ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מסלול ונקודות עצירה בין רומא לפיזה

פורום טיולי משפחות
    4
    8
    4549
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • שיר שמח
      שיר שמח נערך לאחרונה על ידי

במסגרת טיול באיטליה באוגוסט אנחנו מתכננים לנסוע מרומא לפיזה.

הכוונה לנסיעה ביום אחד, כאשר המטרה העיקרית היא להגיע, אבל ברור שצריך לשבור את הנסיעה לעצור בדרך, לאכול ולהתרענן.

לפי גוגל זמן הנסיעה הוא כשלוש וחצי שעות.

אני לוקחת בחשבון שזאת נסיעה ארוכה שכנראה תקח לנו בסך הכל חמש-שש שעות (יותר?).  

שאלות:

1. לפי גוגל הדרך הקצרה יותר היא דרך כביש E80, אבל נדמה לי (אני לא בטוחה) שקראתי איפשהו שאולי כדאי בכל זאת לנסוע דרך E35 מסיבה כלשהי?
      2. נרצה לעצור בדרך במקום עם אפשרות לארוחה נחמדה במסעדה. אם במקרה יש גם מקום נחמד לעצירה שלא מאריך מאד את המסלול ושווה אפילו ביקור של שעה-שעתיים זה יכול להיות נחמד (הכוונה לביקור באתר מעניין, אבל לא להעריך את הנסיעה על הכביש בשעה-שעתיים). אם אין אז אני אשמח להמלצה על מקום נחמד שכדאי לעצור בו רק לאכול ולהתרענן.
      3. מעבר לעצירה ארוכה ש”תשבור” את הנסיעה, נשמח לדעת האם יש לאורך נקודות ציון אחרות מעניינות שלא כדאי לפספס, כמו נקודות תצפית וכדומה.

תודה רבה laugh

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • hadas2308
        hadas2308 נערך לאחרונה על ידי

הכוונה שלכם היא לנסוע לפיזה ולחזור לרומא באותו יום? מקווה שלא...כי זה ממש נראה לי מטורף…

גוגל מפס בדרך כלל לא מדייק בכלל בזמן הנסיעה- ונסיעה שכתובה כשלוש שעות – תהיה לעיתים חמש...מה גם שאם יוצאים מרומא עם רכב בבוקר- אני מניחה שיש פקקים אדירים. אם כבר עושים את הדרך הזאת- אולי עדיף ברכבת…

בכל מקרה- בעיני גם לנסוע עם רכבת לפיזה, לישון שם ולחזור יום למחרת לא שווה את הנסיעה. המגדל בפיזה הוא אולי אטרקציה נחמדה...- אבל מעבר לזה אין שום דבר לעשות בפיזה. ולא הייתי נוסעת עד לשם כדי לראות את המגדל. יש הרבה דברים לראות מחוץ לרומא במרחק הרבה יותר קצר ולפיזה הייתי נוסעת רק אם הייתי בטיול בטוסקנה (ואישית- בטיול שהיינו בטוסקנה...הביקור בפיזה הרגיש לי קצת מיותר) 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • שיר שמח

הדס תודה רבה על התשובה. הכוונה היא לא לנסוע במיוחד מרומא לפיזה וחזרה, ובטח שלא לחזור באותו יום.

התכנון הוא לצאת מרומא בשעות הצהריים, להזמין מראש כרטיסים למגדל בפיזה בסביבות 7 בערב (אולי אפילו יותר מאוחר, אני אחליט כשאבין יותר פרטים על מסלול הנסיעה והעצירות בדרך). משם להתמקם ללינה של יומיים בפירנצה, כדי שאת יום המחרת נוכל להקדיש במלואו לעיר פירנצה. מפירנצה אנחנו ממשיכים צפונה ובכלל לא חוזרים לרומא בטיול הזה.

קראתי הרבה תגובות וטיפים בעד ונגד המגדל בפיזה, ונראה לי שמבחינתנו זה כן מתאים לשלב אותו במסלול הנוכחי.

המון תודה!

• נירית
            נירית נערך לאחרונה על ידי

שלום שיר שמחlaugh,

אולי הדרך הקצרה בק”מ היא דרך E80 (המערבית) אבל הדרך המהירה יותר היא דרך E35. היות שרוב הטיולים המתוארים כאן נוסעים יבעצם מרומא לפרנצה-זו הדרך היותר מקובלת כאן. אבל אם נוסעים בה בעצם מתקרבים לפירנצה (עוקפים אותה) נוסעים מערבה ואז תחזרו פחות או יותר באותה דרך לפירנצה. אם תסעו בדרך המערבית E80, תאריכו אולי בחצי שעה. בכל מקרה הנסיעה יותר לכיוון 4-5 שעות בלי לקחת בחשבון את העצירות, לכן אם יוצאים מרומא בצהריים-אין כל כך זמן לעצירה ממושכת יותר מארוחה קלה ושירותים, לדעתי. 

בכל מקרה, ה E35 יותר נופית ויש בה יותר עיירות וערים מעניינות.

אישית, הייתי מוותרת על פיזה ועוצרת בדרך באורבייטו ו/או באחת העיירות כמו civita de bagnoregio המיוחדת או todi היפה. לא נראה לי שתספיקו ממש לטייל שם אם הכוונה להגיע לפיזה ואחר כך להתמקם בפירנצה באותו יום.

אגב, לאן בצפון אתם ממשיכים?

• שיר שמח

נירית תודה רבה!

אם אפשר אשמח לדעת למה E35 נחשבת למהירה יותר? 
              כאמור כבר קראתי את זה איפשהו, ועכשיו גם את כותבת את זה, אז כנראה זה נכון, אבל אשמח לדעת למה. סתם לפי שיטוט על מפת גוגל נראה ששני הכבישים הם כבישים מהירים, דו-נתיביים, ונראים דומים מבחינת “איכות הכביש”.

לגבי כן או לא עצירה בפיזה – כאמור יש הרבה דעות נגד, אבל גם בעד. וקיבלתי הרבה המלצות לעצירות אחרות בדרך לפירנצה. המקומות שאת ציינת בהחלט נראים יפים ואטרקטיביים ואשקול אותם אם בסוף יוחלט לוותר על פיזה.

בינתיים עדיין נראה לי שיהיה לנו כן נחמד לבקר בפיזה בדרך לפירנצה ולעלות למגדל, למרות שברור שזאת אטרקצייה תיירותית מאד וכו’ (אנחנו בכל זאת גם תיירים).

בינתיים סתם דרך שיטוט במפת גוגל מצאתי את העיירה Talamone בתור נקודות עצירה אפשרית לעצירה בדרך אם נוסעים דרך הכביש המערבי E80. משיהו מכיר? היא בערך באמצע הדרך, קרובה ליציאה מהכביש המהיר, יש במרחק קטן ממגרש החנייה מסעדות, מבצר קטן שממנו אפשר להשקיף על הנוף, וחוף סלעי יפה. כמובן שאפשר לקצר או להאריך את הביקור לפי הזמן שיעמוד לרשותנו בהתאם לעיכובים אפשרים בדרך.

אחרי פירנצה הכוונה לנסוע לאגם גארדה ולהתמקם שם במלון על שפת האגם לחמישה או שישה לילות. עדיין מתלבטים אם לשלב את ונציה אבל דווקא כאן אני נוטה לוותר על יום חם, לח וצפוף לטובת לו”ז רגוע יותר (נשמור את ונציה לטיול בתקופה פחות חמה). 

בגארדה כנראה שנתמקם באזור העיירה ברנזונה (Brenzone). לפי כל מה שקראתי ובדקתי עד עכשיו נראה לי שדווקא החלק הדרומי של האגם עם סאפרי/עיר-סרטים/ארוחת-אבירים וכו’ פחות יעניין אותנו. יותר נראה לי להנות מהנופים המצוקיים והמיוחדים יותר בחלק הצפוני של האגם. אני עדיין שוקלת אפילו להעביר את הלינה מברנזון לריבה דל גארדה.

בסוף הטיול נבלה יום אחד במילאנו ומשם נטוס הביתה.

תודה רבה.

• יוסי ל
                יוסי ל נערך לאחרונה על ידי

ממליץ במקום פיזה לעצור ללילה בסיינה ולהמשיך לפירנצה ומשם לאגמים.

• נירית
                  נירית נערך לאחרונה על ידי

פיזה בעצם לא בדרך לפירנצה או לפחות לא בדרך הרגילה לשם.

בכל אופן, עד כמה שאני יודעת בE80 יש קטע שהוא לא אוטוסטראדה ולכן אולי בגלל זה הוא קצת יותר איטי.

Talamone חביבה, רק חלפנו על פניה כי היינו בכמה אתרים אטרוסקיים בסביבה. מניחה שכנקודת עצירה עם ילדים יכולה להיות נחמדה, גם בגלל החוף-זוכרת שהיה חוף נחמד שם. אבל יש כפרים ועיירות הרבה!! יותר מרשימים בטוסקנה.

• שיר שמח

תודה רבה!

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון