מרינלנד בריביירה הצרפתית - אטרקציות לילדים באזור
-
האם מישהו היה עם ילדים במרינלנד שבאנטיב בריביירה הצרפתית?
איך המופעים? האם מומלץ?
האם יש אטרקציות אחרות לילדים מומלצות באזור?
תודה
ליאת
-
המופעים לא מהנים ומרהיבים כמו המופיעים בהולנד אבל מופע הלוויתנים מיוחד.
סך הכל הבילוי במקום כיף מאוד ומהנה.
ליד מרילנד ישנם פארקי שעשועים (כמו הלונפארק בהם לא ביקרנו).
-
אנחנו מאד נהננו מביקור במרינלנד. תשימי לב שמדובר בעצם בשני מתחמים – יש את הצד של מרינלנד עם החיות והמופעים והצד של פארק מים אקווהספלאש עם מגלשות וכו’. הכניסה נפרדת ואפשר לקנות כרטיסים לכל מתחם או כרטיס משולב.
גילוי נאות – אמנם ביקרתי במרינלנד וההופעות יפות ומרשימות אבל יש בעיה אתית לא פשוטה עם היחס כלפי החיות, בעיקר הלוויתנים אבל תכל’ס גם הדולפינים.
בלונהפארק שליד לא ביקרנו. אם אני זוכרת נכון, הוא פתוח רק משעות אחר הצהריים ואילך, והילדים שלי עוד היו יחסית קטנים.
באופן כללי, הריביירה הצרפתית היא אזור מדהים לכל המשפחה! תהנו המון.
-
הי שרון
נהנתי מאוד מקריאת הבלוג וקיבלתי הרבה אינפורמציה
תודה רבה
-
ציידת. תודה רבה
בנוסף,היות ומחלקת את הזמן עם פרובאנס. האם מישהו יכול להמליץ על אטרקציות לילדים באזור פרובאנס?
זה לא הולך להיות טיול אטרקציות, אלא בוחנת אפשרויות כדי לשלב 2-3 אטרקציות עבור הילדים (מעבר לעיירות, ערים וטבע)
-
הי ליאת.
כיף לכם שאתם נוסעים לריביירה. זה אזור כל כך עשיר בכל המובנים: נוף, כפרים עתיקים, המון תעסוקה למבוגרים ולילדים.
יש כמה פארקים ליד העיירה וילנוב לובה, די קרוב למרינלנד. אני מאוד רציתי לפסוח על מרינלנד. הסברתי את זה לבת שלי והיא מיד קיבלה (הייתי יכולה גם לא לגלות לה על קיומו אבל העדפתי להתמודד). הנושא של הלוויתנים באמת כל כך שנוי היום במחלוקת (וכמו שציידת אמרה – גם הדולפינים) שאני מרגישה שזה באמת לא לעניין, אבל כל אחד כרצונו יעשה.
לפני כשנה וחצי כתבתי פוסט שמסביר את הקטע עם הלוויתנים ובסופו יש רשימה של אטרקציות בריביירה. יש לציין שהיא לא מלאה. האפשרויות באמת רבות. אבל מה שכתבתי זה לא מעט. אם יש צורך בעוד משהו אין בעיה למצוא פתרונות.
נוסעים בפסח? איזה תאריכים?
-
הי זיוה
המון תודה. הרבה חומר למחשבה. נראה בהחלט מספיק אטרקציות כך שניתן לוותר על המרינלנד.
נוסעים בפסח ל 8 ימים מלאים. הרכב: אני ואחותי עם בנותינו (בנות 12 בערך. אפשר לקרוא לזה טיול בת מצווה).
טיסןת הלוך-חזור ממרסיי (מה שנותר במחיר שפוי לחג).
עובדת על התוכנית, אשמח להארות הערות ותובנות.
כרגע באופן כללי:
יום 1 : ניס (נסיעה ממרסייץ מגיעים לקראת צהריים)
יום2 : מונקו ואיז
ימים 3-4: ניס השלמות, קאן? אטרציות באזור
יום 5: ורדון – עצירה בנקודות תצפית והגעה עד moustirt-saint-marie
יום 6: כפרי הלוברון: רוסיון, גורד, פונטיין דה וקלוז
יום7: אביניון, אקס אן פרובנס, בו דה פרובנס
יום8: השלמות מיום 7 ואם ניתן להספיק (טיסה יוצאת בלילה), ביצות camaruge
תודה
ליאת
-
האם ביום החמישי אתן עוברות לינה?
או ביום השישי?
כי להספיק את שלשת הכפרים שציינת במהלך יום אחד שהתחיל ב…. (?) לא פשוט בכלל!
יום 7 לדעתי אינו בר ביצוע -אולי אביניון וסנט רמי או אקס וסנט רמי?
פסח -משמע גם פסחא? נופלים על החג? צריך להערך.
האם אתן כבר סגורות על לינה ? על המסלול?
-
הי יונית. תודה
4 לילות ראשונים לינה ב villeneuve-loubet או ב la colle sur loup. משם נטייל באזור ניס ומונקו (מרוחק כ 30 - 40 דקות)
יום 5 עושים את הורדון ולנים ב moustrit-saint-marie
למחרת 3 הכפרים שציינתי בלוברון. לינה לא יודעת אם וכמה נספיק להתקרב לאביניון?
ולכן 3 לילות נוספים עדיין לא תוכננה לינה.
באמת צריכה להתקדם עם התכנון כך שאוכל להזמין לינה שכן פסחא חל בדיוק בימים אלו (3 ימים אחרונים לטיול)
מתלבטת אם להתקדם כל יום או למצוא מקום לינה שישמש ככוכב (סוף יום כפרי הלוברון + היומיים הבאים בהם מתוכננים אביניון, אקס ובו)
תודה ליאת
-
הי,
לא שמתי לב שהטיול כולל גם את פרובנס.
הנה קישורים עם הרבה פעילויות שצריך למיין
ריכוז של פעילויות ואטרקציות בפרובנס
יום 7 ממש לא אפשרי ויום 6 אינו מאפשר לשלב אטרקציות.
מה עם השווקים? לבנות מצווה זה כל כך מתבקש.
לגבי הרביירה: אותנו קאן לא הלהיבה. אפשר לשוט לאי סט מרגריט. היינו בשיטוט קצר ודווקא לא בחלק המפורסם שלו עם המוזיאון הימי והסיפור על האיש במסכת הברזל, כך שקשה לי להגיד כמה זה ממלא ואטרקטיבי.
באנטיב לא הייתי אבל אני מניחה שהיא עיר נחמדה. ציידת הערפדים היתה.
חצי האי קפ פרה אטרקטיבי. טיילנו בו יום מלא אבל אם רוצים נקודת פוקוס לחתיכת יום אז הגן של וילה אפרוסי דה רוטשילד מאוד יפה.
אני אוהבת גם את פרובנס אבל אישית הייתי מסתפקת באזור אחד. אפשר לפצל בין ריביירה לאזור הוורדון. אולי עוד נקודה קצרצרה לאקס אן פרובנס + קאסיס והקלאנקים. גם בדרך שבין מוסטייה סן מארי למרסיי יש כפרים נהדרים לבקר בהם ונוף יפה. אם את פתוחה לשמוע אני יכולה להראות לך בסוף השבוע תמונות מהאזור, שגם אני הייתי בו בקצרה אבל לדעתי יש בו פונציאל גדול. והנה תראי משהו נחמד בדרך ממוסטייה לאקס.
אופני רכבת ברכס סט בום, מחוז Var
-
הנה עוד משהו ליד אקס
שוקולייטר ליד אקס. יש גם סדנאות שוקולד.
שייט לקלאנקים של קאסיס
ולגבי התאריך – לא סתם החקירה. אם יש חפיפה לאיסטר כדאי להיערך לטוב (אירועים, חגיגות מקומיות) ולרע (מקומות סגורים, אף שאני לא נתקלתי בזב בריביירה אבל לא הייתי בכל מקום).
-
לגבי הלינה הראשונה- שימי לב לדרך המפותלת למדי מלה קול דה לופ-לא הייתי בוחרת בו כיעד לינת כוכב, כאשר כל יעדי הטיול שלכם הם על החוף בעצם.
לגבי פרובנס-אפשר למצוא לינה חכמה בקרבת אביניון- ואז לא צריך לפצל לינות ויכול לשרת אתכם גם לכפרי ווקלז וגם לעיר והסביבה.
שימי לב ביום ראשון של פסחא-שוק אדיר של פשפשים בעיירהL'Isle-sur-la-Sorgue ובכלל זה יום של שווקים (תבדקי בוניה- שוק קרמיקה למשל).חלקם מתפרש על שני הימים של החג, רובם רק שעות הבוקר עד צהרים מאוחר כך שקשה לשלב שני שווקים באותו יום.
(אם זה מדבר אלכם כמובן).
-
מנצלת את השאלה ( מקווה שבסדר)
לאן אתם טסים? ניס? יש עוד אפשרויות?
לבן זוג יש כנס בקאן. בקאן כבר היינו והיא לא מאד מעניינת אותי אבל חשבתי להצטרף למספר ימים לפני או אחרי הכנס לטיול זוגי קצר בריביירה.
אז לאן ועם מי כדאי לטוס?
תודה
-
זיוה. יונית. תודה
היות ויותר מושך אותי אזור הפרובאנס ולפי ההמלצות שלכן, חושבת לוותר על הריביירה ולהתמקד רק בפרובאנס? אולי בכל זאת מונקו(כולל איז) וניס ליומיים וללון קרוב יותר?
איך הייתן ממליצות לחלק 8 ימים (כולל הורדון)?
זיוה - שווקים בהחלט יהיו. רשמתי לי את ימי השווקים בעיירות הלוברון.
רכבת האופניים בהחלט נראית. השייט - לא בטוחה שהעונה תתאים. רק אם יהיה חם ובכלל אם האתר מוציא סיורים אז בהחלט אופציה מעניינית
וכן. בוודאי שאשמח לקבל המלצות ולראות תמונות
תודה רבה
ליאת
-
הי איריס. אנחנו התארגנו מאוחר כך שכרטיסי טיסה במחיר שפוי מצאנו רק למרסיי.
לניס כבר היו הרבה יותר יקרים.
תקראי את הבלוגים של זיוה והטיפים של יונית ותבחרי. יש שם המון המלצות מעולות. לא יודעת על מה לוותר…
-
קודם כל נשמע לי יותר נכון-כאשר נחיתה והמראה ממרסיי לנצל את הימים לטובת פרובנס במיטבה במקום להתרוצץ.
שנית -תשקלי במקום /בנוסף לורדון אולי את קניון ארדש (לדעתי יותר קרוב למיטב פרובנס,אבל לא עשיתי אותו באותו טיול, כך שאני מתקשה לחבר את המרחקים מה יותר קרוב, מבחינת הטבע והיופי- שווה!)
צריך רק להיזהר ובמיוחד עם נערות שלא להגיע ל”רעלת עיירות” אחרי כמה עיירות וכפרים אי אפשר יותר לראות כדי חרס קומקומים ומפות צהוב כחול.
אני הייתי מתחילה הפוך-
בודקת קודם כל
מה האירועים,השווקים שיש בעיתוי הטיול שלכן והיכן?
(ממיינת תעדוף)
מה הפעילות האקטיבית שאפשרית באפריל בעיתוי הטיול שלכן, היכן ומתי?
(אין הרבה מה למיין-הרוב רק סופי שבוע אבל יש לך אחד ארוך משישי-שני)
ואז- רואה מה עוד רוצים להיות ,לבקר
מה חוזר על עצמו או דומה לקודם ,ומה יחודי
ואז לחשב בערך כמה זמן את מעריכה שתשקיעו ביעד (רמז-עיר גדולה הרבה יותר שעות מעיירה קטנה).
ואז-- להביא את התוכנית לדיון- ונוכל להתייחס.
הצעה נוספת אם אתן לא חוששות מנסיעה לפצל לאזור מונטפלייה-קאוס דה מונפלייה (לא אותו מקום!) -מערת נטיפים ענקית- ערוצי הנהרות ארדש-לוט ואחרים- מוקד גיאוגרפי להתמצאות איזור מילאו.
ואז ...את החצי השני במיטב פרובנס.
לרביירה הייתי משאירה את הזמן לטיול אחר, נפרד.
(אבל זה רק אני).
-
ליאת,
אני בהחלט חושבת שנכון להתמקד באזור אחד. אפשר לוברון + ורדון. צריך לחפש את המסלול של רבקה. היא עשתה משהו דומה בטיול זוגי, ללא ילדים. אבל אפשר להתרשם מהמסלול.
אזור הארדש מאוד מגוון בעיני כי הוא פרובנסלי לגמרי באופיו (עיירות, כפרים יפים ושווקים) ובנוסף יש או את המערות האדירות (נטיפים, אדם קדמון). אז צריך לראות מה המיקוד המדויק של הטיול. אי אפשר הכול.
מציעה כמו יונית לבדוק מה הכי מדבר, איפה יש שווקים מוצלחים ואירועים בתאריכים שלכן ובסוף להרכיב מסלול. פסח אמנם די קרוב אבל עוד שבוע של ישיבה מול המסך בסוף תוציאו את המסלול המדויק שלכן. קצת תמונות – יותר מאוחר.
מקווה שהמשך הסופ”ש להעלות קצת תמונות מאזור הארדש ומחוז ואר – אזורים קצת פחות מוכרים.
-
מוסיפה לדבריה של זיוה עוד המלצות והצעות קצת “מחוץ למסלול השחוק”
-
הי יונית
מסכימה בהחלט עם רעלת הכפרים - ולכן מנסה לשלב. הטיול של רבקה מאוד מעניין אבל פחות מתאים לבנות...
תודה על הקישור
מקומות מרשימים ומעניינים אבל מאוד מרוחקים. כ 2-4 שעות מאביניון.
אם צפוף עם ניס ומונקו בריביירה שמרוחקות רק כשעתיים (ממרסיי) אז נראה לי צפוף הרבה יותר יהיה עם אזורים אלו שבהחלט "דורשים" טיול בפני עצמו
כרגע עוד בשלב קריאת חומר. נוטה להישאר עם הריביירה אבל לקצר....משהו כמו יומיים ואת השישה הנותרים בפרובאנס תוך שילוב שווקים ואטרקציות.
מה דעתכן?
זיוה בקשר לשיט לקלאנקים - היות והיית באפריל (וברור לי שתלוי מזל מזג אוויר) לא קר ?ויותר מדאיג: הבת שלי סובלת ממחלת ים. עד כמה מטלטל זה היה?
תודה ושבת שלום
ליאת
-
הי ליאת. הייתי שלוש פעמים בריביירה ופרובנס. בקלאנקים הייתי בספטמבר והלכתי שם ברגל. לא שטנו. לא יודעת להגיד על רגישות לים. באפריל שטנו לאי סט מרגריט מול קאן. זה שייט קצר ולא היתה בעיה. לקלאנקים – יותר ארוך לדעתי.
בעיני יומיים לריביירה זה ממש פספוס. ניס עיר נהדרת, אבל יש לך בפרובנס כמה ערים. מונקו היא באמת תופעה מיוחדת אבל לנסוע מזרחה לריביירה רק בשביל ניס ומונקו זה לעקר את הריביירה מכל הייחוד והיופי שלה. בנסיעה ההיא של אפריל בחרנו בריביירה מכמה סיבות: אצלי היתה תכנית מגירה לראות כמה ממוזיאוני האמנות של הריביירה (יש שם ריכוז הרבה יותר גדול מאשר בפרובנס), והדליק אותי שהם לא בהכרח מרוכזים באיזה מטרופולין גדול אלא פזורים בה. בנוסף חשבנו שלבת גם יהיה שם מוצלח קצת בזכות אבק הכוכבים שעשוי לעניין נערות, אפשרות לשלוב של מופע ואת הנושא של הבושם. ומעל לכול, יש בריביירה נוף נפלא כשקצת מתרחקים מהערים, ומה שמיוחד בריביירה זה השילוב של הכול.
בפרובנס טיילתי פעם אחת שמונה ימים ופעם אחת תשעה, והמון מקומות עוד לא ראיתי. את הערים של פרובנס, למשל, ראיתי רק באופן מחופף (לעומת ניס שבאמת זכיתי להכיר כמו שצריך) כי התרכזנו יותר בכפרים ובעיירות. באקס אן פרובנס שנחשבת ליפהפייה עוד לא הייתי בכלל. אני לא מצליחה להבין למה לרוץ בין האזורים. הרי ברגע שאת רצה למקום אחר את מפסידה מקומות מוצלחים לא פחות שנמצאים מתחת לאף, ולא משנה מה הבחירה. אגב, קניון ורדון שייך לפרובנס מבחינת החלוקה המוניציפלית, אבל זה באמת לא משנה וכן הגיוני לשלב בין כמה ימים בחוף או בקרבתו לבין הקניון. מה שחשוב זה שיהיה מסלול עם הגיון מבחינה גאוגרפית.
אם הטיול עולה על פסחא אז יש חגיגות בריביירה. פרובנס פחות מוכרת לי בהבט הזה. שווקים יפים יש בכל מקום.