ארגנטינה אפריל - מאי
-
כן, אני יודעת שזו לא העונה לטייל בארגנטינה, אבל יש לי קצת חופש מהעבודה מאמצע אפריל (ישר אחרי פסח) עד סוף מאי (ובגלל מזג האוויר להתחיל מהדרום ולעלות צפונה), אז אני אנצל את הזמן הזה הכי טוב שאני יכולה.
הנקודות שאני בוודאות לא מוותרת עליהם הם פריטו מורנו, ברילוצ'ה, בואנוס איירס ואיגואסו, אבל יש לי חודש וחצי ובטח יש עוד מיליון דברים לראות ולעשות.
אני לא מתכננת טרקים, ולא שופינג. רוצה בעיקר לראות ולהנות מהנוף ומחוויות.
כמה שאלות למי שיש לו קצת ניסיון בארגנטינה (בתקופה הזו בעיקר):- להגיע לאושואייה? חלק אומרים לי לא, חלק אומרים שסתיו ואמור להיות שם אמנם מאוד קר אבל עדיין מהמם.
- יש מה לעשות באל קלפטה מלבד הפריטו מורנו? או שיומיים/שלוש שם יספיקו?
- יש עוד מקומות בצפון מלבד סלטה ששווה לבקר או שאין טעם להגיע לאזור?
- על מה בשום אופן לא לוותר? יכול להיות כל דבר מאטרקציה, סדנה מעניינת ועד מסעדה.
אשמח לדעותכם גם לגבי המקומות שבטוח אבקר (המלצות/אזהרות/לשים לב) כדי לארגן טוב יותר טיול סולו בלי הפאניקה של התכנון שמציפה אותי כרגע
-
ממש אשמח לעזרה כאן.. -
נקודת המוצא היה שאת יודעת שזו לא עונה טובה – אז הרבה מידע לא תקבלי ספציפית על העונה הזו (מכיוון שזה סתיו אז יהיה קר מאוד וגשום ומצד שני לא תזכי לשלג של החורף)
אני לא רואה טעם לרדת עד אושוויה במזג אוויר קשה שכזה וללא טרקים,
גם מן הסתם לא תפגשי המון מטיילים באזור.
אם את מתעקשת על כך, אז תתחילי מקלפטה מהקרחון, יש טיולים באזור כמובן, אבל אין לי מושג מה רלוונטי לאפריל…
מה שטוב שאת לא בעונה תיירותית הוא שלא תצטרכי להזמין מראש הכול (אולי פרט לטיסות אם את רוצה להימנע מאוטובוסים למרחקים). תוכלי לזרום עם הטיול מדרום והלאה לפי מזג האוויר והרצון שלך.
נאמר מקלפטה לאל בולסון (מרחק עצום, אם תוותרי על קלפטה תוכלי להימנע ממנו כי אני לא בטוח אילו עצירות יהיו טובות בדרך), משם לברילוצ’ה והלאה למנדוזה, קורדובה, בואנוס איירס ואיגווזו. זה כבר סוגר לך 3 שבועות או חודש.
בהמשך אני לא יודע עד כמה שווה לטרוח להגיע לצפון ארגנטינה, אישית הנוף המדברי לא מרגש אותי. תוכלי לבחור לשבועיים לתת גיחה לבוליביה ואז כן לעבור בסלטה וחוחוי או לשנות גישה ולחצות לברזיל לשבועיים (ייתכן גם שתוכלי לקבוע טיסת חזור זולה יותר לארץ מריו או סאו פאולו)
-
תודה!
-
בעיניי אם נוסעים כל כך רחוק בטיסה כה יקרה, עדיף לכוון יותר אל העונה הנכונה. החלק הכי מוצלח בארגנטינה (למעט אולי האיגואסו המדהים) זה פטגוניה. במיוחד אם מתכוונים לעשות טרקים, שווה להקדים או לדחות לשנה אחרת. -
אבל הבחורה כתבה בפרוש :
אני לא מתכננת טרקים, ולא שופינג. רוצה בעיקר לראות ולהנות מהנוף ומחוויות.
כשכותבים בשביל לנפח את כמות התשובות בפורומים, זה לא נראה כל כך טוב .