איי יוון או יעד אחר עם ילדים ותינוקת בת חודשיים
-
היי שאלתי כבר בעבר לגבי טיול כוכב עם ילדים קטנים ותינוקת אבל הפעם מדובר על יעד אחר. .
האם לדעתכם פיליון ביוון והתמקמות באחד החופים ברת ביצוע עם ילדים בני 7 ,4 ותינוקת בת חודשיים ?מדובר על חודש אוגוסט.. מאוד רוצה לנפוש הבנתי כבר שטיפול כוכב עם נסיעות פחות פרקטי אבל חופשת בטן גב ביוון ולא באחד הקלאבים ההמוניים נשמעת מאוד מפתה, האם מישהו היה וחווה? אולי רעיון אחר שלא עלה בדעתי?
אשמח לתגובות תודה רבה
-
בטן גב על חוף באוגוסט ביוון עם תינוקת בת חודשיים?
חם... תינוק בן חודשיים זה דבר עדין, לא ממש מתאים לבטן גב על החוף בשמש...לא נשמע כמו משהו שהייתי רוצה. [מזג האויר די דומה לפה]
לא יודעת איך בן/בת ה4 שלכם אבל אצלי בגיל 4 היה אסור להסיר מהם את העיניים לדקה, והם עדיין לא ידעו לשחות. לא יודעת, לא נשמע לי כמו מתכון להנאה משפחתית. אבל אתם מכירים את עצמכם ויודעים מה מתאים לכם.
יצא לי לטייל עם תינוקות, הגיל הכי צעיר היה 3 חודשים ואכן זה היה הטיול שהיה לי הכי קשה, וגם אותו עשינו ממש ממש בנחת [עירוני, עם המון הפסקות] ובמזג אויר הגיוני.
-
תודה על התגובה
מסכימה עם עניין החום.. לגמרי
איפה הייתם עם תינוק בן 3 חודשים?
חשבתי שיהיה יותר קל לעשות טיול נופש שהגדולים נהנים במים מאשר טיול כוכב עם רכב שאולי יהיה קשה יותר. .
-
אנו היינו באנגליה, אבל לו זה היה תלוי רק בבחירתי הייתי מעדיפה לחכות קצת [נסענו מסיבות משפחתיות וצירפנו לזה טיול]
אני כנראה לא האדם הנכון לענות לך, כי אף פעם לא התחברתי לנופש בטן גב
על חוף ובטח שלא עם ילדים...הגבתי לך פשוט כי נראה לי שהעונה+גיל התינוק
+יוון נראה לי בעייתי קצת
האם טיילתם בעבר עם ילדים ותינוקות? אם כן, והיה פורמט שאהבתם, אז כדאי לחזור עליו. אם לא, אז יש כל מיני דברים שכדאי לקחת בחשבון, ובעיקר שאי אפשר לדעת איך יהיה התינוק, ותינוקות בגיל חודשיים יכולים להפוך את הנופש לכזה שאחריו צריך עוד נופש [למשל אם התינוק לא ישן בלילה, צורח בערבים מגזים, זה לא ממש מאפשר נופש נחמד ונינוח – ואת זה יודעים רק אחרי שהוא נולד...]
-
עשינו טיולי כוכב עם הגדולה מגיל 9 חודשים איטליה וגרמניה פסח האחרון היינו עם שניהם בהולנד (בני 3 ו6 ). לא רוצה לוותר על טיול אותם ומאחר שאהיה בבית חשבתי לנצל את החודש ובמקום קייטנות לנסוע לחול
אולי נחשוב על דחיית הטיול לסוכות ואז נלך על טיול כוכב ומזג אוויר נוח יותר
השאלה אם בפיליון מזג האוויר דומה לארץ באוגוסט..
-
פיליון איננו איחופים ביוון יש הרבה, אני לא מתחבר לקונספט שאומר שחוף שמוחבר ליבשת פסול.
אפשר לשכור בית או דירונת במלון קרוב לחוף, אפשר גם כאלה עם בריכה פרטית ואז תהיה לכם המון פרטיות.
קחי בחשבון שזהו בית רחוק מהבית על היתרונות והחסרונות.
אפשר בית פרטי עם בריכה פרטית יוצר המון פרטיות אבל אז גם כל המנהלות כמו ארוחות או נקיון מקלחת ושירותים עליכם ולפארק מים עם מגלשות צריך לנסוע.
אנחנו לא נסענו לחופשה כזו עם תינוק כל כך צעיר אבל כן נסענו עם ילדים צעירים לחופשות דומות (אנחנו יצאנו גם לטיולים בסביבה) ומכיוון שהילדים משתפים פעולה מאוד נהנינו.
בקיצור תלוי בדינמיקה המשפחתית,
אם כולם משתפים פעולה ועוזרים אז מקבלים חוויה משפחתית נהדרת
לעומת אם האמא מקבלת את תפקיד עקרת הבית הילדים מציקים אחד לשני ולהורים והאבא לא מבים למה נפל עליו התיק הזה אז יש חופשת זוועה.
וכמובן כל האפשרויו באמצע.
-
לדעתי חופשת בטן גב עם קטנטונת באוגוסט זה רק אם נמצאים במלון/ ריזורט, ואחד ההורים עם הגדולים יותר, וההורה השני עם התינוקת , שחלק מהזמן בעצם נמצא איתה במזגן….לכן נסיעות לים ולבריכה לא מתאים לדעתי בכלל. גם להכנס בכל פעם לרכב לוהט זה לא פשוט בכלל. לטייל קצת אפשר רק בערב כשמתקרר.
פיליון פחות מתאים, כי יש נסיעה די ארוכה. אם כבר הייתי בוחרת בכל זאת אי כלשהו שיש אליו טיסה ישירה בלי צורך בעוד נסיעות. אכן באוגוסט קצת קשה להתחמק מהקלאבים ההמוניים...
יש לי רעיון אחר – לקחת נופש ליד אגם כלשהו באירופה – הטמפ’ יותר קרירות כמו למשל בלטון בהונגריה או ליפנו בצ’כיה. יש כפרי נופש עם דירות, קרוב לאגם ויש פעילויות לילדים, מתקנים וכו’ ואפשר גם לטייל קצת ברגל ו/או ברכב.
-
זה אכן הקונספט שחשבתי , כולנו משתפי פעולה
אשמח לשמוע ממי שהיה בחורפטו למשל, חוות דעת
תודה
-
תודה רבה על התשובה. אשמח לשמוע עוד על האגם בצ’כיה, האם הייתם שם?
-
אפשר בכלל להזמין כרטיס טיסה עבור תינוק שעוד לא נולד או שאתם מתכננים טיול ותזמינו טיסות רק סמוך לנסיעה ואז כדאי להכין תוכניות מגירה לכמה יעדים
-
הכוונה להזמין כרטיסי טיסה ואח”כ לצרף את התינוק, זה לא בעיה.. בעלות של כ-25 דולר בערך (משתנה מחברה לחברה)
-
לדעתי לטייל עם תינוק/ת זה הכי פשוט וקל. בוודאי אם האמא מניקה והאוכל צמוד. גם אם לא, אין בעיה להסתדר.
אני הייתי נוסעת לאוסטריה. לוקחת בית בחווה ועושה טיולי כוכב.
הקטנטונת צמודה אליכם ואין לה הרבה דרישות מלבד אוכל, שינה וחיתול נקי…..
טל
-
לא הייתי, חברה היתה בקיץ האחרון (משפחה עם שלושה ילדים). כווני אותי באיזה פרטים את מעוניינת, אשאל אותה (אפשר גם במסר).
-
הי,
אני חושבת שנופש של בטן גב עם ילדים זה נפלא. זה זמן של להיות אחד עם השני נטו.
לא יודעת לגבי תינוקת בת חודשיים. אישית, לא הייתי עם ילדיי בגיל כזה על שפת הי כי הם לא נולדו בתאריכים המתאימים:)… אבל גם לא יודעת להגיד אם בגיל כזה הייתי נופשת על שפת הים, חם וחול ומלח....
אולי אגם באמת יותר מתאים? במקום טיפה פחות חם? אבל עדיין חם מספיק שהילדים יהנו מהמים.
-
לא חושבת שצריך לוותר על הנופש, אבל את צריכה לנסוע עם מוכנות נפשית לוויתורים והתפצלות במקרה הצורך.
אנחנו טיילנו פעמיים טיול ארוך יחסית (כעשרה ימים כל פעם) כשהיתה לנו תינוקת בת 4-5 חודשים, ועוד ילדים "גדולים" שהיו אז בני 8 ו-6 בערך.
טיול אחד אפילו היה מתגלגל לחלוטין, כל לילה במלון אחר, והשני התפצל לשני כוכבים אבל עם לא מעט נסיעות כל יום.
הייתי נוסעת ליעד עם מזג אויר נעים, שלא יהיה חם מדי לתינוקת שצריכה להיות קשורה הרבה זמן בסלקל או בעגלה או במנשא, שלא יהיה סיוט לשבת להניק/להאכיל בחום או בקור. ובעיקר, כמו שאמרתי בהתחלה, להיות מוכנה שלפעמים הורה אחד נשאר לחכות במקום נעים (אם את מניקה אז זו בדכ תהיה את) עם התינוקת בזמן שההורה השני מטייל עם הגדולים.
דוקא הייתי הולכת על יעד כמו אוסטריה או הולנד.
-
התינוקת לדעתי קטנה מדי לחו"לתינוקות עד גיל 3 חודשים נחשבים פגיעים מבחינת מערכת החיסון. מטוס אינו סביבה בריאה בלשון המעטה לתינוקות רכים (תמיד יש מצוננים ומשתעלים, והכל מגיע גם אליך דרך מיזוג האויר). אם חו”ח יהיה לתינוקת חום יתכן שתצטרכו להתאשפז איתה לכמה ימים. כדאי גם לברר עלות של בטוח רפואי לתינוק כל כך צעיר (חברות הביטוח בטח מודעות לצורך באשפוז על כל ארוע חום בגיל הזה...)
אני הייתי דוחה את הנסיעה לחו”ל לסוכות. בטן גב בחוף אפשר בארץ (יש חופים עם מזנון ומסעדה ויש כפרי נופש על החוף בים ובכנרת כמו מעגן, נחשולים וכו’)
נכון שהתמורה למחיר והאוירה ביוון עדיפים על הארץ, אבל אם יתברר שקשה להסתדר בחופשה עם התינוקת, את לא רחוקה מדי מהבית, ושרותי הרפואה הרגילים קיימים.