השכרת רכב עם תינוק
-
שלום,
אנחנו טסים לאיטליה עם תינוקת (בת כשנה) ואני תוהה לגבי הרכב.
- יש המלצה לגודל? לנו בארץ יש יונדאי i30 (לא הסטיישן) והוא בסדר אבל אם מוסיפים עוד 2 מזוודות – אני לא יודע כמה זה אפשרי
- כיסא הבטיחות שהחברות משכירות – כדאי??
תודה מראש,
נמרוד
-
אני מניח שיש לכם לא רק שתי מזוודות. יש גם עגלה/טיולון, אולי טרולי או שניים, תיק גב או שניים וכו’.
סוג הרכב הנדרש תלוי באופי הטיול המבוקש – האם מדובר על טיול ארוך או קצר? טיול כוכב (מעט נסיעות קצרות עם מזוודות) או מתגלגל (הרבה נסיעות עם מזוודות).
וגם – מתכננים ששני ההורים ישבו מלפנים והתינוק מאחור, או שאחד ההורים ישב יד התינוק? (משפיע על היכולת לשים מזוודות במושב האחורי).
באופן כללי – רכבי סטיישן מציעים יותר נםח אכסון ויותר גמישות. למשפחה עם שני יחדים לטעמי לא פחות ממונדיאו סטיישן. עם ילד אחד כנראה שפוקוס סטיישן יספיק, אבל צריך לבדוק בדיוק כמה ציוד יש לכם.
באופן אישי אני תמיד מעדיף להביא כסאות בטיחות מהבית. אני מכיר אותם, יודע מה עבר עליהם ואיך לקשור אותם. בכל מקרה אני מצרף את המדריך שלי לעגלות וכסאות בטיחות
-
כיסא בטיחות עדיף לקחת שלכם מהארץ
-
אתה צודק.
אנחנו זוג + תינוקת שתהיה בת 10 חודשים.
טסים לטוסקנה למשך 9 ימים אז לא יהיו טראקים רציניים אלא יותר הליכות עירוניות + כפריות.
אז בהמשך לשירשור היפה שרשמת בבלוג – אנחנו מן הסתם חייבים את העגלה (אבל ניקח גם מנשא).
אני מניח שאנחנו נטוס עם מזוודה גדולה + מזוודה קטנה + עגלה + 2 תיקים.
כפי שרשמתי, בארץ יש לנו יונדאי i30 הרגילה → אז אני מניח שסטיישן תספק אותנו בחו״ל.
ראיתי באתרי השכרת רכב את האופציות של פג׳ו 308 estate. זה יתאים?
לגבי הכיסא – הוא פשוט נראה לי מסורבל – מה שיש לנו פה הוא כבד (במיוחד כשמוסיפים לזה 2 מזוודות, עגלה וילדה)!
-
תמיד לבדוק את קבוצת הרכב
ואיזה רכב הכי “קטן” באותה קבוצה.
ולגבי כיסא, במילא צריך להגיע לנתב”ג.
הוא כבד? אבל עולה למטוס מייד עם המזוודות (לא כמו העגלה שנשארת עד העליה הפיזית למטוס אחרי השרוול ,ומקבלים עם הנחיתה מייד).
-
אנחנו טסים בפסח גם עם תינוק בן 10 חודשים.
הייתי שמחה לשמוע על אילו המלצות שמעתם מהאזור וטיפים לגבי נסיעה עם תינוק לאזור זה.
תודה
-
עד כמה זה כדאי להביא כיסא תינוק מהבית? מה שחברת ההשכרה נותנת לא מסםיק טוב?
תודה
-
הבאת כסא מהבית:
קודם כל – צריך איזה כסא בדרך לנתב”ג? אם מגיעים עם הרכב וחונים, או שסבא/סבתא מביאים אז אפשר להשאיר את הכסא באוטו. אבל אם מגיעים במונית? הכסא סוגר גם את הפינה הזו
וכן אם יש חלק בלי רכב בחו”ל
מעולם לא שכרתי כסא. אבל הנושא מטריד אותי.
אני מניח שהכסא תקין ושלם ולא עבר תאונות. אבל בהחלט שמעתי סיפורים על כסאות מטונפים ברמה גבוהה. אני לא מניח שחברת ההשכרה מנקה אותם נכון?
חברות ההשכרה לא מתחייבות שיהיה כסא וההזמנה שלכם נחשבת כבקשה בלבד. שלא לדבר על סוג הכסא – סלקל או כסא? בוסטר גב או בוסטר? פנים קדימה או אחורה?
וגם המחיר – שכירות כסא זה לרוב דבר לא זול. המחירים נעים בתחום של 5-10 דולר ליום
ולא פחות חשוב – בטיחות ונוחות. בטיול אנחנו לרוב עושים נסיעות ארוכות. לא מדובר על נסיעה של 5 דקות מהבית למשפחתון בבוקר ובערב, אלא יכול להיות גם שעתיים ביום בבמוצע בכבישים בינעירוניים. מה שגם מעלה את החשיבות לנוחות של הילד, וגם של הבטיחות.
כמובן – צריך להבין כמה עולה להטיס את כסאות הבטיחות. לפעמים זה חינם או שיש מקום במכסת המזוודות. אבל לא תמיד.
-
תודה.
לגבי השאלות שהועלו (ונענו) –
- בדרך לשם מסיעים אותנו אז הכיסא בגדול נשאר עם הרכב.
- שם לא צריך מונית כי שוכרים רכב. לעומת זאת, אם ניקח את הכיסא איתנו – זה עוד ״מזוודה כבדה״ להסתובב איתה
- אנחנו טסים באיזיג׳ט – ושם לא עולה להטיס כיסא לפי מה שידוע לי.
- אני שמעתי סיפורים על כיסאות תקולים (שזה הרבה ״חבר של חבר״) ושמעתי על כאלו שאמרו שפעם הבאה הם לא יקחו איתם כיסא (אולי פוסט אחד רשם זאת)
- זה שכיסא זו בקשה בלבד ולא מתחייבים – זה סוג של דיל-ברייקר. אי אפשר פאנצ׳רים פה. מצד שני – צריך שלאוטו שנשכור יהיו איזופיקס
- שכירת כיסא לשבוע מוסיף כ- $75. לא נורא אבל זה עוד הוצאה
- הכיסא שלנו הכי טוב – שלהם – לא ידוע – עוד סוג של דיל-ברייקר
- פחד שבטיסה (בהעמסה/הורדה) יפגמו בכיסא שלנו
בקיצור – המון דילמות לפה ולפה – כנראה שנשאיר את הילדה בארץ ונטוס בלעדיה

-
טיעון נוסף בעד הבאה של הכסא מהארץ הוא חיסכון בזמן. כשאנחנו נוחתים עם ילד קטן אנחנו די מותשים מהטיסה, ושימוש בכסא מוכר חוסך את האתגר של לנסות להבין איך להשתמש בכסא בטיחות חדש. מי ששוכר באירופה שלא יבנה על חוברת הדרכה באנגלית או על שירות אדיב במיוחד מחברת ההשכרה.
לא הבנתי למה אתם חייבים איזופיקס ברכב שתשכרו.
-
טיעון טוב.
לגבי האיזופיקס:
- ככה אנחנו מחברים את הכיסא אצלנו – לא מכיר דרך אחרת.
- זה חיבור בטוח ואמין – זו גם הסיבה שזה היה קריטריון בקניית הרכב פה
-
אנחנו קשרנו את כסאות הבטיחות עם החגורה כשלא היה איזופיקס. אולי זה פחות בטיחותי אבל זה פתרון מקובל. אם אתם לא יכולים בלי איזופיקס זה מגבלה רצינית, כי אני לא חושב שחברת השכרת רכב תבטיח איזופיקס בכל הרכבים שלה.
-
אני לא יודע אם קיימים עדיין דגמי מכוניות ללא איזופיקס – הכוונה למכוניות מהשנים האחרונות.
-
באירופה וארה”ב בכל המכוניות הפרטיות (לא מסחריות וטרנזיט) יש איזו פיקס, כך שזה לא צריך להטריד (עפ”י הקישור המצורף – חובה באירופה משנת 2011. בד”כ רכבי השכרה הם חדשים)
http://www.rechev.net/50683/SHILAV13.
כל כסא אפשר לקשור גם עם חגורות הבטיחות, אבל זה הרבה יותר קשה.
אגב, עיגון האיזו פיקס כשלעצמו הוא לא יותר בטיחותי מקשירה עם חגורות בטיחות. היתרון של איזו פיקס שקל מאוד לעגן איתו נכון, וזה מה שעושה את זה יותר בטיחותי.
-
מקווה שאת לא מתכוונת באמת להשאיר את התינוקת בארץ

נכון, זה יותר מסורבל לטייל עם תינוק, אבל זה כיף ושווה את זה…
יש לי רעיון המלצה/ שחשבתי עליו: לנו יש כסא שעולה 400 שקל – קוסקו סנרה, הוא מעולה לנסיעות (ובכלל) – יש לו ציון מעולה במבחני ריסוק, הוא מתאים גם לנסיעה נגד הכיוון (מתאים מגיל אפס!), יש לו עיגון איזופיקס, הוא ממש לא כבד לסחוב ונוח לתינוק – אצלנו משמש ככסא שני (אם כי משמש לפחות כמו הראשון). לקחנו אותו כבר שלוש פעמים לחו”ל, הוא שורד יופי כבר שנתיים (לא שלחים כמו מזוודה אלא בתור כבודה מיוחדת) והקטנצ’יק צבר בו המון שעות שינה…
הוא כל כך זול ששווה לקנות לנסיעות לחו”ל, ובשאר הזמן סבא- סבתא, מטפלת.
-
הסבלים לא מתייחסים בעדינות למזוודת, והיחס לכסאות בטיחות לא יותר טוב.
יחד עם זאת, כסאות בטיחות זה דבר חזק ועמיד. אין סיבה שיקרה לו משהו. הם לא זורקים את הכסא על הקרקע בכוח, אלא פשוט לא מניחים אותו בעדינות.
כמובן שכדאי לפרק כל חלק שמתפרק כמו מתקן לכוסות וכו’.
משהו אני לא מבין – קניתם ליומיום כסא הכי טוב כדי שיהיה ביטחותי וכדי שיהיה לתינוק/פעוט נוח.
בטיול בחו”ל יש יותר קילומטרז’, הנסיעות יותר מסוכנות (כי רכב ותנאי דרך שלא רגילים), יותר זמן נסיעה ויותר נסיון שישן בטיסה.
אז בארץ חשוב לכם שיהיה הכי טוב שיש ובחו”ל לא אכפת לכם?
עוד כמה הערות:
לצוות בתחנת ההשכרה אסור לעזור לכם להרכיב את הכסא, כדי שחס וחלילה לא תהיה להם אחריות. זה נכון גם לכסא השכור וגם לכסא שלכם
בכל המכוניות החדשות אמור להיות איזופיקס. לא בהכרח במושב האמצעי אם זה חשוב לכם
לפעמים הווים של האיזופיקס קצת מתחבאים וקשה למצוא אותם
לא צריכה להיות בעיה לקשור גם בלי האיזופיקס. מומלץ להתאמן על זה טיפה בבית כי זו מיומנות נרכשת
תביאו בחשבון שכשתגיעו לקשור את הכסא תהיו עייפים ומותשים – אחרי טיסה לא קלה, שעה קלה כבר בשדה, הרבה פעמים בשעות מוזרות וכו’. לא קללהתמודד עם קשירת הכסא (אפילו באיזופיקס) בשלב הזה
ההסתובבות עם הכסא לא מאד מורכבת. מהרגע שמורידים אתכם בנתב”ג לוקחים עגלה ומעמיסים עליה את המזוודת וגם את הכסא. גם ככה זוג + תינוק שיש לו עגלה, 2 מזוודות, טרולי ותיק גב גדול לא יכול לסחוב את המזוודת לבד בלי עגלה. העגלה סוחבת בתור לצ’ק אין, ושוב עד המקום שבו מוסרים את הכסא (כבודה חריגה). בשלב האיסוף אחרי הנחיתה המצב דומה – שוב העגלה סוחבת. אז באמת שאין פה הרבה סירבול.
75 דולר זה כבר מחיר של בוסטר גב איכותי, או שליש עד חצי הדרך לכסא בטיחות חדש. אז אם נניח שיש סיכוי של 1 ל-10 שהכסא ישבר ע”י הסבלים, עדיין זה נזק ממוצע של 15-30 דולר ולא 75 דולר.
המקסימום שאני סחבתי זה שני כסאות גדולים ובוסטר גב. אני מודה שזה כבר היה די מסורבל ונזדקקתי לשתי עגלותשל שדות תעופה לכל הציוד. אבל לא סוף העולם.
-
רק אני השתעשעתי מהכותרת והרהרתי בהשכרת הרכב והתינוק ביחד??
בכל מקרה אין לי ממש מה להוסיף על מה שכתבו רק לחזק עוד יותר שממליצה בחום להביא כסא מהארץ.
השיקול של סרבול לא מאוד משמעותי בעיני, פשוט לוקחים עגלה בשדה תעופה ונפרדים מהכסא יחד עם המזוודות..
מתקינים פעם אחת על הרכב השכור וזה מלווה אתכם לאורך הטיול…
גם בטיחותי יותר (כמו שאנשים טובים ציין סביר שהשקעתם בכסא טוב ובטיחותי בשביל הארץ, אין סיבה להמר בחו”ל כל כסא חבוט יותר או פחות מחברת השכרה), גם זול יותר, ככל הנראה נח יותר לתינוקת שרגילה לכסא שלה וגם באמת לא פרוצדורה מורכבת…
לדעתי אין באמת דילמה..
תהנו!
מעין