מטורונטו למפלי הניאגרה ולתוך ארה"ב
-
אני מתכנן לנסוע למפלי הניאגרה בקיץ ומשם להמשיך לטייל בארה”ב.
אני יודע שיש שדה תעופה בבפאלו הקרובה למפלים אך אני בונה על טיסה ישירה מישראל לטורונטו.
השאלה שלי היא האם המעבר גבול מהצד הקנדי של המפלים(שכפי שהבנתי הרבה יותר מרשים מהאמריקאי) לתוך ארה”ב עם המזוודות הוא קליל או מסובך?
כמובן כישראלי עם ויזת תייר לארה”ב הנושא מזוודות.
התכנון הוא לנסוע מטורונטו למלון בצד הקנדי של המפלים. לישון שם והכל, ואז לעבור לצד האמריקאי, לשכור רכב ולהמשיך בטיול בארה”ב.
ראיתי בפורום שהרבה נסעו מקנדה לבפאלו, שכרו רכב ואז טיילו לתוך קנדה ובחזרה. וגם קראתי שזה בעייתי לשכור רכב בקדה ולהחזירו בניו יורק.
אז בהתבסס על המסלול שציינתי, למישהו יש היכרות עם הגבול בניאגרה בדגש על מעבר עם מזוודות?
תודה רבה, מקווה שלא חזרתי על פוסט קיים כי לא מצאתי שאלה שמתבססת על התכנון הנ”ל.
-
מעבר הגבול בין קנדה לארה”ב סטנדרטי בהחלט – לא רואה בעיה עם מזוודות
בפעמיים שאנחנו עברנו לא ממש התייחסו למזוודות (אבל אנחנו קודם היינו בארה”ב וחזרנו אליה).כמובן שיכולים אקראית לבדוק את המזוודות.
איך בדיוק אתה מתכנן לעבור את הגבול ללא רכב ועם מזוודות?
-
זו לא האופציה הכי טובה? (ברגל)
אני לא מתכוון לשכור רכב בקנדה אלא רק לאחר מכן בארה”ב.
האם זה נראה לך קשה לעבור רגלית עם מזוודה סטנדרית של 15 ק”ג ובצד השני כבר לקחת מונית?
האם יש דרך טובה יותר לעבור את הגבול עם מזוודות מהצד הקנדי לאמריקאי? שאטל?
תודה רבה.
-
לא יודע לענות על כך
תצטרך לברר האם יש מוניות בסמוך למעבר גבול – ואם כן בכל מקרה תצטרך מונית/אוטובוס עד למעבר גבול וגם לאחריו.
תברר האם אפשר לשכור רכב בצד קנדי ולהחזיר בבאפלו ושם לקחת רכב אחר – יכול להיות שיצא לך יותר זול.
מביא ציטוט מאתר הזה המפרט את האפשרויות מעבר
500 yards (457m) from the American Falls is the “Rainbow Bridge” which offers a spectacular view of the Falls. There is no commercial traffic allowed. You can walk, bike or drive across.
-
עוד קישור לפורום המסביר כיצד לעבור
הדרך טובה ביותר מונית או שאטל עד הגבול – מעבר רגלי – ומשם עוד מונית או שאטל
-
תודה רבה.
ראיתי שכתוב שמי שנכנס מקנדה לארה”ב ולא היה קודם בארה”ב(מה שאני מתכוון לעשות), עובר בדיקה שכוללת צילום, טביעת אצבע וכו’(כתוב שהתהליך לוקח חצי שעה) ושצריך להביא איתך “visa waiver”.
יש לך מושג מה זה?
-
אפשרות אחרת היא להגיע לתחנת AMTRAK (כנראה תצטרכו מונית) ומשם הרכבת מעבירה אתכם לצד האמריקאי והתחנה שם צריך שוב אוטובוס או מונית ליעד ההמשך שלכם. הרכבת נקראית MAPPLE LEAF. עולה 10 דולר למבוגר. קצת מסובך.
אם אין מטען רב ואפשר לסחוב אותו, אז הדרך ללא רכב הוא לעשות את הגשר רגלית (נדמה לי שיש תשלום של 50 סנט להולכי רגל). ואז מה תעשו עם המטען בצד האמריקאי ?
או בניאגרה פולס הצד הקנדי לעלות ל- MEGABUS לשדה”ת בבאפלו ושם לקחת רכב שכור מראש דרך אחת הסוכנויות בארץ. נדמה לי שיש רק שני אוטובוסים ביום, אחד ב-08:45 והשני ב-17:10, זה לוקח כשעה וחצי. אתר MEGABUS
לגבי הויזה, צריך ויזה לארה”ב ואכן מי שלא היה קודם בארה”ב צריך לעבור הליך של לקיחת ט”א וצילום. אז לא יודע אם האוטובוס מתאים במקרה זה
-
הכוונה היא לישון בצד הקנדי של המפלים, והצעד הבא הוא לשכור רכב בארהב ולטייל עד ניו יורק סיטי….
לא משנה לי אם השכרת הרכב תהיה בניאגרה או בבפאלו. אשמח להמלצות כלשהן לגבי אופן המעבר. כמובן שאנחנו תיירים ישראלים עם מזוודות, וישי לנו ויזה אך ללא החתמה קודמת בארה”ב(כאמור נוחתים בטורונטו קנדה. תודה רבה
והאם לדעתך בדרך שהצעת עם ה megabus יסכימו להעביר אותנו בהנחה שצריך ט”א וכו’?
-
ראה: הדרך הטובה מכולן, לדעתי, זה לשכור רכב בשדה”ת בטורונטו והלחזירו בשדה”ת בבאפלו. שם לשכור רכב אחר למשך הטיול. נכון שצריך לשלם איזה קנס על החזרת הרכב במדינה אחרת, אבל זה חוסך טירטורים רבים. אלא אם אתה לא נוהג.
-
הצילום ולקיחת טביעת אצבע זה תהליך שגרתי בכל כניסה ראשונה לארה”ב, בלי קשר אם זו כניסה אוירית או יבשתית.
ESTA מתייחס רק לבעלי דרכון אירופאי שלא זקוקים לויזה. כניסה עם ויזה בדרכון ישראלי לא דורשת ESTA
בכל מקרה, בין אם אתה עם רכב או הולך רגל, קח בחשבון שתהליך הכניסה לוקח בדרך כלל בין חצי שעה לשעה (ולפעמים יותר, תלוי בעומס).
-
מצאתי שאלה דומה לגבי הכניסה במגהבאס לארה”ב, לא ראיתי תשובה חד משמעית. אם הנהג יסכים לחכות או אם לאו, הבעיה, כפי שציינתי, היא שיש רק שני אוטובוסים מדי יום.
הויזה WAIVER מתייחסת לאזרחים של מדינות הפטורות מויזה, כגון: רוב מדינות אירופה.
-
תודה רבה, עזרת לי מאוד.
במקומי, אם היעד הראשון הוא מפלי הניאגרה בצד הקנדי וההמשך הוא טיול בארה”ב(עם רכב),
היית טס לטורונטו כמו שדיברנו, או טס לבפאלו ארה”ב ומשם נכנס לקנדה וחוזר?
(ההבדל במחיר לא משמעותי, רק לטורונטו זו טיסה ישירה מתל אביב ולבפאלו זה טיסת המשך מניו יורק)?
תודה.
-
ראה: יש חברות השכרה שלא גובות קנס בין באפלו לניו יורק או שהקנס נמוך יחסית.
אני הייתי בוחר בטיסה לבאפלו, שם שוכר רכב, מבקר במפלים בצד הקנדי וחוזר לארה”ב להמשך הטיול, אני מבין שאתה רוצה לחזור מניו יורק.
-
אכן חוזר מניו יורק.
אז לדעתך הטיסה הישירה מישראל לטורונטו לעומת שתי הטיסות(ישראל-ניו יורק – בפאלו) לא שווה את הטירטור?
-
תעשה את החשבון שלך: לשכור רכב בטורונטו ולהחזיר בבאפלו ושם לשכור שוב, עסק הכרוך בתשלום קנס או קנסות, או כפי שציינתי בהודעתי הקודמת, לטוס לבאפלו ולהישאר עם אותו הרכב למשך הטיול.
ההחלטה בידיך
-
היי ,אין בעיה במעבר הגבול.
יש בעיה בהעברת רכב שכור מקנדה לארהב.
-
אתה מתכוון לרכב שהושכר בקנדה?
-
כן .התכוונתי שרכב שהושכר בקנדה ,יש בעיה בהחזרתו בארה”ב.
רכב שהושכר בארה”ב יכול לעבור הלוך וחזור.
-
האם יש לכם תוכנית גם לטייל בטורונטו? או רק להשתמש בה כתחנת מעבר לניאגרה?
-
אם נבחן את שתי האפשרויות: טיסה ישירה לטורונטו או טיסה עם קונקשין לבאפולו:
מבחינת זמן נסיעה (כולל מעבר הגבול) – הניאגרה קרובה לשדה בבאפולו יותר מאשר לשדה בטורונטו, אבל לא משהו דרמטי.
מבחינת כאב ראש – הוספת קונקשין בניו יורק מול הבלגן של חציית הגבול (למשל במונית) – בואו נניח שמתקזז. אבל במקרה של טורנטו יש גם את הכאב ראש של להגיע מטורונטו למפלים בלי רכב (יש תחבורה ציבורית כמובן)
בזבוז זמן – זה לא נכון לספור רק זמני נסיעה וכדומה. כי במידה רבה מאד שעות בארץ לא מספרות. אם באחת האחטרנטיבות מגיעים לניאגרה 3 שעות לפני השניה זה כן שיקול. וכמובן בזבוז הזמן של השכרת רכב תוך כדי טיול
מבחינת עלויות: מעבר לעליות הטיסה צריך לספור עלות של יום (או יומיים) אוטו במקרה שטסים לבאפולו, מול עלות של נסיעה מטורונטו לניאגרה ושוב לבאפולו. יש לי הרגשה שהמחירים דומים.
תעשו את החישוב שלכם. לתחושתי אין תשובה אחת נכונה וחד משמעית, ולמעט נושא שעות הטיסה (שאין לי מושג לגביו) שאר הנושאים נראים לי די דומים/מתקזזים...