התלבטות בין האלפים הצרפתיים וצפון איטליה באוגוסט
-
במקור הסתמן שלא נוכל לנסוע השנה באוגוסט לחו”ל והתחלנו לחשוב על טיול משפחתי בחופשת סוכות אבל בימים האחרונים נראה שאולי בכל זאת נצליח לנסוע באוגוסט ומכאן נפתחה ההתלבטות בין שני היעדים.
קצת רקע אנחנו זוג+שתי בנות שיהיו בנות 9 ו-6 בקיץ.
היינו כבר בשלושה טיולים משפחתיים לחו”ל בהרכב הזה באוסטריה, בהולנד ובבלגיה.
אוהבים טיולים מגוונים שמשלבים טיולים בטבע, אטרקציות ועיירות/ערים.
מקריאת סיפורי טיול נראה ששני היעדים יכולים להתאים.
להלן החששות שלי מכל אחד מהיעדים שציינתי
אלפים צרפתיים-בטוחה שנמצא מה לעשות גם בגילאי הבנות שלנו אבל אני בכל זאת תוהה אם לא כדאי לדחות את הטיול ביעד הזה לזמן שבו יהיו יותר גדולות ויוכלו לעשות טיולים רגליים יותר מאתגרים.
צפון איטליה-חלום ישן אבל החשש הוא מחום כבד (שיכול כמובן לקרות בכל מקום אבל הסבירות גבוהה יותר באזור אגם גארדה מאשר באלפים) ובעיקר מהפקקים באזור באוגוסט ששמעתי עליהם סיפורי זוועה. אני יודעת שאפשר לצמצם את הבעיה אם בוחרים מיקום לינה טוב השאלה אם הבעיה בכל זאת קיימת
אשמח לשמוע את חוות דעתכם או אפילו להציע יעד שלא חשבנו עליו שעונה על הקריטריונים שציינתי.
-
אני באוגוסט אחרון היתי שבוע באיזור שמוני. לא ראיתי פקקים וכמובן שהטמפרטורה לא עלתה על 20 מעלות. יש המון אטרקציות לילדים וגם מסלולי הליכה שמתאימים לכל המשפחה. ממליץ בחום. את הטיסות והלינה כדאי כבר להזמין עכשיו.
-
אנחנו היינו בקיץ האחרון באלפים הצרפתיים ולפני כמה שנים בסוכות בצפון איטליה.
האלפים הצרפתיים יהיו נהדרים בשבילכם ואני לא רואה שום מגבלה אמיתית בגילאי הבנות. אולי הטיפוס לאגם הלבן יהיה קצת קשה (ואולי לא, זה בעיקר תלוי בכושר ועד כמה הן מורגלות בטיולים, ראיתי ילדים יותר קטנים בדרך, אבל הם היו צרפתים שנראו לי מיומנים בטיולי הרים). בכל מקרה, באמת שלא חסרים מסלולים יפהפיים נוספים, קצרים וקלים יותר. פארק מרלה, רק כדוגמא, עם החיות המסתובבות בו חופשי יהיה גן עדן לבנותיכן (אם הן אוהבות חיות חמודות). הקרקס הקרחוני (לקפץ מעל הנחלים וללקט שם תותים קטנים!). משחקי שלג בקרחונים, ועוד ועוד.
צפון איטליה מהממת אף היא, ובה יש את גרדהלנד הלונה פארק הנהדר (באלפ”צ אין לונה פארק שווה). כאמור לא היינו בקיץ וגם אני שמעתי על החום ועל הפקקים בכביש סובב אגם גרדה. יכולה לומר שבסתיו השלכת באיזור הזה עוצרת נשימה ביופיה, ולכן אולי עדיף לטייל שם דווקא בהזדמנות אחרת כשתחליטו לסוע לחו”ל בחגי תשרי.
-
אני הייתי בגרדה בסוף יולי תחילת אוגוסט השנה.
היה מזג אויר מצויין...אבל זה עניין של מזל. ( לעומת שוויץ למשל שקשה היה לטייל בגלל עומס החום).
לא נתקלתי בפקקים המפחידים.
לא יודעת למה אבל היה סביר+++ ( קצת עומס בעיירות אבל ממש בקטנה ).
אני לא יודעת למה ולא מה זה מייצג. זה הניסיון שלי -
לא הבנתי למתי בדיוק אתם רוצים לדחות את הטיול באלפים הצרפתים.
גם כשהילדה הקטנה תגדל יהיו מסלולים מסוימים שלא תוכלו לעשות.
ברור שיש מסלולים שפחות מתאימים לילדה בת 6, אבל זה לא צריך לפגוע בהנאה מהטיול.
גם אם תסעו לגרדה או לכל מקום אחר לא תוכלו לעשות מסלולים מסוימים.
אנחנו מטיילים עם הילדים מאז שהם קטנים מאוד, תמיד מתפשרים ומתאימים את המסלולים ליכולת שלהם ונהנים ממה שיש.
האלפים הצרפתים מתאימים מאוד למי שמוגבל בהליכה כי אפשר להגיע למקומות מדהימים באמצעות רכבלים מהגבוהים באירופה.
השנה באלפים הצרפתים ניסינו את המסלול המפורסם לאגם הלבן עם ילד בן 5 והצלחנו לעשות רק חלק מהמסלול.
-
תודה רבה לכולם!
החלטות בקרוב
-
מכירה את שני האזורים ומצטרפת בחום רב להמלצה על האלפים הצרפתיים בעונה הזו
-
תודה רבה לכולם!
בינתיים ככל הנראה חלה תפנית מפתיעה בעלילה
כנראה מצטרפים לחברים טובים בנסיעה לבודפשט וסלובקיה
החלומות על האלפ”צ וצפון איטליה והדולמיטים יאלצו ככל הנראה להמתין בסבלנות לתורם (שאין לי ספק שיגיע)