ויזה לסין
-
היי,
אני טס בחודש מרץ להונג קונג, עם קונקשן בבייג’ין של שעתיים.
מישהו יודע האם עליי להצטייד בויזה, ובמידה וכן מאיזה סוג?
תודה רבה!
יוסי.
-
אהלן .
הונגקונג זאת גם טריטוריה סינים \
-
שלום לך,
בקונקשן בין שתי טיסות בינ"ל אינך חייב בויזה לסין. שים לב לשלוח את הכבודה להונג קונג. כי לא תוכל לאסוף אותה בביג'ינג…
כמו כן, תוודא שטיסת ההמשך יוצאת מאותו הטרמינל, כי אם אתה צריך לעבור טרמינלים, תצטרך להוציא ויזה לסין.
להונג קונג אינך חייב בויזה.
טיול מהנה,
-
אתקן את קודמי,
אין צורך בויזה לסין – גם אם תצטרך לעבור טרמינל. אפילו אם תצטרך טיסה פנימית, ובתנאי שאתה יוצא מסין בתוך פחות מ-24 שעות מרגע שנכנסת אליה.
בכל מקרה תצטרך לאסוף כבודה בבייג׳ינג, לעבור איתה מכס ולהפקיד אותה מחדש. אותו נוהל שקיים בארה״ב. הכבודה תהיה מתוייגת ישר עד הונג-קונג כבר בנתב״ג.
ראוי לציין שהונג-קונג אומנם שייכת לסין אבל היא עצמאית לחלוטין. יש לה ביקורת גבולות משלה, משטרה משלה, דרכון משלה, שירותים קונסולריים משלה, כסף משלה וכיוצ״ב. התייחס אליה כמדינה נפרדת לחלוטין מסין.
-
גם בקונקשיין בינ”ל צריך לאסוף כבודה ולעבור מכס?

-
למיטב ידיעתי כן. לא עשיתי את זה כבר שנים, אז, אולי שינוי את הנהלים… אבל אני יודע שזה אותו נוהל שחל בארה״ב – ושם צריך לאסוף כבודה גם בקונקשיין בין טיסות בינ״ל (ואת זה עשיתי לפני שבוע, במקרה).
-
אגב, בטיסתי מצ’נגדו לת”א דרך בייג’ינג עם חאינאן, אותה חברה וכרטיס אחד, הם לא הסכימו להעביר את המזוודות בעצמם. הייתי צריכה לקחת אותן ולבלות איתן בשעות הקונקשיין.
מצד שני הם נתנו מלון על חשבונם, אז אי אפשר רק להתלונן...