Fast lane בהית'רו - הערכת זמן
-
למי שהתנסה בטיסת מחלקת עסקים/מעמד כסף ומעלה בבריטיש אירוויז
מנסים לעשות חושבים לאן לצאת לטייל בלונדון (וינזדור או עיר) בקונקשן (יהיו לנו כ 9 שעות מנחיתה עד המראה)
מה משך תהליך היציאה ללונדון במסלול המהיר (האם צריך לבקש משהו מצוות הטיסה?)
מה משך זמן תהליך הכניסה חזרה לטיסת ההמשך?
תודה למשיבים.
-
אני עובר בהית׳רו בערך שלושים פעמים בשנה ועובר בהגירה ברבע מהפעמים לערך.
מסלול מהיר להגירה בכניסה למדינה: לרוב אין תור, בהנחה שאתה בין הראשונים לרדת מהמטוס. לפעמים תקבל כבר במטוס שובר גישה למסלול המהיר אבל במידה ולא אתה יכול תמיד להציג את כרטיס הטיסה שלך ו/או כרטיס חבר המועדון שלך עם סטטוס מתאים בברית. כשיש תור הוא לרוב קצר מאוד – עד עשרה נוסעים לכל היותר אבל הוא עלול להיות איטי כי כמעט תמיד ישנה רק עמדה אחת פתוחה והמעבר עצמו אורך לרוב 3-2 דקות בממוצע.
מסלול מהיר לבידוק הביטחוני לנוסעים במעבר בטרמינל 5: בשלב ראשון עוברים ביקורת קצרה ואח״כ עולים במדרגות הנעות ומשתלבים במסלולי הבידוק הביטחוני הרגילים יחד עם הנוסעים היוצאים. לרוב אין תור בקומה התחתונה למעט בזמנים מאוד מסוימים של היום כשיש עומס נחיתות. הבעיה היא בקומה למעלה, ולפעמים המעבר יכול לקחת 20-15 דקות אם כי לרוב הוא לוקח 10-5 דקות בלבד.
מסלול מהיר לבידוק הביטחוני לנוסעים יוצאים בטרמינל 5: ישנה כניסה אחת אך מספר רב של עמדות שרובן פתוחות לאורך כל שעות היום. נוסעים במעבר מגיעים לאותן עמדות אך לפעמים הם מנותבים לעמדות מסוימות, לא מתוך הפרדה ביטחונית אלא מתוך שליטה בעומס. נוסעי מחלקות הפרימיום וזכאים אחרים נכנסים לעמדות בצד שמאל שבהן התור בדר״כ קצר יותר אם כי לא בצורה משמעותית. לפעמים כדאי פשוט להתקדם לעמדות הרגילות. נדיר שהתליך אורך יותר מרבע שעה.
ליאור.
-
בדקת כמה זמן ייקח לך להגיע מהשדה לוינדזור (אני לא)? לתחושתי, עדיף לצאת לעיר לבית קפה טוב / מסעדה ועוד טיול רגלי קצר.
-
מהשדה לוינדזור רבע שעה נסיעה במונית, בפירוש פחות זמן מאשר להגיע לעיר.
-
תודה, נראה לי שנקבל החלטה בזמן אמת, זו פעם ראשונה עם כזה קונקשן ארוך בהיתרו (בד”כ שעתיים) ולבלות שם לא נראה לי, וינזדור בהחלט נשמעת כאופציה לא רעה, ממה שקראתי נסיעה ברכבות גם אם במהירה ומפדינגטון בתחתית עשויה לגרוע כ 2-3 שעות ממשך הזמן לתוך העיר וממנה + שעתיים מנהלות לא מותיר הרבה.