במקרה אתם צפונים , זה ממש כדאי.
אנחנוו עשינו טיול מעגלי מאתונה שכלל את קורפו . עלות ביטוח נוסף למעבר במעבורת לקורפו עלה 25 יורו לכל כיוון. גם המעבר עצמו במעבורת עולה המון!
בין 70 ל-120 יורו הלוך וחזור (תלוי במעבורת , אם זו המהירה או האיטית, לא יודעת כמה עולה רק כיוון אחד).
לא זוכרת כמה , אבל עלות החזרת רכב בקורפו
במקום החזרה באתונה היה תוספת של כמה מאות יורו ולכן בסופו של דבר תיכננו מסלול מעגלי , למרות מרחקי הנסיעות .
-
היי,
אפשרות נוספת שאפשר לשקול, במקום קורפו לנסוע לאי לפקדה. היתרון, יש גשר לרכבים ואין צורך לקחת מעבורת (חוסך זמן וכסף). בחזרה אפשר לנסוע לכיוון אתונה עם לינה של לילה בדרך.
טיילנו שם (בן היתר...) בקיץ 2015 (זוג + 2 בנות 9,11) היה נהדר.
ל. כהן
-
תודה, לשתיכן, אשקול את האי האלטרנטיבי שציינת.
אנחנו במרכז, כך שנתב”ג יוצר קרוב לנו...
במידה ונישאר עם קורפו, החברות ליסינג “לא אוהבות” את המעבר במעבורת, כך שנרד מהעניין. נראה לי שנעשה את איזור זגוריה ונחזיר את הרכב, משם נתנייד באוטובוס \ מונית לאיגוואמניסטה, מעבורת לקורפו, ושם נשקול אם יש בכלל צורך ברכב צמוד. לרוב בחופשת אי אנחנו לא מתניידים הרבה, ואם כן אז במוניות. זה נשמע פרקטי או שמוניות שם יקרות בצורה חריגה?
-
לא הייתי בלפקדה , ראיתי הרבה תמונות משם , זה אי יווני קלסי, כייפי , הרבה מפרצונים . אבל קורפו זה אי שונה , מאד מיוחד ,שילוב מדהים של איטליה ויוון.
לא הייתי מוותרת כל כך מהר על קורפו.
חברות ההשכרה מפחדות מהמעבורות ,כי המכוניות מוטענות בצפיפות ויש סיכוי גבוה יותר לפגיעה ברכב , במיוחד כשהים סוער.
לדעתי צריך רכב גם בקורפו . ופשוט לשלם לחברת ההשכרה את הביטוח הנוסף שהם מבקשים .
-
כנס לאתר של איי יוון. יש שם המון חומר והמלצות, וניתן גם להעזר בהם.
-
אנחנו גם עשינו טיול כזה עם טיסה לאתונה, ובגלל מרחקי הנסיעה בנינו אותו בצורה מעגלית.
קורפו הוא אי נהדר – הוא גדול ויש בו הרבה מה לעשות מעבר לבטן-גב, יש מבצר, טיילת ושוק, מה שכן מצריך התניידות באי.
עקרונית אין בעיה להעביר את הרכב במעבורת, פשוט משלמים את התוספת לביטוח (כמו לכל דבר אחר כמו נהג נוסף, או מעבר למדינה אחרת) אבל אם אתם מתכוונים לחזור בטיסה מקורפו אז הבעיה היותר גדולה זה החזרת הרכב בקורפו – בד”כ דורשים תוספת גדולה במחיר על החזרה במקום אחר, אם זה בכלל אפשרי. מציעה לבדוק אופציה אחרת: לשכור רכב אחר בקורפו (מספיק רכב קטן, כי הנסיעות קצרות ובלי מטען) ולהשוות לעלויות של נסיעה במוניות (המחייה באיים – במיוחד התיירותיים- הרבה יותר גבוהה מאשר ביבשת).
לגבי הביקורות על אלאיטליה – הייתי לוקחת אותן בעירבון מוגבל מאוד...כנראה יש כאלו שלא מרוצים מהכניסה של מתחרה נוסף לקו הזה
אנחנו טסנו איתם לארה”ב והיה מצויין. המחירים שלהם עכשיו זה ממש מציאה כי זו לא חברת לואו קוסט, והם כוללים גם מזוודות, הושבה ואוכל. מה שכן, בכל חברה – לקיץ צריך כבר להזמין בהקדם. -
תודה. כן, נזמין את הטיסה לאתונה מאד בקרוב ונתפור את הבפנים אחרי זה…
ייתכן שנעשה באמת שתי השכרות שונות. אני צריך לבדוק את הפרשי הכסף וגם מה פחות כאב ראש.
אופציה 1: השכרה ביואנינה, טיול באיזור –> העברה במעבורת --> טיול והחזרה בקורפו
אופציה 2: השכרה ביואנינה, טיול באיזור – > החזרה ביואנינה – > טקסי + מעבורת לקורפו – > השכרה, טיול והחזרה בקורפו
-
להיות חסר רכב בקורפו לדעתי מייקר את הלינה ומסרבל את החופשהאם אין לך תחבורה זמינה אתה צריך לגור ממש על החוף והלינה על החוף הרבה יותר יקרה מאשר לינה 10 דקות נסיעה מהחוף.
אם אתה רוצה להכין חלק מהארוחות לבד קשה לך לרכוש מצרכים מהסופרמרקט.
מסובך לטייל לכל מיני אתרים שלא נמצאים בקרבה מידית.
אני ממליץ להתנייד עם רכב בלי קשר לאהבות או השנאות של חברת ההשכרה.
לפקדה מקום נהדר גם כן, היינו שם יותר מפעם אחת ובכייף היינו חוזרים עוד.
לפקדה מקום מסוג אחד, אי קטן יותר ומאוד “יווני”, קורפו הרבה יותר גדול ויותר “איטלקי”.
ללפקדה לא שטים במעבורת, זהו אי שמגושר ליבשה ולכן כל ענייני המעבורת לא חלים עליו.
לא טסנו ליואנינה, בחלק הזה אני לא יכול לעזור. ככל שאני יודע אין טיסות ישירות מנתב”ג ליואנינה, יכול להיות שיהיה כדאי יותר לנסוע לשם תוך כדי מעבר נניח במטאורה.
-
תודה למגיבים, השתכנעתי שרכב בקורפו כדאי מאד ואראה איך תופרים את זה.
הייתם משאירים יומיים בסוף לאתונה? עיר נחמדה?
-
הייתי מוותרת על אתונה.
החשיבות שלה (הגדולה!) היא באתרים הארכיאולוגיים, שלא מתאימים לילדים ובטח לא בשיא החום.
בנוסף לא כל כך נעים להסתובב בה, בעיקר בערב – יש בה המון פליטים ממדינות מוסלמיות…
בקיץ הגענו ללילה אחרון לפני הטיסה וממש הצטערנו שנכנסנו לעיר ולא לקחנו מלון ליד שדה”ת.
עוד טיפ מניסיון עם ילדים ביוון- אם אפשר תדאגו שבכל המלונות / דירות תהיה בריכה. לילדים זה יהיה ממש כיף, במיוחד אם יהיה להם יום קצת קשה- נסיעות, חם וכו’ – יהיה להם צ’ופר בסוף היום, וזה מה שהם יזכרו

-
ואללה… עד כדי כך? אוקי רשמתי.
כן בהחלט בריכה זה must מבחינתם.
גם כשהיינו במלונות בחופים הכי יפים שראינו, ובמלון הייתה בריכה מצ’וקמקת, הם לרוב העדיפו אותה. כמובן שבמצב כזה לא חייבים להתחשב בהם

-
אני ממליץ על יום/יומיים באתונהאם נותר לכם מספיק זמן, אני לא בטוח שיש לכם.
ההגעה משדה התעופה מאוד פשוטה וזריזה.
אני לא חושב שטיול בחו”ל עם ילדים צריך להיות רק רכיבה על חמורים וטרקטורונים.
האקרופוליס מאוד מרשים, המקדש של אתנה.
הפלאקה מאוד מיוחדת.
עניין של בחירה וטעם אישי, במשפחה שלי הילדים סופגים גם קצת תרבות.
אכן חם מאוד או כמו שאמר אחד הילדים שלי “אני מרגיש כמו הצ’יפס של הפלאפל תחת מנורת החימום”.
אני לא נתקלתי באוכלוסיה לא נעימה, אולי כי אין לי בעיה עם מוסלמים אלא רק עם אנשים לא נעימים בלי הבדל דת גזע ומין. מבחינתי היה יופי.
אני חושב שכדאי קודם כל שתתכננו את שאר הטיול ותראו אם בכלל נותר לכם זמן לאתונה. מכסימום תגיעו אליה פעם אחרת.
-
תודה,
הטיסה עם אליטליה הוזמנה, כך שהחלק ה”דחוף” מאחוריי. בטח אחזור עם עוד שאלות בהמשך.
אגב דרך האינטרנט ההזמנה לא אושרה, כך שנאלצתי להתקשר אליהם, בחרתי בנציג דובר אנגלית כי מראש “הזהירו” שזמן ההמתנה לדובר עברית ארוכה.
נפלתי על בחור אלבני חביב ויעיל, שהסביר שההזמנה דרך האינטרנט אכן נחסמת אלא אם יש אישור מהבנק. מוזר להיתקל בתופעה כזו…
בכל אופן ההזמנה שביצע יצאה אפילו זולה ממה שראיתי באתר, קצת פחות מ – 250 דולר לאדם כולל מזוודות, מקומות וכו’. בהחלט שווה, ומקווה שהחברה לא תפשוט רגל עד הקיץ
. -
בשעה טובה!

יש להם משהו מוזר עם ההזמנות, גם כשאני הזמנתי לא קיבלתי את הכרטיסים באימייל, וחיכיתי שעה וחצי (!) על הקו כדי לקבל נציגה – שכמובן טיפלה בזה ביעילות.
אם בדקת מחיר למבוגר, כנראה שהסכום הכולל יצא פחות בגלל הילדים.
אל תנוח על זרי הדפנה בינתיים
– אכן הטיסה זה הכי דחוף כי המחירים קופצים, אבל גם לינה בקורפו בקיץ זו משימה לא פשוטה בכלל. כיוון שאתם צריכים עוד לבדוק את העיניין של הטיסות והרכב לשם, צריך להתחיל מזה לפני שמזמינים לינה מן הסתם.