חוות דעתכם על מסלול טיול לאוסטריה (ספטמבר)
-
שלום לכל חברי הפורום ,
בתקופה האחרונה בניתי מסלול טיול לשבועיים וחצי באוסטריה בעזרתכם ובעזרת כל המידע הנהדר שמצאתי באתר ובאינטרנט בכלל ורציתי לשאול את דעתכם לגבי חלוקת הימים , האטרקציות ועוד כמה דברים.
אני מחלק את הטיול לימים מלאים וכמובן שהכל יהיה תלוי במזג האוויר כי יש ימים “שנגנוב" אטרקציה מתכנון אחר אם פתאום יירד גשם וכ'ו .
** לפי התכנון חצי מהטיול נישן באבטנאו ואת החצי השני בעיירה בשם סלבאך-מריה אלם.
יום ההגעה (בהנחה שאנחנו נוחתים במינכן) :
שייט על נהר ה- Königssee + ירידה בתחנה האחרונה ומסלול טיול רגלי מסביב לאגם obersee (הליכה של שעתיים בערך) .
משם ממשיכים בנסיעה למקום הלינה שכנראה יהיה ב- Abtenau .
- Hohenwerfen Castle (סיור מודרך+צפייה במופע ציפורי הטרף) + מפלי גולינג (הליכה של שעה וחצי-שעתיים) . אם נשאר זמן אז מגלשות הרים ב- Abtenau .
- Lammerklamm (הליכה של שעה וחצי) + מכרה המלח של Hallein + מגלשות הרים ב- Hallein + שיטוט בעיירת Saint Gilgen ועלייה ברכבל לתצפית.
- מסלול הליכה מסביב לאגם gosau (שעה-שעה וחצי) ועלייה ברכבל לנקודת התצפית כולל קינוח טעים במסעדה שם + שיטוט בעיירת Saint Wolfgang + נסיעה ברכבת קיטור לנקודת התצפית .
- יום טיול לעיר זלצבורג (Mozarts Geburtshaus , DomQuartier Fortress Hohensalzburg , Schloss Hellbrunn , גן החיות . (אני יודע שזה יום עמוס וסביר להניח שלא ניהיה בכל המקומות , אשמח לקבל המלצה על מה אפשר לוותר).
- עלייה ברכבל לתצפית חמשת האצבעות + שיטוט בעיירת Hallstatt , שייט על האגם ומסלול הליכה מעגלי של 3 שעות ממרכז העיירה אל המפלים ובחזרה.
- עלייה ברכבל לקרחון דאכשטיין וביקור בארמון הקרח , הגשר התלוי , מדרגות לשום מקום וכ’ו + עלייה ברכבל אחר שנמצא קרוב יחסית וירידה מההר ברכיבה על קארטינג + נקיק ליכטינשטיין (הליכה של שעה וחצי-שעתיים) .
- wild waters – מסלול טיול רגלי של 14 ק”מ .
- מעבר Grossglockner עם הרבה עצירות בנקודות התצפית השונות וחזרה באותה דרך או עם רכבת המכוניות + מרחצאות Alpentherme Gastein .
- נקיק Kitzlochklamm (שעה וחצי) + מגלשות הרים בקפרון + נקיק Sigmund-Thun (שעתיים) .
- מפלי קרימל (עלייה במונית או ברגל וירידה ברגל בדרך חזרה) + עולם המים + אם יש ממש הרבה זמן פנוי נסיעה אל נקיק Naturdenkmal Seisenbergklamm .
כמו שאתם רואים הצלחתי למלא 11 ימי טיול שחלקם עמוסים וחלקם קלילים וכאן אני צריך את עזרתכם (שוב) .
מה דעתכם על סידור הימים? מה עמוס מדי ואני לא אספיק? באילו ימים אני אסיים את האטרקציות המתוכננות בזמן קצר ממה שחשבתי?
הוספתי לרשימה גם כמה מרחצאות באזורים שונים שססביר להניח שנבקר בהם בימים גשומים או סתם כשנסיים את היום מוקדם ויהיה חשק להתפנק.
אני צריך לקבל השבוע ספר שהומלץ לי ע”י אחד מחברי הפורום לגבי מסלולי הליכה באוסטריה אז אני מניח שאני אוכל למצוא עוד כמה מסלולים מעניינים באזור.
עכשיו אני בדילמה בגלל הימים הפנויים שיש לי –
האם כדאי לנחות בוינה ולבלות שם יומיים ?
האם כדאי לבלות את הימים הפנויים בחלק המזרחי של טירול?
או אולי בכלל לנחות במינכן ולבלות מספר ימים בגרמניה לפני שאני נכנס לאוסטריה?
תודה מראש על הסבלנות והעזרה

-
זוג? משפחה?
תחילת ספטמבר? או סוף החודש? (מאד קריטי בתקופה זו)
איך שבועיים וחצי? (17 יום) לא ראיתי מעבר ליום 11?
טירול לא נכנס למסלול הטיול שלכם? דווקא לחובבי טיולים רגליים הוא מתאים מאד.
הערה- מגלשות הרים-לרוב לא יהיו פתוחות בספטמבר אלא רק בסופי שבוע ואם לא ירד גשם, ובבוקר לא היה טל, ואין ערפל, והסבא של מפעיל המגלשות בריא…. קחו בערבון מוגבל.
-
אנחנו זוג והטיסה מתוכננת לתחילת ספטמבר .
כמו שכתבתי , הצלחתי למלא רק 11 ימים באזור זלצבורגלנד .
התכנון הממש ראשוני היה זלצבורגלנד+טירול אבל אז חשבתי שלא כדאי להתפרס על יותר מדי מקומות ושיהיה לי מספיק דברים לעשות רק בזלצבורגלנד ואת טירול אני אשמור לטיול בנפרד אבל מסתבר שטעיתי וכאן אני צריך את עזרתכם…
בשבוע אני באמת יכול לחוות את כל אזור טירול?
-
את המינון והקצב רק אתם יכולים לדעת לגבי עצמכם.
אבל יש יעדים שלא הייתי בוחרת בהם כזוג (גן החיות של זלצבורג, עולם המים של קרימל ,גו קארטינג, וכו)
מאידך יש ימים עמוסים, יש ימים שאפשר למצות יותר טוב
לדוגמה-
יום 1-
Castle (סיור מודרך+צפייה במופע ציפורי הטרף) + מפלי גולינג (הליכה של שעה וחצי-שעתיים) . אם נשאר זמן אז מגלשות הרים ב- Abtenau
בהנחה שלנים באבטנאו- הגעתם למופע ציפורי הטרף למופע הבוקר(?) פעיל? כל יום? ומשם נסיעה קצרה- למפלי גולינג -נניח והשעה 13.00-14.00… יש לכם מספיק זמן לטייל את נקיק לאמרקלם בדרך חזרה לאבטנאו אל המגלשה (פתוחה כל יום? ) ואל הלינה.
יום 2
מכרה המלח של Hallein + מגלשות הרים ב- Hallein + שיטוט בעיירת Saint Gilgen ועלייה ברכבל לתצפית
התחלנו עם הנקיק (שכבר הייתם אתמול אולי) ואל מכרה המלח ,ומגלשות ההרים (לא בטוח שיהיו פתוח בספטמבר,גם כשהם מבטיחים שיהיה..ידע “אישי” עצוב)-… ונניח אנחנו כבר בצהרי יום ---- למרות שמאד נסחפתי בלוחות הזמנים---איך הגעת פתאום לסנט גילגין- אזור אחר גיאוגרפי. גם ההגדרה “שיטוט בעיירה” אינה מאפשרת בדיקת לוח זמנים ,אבל כן עליה ברכבל לתצפית ואפשר לרדת ברגל ולא חובה ברכבל (כי אתם חובבי הליכה).
לא הייתי מצרפת את סנט גילגין היום- וככה היום די דליל.
ביום למחרת אני רואה את סנט וולפנגנג והרכבת והתצפית שלה- לא מספיקה אחת? בכל מקרה רואים את האגמים.
מה שאני מציעה- תניחו את היעדים על מפה
תראו מה היעדים שנותנים את אותה תמורה (נקודות תצפית,כמה? רכבלים כמה? נקיקים -כמה ? )
ואז תראו מה משבצת הזמן המשוערת לכל אחד
להשאיר גם זמן לתכנון לוגיסטי (חניה, מכונית, נסיעה, ארוחות ,תקלות, שוטטות ) ולהרכיב את התשבץ מחדש.
ותראו שב17 יום ישאר לכם פרק זמן ראוי לטירול, אם תוותרו על כפילויות ואם תורידו שעשועי ילדים

והאם ב17 יום אפשר לראות את כל אזור האגמים-זלצבורלגנד-הואה טאורן וטירול? לא.
אבל אפשר לטעום.
-
תודה יונית ,
לקחתי לתשומת ליבי את ההמלצות שלך , באמת יש הרבה דברים דומים כמו תצפיות ונקיקים שאפשר לצמצם וככה יהיה לנו יותר זמן לטירול.
לגבי גן החיות – את ממליצה לא לבקר בו כי זה “לילדים”? כי הוא לא מרשים במיוחד? או כי יש דברים אחרים שעדיף לראות בזמן הזה?
אני אוריד כמה דברים , אסדר מחדש את הימים , אוסיף גם את טירול לטיול ואחזור כדי לקבל חוות דעת נוספת על המסלול המתוקן.
עכשיו צריך גם לעשות מחקר לגבי טירול ולראות אם כדאי לבקר רק בחלק המזרחי או שיהיה לי מספיק זמן להגיע עד אינסבורק ומערבה משם.
-
הי
אני הייתי בקיץ אז לא יודעת מה פתוח בספטמבר אז קודם כל יש לוודא שכל המקומות האלה פתוחים גם בספמבר ומה שעות הפתיחה, מה גם שהאוסטרים נוטים משום מה לסגור את רוב האטרקציות מוקדם יחסית (בערך ב 5) גם בקיץ .
והנה הצעותיי לתכנית:
- Hohenwerfen Castle (סיור מודרך+צפייה במופע ציפורי הטרף) + מפלי גולינג (הליכה של שעה וחצי-שעתיים) . אם נשאר זמן אז מגלשות הרים ב- Abtenau . המגלשות באבטנאו נסגרות בטיפת הגשם הראשונה. כיוון שתגורו שם כדאי לשלב באחד הבקרים היבשים לפני שמתחילים תורים. לגבי המופע כדאי לבדוק שעות מדויקות ולתזמן לפיו. מבחינת מרחקים אפשר לשלב ביום זה א לאמר קלאם אם נשאר זמן
- Lammerklamm (הליכה של שעה וחצי) + מכרה המלח של Hallein + מגלשות הרים ב- Hallein + שיטוט בעיירת Saint Gilgen ועלייה ברכבל לתצפית. מכרה הליין ומגלשות דורנברג בכלל לא באזור של סנט גילגן. ביקור בסנט גילגן כדאי לשלב עם סנט וולפגנג ואת גוסאו להשאיר אולי ליום של האלשטאט או להוסיף עוד יום באזור. ובכלל לגבי הליין אם אתם בלי ילדים לא הייתי “מתאבדת” עליו
- מסלול הליכה מסביב לאגם gosau (שעה-שעה וחצי) ועלייה ברכבל לנקודת התצפית כולל קינוח טעים במסעדה שם + שיטוט בעיירת Saint Wolfgang + נסיעה ברכבת קיטור לנקודת התצפית .
- יום טיול לעיר זלצבורג (Mozarts Geburtshaus , DomQuartier Fortress Hohensalzburg , Schloss Hellbrunn , גן החיות . (אני יודע שזה יום עמוס וסביר להניח שלא ניהיה בכל המקומות , אשמח לקבל המלצה על מה אפשר לוותר).
- עלייה ברכבל לתצפית חמשת האצבעות + שיטוט בעיירת Hallstatt , שייט על האגם ומסלול הליכה מעגלי של 3 שעות ממרכז העיירה אל המפלים ובחזרה.
- עלייה ברכבל לקרחון דאכשטיין וביקור בארמון הקרח , הגשר התלוי , מדרגות לשום מקום וכ’ו + עלייה ברכבל אחר שנמצא קרוב יחסית וירידה מההר ברכיבה על קארטינג + נקיק ליכטינשטיין (הליכה של שעה וחצי-שעתיים) . אם מאוחר מידי לקניון ליכטנשטיין באותו יום תנסו במקומם לשלב את תרמה אמדה. ובכלל תרמה אמדה הן רחצאו מהנות ביותר אז נסו ללכת אליהם באחד הימים. למיטב זכרוני בוויקנד פתוחות עד 23:00.
- wild waters – מסלול טיול רגלי של 14 ק”מ . לא מכירה
- מעבר Grossglockner עם הרבה עצירות בנקודות התצפית השונות וחזרה באותה דרך או עם רכבת המכוניות + מרחצאות Alpentherme Gastein .
- נקיק Kitzlochklamm (שעה וחצי) + מגלשות הרים בקפרון + נקיק Sigmund-Thun (שעתיים) . נראה לי יותר מידי קניונים ליום אחד. אולי במקום אחד מהם לבקר בסכרים של קפרון או בקיצנשטיינהורן אם אוהבים שלג.
- מפלי קרימל (עלייה במונית או ברגל וירידה ברגל בדרך חזרה) + עולם המים + אם יש ממש הרבה זמן פנוי נסיעה אל נקיק Naturdenkmal Seisenbergklamm . זאת נסיעה ארוכה אבל אם יש לכם זמן בחזור במקום הקניון ממליצה בחום רב על האגם הלבן Weissee (יש כמה באוסטריה, אני מתכוונת לזה שכביש הגישה אליו מתחיל מול Uttendorf). אחד מההיילייטס של הטיול שלנו אם לא ה….
- אני בשבועיים וקצת עם ילדים לא מיציתי את זלצבורגלנד אבל בלי ילדים נראה לי אפשרי לטעום גם מטירול, לפחות מהחלק המזרחי. במקרה כזה תשמרו את קרימל והאגם הלבן ליום המעבר
שיהיה טיול מוצלח!! אוסטריה מקסימה ובטוחה שתהנו

-
תודה רבה אביבית ,
אפשר לשאול מה מיוחד באגם הלבן? (את מתכוונת לאגם שנמצא ליד ה- Großglockner ? )
-
הוא פשוט יפיפה. ממוקם בראש הר שעולים אליו עם 2 רכבלים ומוקף הרים מושלגים שמשתקפים בתוכו גם בקיץ.
כביש הגישה אליו כאמור מתחיל מול Uttendorf (קצת לפני מיטרסיל) שממילא על המסלול שלכם לקרימל.
שכחתי לכתוב שללא ילדים אין לכם מה לחפש בעולם המים כך שזה יפנה לכם עוד זמן באותו יום
-
היי..
דבר ראשון רציתי לומר שבחרתם אחלה חודש לטייל באוסטריה .
גם אני והחבר טיילנו באוסטריה בספטמבר האחרון ונהננו מכל רגע. מזג האוויר היה מושלם ומתוך 15 יום היו רק יומיים גשומים.
לגבי המסלול קשה לי לחוות דעה, כי זה מאוד תלוי בקצב שלכם ..
רק אומר שאני דווקא כן ממליצה לנחות בוינה, כך אנחנו עשינו. התחלנו את הטיול בוינה המדהימה!! משם נסענו לאזור זלצבורג ל6 ימים וטיילנו במקומות שכולם מגיעים אליהם בטיול ראשון באוסטריה, ומשם המשכנו ל6 ימים באזור טירול.
בעיני חבל מאוד לוותר על טירול המדהימה.
מצרפת לכאן קישור לסיכום טיול שרשמתי על הטיול שלנו לאוסטריה, אולי זה יעזור לך לתכנן
-
חוות דעתכם על מסלול טיול לאוסטריה (ספטמבר)אביבית – בדקתי קצת לגבי האגם הלבן והוא באמת נראה יפה מאוד אבל אם אני כבר מגיע לשם אני רוצה לעשות מססלול הליכה ולפי מה שראיתי המסלול די קשה מבחינת תוואי השטח אז אני לא בטוח לגבי זה…
תודה דנוש ,
כבר נתת לי המלצות מצויינות בנושא הקודם שפתחתי והספקתי כבר לקרוא את סיכום הטיול הנהדר שלך!! נהנתי מאוד!
אגב, ברשותך אני מעתיק ממך את המנהג לתת לברווזים ואווזים שיבולת שועל , אחלה רעיון

כשאני טס לטיולי טבע בד”כ אני לוקח איתי חטיפים לכלבים שאני אפגוש בדרך ועכשיו בזכותך עוד כמה ברווזים ואווזים יאכלו היטב

מקווה שלא אפול לאגם כמו שקרה לך

לגבי וינה – אני חושב שאשמור אותה לטיול אחר כי זלצבורגלנד כבר לוקח לי 9-10 ימי טיול ואת השאר אני רוצה לבלות בחבל טירול הענק (בשבוע אחד קשה לי להאמין שאני אוכל לראות את כולו אבל לפחות את האטרקציות והמקומות המומלצים אני אספיק).
-
אתם זוג שנוסע בספטמבר, לא משפחה עם ילדים קטנים שנוסעת בשיא העונה. בהרכב שלכם לא הייתי טורח להחליט מראש איפה נהיה כל יום. אין לזה משמעות עכשיו. הייתי מתכנן טיול מתגלגל זורם. אולי תגיעו לעיירה יפה ותרצו להשאר בה כמה ימים ולטייל בטבע בסביבה הקרובה. התכנית שלכם מבוססת על טיול אטרקציות. לדעתי חלק מהכיף זה לטייל במקומות השקטים והרגועים בלי הרבה מטיילים.
לא חובה להגיע לטירול כי יש המון מה לראות בזצלבורגלנד. אם תגיעו לטירול אין טעם לשאוף לראות את כל האזור כי זה אזור ענק מלא באטרקציות אבל מאוד דומה לזלצבורגלנד מכל בחינה.
-
חוות דעתכם על מסלול טיול לאוסטריה (ספטמבר)אחרי מקצה שיפורים סיימתי להכין את מסלול הטיול , אשמח לחוות דעתכם:
- יום הנחיתה – נחיתה במינכן , לוקחים את הרכב ונוסעים ל- Königssee , עושים שייט על הנהר + ירידה בתחנה האחרונה ומסלול טיול רגלי מסביב לאגם obersee (הליכה של שעתיים בערך) .
משם ממשיכים בנסיעה למקום הלינה ב- Abtenau .
- Hohenwerfen Castle (סיור מודרך+צפייה במופע ציפורי הטרף) + מפלי גולינג (הליכה של שעה וחצי-שעתיים) + Lammerklamm (הליכה של שעה וחצי) ואם נשאר זמן אז מגלשות הרים ב- Abtenau .
- מכרה המלח של Hallein ומגלשות הרים ב- Hallein (תלוי במזג האוויר) + יום טיול בעיר זלצבורג (Mozarts Geburtshaus , DomQuartier Fortress Hohensalzburg , Schloss Hellbrunn ) .
- נסיעה דרך כביש האגרה פוסטאלם אל Saint Wolfgang לשיטוט בעיירה + שיטוט בעיירת Saint Gilgen ועלייה ברכבל לתצפית . אם נשאר זמן וכוח אולי לבקר במרחצאות Fuschlseebad .
- מסלול הליכה מסביב לאגם gosau (שעה-שעה וחצי) ועלייה ברכבל לנקודת התצפית כולל קינוח טעים במסעדה שם + נסיעה לתצפית חמשת האצבעות + שיטוט בעיירת אלשטאט כולל שייט על האגם ומסלול הליכה למפלים (בערך שעה לכל כיוון). --- אתם חושבים שזה עמוס מדי?
- עלייה ברכבל לקרחון דאכשטיין וביקור בארמון הקרח , הגשר התלוי , מדרגות לשום מקום וכ’ו + עלייה ברכבל אחר שנמצא קרוב יחסית וירידה מההר ברכיבה על קארטינג . אם יש זמן וכוח אפשר לנסוע אל מרחצאות Erlebnis-Therme Amadé .
- wild waters – מסלול טיול רגלי של 14 ק”מ .
- מעבר Grossglockner עם הרבה עצירות בנקודות התצפית השונות וחזרה באותה דרך + ביקור במרחצאות Alpentherme Gastein .
- מגלשות הרים בקפרון + נקיק Sigmund-Thun (שעתיים) + נקיק ליכטינשטיין (הליכה של שעה וחצי-שעתיים). אם יש כוח וזמן נסיעה אל מרחצאות Felsentherme Bad Gastein .
- מפלי קרימל (עלייה במונית וירידה ברגל)+ נסיעה במעבר ההרים גרלוס אל העיירה Rattenberg לשיטוט קצר , משם נוסעים למקום הלינה ב- Alpbach.
- ביקור באינסברוק כולל שיטוט בעיר העתיקה ועלייה למגדל התצפית , כנסייה יפה , עלייה ברכבל לתצפית על העיר והאזור וקצת קניות בקניון שבמרכז העיירה.
- נסיעה עם רכבת קיטור עתיקה עד לאגם Achensee ומשם לעשות הליכה לאורך האגם ועוברים דרך כמה עיירות קטנות (אם יהיה כוח להקיף את כל האגם זה יהיה נהדר , אם לא אז עושים חצי מסלול וחוזרים בשייט).
- שיטוט בעיירת קופשטיין כולל ביקור במצודה , מפעל ייצור כלי הזכוכית Riedel וקצת קניות בעיר + ביקור בעיירת St. Johann in Tirol ואם נשאר זמן וכוח אפשר לנסוע אל עולם המים WörglerWasserWelt GmbH .
- נקיק Wolfsklamm + שיטוט בעיירת Kitzbuhel כולל מסלול הליכה מסביב לאגם Schwarzsee . אם נשאר זמן וכוח ביקור במרחצאות Badezentrum Aquarena .
*** ימים 1-7 לינה באבטנאו , ימים 8-10 לינה במריה אלם (אין לי כוח לשנות עכשיו את כל מה שכתבתי אז אני אציין שנראה לי שאני אוסיף עוד יום בזלצבורגלנד במריה אלם ואוריד יום אחד מטירול) , ימים 10-17 לינה ב- Alpbach .
בסה”כ זה יוצא 10 ימים בזלצבורגלנד+7 ימים בטירול.
את הימים החסרים בתכנון ננצל להשלמות / ביקור במקומות לא מתוכננים / נעשה מסלולי הליכה מהספר שאני אמור לקבל בקרוב .
אשמח לקבל הערות/המלצות ובכללי את חוות דעתכם על הטיול ומה אפשר לשפר. תודה.
*** עריכה – משום מה כל מספרי הימים נהפכו ל-1 , אין לי מושג למה אבל זאת לא הפעם הראשונה שזה קורה לי כשאני כותב הודעה בפורום.
-
יש משהו שקצת מוזר לי בתוכנית. אנחנו ביקרנו באוסטריה בהרכב של משפחה עם ילדים קטנים, והתוכנית שאתה מציג כאן נראית לי כאילו ממש מתאימה למשפחה.
לדוגמא – יש בתוכנית שלכם 3 פעמים מגלשות הרים. אז אלא אם כן אתם ממש מחובבי הז’אנר, 3 פעמים זה לא קצת הרבה לזוג בלי ילדים?
טירת וורפן וצפורי הטרף – הטירה בוורפן לא ממש מדהימה בתור טירה. הנוף משם מהמם אבל לא יודע אם הייתי טורח לעלות לשם בתור זוג. אם אתם חובבי טירות – הרבה יותר מומלץ להגיע לטירת נוישווינשטיין בבוואריה.
עולם המים? לילדים זה ממש כיף. לא רואה מה יש לכם לחפש שם.
רכבת קיטור עתיקה? לא הייתי, אבל כדאי לברר מראש כמה זה מתאים לזוג צעיר ללא ילדים.
מצד שני לא ראיתי בתוכנית שום פעילות שאי אפשר לעשות בטיול עם ילדים. למשל – רפטינג. אלא אם כן זה לא מעניין אתכם?
כמו כן אם זה מעניין אתכם, אפשר לשקול ביקור בקן הנשרים. עם ילדים לא רציתי להגע לשם אבל אישית המקום הזה עניין אותי מאוד.
אם אתם חובבי רכב אפשר לתכנן ביום האחרון ביקור במוזיאון של BMW. ואם תזמינו כבר מעכשיו – אז גם ביקור במפעל (מספרים שזה ממש מעניין).
-
חוות דעתכם על מסלול טיול לאוסטריה (ספטמבר)תודה על הפידבק עמיחי ,
לגבי מגלשות ההרים אני מסכים איתך שאולי שלושה מגלשות זה הרבה אבל מכיוון שאף פעם לא התנסיתי בזה יש מצב שאחרי פעם אחת זה לא ממש ירגש אותי ואני אוותר על האחרות ומצד שני יכול להיות שאני מאוד אהנה וארצה לעשות את זה שוב.
אני אישית אוהב מאוד אקסטרים ואפשר להגיד שיש בי צד ילדותי (כמו רוב הגברים נראה לי ^^ ) אז אם הייתי לבד הייתי הולך על ראפטינג אבל החצי השני לא בעניין בכלל , גם למגלשות סביר להניח שאני אעלה לבד
.אני חושב שטירת נוישווינטיין די רחוקה לנו ולא ממש במסלול .
טירת וורפן זה יותר בתור פילר ליום גשום , רוב האטרקציות שיש לנו הן בטבע ומקומות פתוחים אז במידה ויהיו לנו כמה ימים של מזג אוויר גשום אני מעדיף לעשות משהו כזה גם אם הוא לא “וואו” מאשר להשאר בחדר.
תקן אותי אם אני טועה אבל בעולם המים אין חלק של בריכה מחוממת,ג’קוזי,סאונה וכ’ו? נכון שיש מגלשות שאם ניהיה שם סביר להניח שאני אגלוש בהן (בכל זאת 29 זה לא כזה מבוגר
) אבל עיקר הביקור יהיה להירגע מכל ההליכות ולהתפנק קצת.אני חושב שרכבת הקיטור זאת דווקא דרך מיוחדת ושונה להגיע למסלול ההליכה מסביב לאגם שזאת המטרה העיקרית , אמנם ייקח לנו יותר זמן להגיע ברכבת אבל זאת חוויה שלא התנסינו בה בעבר.
גם אני חשבתי לבקר בקן הנשרים יותר בשביל הנוף ופחות בשביל המקום עצמו (שלפי מה שהבנתי לא נותר ממש זכר ממה שהוא היה בעבר אלה הפכו את המתחם למסעדה) אבל נראה לי קצת בזבוז זמן לעלות לשם כשבימים שאחריו יהיו לנו הרבה נקודות תצפית ונופים הרבה יותר מרשימים (לפי פרסומים זרים כמובן
). -
אני גם נהנתי ממגלשת ההרים. אחרי פעם אחת תחליט לבד אם אתה רוצה עוד.
לגבי רפטינג אני בטוח שאפשר למצוא משהו רגוע (כמו שעושים כאן בירדן בקיץ).
נוישווינטיין אכן רחוק לכם (לא שמתי לב שהלינה במזרח טירול). אגב טירת וורפן לא מתאים לגשם (מופע הנשרים הוא בחוץ).
עולם הים – חשבתי שהכוונה למקום אחר. קבל ביטול על ההערה.
-
מעבר להערות של עמיחי על מינון בילוי “ילדים”
האם בדקתם מה פתוח בעיתוי הטיול שלכם?
שוב- אומרת מגלשות הרים בספטמבר ,לא בהכרח פתוחות כל יום.
פארקי מים-רק החלק המקורה ומוגבל שעות.
השילוב של רכבת קיטור ושיט באכנזי- ממש לא הייתי חושבת לעשות בתור מבוגר , אפשר להקיף את האגם במכונית- לא צריך צ’וצ’ו… אבל לשיקולך.
אגב- טירת ורפן-החלק הפנימי לא מצדיק עליה אליה , החלק של המופע-ממש לא מתאים ליום גשם (פתוח).
-
בדקתי את שעות הפתיחה לכל האטרקציות שציינתי , חלקן פתוחות כל השבוע וחלקן (בעיקר המגלשות והקארטינג) פתוחות כמה ימים בשבוע .
לגבי הטירה אני כבר לא יודע , חשבתי שיהיה נחמד להגיע ביום גשום אבל אם הטירה לא מעניינת במיוחד והמופע נשרים מתקיים רק בימים יפים אז אולי אין טעם להגיע לשם…
לגבי המרחצאות ופארקי המים , שמתי די הרבה אופציות ואני בטוח שאני לא אלך לכולם….שוב זה למקרה שיהיו ימים גשומים או שנרגיש שבא לנו להתפנק קצת אחרי ההליכות ועיקר הפוקוס יהיה על הסאונה / בריכה מחוממת / ג’קוזי וכ’ו ככה שגשם לא יהיה בעייתי.
אתמול סגרתי את הלינות שלנו (אבטנאו 6 לילות , מריה אלם 4 לילות , אלפבאך 66 לילות ולילה אחרון בשדה התעופה במינכן) עכשיו נשאר לי רק לחפש מסעדות טובות.
בדקתי לגבי אבטנאו וחוץ ממסעדה איטלקית שהבנתי שהיא מומלצת לא מצאתי משהו מיוחד , אשמח לקבל המלצה על מסעדה טובה נוספת באזור.
אני צריך גם להוסיף אטרקציה או שתיים ליום האחרון בדרך לשדה התעופה , ארמון לודוויג בטוח נכנס , השאלה מה בנוסף?
-
המלצות למסעדות מאד כדאי להוריד מטריפ אדוויזר- ואם אתה מחובר און ליין,ממש לא צריך לדאוג לכך מראש.
חכמת ההמונים יעילה יותר מחוות דעת של מן דהו.
-
חוות דעתכם על מסלול טיול לאוסטריה (ספטמבר)תודה יונית ,
אני תמיד בודק בטריפאדוויזר אבל להפתעתי בקושי יש 5 מסעדות בתוך העיירה עצמה ומתוכן יש כמה ביקורות טובות על המסעדה האיטלקית , ביקורות בינוניות על גבול המלכודת תיירים על אחת אחרת ואולי עוד ביקורת אחת או שתיים על מסעדות אחרות (אפילו תמונות / שעות פתיחה אין אז כנראה שהמצב בעייתי בגיזרה הזאת) .
מקסימום אני אשאל את בעל/ת הb&b לגבי מסעדות טובות.
חלק מהכיף שלי זה להכין את הכל מראש כך שאני יודע תמיד מה האופציות שלי , בגלל זה אני תמיד מזמין מקומות לינה מראש , עושה דוקטורט לגבי האטרקציות ושעות הפעילות ומנסה לדעת בערך כל דבר שאפשר מראש כך שלא יהיו לי הפתעות.
מצד שני אולי אני מפספס בדרך הזאת גם הפתעות חיוביות או להגיע למקומות לא צפויים אבל יפים , כמה מחברי הפורות נתנו לי כבר את הטיפ הזה של לא לתכנן כל רגע בטיול אבל ממש קשה לי לשחרר וללכת על עיוור...
-
השקל וחצי שלי:
- אם אתם בקטע של נופים יפים ממליץ בחום על אגם אכנסי (Achensee) שייט ורכבל והסתובבות באחד המקומות שם
- הבית ההפוך – לא רחוק מאגם אכנסי ומאוד מקורי
- אם אתם בקטע של ארמונות אז ארמון נימפנבורג ליד מינכן. מאוד מרשים ויש גם גינה יפה ומוזיאון כרכרות מזהב