היער השחור - מיקום דירה ועוד שאלה
-
שעה נסיעה לעבודה…. שונה מנסיעה של שעה בכבישים מפותלים וצרים, בחלק מהדרכים. בערב חשוך מאוד, מדובר בכפרים קטנים, ולא באזור עירוני.
שתיהן לא הכי אסטרטגיות..
תנסה לשפר מיקום.
תשריין בבוקינג עם אפשרות ביטול.
לדעתי שונאך עדיפה, ההפרש זמן בינה לגוטאך כ- 10 דקות פחות נסיעה בכביש 500
חוץ מהמיקום הגיאוגרפי יש עוד שיקולים, ביקורות, תמונות, חלוקת חדרים, מדשאה וכו’
-
איך אומרים: 2 יהודים 3 דעות.
דודי בנימה אחרת, הסתדרת עם הקנס בשוויץ?
-
חחח יפה שזכרת את זה

המצב כרגע שאני מאוד רוצה לשלם להם (במיוחד אם נקפוץ למפלי הריין בשהות שלנו ביער השחור) אבל אין לי מושג איך לעשות את זה חחח
יש איזו אחת שוויצרית שאמרה שתעזור לי עם זה אז אני מחכה לה.
-
יונית,
ראשית אני פתוח לצפון במיוחד שאני שומע המלצות גם עליו. העיקר שיהיו דברים שהילדים יהנו. כמו שכתבתי הם די נהנים בקלות

אבל כן חשוב שלא יהיה טיול עירוני (מבנים/מוזיאונים וכדומה) אלא טבע וקצת אנדרנלין (נוף/אופניים/הליכות/מגלשות הרים/מפלים/פארקי חבלים וכדומה). מבין האפשרויות אם זה יהיה בדרום או בצפון זה לא משנה לי.
המקום היחיד שסגורים עליו זה פארק אירופה אבל יום אחד לנסוע שעה פלוס זה לא נורא.
מצד שני אני גם לא מתנגד כן לטייל בדרום, גם הגיוני שבשהייה ראשונה שם אעשה את הדברים “המקובלים”. הבעיה שכרגע לא מצאתי דירה שמתאימה לזה. אם יש למישהו המלצה למשהו זול באזור “הנכון” אשמח לדעת.
לי,
אני מסכים איתך עם הטענה של נסיעה בכבישים כפריים בחושך. באמת לא כיף.
מצד שני זה לא שאני מתעקש על המיקומים שכתבתי, פשוט אלו היחידים שמצאתי שפנויים בתאריך הזה + שנראים טוב + שמתאימים לשתי משפחות עם ילדים + שזולים.
כמובן ששריינתי את שתי המקומות (וגם מקומות אחרים שכבר ביטלתי כי הבנתי שעוד יותר רחוקים).
כמובן הכי טוב היה אם הייתי מוצא דירות בדרום אבל בהנחה שזה מה שיש, רציתי לדעת גם מה עדיף וגם אם שייך (אפילו אם לא אופטימלי) לטייל משם.
וינסטון ולי,
אתם חייבים להגיע להחלטה P: אני צריך לסגור דירה כבר.. גוטאך או שונאך?
וברצינות, אם מישהו נכנס עוד לאשכול הזה ויש לו המלצה על דירה ענקית או 2 דירות גדולות באזור הדרום, שירשום בבקשה.
בינתיים אני צריך להחליט איכשהו על גוטאך או שונאך
תודה שוב לכולכם על התשובות! אם יש לכם תובנה נוספת שאולי כדאי שאדע, אל תהססו

-
וינסטון מכיר את האזור יותר טוב.
זה לא ממש משנה עוד 10 דקות… כשאתם עם רכב
תחליט לפי התמורה הטובה ביותר, איך שאתה מתרשם מהמקום וביקורות
שונאך התפרסמה בשעון קוקייה גדול, באחד הבתים.. ביקור קצרצר, לא חובה.
בגוטך יש כמה אטרקציות, שימלאו חצי יום בערך: מוזאון פתוח, מגלשה, שביל רגליים יחפות
יש באזור שתי עיירות בשם דומה –
גוטך על כביש 500 (עם האטרקציות)
וגוטך אים ברייסגאו
כאן אספתי קישורים עם המלצות לינה, בפרק ה”לינה”
אם יש זמן עד החופשה, תמשיך לחפש, עד שתמצא לינה מתאימה
-
היי דודי,
אני חושב שגוטאך עדיפה כיוון שהיא מאפשרת לך גישה נוחה יותר לעמק קינזיג שמלא באטרקציות וגישה נוחה יותר לצפון ולדרום היער השחור.
מה שם המלון בגוטאך?
-
כדי להחליט הכנתי טבלה שמשווה מרחקים. התוצאות? כמעט זהות עם יתרון קל לגוטאך

בנוסף המחיר בגוטאך יצא לי זול יותר (למרות שהמחיר המקורי גבוה יותר) אז באמת מבין 2 האופציות נראה לי אלך על גוטאך.
וינסטון, אני אחפש על אטרקציות בעמק קינזיג שזה עוד יתרון לגוטאך. יש לך בשליפה כמה כאלה?
המקום בגוטאך נקרא Müllerjörgenhof

-
היי,
הקישור ששלחת לא נפתח לי, הדירה בגוטאך נראית בסדר גמור (אם אחד הילדים יקום מוקדם מדי, אפשר לשלוח אותו לחליבה).
בשליפה מהמותן אני ממליץ לך על:
- מפל בורגבך
- מוזיאון הרכבת בהלסך (Halsach) – דגם של רכבת, משהו מדהים בירידה לפרטים
- מוזיאון זכוכית בוולפאך
- מפעל הקרמיקה צלר בעיירה Zell am Hamersbach
- מוזיאון הרוקחות בשילטאך
- כיכר העיר הגדולה בגרמניה בפרוידנשטאדט
- מבשלת בירה (ומפעל זכוכית) ב-Alpirsbach
- מוזיאון רפטינג (לדעתי ב-Fischerbach).
- מיני גולף בגוטאך
- נסיעה ברכבת של היער השחור – גאוות המקומיים
אלו חלק ממוקדי העניין בעמק קינזיג – מרחק של עד 20 ק”מ מגוטאך.
מעניינים אותך שבילי הליכה? אם כן, באיזו רמת קושי?
-
תודה!
שבילי הליכה מעניינים אותי, רמת קושי קלה עד בינונית שמתאימים למשפחה עם ילדים קטנים (ילדה בת 4). במקרה הכי גרוע אני מרים אותה חלק מהמסלול.
אגב, אתה גרם שם במקרה? מאיפה ההתמצאות?
-
אנחנו לנו בטודמוס. בעיני זה מקום לינה לא כ”כ מוצלח. המרחק למרבית האטרקציות היה קרוב לשעה נסיעה. רק המגלשות בטודנאו היו קרובות (רבע שעה נסיעה) פלדברג וטיטזי היו במרחק כ-45 דק’.
ראיתי שכתבת בהמשך השרשור ששעה נסיעה זה לא כ”כ נורא בעינך. גם אני חשבתי ככה, אבל כשאתה נוסע עם ילדים מאחור, שחלקם מקבלים בחילות מהנסיעה, וכשמדובר בנסיעה בכבישים מפותלים שדורשים ריכוז רב בנהיגה, שעה זאת נסיעה ארוכה ומתישה. בסוף היום היה מבאס לנסוע שעה מהאטרקציה ועד למקום הלינה, כשכולם עייפים ומותשים.
-
הצעות ליעדים לפי אזורים גיאורגרפיים, תמצא שם גם בגוטך והסביבה
ועוד אפשרויות לפי סיווגי נושאים
הנסיעה יכולה לקחת כמעט שעה עד אזור טיטיזי, זה מה שהיה לנו… כשחזרנו מהאזור.
לרוב גוגל מפס לא מדייק בהערכה, צריך להוסיף על הזמן שנותן.
אלה לא כבישים מהירים.
בהצלחה

-
nmz אני מסכים איתך. כרגע בגלל אילוצים אין לי כל כך מה לעשות.. אתכנן את הטיולים כך שיהיה כמה שיותר ניוח מבחינת נסיעות.
לי, תודה על כל התשובות פה. אני בטוח שהבלוג שלך יהיה אחד המקורות העיקריים שלי בתכנון הטיול.
-
החלטה עקרוניתאם אתה זז מה”מסלולים המקובלים”
-אז הלינה בגוטאך ,לדעתי, יותר טובה משונאש-כי מאפשרת נגישות קלה יותר גם צפונה, ובמילא על הדרום ויתרת….
אבל תקבל החלטה קודם שאתה מוותר על טונדאו,הר בלכן ,באד פרדייס,טיטזיי,שלוכזי, פארק הציפורים וכל יתר היעדים הדרומיים.
כרגע קצת נראה לי שאתה רוקד על כל החתונות במקביל

אפשר לנסוע יום אחד רחוק יותר
לא נעים כל כך לנסוע הרבה ימים רחוק יותר.
-
מסכים עם יונית לחלוטין.
זה לא ריאלי לטלטל את הילדים באוטו כל כך הרבה זמן.
במידה ותבחר להתמקם בגוטאך קח בחשבון שאתה מוותר על חלק מהאטרקציות המקובלות (ומצד שני מרוויח אטרקציות אחרות – לא ציינתי את אומגה הירשגרונד בפוסט הקודם).