הרי הרוקיז הקנדיים ונקובר וסיאטל 17 ימים
-
שלום רב,שואלת אם המסלול שלנו הגיוני,נחיתה בקלגרי ולילה שם,משם לקנמור(בבאנף לא מצאתי פנוי) ל3 לילות,מקנמור 2 לילות בלייק לואיז,לילה בגספר,לילה בקמפלוס,מקמפלוס נסיעה ארוכה לטופינו לשני לילות (בתכנון שם שייט לצפיה בלוייתנים),משם לילה בויקטוריה,מויקטוריה 3 לילות בסיאטל חזרה ל3 לילות בונקובר והבייתה.נשמע סביר? מה היית משנה?
ראיתי שאלה לגבי הכניסה לפארק,לא כל כך הבנתי יש שם עומס בבוקר להכנס?
הזמנתי במייל כרטיס פארקים(לרגל 150 שנה הכרטיס חינם).אשמח לכל טיפ והצעה שקשורה בטיול שלנו.רב תודות
טל
-
נישמע לי עמוס מידי.
חסר לך לילות בג’ספר ...השמורה מדהימה. לא מגיעים לשם ללילה זה ממש לא הגיוני.
גם לנסוע על לטופינו ( וזו חתיכת נסיעה ) ליום אחד רק בשביל שיט צפיה בלוויתנים זה לגמרי לא הגיוני.
אני בטוחה שאפשר לעשות שייט כזה גם בוונקובר.
בקיצר.
צריך לוותר על יעד לדעתי ( או טופינו/ויקטוריה או סיאטל ) ולהוסיף ימים בג’ספר.
-
לדעתי הכי תקוע זה טופינו.
אתם תיסעו יחד עם המעבורת מעל 8 שעות לשם וזה לילה ולמחרת שייט לויתנים שאפשר כמו שנאמר מאזור ונקובר או מעבר לגבול מבלינגהם או אנהקורטז.
גם לויקטוריה זה כמה שעות נסיעה טובות ככה שגם היום הזה באי מתמקד בנסיעות.
ככה שהייתי מוסיף לג'ספר על חשבון טופינו
או מקטין את הערים הגדולות לטובת האי ו ג’ספר.
-
צפוף מאוד ואתם תפספסו דברים. ג’אספר חייבת יותר מלילה.
לא רשמת מתי את נוסעת.
-
מסכימה עם קודמי. כיוון שאתם עושים את כביש הקרחונים רק בכיוון אחד רצוי להקדיש לו את כל היום- משמע תגיעו לג’ספר רק לפנות ערב ולמחרת כבר תצטרכו לעזוב בצהרי היום על מנת להתחיל את הנסיעה לקמלופס. לא ישאר בכלל זמן לטיול באתרים סביב ג’ספר.
לעומת זאת, אם התכנון הוא לבקר באתרים של לייק לואיז מלינה באזור, יתכן שניתן להוריד לילה אחד מהלינה בקנמור. אבל באופן כללי, לטעמי בתוך טיול של 16 לילות לאזור הזה לא נכון להקדיש 6 מהם לשהות עירונית , שמחווירה בהשוואה לחוויות הטבע. גם לדעתי כדי לקצץ או לוותר לחלוטין על אחד העירים סיאטל /ונקובר. אם לא, הנסיעה עד לטופינו וחזרה בפרק זמן קצר ארוכה וצפופה מדי.
-
לגבי שיט לוויתנים
אנו יצאנו לשיט לוויתנים מונקובר בקיץ, בחברה שהומלצה כאן
אמרו לנו שיש 97% סיכוי לראות לוויתנים (אח”כ התברר לנו על עוד שלא ראו, אין מצב ש 97% כן רואים)
5 שעות שיט ולא ראינו
איזו עוגמת נפש!! להוציא הון על שיט.. והטיול קצר וכל יום בו יקר.
הטיול שלנו היה טיפה יותר ארוך משלכם, עדיין קצר
ובכל זאת, הוצאנו כל כך הרבה כסף שהחלטנו למלא עוד יום בשיט נוסף (הם מאפשרים זאת בחינם אם לא ראיתם)
ואז כן ראינו איזה 5 לוויתנים קטלניים. הללויה.
מה אומר – פשוט חבל לשרוף 2 ימי טיול וכסף רב על לוויתנים (ואף אחד לא הבטיח לנו שנראה ביום השני). במקום לראות את העיר.. עם כל הכבוד ויש כבוד.
נקודה למחשבה
-
שלום רב לך לדעתי את מעמיסה מידי ורצה לכיוונים מנוגדים תוותרי על סיאטל וטופינו תשאירי אותם לפעם אחרת. תתרכזי יותר בהרי הרוקיז הקנדים שברור לכולם ששוים הרבה יותר. גאספר לפחות 2 לילות. לוייתנים אםשר לראות גם בוונקובר איילנד לא חייבים לרוץ לטופינו בברכה יהושע
-
אם אתם מתכוונים לישון לילה ראשון בקלגרי ואין לכם תוכניות עליה מלבד שינה (מה תעשו שם מעבר לכך?!) אזי הייתי מטייל משם לעבר לייק לואיז וממתמקם בלייק לואיז לכל הטיול בשמורות הדרומיות דהיינו -Banff n.p, Yoho n.p ,Kootenay n.p המרחקים בכביש מס.1 המהיר לנקודות ההתחלה מאד קצרים והתנועה בכביש די דלילה.
שריינו לכם לפחות שני לילות בג’ספר. אם זה יוריד את סיאטל מהתכנית אז האסון די קטן.
אני מניח שהטיסה חזרה היא מונקובר. כי אם צריך לחזור לקלגרי אז גם האי ונקובר צריך להחתך. אחרת תרוצו אחרי הזנב שלכם.
תצפית לוויתנים- זו אטרקציה שמבטיחה גדולות. בפועל הסכוי לראות את מה שמצולם בעלוני הפרסומת הוא בערך כמו הסכוי לזכות בפרס הראשון בפיס. בפועל הרוב רואים קצה סנפיר או כתם גדול באופק. מבחינת החברה המפיקה זו תצפית כשרה והם עמדו בהבטחתם. ונא לזכור קטלן אינו לויתן זה דולפין המתנהג כדולפין ולכן הסכוי לראותו במלוא הדרו הרבה יותר גדול.מבחינת החברה המשיטה “ראית קטלן ראית לויתן אני את שלי קימתי”
רנצי
-
לא כ"כ מהר הייתי ממהר להשמיץ את חברות טיולי הלווייתנים. אנחנו עשינו דרך חברה שהבטיחה אחוזי צפייה גבוהים והם אף הוסיפו שעה לשייט ונכנסו למים הטריטוריאלים של קנדה כדי לעלות על הנתיב שלהם.
אם זאת יש לזכור שהליויתן הוא חיה כבדה שלא מקפצת מחוץ למים ורואים בעיקר גב או את ששפריצי המים. בחלק מהזנים יש את מופע הרמת הסנפיר האחורי לפני הצלילה חזרה. וכן עבור רבים לראות אורקות זה מרשים יותר וחלק יותר מהותי בטיול..גם המארגנים מודעים לכך.
-
גם אנחנו ראינו המון לוויתנים. נראה לי רחל שלכם היה פשוט חוסר מזל …
על הלויתנים החמודים ועוד הרבה חוויות מהטיול כתבתי בבלוגים המפורטים .
מצרפת את חלק ג שעוסק גם בלויתנים . ממנו אפשר להגיע לשאר החלקים .
אולי יעזרו למתכננים .
איריס
-
תודה רבהלכל המגיבים עזרתם לי מאוד,מניחה שעם התכנון תהיינה לי התלבטויות נוספות שאשתף בהן.לגבי המסלול אם אם אשנה מג'ספר לקמפלוס ללילה ואז לילה בנאנאימו לילה בויקטוריה והשאר כמתוכנן.מה אתם אומרים?
-
לא כדאי להוריד לילה מג’ספר אלא להוסיף שם לילה או שניים….
-
לא הורדתי לילה בגספר הוספתי.המסלול כרגע הוא כזה:
נחיתה בערב בקלגרי נשארים שם לילה.בבוקר מצטיידים בסופר ונוסעים לכיוון קנמור,ל3 לילות.משם שני לילות בלייק לואיז.משם שני לילות בגספר(כרגע לינה בהינטון מחוסר ברירה).
משם לילה בקמפלוס,לילה בנאנאימו לילה בויקטוריה,3בסיאטל ו3בונקובר.אנחנו נוסעים עם ילדים מתבגרים בקיץ למי ששאל.אשמח להערות טיפים וכל מידע שקשור.תודה ושבת שלום
-
-
-
הינטון לא מתאימה כבסיס, היא רחוקה. כדאי להמשיך לחפש בג'ספר, אנחנו בזמנו מצאנו דירה חמודה שם דרך האתר bbcanada.