ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

איך להתחיל?

פורום אפריקה
    3
    4
    1995
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ענת פלד רוזן
      ענת פלד רוזן נערך לאחרונה על ידי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ענת פלד רוזן
        ענת פלד רוזן נערך לאחרונה על ידי

איך להתחיל?

הי, מתכננים טיול בר מצווה משפחתי, בשנה הבאה, גמישות עם התאריכים, רוצים לשלב תרמילאות עם השכרת רכב/ג’יפ כדי לתור את שמורות הטבע הגדולות. המטרה- טבע פראי, בעלי חיים, נופים פראיים. 
        מה הכלי הראשוני להתחיל לאסוף מידע על הטיול? 
        האם טנזניה בשלושה שבועות זה יעד ראלי או שכדאי להתרחב? המטרה היא להנות ולנשום את הנופים ולא לסמן וי על היבשת.
        המלצה מתחרה לטנזניה? תודה, ענת

• keves160
          keves160 נערך לאחרונה על ידי

כדאי לקחת בחשבון שגם לחובבי בעלי חיים (כמוני) יש גבול לכמה ימי ספארי אפשר לחוות ברצף. בשמורות הצפוניות הנהדרות בטנזניה עשינו 5 ימים, ובעיניי 5-6 ימים כאלו זה מידה מתאימה, לפחות לי. בהמשך הטיול במדינה שכנה עשינו ספארי בשייט לכמה שעות, ופעם אחרת ספארי שחלקו בהליכה (ברוב השמורות אסור, רק בספציפיות), וכמובן סיורים לשימפנזים וכו’ – גיוון.

אני אישית הוספתי לספארי שלי טיסה בכדור פורח, אבל אני האדם היחיד בג’יפ שלנו שעשה זאת (כולנו היינו תרמילאים דלי תקציב וזה עסק יקר).

על אף שאולי מפתה לשכור ג’יפ ולנהוג לבד, בעיניי בספארי בטנזניה כדאי לפנות לאחת החברות המקומיות עבור ג’יפ+נהג (ואם לנים בקמפינג, הצוות כולל שניים, שאחד מהם אחראי על אספקת מזון ובישול). הנהגים משמשים כמדריכים ויודעים לכוון אתכם למקומות המעניינים ולספק מידע מעשיר. גם בסופו של דבר כלכלית זה נדמה לי יוצא הגיוני ומשתלם (לפחות בתקופה שאני נסעתי לפני שנים) וחוסך לכם להתעסק עם הבירוקרטיה, הנהיגה, הבישול וכו'. החברה מספקת גם את האוהלים והמזרנים, אם אתם בוחרים באופציית הקמפינג. בקיצור, שקלו לתאם עם מדריך ולסגור לכם ג’יפ עם הדרכה והכל למשפחה.

שלבו את זה עם נופש בזנזיבר בסוף הטיול, ואולי עוד כמה מקומות בטנזניה. אנחנו למשל קפצנו להרי אוסמברה לעשות הליכות ברגל בין כפרים ולנוח כמה ימים של קריאה מול הנוף.

חשוב גם להתייעץ עם מרפאת מטיילים על חיסונים וכדורי מלריה וכו’, לכם ולילדים.

• Eytanin
            Eytanin נערך לאחרונה על ידי

לספארי, 8 מדינות באות בחשבון (לפי הסדר הזה)

טנזניה, קניה, דרום אפריקה, בוצוואנה, אוגנדה, נמיביה, זימבבואה, זמביה.

בטנזניה, כמעט ולא ניתן לעשות ספארי בנהיגה עצמית. בשאר המדינות זה ניתן ברוב המוחלט של הפארקים. 

לשם הגיוון לשלושה שבועות, הייתי מוסיף את אוגנדה לטנזניה.

חומר רב אפשר למצוא כאן באתר. למשל במדור הטיפים וגם בקוביות מצד שמאל.

• 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון