ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

בקשה לפידבק על מסלול

פורום צפון אמריקה
    10
    30
    3890
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • לימור1111
      לימור1111 נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב,

אשמח להערות/הארות על מסלול הטיול הבא בקליפורניה. זוג+ 3 ילדים בני 15, 11, 7.

28/6- נחיתה בלוס אנג’לס בשעות הערב, נסיעה ישירות למלון

29/6- LA (יוניברסל)

30/6 -LA (דיסני -עדיין מתלבטת..)

1/7 – אולי חצי יום לסגור את שדרת הכוכבים והוליווד ויציאה בצהריים לעבר סן דייגו

2/7- סן דייגו

3/7 -סן דייגו

4/7- יציאה מסן דייגו לעבר העיר Kingman ללינה

5/7 – יציאה מ Kingman לגראנד קניון רק לצפייה בשקיעה או בבוקר בזריחה לינה בעיירה קרובה

6/7 – נסיעה ל-Page

7/7 – Page

8/7 – נסיעה מפייג’ לקניון ברייס, בילוי של חצי יום, בערב הגעה לעיירה קרובה לפארק ציון

9/7 – פארק ציון

10/7 – פארק ציון בבוקר ובצהריים נסיעה ללאס וגאס

11/7 -לאס וגאס

12/7- לאס וגאס

13/7 - יוצאים בבוקר מהעיר לכוון היוסמיטי

14/7 -יוסמיטי

15/7 – חצי יום ביוסמיטי ונסיעה בצהריים/אחה”צ ללייק טאהו

16/7 – לייק טאהו

17/7- מלייק טאהו לסן פרנסיסקו

18/7 – סן פרנסיסקו

19/7 – סן פרנסיסקו

20/7 – יציאה מסן פרנסיסקו לכביש מס’ 1

21/7- כביש מס’ 1

22/7 – כביש מס’ 1 הגעה בערב ללוס אנג’לס

23/7 – לוס אנג’לס- יום מנוחה לפני הטיסה שלמחרת בצהריים, אולי נבקר במוזיאון המדע/מצפה כוכבים/וניס ביצ’.

24/7- הטיסה שלנו יוצאת ב-15 בצהריים.

תודה רבה!!!! ושבת נפלאה Smile

לימור

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • SJM
        SJM נערך לאחרונה על ידי

היי,

ב7/7 מציע כבר אחה”צ להתקדם לכיוון ברייס.

הייתי מוסיף עוד יום ליוסמיטי, אולי ע”ח טאהו.

כל השאר נראה אחלה.

• צביקה
          צביקה נערך לאחרונה על ידי

ב-29.6 תהיו קצת סהרוריים עקב הג׳ט לג, אך אם אתם רגילים בזה, זה אפשרי. 

לגבי כביש מס׳ 1, כדאי להכין תוכנית מגירה למקרה שקטעים שלו יהיו בלתי עבירים, כפי שהמצב כנראה כרגע, עקב מפולת.

אם הילדים חובבי פארקי שעשועים, כדאי לשקול אולי לשמור את הקטע של יוניברסל ודיסני לסוף הטיול, אחרי הרבה טבע.

השאר – מצפה לכם טיול מהנה ביותר.

• לימור1111

הי צביקה, האם מפולות שמתחוללות עכשיו ישארו גם ביולי? לא יפונו?

• לימור1111

הי SJM,

תודה רבה Smile

כיף ומחזק לשמוע שהמסלול בגדול טוב.

לימור

• צביקה
                צביקה נערך לאחרונה על ידי

מי יכול לדעת כמה זמן זה יקח ? אף אחד.

בכביש היפה הזה צריך להיות מוכן לערפל (קורה המון), מפולות ושריפות, שיכולים לשבש את תוכנית הטיול המקורית ולכן תמיד כדאי להיות מצוייד בתוכנית מגירה. כשהיינו שם בקיץ האחרון, היתה שריפת ענק ליד Big Sur. היה לנו מזל גדול שעדין הצלחנו לטייל שם, כי הבנתי שלאחר מכן זה לא היה אפשרי.

• dhz
                  dhz נערך לאחרונה על ידי

מספר הערות:

ב- 4/7, מדובר ביום נסיעה ארוך מסן דיאגו לקינגמן.  על פי Google Maps מדובר במעל 5.5 שעות נהיגה, כך שעם העצירות (כולל לצהריים) זה ודאי יקח לכם יום שלם.

ב-5/7, לא פרקטי לצאת מקינגמן בבוקר כדי לצפות בזריחה בגרנד קניון.  מדובר באיזור 2.5 שעות נהיגה (שוב Google Maps).  הצעתי היא בילוי של היום בגרנד קניון ולינה ב- Tusayan או בתוך הפארק (אם תצליחו להשיג מקום), כך שלא תצטרכו לנהוג בחושך מהפארק למקום הלינה.

ב- 6/7, הדרך לפייג’ לא לוקחת יום שלם.  מציע לסיים את הביקור בגרנד קניון על ידי פניה לכוון מזרח משער הכניסה הראשי עד ליציאה המזרחית מהפארק לכביש 89.  משם להמשיך לכוון פייג’, תוך כדי ביקור בפרסת הסוס.  ביום למחרת תמשיכו את הביקור בפייג’ באגם פאול ובקניון אנטילופ.

כמו כן, הייתי מותר על אגם טאהו.  לא השתגעתי על המקום.  את היומיים הנחסכים הייתי שוקל לבילוי באיזור סדונה ו- Oak Creek Canyon או המשך מזרחה על I-40 עד ה- Petrified Forest National Park.

20/7 – אפשר לומר שמדובר בביקור במונטריי וכרמל.

• ari0252
                    ari0252 נערך לאחרונה על ידי

היי ,

תכנית טובה מאד.

אולי:

עוד זמן בוגאס וס.פ באם ניתן.

יום וחצי בסוף בל.א. -לדעתי מיותר -מקסימום חצי יום אחרון.

• לימור1111

מעולה Smile תודה!

• adirgali
                        adirgali נערך לאחרונה על ידי

מסלול מצוין. שתי המלצות בקטנה:

1. כפי שכבר הציעו כאן, הייתי משאירה לפחות את אחד הפארקים, יוניברסל ודיסני, לסוף כשחוזרים שנית לאל איי. למחרת ההגעה תהיו הפוכים עדיין וחבל להוציא כל כך הרבה כסף על הפארק ביום כזה שלא תהיו בתפקוד מלא. וגם עדיף להשאיר לילדים נקודת שיא לחכות לה בסוף, לטעמי. (עם כל כמה שכולנו רוצים לחשוב שהם יעדיפו טיולי טבע ונוף...בסוף רובם ככולם הכי יאהבו את פארקי השעשועים)

2. לא ברור הענין שם עם גרנד קניון, וכפי שכתבו לך- זה לא לוקח יום שלם לנסוע לפייג'. יהיה לכם יום נסיעה מסן דייגו לקינגמן. למחרת תסעו לגרנד קניון ותראו אותו לא הזריחה מן הסתם. תגיעו בצהרים בערך, כדאי להכנס לסרט. תראו שקיעה ותשארו לישון באזור. למחרת אפשר לנסוע לפייג' וכבר לעשות חלק ממה שתכננתם שם, או לצופף קצת ולהוסיף את סדונה.

• אנשיםטובים
                          אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

קודם כל הערה טכנית – מומלץ לציין ליד כל יום את היום בשבוע. יש בהחלט דברים שזה משפיע עליהם

התעלמתם בה-4 ביולי. בטוח שיש דברים מעניינים ביום הזה בסן דייגו ובכל מקום אחר. נראה לי סתם חבל להתייחס לזה כאל יום סתמי ולבלות את רובו בנסיעה

לא ברור לי למה לפצל את לוס אנג’לס לשניים. אם מתוכננים הרבה ימים בלוס אנג’לס או הרבה פארקי שעשועים אז סבבה. אבל בסך הכל אין לכם הרבה ימים, אז במקרה הזה מרגיש לי מיותר. הייתי משאיר את לוס אנג’לס לסוף הטיול, ומקדים את כל השאר ביומיים. כלומר ביום הנחיתה הולך לישון בשדה התעופה, ולמחרת על הבוקר שוכר רכב וממשיך לסן דייגו (או לאן שלא ממשיך הטיול).

בכל מקרה מצטרף לכל מהשכתבו לפני – ללכת ליוניברסל יום אחרי הנחיתה זה בעייתי. הג’ט לג, הבלגן, הצורך בלהתארגן (סופר, משהו שלא עובד/שכחתם/הלך איבוד וכו’) כל אלה פוגמים ביכולת שלכם להנות מהפארק. זה נכון לכל מה שתעשו ביום הזה, אבל לתכנן יום פארק שעולה סביבות 500 דולר נראה לי חבל.

דיסני ביום השלישי – לא כדאי. קודם כל כי קשה ללכת לדיסני יום אחרי יוניברסל (יש שעתיים נסיעה בינהם – מתי עושים – בערב עם כל הבלגן והעייפות או בבוקר), אבל גם כי כדאי להשאיר לסוף. למרות שלפחות אתר אחד טוען שהעומס בתחילת הטיול נמוך מסופו. האמת, אפשר להשאיר את דיסני ביום השלישי, אם מעבירים את יוניברסל לסוף

סן דייגו – מה התוכנית? סי וורלד או משהו אחר?

אם סי וורלד – אז סוף השבוע שלפני ה-4 ביולי עשוי להיות עמוס יחסית.

אם משהו אחר, אז יומיים מלאים זה לא מעט. זה לא שאין מה לעשות בסן דייגו, לטעמי עיר נהדרת. אבל בעיניי יותר חשוב יום נוסף בסן פרנסיסקו.

מותר להציע להפוך את כל הכיוון של הטיול? לעשות עם כיוון השעון ולא נגד?

ואז נוחתים ברביעי. חמישי, שישי ושבת מוקדשים לכביש 1, ראשון שני ושלישי לסן פרנסיסקו, כולל ה-4 ביולי. סן פרנסיסקו בסוף שבוע ובחג עשויה להיות מהנה יותר, ואז ממשיכים את הטיול…

• אנשיםטובים

ועוד כמה הערות

אני יודע שמקובל להמליץ על להמנע מלאס וגאס בסופי שבוע. אבל דווקא יש כמה יתרונות לסוף שבוע, ואחד מהם הוא שיש מופעים בצהריים. הילדים שלכם לא גדולים, וללכת למופע בלילה עשוי להיות בעייתי, לפחות לבן ה-7. כמובן שאתם מכירים אותם יותר טוב ממני Smile. רק תזכרו שמדובר על עיצומו של הטיול והעייפות מתחילה להתגבר…

ואם כבר מדברים על עייפות מצטברת – עשיתם בעבר טיול כזה ארוך? קרוב לזה? או שהכי ארוך עד היום היה שבוע או 10 ימים? יש הבדל עצום בין טיול של 10 ימים לטיול של 4 שבועות.

כי יש עניין של עיפות שמצטברת. בטיול קצר יחסית זה לא נורא. אבל בטיול ארוך יותר, אי שם בעיצומו של השבוע השני כבר מתחילים להרגיש את זה שלא נחנו בשבת. 

הטיול שלכם לא מאד צפוף, אבל גם לא מרווח. אין לכם ימי מנוחה ובטלה. יש לכם הרבה מעברים. מה שעשוי לגרור מצב שאי שם בסוך השבוע השני או תחילת השלישי פשוט תקחו יום חופש ספונטני באמצע הטיול. למנוחה ולכביסות.ואולי שוב בתחילת השבוע הרביעי.

שווה לחשוב איך אפשר להמנע מזה. אפשר למשל לתכנן יום חופש יזום (בודאס או במקום אחר) שבו לא מתוכנן כלום חוץ מלהתעורר מאוחר, לרבוץ בבריכה וללכת לסרט בהצגה יומית. אפשר סתם להאט את הקצב בחלק מהימים, לתכנן חצאי ימים וכו’.

• לימור1111

הי adirgali,

לגבי סעיף 1, אכן נראה לי שאשאיר פארק אחד בסוף הטיול, עושה רושם שביום שלמחרת הנחיתה נהיה רצוצים..

לגבי סעיף 2, אני מבינה שבאמת העמסתי ודחסתי..האמת היא שזה בגלל שקראתי שבמידה ואין לנו יכולת לעשות את המסלולים בגרנד קניון עדיף לצפות רק בזריחה/שקיעה ולכן חשבתי לדגום את המקום ולהמשיך..נראה לי שנשאר באמת ללון שם ולמחרת נמשיך בדרכנו. על סדונה אני מוותרת כרגע..

תודה Smile

לימור

• לימור1111

הי “אנשיםטובים”,

תודה על הפידבק המפורט והמסייע.

לגבי היפוך הטיול, אין סיכוי...שריינתי כבר מלונות כמעט בכל site , כמובן שהכל בר ביטול ועדיין לא רואה את עצמי הופכת את הכל וחשוב לי דווקא לעשות את כביש מס’ 1 מצפון לדרום.

לגבי ה-4 ביולי חשבתי על זה אבל קצת מלחיץ אותי אירוע המוני שכזה בעיר גדולה..אולי אני טועה לא יודעת, אשמח שתשכנעו אותי אחרת. אם כן אוסיף יום בסן דייגו ואולי אמנע בכלל מלהגיע לגרנד קניון וניסע ישר לפייג’ עם עצירה באמצע.

אכן מתכננים את הסי וורלד בסן דייגו.

לגבי LA, התכנון הוא באמת לעשות את 2 הפארקים, כאמור בהמשך לתגובתי הקודמת אעביר פארק אחד לסוף הטיול. את הפארק שאעשה בתחילת הטיול לא נשבץ ביום שלאחר הטיסה אלא ביום הבא. בכל מקרה יוצא לנו סופ”ש ב-LA אז אני מניחה שלצערי יהיה עמוס. שוקלת לרכוש את הכרטיס ללא תורים..

לגבי נסיעות עבר שלנו, הן ארכו לרב שבועיים באירופה. אני מבינה את נושא העייפות...אחד מהימים בלאס וגאס מיועד להיות יום מנוחה, קניות וכד’, ללא התרוצצויות. גם בלייק טאהו אנחנו מתכננים לפוש קצת ולא לרוץ אחר אטרקציות..יותר ספורט ימי, רחצה בים, אוכל וכד’..

האמת היא שהתכנון עבור טיול שכזה לא פשוט כלל כשיש כל כך הרבה דברים להתחשב בהם ואני לא ממש טיפוס של הפרטים הקטנים..

מקווה לייצר תכנית טובה ככל הניתן במסגרת המגבלות ועם כל העזרה שהפורום הזה מספק, מאוד מעריכה את הזמן של כולם בכתיבה ובייעוץ.

תודה Smile 🙂 

לימור

• לימור1111

עוד מחשבה שהפציעה בי עכשיו…

אולי פשוט אוותר על ביקור בדיסני...(כך שלא נצטרך להגיע ב-22 ל-LA אלא ב-23) ואז אוסיף יום בסן פרנסיסקו ונזיז את כביש 1 ביום.

(איכשהו נראה לי שדיסני פחות יתאים לחבר’ה שלי..פחות מתחברים לעולם האגדות, בובות ומופעים בתחום ונראה לי שעמוס שם לעייפה..)

• עמיחי13
                                    עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

יוניברסל זה פארק ייחודי לארה”ב בעוד שפארקים של דיסני (הממלכה הקסומה) פזורים בכל העולם. הפארק של דיסני בפריז לא שונה בהרבה מהפארק באורלנדו או קליפורניה. 

• אנשיםטובים

יש עוד חצי שנה לטיול. אם את חושבת ששווה לשקול להפוך את כיוון הטיול אז יש לך מספיק זמן לתכנן את זה. לא צריך להנעל על התוכנית הקיימת רק כי כבר עשינו אותה.

זה כמובן לא אומר שלהפוך את כיוון הטיול זה טוב או רע.

לגבי ה-4 ביולי – אף פעם לא הייתי ב-4 ביולי בארה”ב. אבל יצא לי להיות בחגים אחרים (שם ובמקום אחר) ונראה לי חבל לפספס. ברור שזה לא אותו דבר, אבל אם היה מגיע תייר לארץ בתקופת יום העצמאות – הייתם מציע להם לקום ביום העצמאות בבוקר פשוט כדי לנסוע מתל אביב לאילת?

למשל לפני הרבה שנים יצא לי להיות בסן דייגו ביום מרטין לוטר קינג (בינואר) בהיה מצעד מאד חביב לאורך הטיילת שביליתי בו כמה שעות טובות. לפני כמה שנים הייתי בהפנינג קהילתי של פסחא בסן פרנסיסקו. לא אגיד שהיה מדהים אבל היה כיף. בבלגיה הלכנו בחג הלאומי שלהם למירוץ אמבטיות (סיפור מעניין בפני עצמו) וכו’. בעיניי זה מעשיר בהרבה את הטיול.

• adirgali
                                        adirgali נערך לאחרונה על ידי

לענין 4 ביולי, אולי מישהו יודע (מתעלקת על השרשור)

לנו ייצא להיות בוגאס בלילה של ה3 ביולי, שלהבנתי ברוב ארהב זה הלילה של הזיקוקים, למעט מנהטן ששם זה בסוף היום של 4 ביולי עצמו. בכל אופן זה לא כזה משנה גם אם זה לא נכון, אם יהיו חגיגות בוגאס אז הרווחנו, ואם לא אז לא נורא (במקור תוכנן לבלות במנהטן את היום הזה אבל הארכנו את הטיול במערב על חשבון זה).

תהייתי היא אחרת. בבוקר ה4 ביולי אנחנו מתכננים בעצם להתחיל את הטיול עצמו, ביציאה לפארק ציון. מישהו יודע איך 4 ביולי משפיע על התנועה לכיוון, ועל רמת הצפיפות בפארקים של טבע? אני נוטה לחשוב שאמריקאים יטיילו פחות במקומות האלה ביום זה, אבל אולי אני טועה ושומר נפשו ירחק והלך עלינו?

• אנשיםטובים

ב-4 ביולי אמריקאים מטיילים ומבלים. אגב, לא רק ב-4 ביולי שיוצא השנה ביום שלישי, אלא גם בסוף השבוע שקודם לו.

זה אומר שכל המקומות התיירותיים יותר עמוסים. גם אתרי הטבע וגם שעשועים לסוגיהם

כמו שבארץ יש מי שרואה את המצעד, מי שעושה מנגל בפארק ומי שמטייל באמת הגולן…

ועד כמה שאני יודע הזיקוקים הם ביום  ה-4 ביולי בערב. לא ב-3 ביולי

• keves160
                                            keves160 נערך לאחרונה על ידי

בכל חופשה עם מזג אוויר סביר האמריקאים יוצאים בהמוניהם לכל פיסת אדמה פנויה. הופתענו לגלות שביום הזיכרון האמריקאי לא היה זכר לחדר או חלקת קמפינג לרפואה אפילו בחורים באורגון…

למה חשבת שהאמריקאים לא ייצאו לטבע ביום העצמאות שלהם? הרי בישראל אפילו איי תנועה יכולים להיות תפוסים ביום הזה על ידי מנגלים ומטיילים…

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון