ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול כוכב בצ'כיה /אוסטריה

פורום טיולי משפחות
    5
    13
    2528
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אורטל1483
      אורטל1483 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם

אנחנו 2 משפחות עם בני 7 ,4 כל אחת. במשפחה אחת גם תינוקת בת 1.5 ובמשפחה השנייה תינוקת בת 3 חודשים .

רוצים לנסוע באוגוסט לטיול כוכב למשך שבוע. התענינתי לפני מס’ שבועות ביוון אך ירדתי מהעניין, חלק מהתגובות שלכם המלצתם על צ’כיה אזור אגם ליפנו, אשמח לשמוע האם יש איך למלא שבוע בגילאים שלנו. מצאתי פחות מידע על אזור זה בפורום.

לחילופין אוסטריה ובמידה וכן איזה אזור טירול או זלצבורג

מאחר ואני אהיה עם תינוקת קטנה היה קשה לי להיסגר על היעד אך בעקבות המלצותיכם נראה לי שיהיה נכון יותר טיול כוכב מהסוג הנ”ל ואם בליפנו אפשר להיכנס לאגם אז מה טוב. שיקול העלות גם משמעותי מאחר ועפ”י מיטב הבנתי שצ’כיה זולה יותר מאגם גארדה באיטליה נניח..

אודה לעזרתכם כבר התבלבלתי לגמרי..

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • telo
        telo נערך לאחרונה על ידי

בהרכב שלכם כל עיירת סקי באוסטריה או בהרבה מקומות אחרים באירופה יכולה להתאים. למשל צרפת, שהמחירים בה דומים לאוסטריה. לא חייבים להתמקם ממש על אגם, ויש המון אגמים יפים.

הייתי מתחיל מלחפש טיסה נוחה בתקציב שלכם לג’נבה או למינכן. שני היעדים האלה יאפשרו לכם להגיע לאזורי אגמים בנסיעה קצרה.

בכל אזור שתבחרו אין קושי למלא שבוע רגוע וגם הרבה יותר מזה. ילדים בגילאים של הילדים שלכם יכולים לטייל כל יום בכפרים, ביערות וסביב האגמים. הם לא חייבים אטרקציות מיוחדות ויקרות שתתקשו לשלב אותן בטיול בגלל התינוקות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • adirgali
          adirgali נערך לאחרונה על ידי

לא מכירה את אופציות צ'כיה.

לגבי אוסטריה, מבלי להיות עדיין בטירול, נראה לי שזלצבורגלנד יתאים לכם יותר, גם כי יש יותר אטרקציות לקטנים לעומת טירול, שבה יש, בגדול, יותר אטרקציות לנוער, וגם אני חושבת שיש יותר אופציות בטווחי נסיעה קצרים, מה שמתאים לכוכב אחד לכל אורך הטיול. מעבר לזה, בזלצבורגלנד יש כרטיס הנחות שמקנה כניסה להרבה אטרקציות, כך שאפשר לבנות את כל הטיול לפי האטרקציות שכלולות בכרטיס.

• linoy5551
            linoy5551 נערך לאחרונה על ידי

תודה

זו אני פשוט ממחשב אחר..

היכן עדיף לנחות בזלצבורג ע”צ לטייל? יש חווה מומלצת?

אשמח לשמוע גם על ליפנו בצ’כיה או צפון צ’כיה המכונה גן העדן הצ’כי

שוב תודה

• אורטל1483

בוקר טוב

התחלתי לקרוא על חבל קרינתיה באוסטריה, נשמע שמאוד יכול להתאים

אשמח לשמוע ממי שהיה או מכיר

תודה

• adirgali

אנחנו היינו מעט בקרינתיה לפני שעברנו לזלצבורגלנד, ואכן עזבנו בתחושה שחבל שלא הארכנו את השהות שם.

אבל הלינה בקרינתיה יקרה יותר מאזור זלצבורג, לפחות מהממצאים שלי.

גם בקרינתיה יש כרטיס הנחות, שלא מקנה כניסה חופשית לאתרים לדעתי אלא רק הוזלה, כך שאולי מהבחינה הזו אין הבדל גדול בהוצאות. אנחנו טיילנו בקרינתיה רק יום וחצי כך שלא רכשנו אותו.

בכל אופן, האטרקציות לילדים מאוד דומות לזלצבורגלנד, גם פה יש טירה עם מופע עופות דורסים, גם פה רכבלים, תצפיות ומתקנים לילדים בכל מקום, חופי אגמים שאפשר יותר לשחות בהם מאשר בזלצבורגלנד (מבחינת קור), מרחצאות, מכרה, מסלולים בנקיקים...ואפשר גם להוסיף גיחה לסלובניה, במרחק של פחות משעה נסיעה לפי גוגל. לא בדקנו בשטח.

אם יש לך אפשרות לשבת שעות על האינטרנט לבנות מסלול אז לכי על קרינתיה, כי כמעט ואין חומר כתוב בעברית על האזור. אם את רוצה חיים קלים, מסלולים מובנים, אינספור המלצות על מקומות לינה וכיוב, לכו על זלצבורגלנד, הכי פשוט, ויהיה לכם כיף ממש.

• telo
                  telo נערך לאחרונה על ידי

למה קרינתיה ולא זצלבורגלנד? זלצבורגלנד קרובה יותר למינכן. כמעט כל הגולשים בפורום בוחרים בזצלבורגלנד כיעד לטיול משפחות ראשון באוסטריה.

• אורטל1483

תודה לכם

אזור קרינתיה קרץ לי יותר בגלל האגמים שאפשר לרחוץ בהם.. אבל אולי אני טועה

זה לא טיול משפחות ראשון אבל כן ראשון עם תינוקת בת 3 חודשים..

האם לדעתכם זלצבורג מתאים מבחינת מסלולים נגישים לעגלות

אנחנו גם מאוד אוהבים לישון בבתי חווה עם חצר גדולה ומשחקים לילדים, אשמח לשמוע המלצה גם על זה

• רונה
                      רונה נערך לאחרונה על ידי

מצרפת לך קישור לטיפ שכתבו על אגם ליפנו, מציעה לך לנסות ליצור קשר (בהודעה או במייל אם יש) למי שכתב:

http://family.lametayel.co.il/%D7%92%D7%9F+%D7%94%D7%A2%D7%9 3%D7%9F+%D7%A9%D7%9C+%D7%A6%D7%9B%D7%99%D7%94+%D7%95%D7%97%D 7%95%D7%A4%D7%A9%D7%94+%D7%91%D7%90%D7%92%D7%9D+%D7%9C%D7%99 %D7%A4%D7%A0%D7%95

ועוד קישור:

http://www.masa.co.il/article/7882/%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%9D- %D7%91%D7%95%D7%94%D7%9E%D7%99%D7%94,-%D7%A6 ' %D7%9B%D7%99%D7%94-%E2%80%93-%D7%97%D7%95%D7%A4%D7%A9%D7%94- %D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%AA%D7%99%D7%AA/

ועוד אתר (כנראה מקומי):

http://lake-lipno.com/%D7%97%D7%95%D7%A4%D7%A9%D7%94-%D7%91% D7%90%D7%92%D7%9D-%D7%9C%D7%99%D7%A4%D7%A0%D7%95-.lake-lipno

• telo
                        telo נערך לאחרונה על ידי

לא הבנתי את הקשר בין רחצה באגמים לבין התינוקת. אני מניח שאתם לא מתכננים להכנס איתה לאגם.

גם בזלצבורגלנד יש הרבה אגמים שאפשר לשחות בהם. בכל עיירה תמצאו בריכה או אגם שחיה. יש גם הרבה בריכות מקורות.

לדעתי השיקול המרכזי שלכם צריך להיות נסיעה קצרה מהשדה ליעד.

מבחינת מקום לינה ממש לא חובה חווה. לדירות יש בד”כ חצר גדולה עם דשא ועצים  וכמה משחקים, הרבה פעמים עם טרמפולינה, ובמרחק נסיעה של כמה דקות תגיעו לגני שעשועים.

אנחנו לא ראינו בזלצבורגלנד הרבה מסלולים נגישים לעגלות.

• adirgali

מבחינת נגישות לעגלות לא נראה לי שיש הבדל בין קרינתיה לזלצבורגלנד. אמנם לא טיילנו עם עגלה, אבל רוב המקומות נגישים, ואיפה שלא אז אפשר לקחת מנשא, למשל למסלול במרחק ליכטנשטיין, שלוקח שעה בערך. זה לא שאת צריכה לוותר על העגלה לכל היום.

ואל תטעי לחשוב שבקרינתיה האגמים הם חמת גדרlaugh. לי היה קר מאוד להכנס למים ביולי, וגם הילדים הקטנים יותר לא נכנסו אלא בחרו בבריכה המחוממת שהיתה בסמוך.

אבל כן בגדול כל אזור קרינתיה קצת חמים יותר וכנראה נחשב גם פחות גשום. זה אומר שאולי אם מבססים את הטיול שם יש יותר סיכוי להמנע מהרבה ימי גשם, לעומת זלצבורגלנד שבלתי נמנע כנראה שיהיו גם ימים גשומים, אבל לא מחייב. יכול להיות גשם בקרינתיה, ויכול להיות חם מאוד ושמשי בזלצבורגלנד.

לזלצבורגלנד אפשר להגיע באמת ממינכן, מה שמקצר את זמן הנהיגה ומאפשר לשלב את לגולנד שיתאים לגילאי הילדים שלכם.

(אנחנו, שמשתדלים לטוס אלעל, טסנו לוינה בגלל ההפרש הגדול במחיר. נראה לי אבל שאפשר למצוא טיסות זולות אחרות למינכן)

לקרינתיה היעד הקרוב לטיסה הוא וינה, וזו נהיגה ארוכה יותר מאשר ממינכן לזלצבורגלנד (מוינה זה אותו דבר לקרינתיה או זלצבורגלנד).

• adirgali

חייבת לומר משהו על "כמעט כל הגולשים"...

נכון שמליוני אנשים לא טועים, ואכן טיול משפחתי לזלצבורגלנד זה יעד נפלא מהרבה בחינות.

מצד שני, כבר ראינו שטיולי משפחות לחו"ל מושפעים מאוד מטרנדים, ובעיקר, בואו נודה על האמת, מהיעדים עליהם נכתב ספר בסדרת ספרי הטיולים למשפחות הפופולרית התורנית. וקרינתיה, לדעתי סתם במקרה, לא מופיעה בספר הנ"ל, ובספר המתחרה היא מופיעה בקטנה. פשוט כי במקרה כותבות הספרים כנראה לא טיילו שם, או לא טיילו שם מספיק בשביל להרחיב.

זה לא בגלל שפחות יפה שם. זה לא בגלל שיש שם פחות אטרקציות.

כך שהשאלה "למה קרינתיה ולא זלצבורגלנד" לא אמורה להשאל מלכתחילה אלא בדיעבד, בגלל שעל קרינתיה באמת נכתב פחות אז בשביל לבנות טיול צריך לעשות יותר עבודת שטח, שלא לכל אחד זה מתאים. אבל מי שזה כן מתאים לו, חבל לוותר מראש רק מאיזו מחשבה מוטעית שזה אזור פחות יפה או מעניין.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                            • אורטל1483

מתחילה יותר ויותר להיסגר לכיוון דרום צ’כיה אזור אגם ליפנו

אין הרבה מידע..

חשבתי להעביר יום וחצי מקסימם יומיים בפראג

ועוד 5 ימים באזור הליפנו

אשמח לשמוע חוות דעת

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון