ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מסלול של שבועיים בפרו - מצטרפים לבת שמטיילת

פורום דרום אמריקה
    4
    9
    6074
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ela99
      ela99 נערך לאחרונה על ידי

שלום,

במחצית השניה של מרץ, אנחנו מצטרפים לבתנו לטיול בן שבועיים , בפרו.

עשינו מסלול ונשמח לכל התייחסות מאת המומחים ובעלי הנסיון.

מסלול שבועיים בפרו:

יום חמישי ה 16 למרץ – טיסה מישראל ללימה וטיסת המשך לקוסקו

יום שישי ה 17 למרץ - יום להסתובב בעיר שווקים,כיכר מרכזית.

יום שבת ה 18 למרץ -  מאצ׳ו פיצ׳ו- יציאה בבוקר עם רכבת (אפשרות כולל לינה באגוואס קליינטס) חזרה לקוסקו

יום ראשון ה 19 למרץ -  טיול טרקטורונים  מקוסקו

יום שני ה 20 למרץ -  טרק הר הצבעים

יום שלישי ה 21 למרץ - טיסה / נסיעה לפונו  - כיצד מומלץ להגיע ?

יום רביעי ה 22 למרץ –  שייט של יום אחד באגם טיטיקקה ובאיים הצפים

יום חמישי ה 23 למרץ -  עד שבת 25 למרץ : מתלבטים מה עדיף (1)  להגיע מפונו לארקיפה  - קניון קולקה  ואז  איקה -  סקי חולות. השאלה איך הכי מהר להגיע ממקום למקום (פונו- ארקיפה- איקה)?

או (2) לוותר על ארקיפה ולהגיע מפונו לאיקה  - שוב, איך מומלץ הכי מהר? ואז מאיקה לעשות את שמורת פאראקס וסקי חולות.

יום ראשון ה 26 למרץ  -. נסיעה ללימה וטיסה להוארז – האם יש דרך אחרת?

יום שני ה 27 - יום להתרגל לגובה בהוארז

יום שלישי ה 28 למרץ –  טרק לאגונה 69

יום רביעי ה 29 למרץ –  טרק נוסף של יום אחד. האם טרק הקרחון מומלץ?

יום חמישי ה 30 למרץ – חזרה ללימה

יום שישי ה 31 למרץ –  סיור בעיר, כיכר המרכזית plaza de armas,  סיבוב בארמונות העיר, המנזר הפרנסיסקני
       פארק קנדי, השוק הכחול, קניונים מודרניים (קצת קניות)

יום שבת ה 1 לאפריל – טיסה מלימה לישראל

שאלות נוספות:

• האם כדאי להיות יותר מיום בלימה למי שיש רק שבועים בפרו?
      • האם ומה מומלץ להזמין מראש (מהארץ) מבחינת טיסות פנים (אילו חברות תעופה מומלצות?), אוטובוסים/רכבות (אם ניתן בכלל להזמין מראש), מקומות לינה (בעדיפות לבתי מלון), סיורים מאורגנים וכד'.
      • האם נדרש להתארגן על ציוד מיוחד מעבר לנעליים טיולים, סופט גל ותרמיל נוח שמתאים לטיולים יומיים ? נשמח לרשימת ציוד מבעלי ניסיון…

תודה רבה מראש,

אלה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • .Doron
        .Doron נערך לאחרונה על ידי

1. לימה שווה כשלושה ימי טיול . (יום אחד זה הסיור החינמי . ממש יפה והם מסבירים טוב מאוד).
        1. לדעתי לא כדאי להזמין מהארץ כלום , חוץ מטיסת ההמשך לקוסקו .
        1. בפרו הכל זמין מהיום למחר, בייחוד במרץ, שזה ממש תחילת עונת התיירות .

את כותבת שאתם יוצאים ב- 16 לחודש וכבר ב- 17 את מטיילת בקוסקו .

לדעתי ייקח לפחות יומיים להגיע לקוסקו . תלוי איזה קונקשנים תתפסו, אבל בדר”כ הטיסות לפרו לא פחות מ- 23 שעות (בטוטל) . יש הרבה טיסות של יותר מ- 30 שעות .

בקשר לתוכנית הטיול , היא צפופה מאוד . לעניות דעתי כדאי לוותר על וואראז .

בשבועיים זה יותר מדי . אתם יכולים להילחץ כל הטיול ובסוף תגיעו לוואראז ויהיה גשום ומעונן , ואין לכן ימים מיותרים לחכות שם עד שיתבהר .

אני חושב שכדאי מאוד להוסיף עוד יומיים לקוסקו , יום לארקיפה או פונו , ויום ללימה .

קוסקו נמצאת בגובה 3,600 מטר , והרבה אנשים צריכים להסתגל לגובה בימים הראשונים בגלל כאבי ראש וכדומה . אתם לא יכולים לדעת עד שתגיעו לשם .

המצ’ו-פיצ’ו נמצא בגובה 2,400 מטר . נמוך מקוסקו .

להלן מסלול טיול (מבוסס על התכנית שלך) : 

יום חמישי ה 16 למרץ – טיסה מישראל ללימה וטיסת המשך לקוסקו

יום שישי ה 17 למרץ - יום להסתובב בעיר שווקים,כיכר מרכזית.

יום שבת ה 18 למרץ -  עדיף לקחת טיול יום לעמק הקדוש , לעיר העתיקה של פיסאק +  OLLANTAYTAMBO . מ- OLLANTAYTAMBO  לקחת אחה”צ רכבת לאגואס קליינטס , העיר ליד המאצ’ו-פיצ'ו . הטיול הזה עולה 30 סול לאדם לא כולל את ארוחת הצהריים . בערב תגיעו לאגואס קליינטס ותשנו שם .

אל תחזרו עם הטיול לקוסקו . הרבה אנשים עושים את זה .

יום ראשון ה 19 למרץ - יום טיול במאצ׳ו פיצ׳ו- יציאה  חזרה לקוסקו בערב .

המאצ’ו- פיצ’ו שווה יום טיול שלם , כולל הדרכה של מדריך מקומי .

יום שני ה 20 למרץ -  טיול טרקטורונים מקוסקו . אני מניח שלבריכות המלח .

Salinas de Maras   . מקום מדהים . מומלץ מאוד .

יום שלישי ה 21 למרץ - טרק הר הצבעים . נסיעה לפונו באוטובוס לילה .

זה לא כל כך טוב מפני שהטיול להר הצבעים מתחיל ב- 3:30 בבוקר, וחוזרים בשש\שבע בערב . אז תהיו עייפים .

יום רביעי ה 22 למרץ – שייט של יום אחד באגם טיטיקקה ובאיים הצפים .

מגיעים עם האוטובוס בשעה 6 בבוקר . בתחנת האוטובוס יש סוכנויות טיולים . כדאי ישר להרשם לשייט לאגם ולשכור מלון דרכם . תסעו עם מונית למלון והמיניבוס יאסוף אתכם מהמלון .  המיניבוס יכול לאסוף אתכם גם מתחנת האוטובוס .

יום חמישי ה 23 למרץ -  נסיעת יום לארקיפה . לא כדאי לקחת נסיעת לילה מפני שהאוטובוסים יוצאים ב- 7 בערב ומגיעים בערך ב- 1 בלילה לארקיפה . לא חוסכים כלום וזה רק מסבך למצוא מלון באמצע הלילה .

מה גם שהדרך מפונו לארקיפה די מעניינת .

ימים 24 + 25 – קולקה קניון ויום טיול בארקיפה . עיר יפה מאוד .

ב- 25/3 נסיעת לילה מארקיפה לאיקה .

יום ראשון ה 26 למרץ  – מגיעים לאיקה בשש בבוקר . תחכו עד שהעיר תתחיל להתעורר, בערך ב- 9 בבוקר , ואז תסעו לוואייקצ’ינה . נווה המדבר ששם עושים את סקי החולות ונסיעה חוויתית בחולות עם רכב מיוחד לזה .

הטיול\נסיעה הזו מתחילה ב- 4 אחה”צ . עד אז כדאי לטייל בוואייקצ'ינה .

כדאי לעלות לדיונה שמשקיפה על האגם .  

*** על פאראקס כדאי לכם לוותר בייחוד על הפארק . אם אתם רוצים לטייל באיי באלאסטס (מה שהישראלים קוראים “גלאפגוס לעניים”) , אז כדאי לקחת טיול ישר מוואייקצינה . זה יעלה אותו דבר ויחסוך לכם יום של הנסיעה לפאראקס והלינה שם . תחסכו גם את הלינה בפאראקס .  

יום שני ה 27 - יש אוטובוסים ישירים מאיקה לוואראז . אני לא יודע אם זה אוטובוס לילה שעובר דרך לימה (זה די סביר) .  בוואראז אין שדה תעופה .

יום שלישי ה 28 למרץ –  טרק לאגונה 69

יום רביעי ה 29 למרץ –  הטיול לקרחון בהחלט מומלץ . יפה מאוד . זה לא טרק .

יום חמישי ה 30 למרץ – חזרה ללימה

יום שישי ה 31 למרץ –  סיור בעיר, כיכר המרכזית plaza de armas,  סיבוב בארמונות העיר, המנזר הפרנסיסקני  פארק קנדי, השוק הכחול, קניונים מודרניים (קצת קניות)

יום שבת ה 1 לאפריל – טיסה מלימה לישראל

*** לדעתי כל הטיול יזוז ביום קדימה, בגלל הטיסות, כמו שכתבתי למעלה ***

*** כאמור אני הייתי מוותר על וואראז  ***

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • ela99

תודה רבה על ההתייחסות המפורטת!

• אברהם אלף
            אברהם אלף נערך לאחרונה על ידי

על איזה הר צבעים אתה מדבר?האם זה הריינבו מאונטיין?

• .Doron

כן
              • bar811
                bar811 נערך לאחרונה על ידי

היי דורון

עיינתי בהבמלצות שלך לגבי שבועיים בפרו

גם אני ממש באותם תאריכים.יציאה 16/3 חזרה 31/3

בהנחה שלא אצפין להוארז כיצד ניתן להוסיף את ארבעת הימים הנוספים לפי המלצתך לתוך התכנון.ומה ניתן למלא תוכן בהם.

תודה מראש על המלצותיך וניסיונך

בר

• .Doron

קשה מאוד לענות לשאלה שלך מפני שאין לי מושג מה אתה אוהב לראות ולעשות בטיול שלך .

** בקוסקו אתה יכול לעשות טרק אל המאצ’ו-פיצ’ו .

יש את הג’ונגל טרק , שזה יותר טיול של יומיים עם נסיעה באופניים ,

הליכה של כמה שעות, אומגה (ZIP LINE) והיום השלישי זה המאצ’ו-פיצ’ו .

יש את הסלקנטאיי טרק , שזה ממש טרק של 3 ימים , היום הרביעי זה האומגה והיום החמישי  זה המאצ’ו-פיצ’ו . (אפשר לעשות אותו גם ב- 4 ימים) .

** בקולקה קניון אתה יכול לעשות טרק של יומיים בקניון .

** ארקיפה עיר מאוד יפה ששווה טיול של לפחות יומיים .

** בפונו אפשר לצאת לשייט של יומיים על האגם .

** בלימה אפשר לטייל שלושה ימים .

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • ela99

דורון,

האם אתה ממליץ על חברות מסויימות שדרכן ניתן לעשות את הטיולים והאם להזמין מראש או פשוט להגיע למקום ומשם להזמין?

מן הסתם, אני משערת שיש לחברות הללו טיולים לפי לוחות זמנים קבועים מראש.היכן אפשר למצוא את המידע הזה על מנת לתכנן?

תודה רבה

• .Doron

אני לא מהזמנתי מראש כלום . הגעתי לעיר (כל עיר) והזמנתי בסוכנויות התיירות המקומיות את הטיולים מהיום למחר .

לפעמים אפילו מהיום להיום , אם מגיעים לסוכנות מספיק מוקדם אפשר להרשם לטיול של אותו יום .

למשל בקוסקו , הטיולים לעמק הקדוש יוצאים ב- 8:30 בבוקר .  אם תגיעו לסוכנות ב- 8 עדיין אפשר לתפוס את הטיול שלאותו היום .

כל יום יוצאים טיולים עם מדריך ואוטובוס (או הטרקטורונים לבריכות המלח) .

בארקיפה צריך להירשם יום מראש , מפני שהטיולים לקניון קולקה יוצאים ב- 3:30 בבוקר .  לסיורים החינמיים שמתחילים ב- 10 בבוקר לא צריך להירשם . פשוט מגיעים לנקודת היציאה ויוצאים עם המדריך . מומלץ מאוד להצטרף לטיולים בלימה, ארקיפה וקוסקו . אם יוצא לכם מבחינת הזמנים .

לאוטובוסים שנוסעים מעיר לעיר גם אפשר להזמין על המקום, בטח במרץ .

זו דעתי האישית בלבד וסגנון הטיול שלי . תכנסי לשאלה של “אילן 3700725”  ,

שהכותרת שלה “ עזרה בתכנון טיול”  (כמה שאלות למטה) . יש שם דעות שונות משלי , שאומרות שעדיף להזמין מראש במיוחד בטיול קצר של שבועיים . כל אחד וסגנון הטיול המועדף עליו . 

בשאלה של אילן תראי תכנון טיפה שונה משלך . אולי זה יעזור לך קצת בתכנון הטיול שלך .

יש לי עדיין כמה דפי טיולים של סוכנויות מפרו . אני יכול לסרוק אותן למחשב ולהעלות אותן לאתר כדי שתתרשמי . אני יכול לשלוח לך במייל אם עדיף לך .

בכל מקרה , פרו היא מדינה מאוד ידידותית לתיירים , גם אם אתם לא יודעים ספרדית . כדאי מאוד להתקין על הטלפון את “גוגל טרנסלייט” . זה עוזר מאוד אם המוכר לא מבין מילה באנגלית . אני קניתי עם התוכנה הזו כרטיס טיסה מאיקיטוס לקוסקו  (כמובן דרך לימה) .

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון