דיווח חי מ Alpbach - Juwel....
-
היינו בדז ומישהו אמר שהוא רוצה אוכל אוסטרי אמיתיאז בדקנו בטריפאדויזור והוא שלח אותנו למסעדה.
אכלתי שניצל. נשנשתי שמארן אחד מהצלחת. היה מוצלח.
-
kaisser shmarenהכול זה עניין תרבותי...
פעם בסולדן נעשה מאוחר והבנות נאלצו לוותר על הקייזרשמארן על ההר שזו מסורת עתיקה אצלנו.
אמרתי להן שנאכל למתה בעיירה. ולא מצאנו.
הקינוח הוא מוגש יותר על ההר ופחות בעיירות.
כמובן יש בעיירות אבל נפוץ פחות.
סיפור דומה קרה לי בשוויץ הקיץ. רציתי להכיר לחברים שרכבתי איתם על אופניים שם את המאכל הידוע fondue. בשוויץ הוא מעולה. חיפשתי בכל תפריט בכל מסעדה.
בסוף הוסבר לי כי זה מאכל שלא מכינים בקיץ.
שלגון: תנסה את tripadvisor וספר לי... לא תצטער
-
הקייזשמרן של רינה הכי טוב!! -
אדו, בזולדן ליד הגונדולה של הגיגיוך יש את מסעדת גיגיטנא. אצלי זה נחשב הקייזרשמרן הכי טעים בעולם
אנסה את tripadvisor כשאהיה.
-
אוכל אוכל אוכל....אדו, אני לא יודע אם אתה יודע, אבל TripAdvisor נתפסו באי פירסומים של חוות דעת שליליות, מכיוון שהם פחדו שהעסקים לא יפרסמו אצלם. היה סקנדל גדול. לדעתי זה כבר תוקן.
לענייננו:
ממליץ תמיד לשאול את בעל הפנסיון. זה מוכיח את עצמו פעם אחר פעם.
היום סיימנו שלושה ימי גלישה מלאים. חשבנו ללכת למסעדה האיטלקית ליד הפנסיון שלנו, אבל היא נפתחת רק בחמש, אז יצאנו לדרך. חמש דקות נסיעה, בפניה לכביש 171 לכיוון Worgl וכביש A12 לכיוון מינכן, קלטה הגברת שלט Tiroler grill. עצרנו. בקתה מעץ, מתמחה בשניצלים מחזיר או עוף, המבורגרים וכו'. המקום נוצץ מניקיון, מנוהל ע"י שתי נשים. הזמנו שני שניצלים עוף, אחד עם צ'יפס והשני עם סלט. בחיים שלי, ואני כבר לא ילד ומסתובב באירופה בלי סוף, לא אכלתי שניצל גדול,וטעים כזה. הגשה נהדרת. טרי. אין מילים. 11 יורו למנה. שווה כל סנט.
מצרף שתי תמונות, האחת של השלט בחוץ והשני של השניצלים. תתעלמו מוגברת. היא שם רק כי זו התמונה היחידה שצילמתי...
מי שעובר באזור, שווה לצום עד שמגיעים. אל תחמיצו.
דורון

-
היום השלישי + סיכוםהיום היה חם עוד יותר. כזה שכבר התחיל להעיק. יחד עם זאת, הצלחנו לגלוש בכיף עד שתיים וחצי לערך ואז חתכנו הביתה.
אם צריך לסכם, הייתי נותן לאתר את הציון 6.5 מתוך עשר. זה לא שהאתר גרוע, פשוט יש הרבה אתרים טובים יותר.
אם צריך לחלק לקטגוריות, זה מה שהייתי נותן (מתוך 10):
מסלולים (אורך, רוחב, איכות, קוהרנטיות) - 6
מעליות (יעילות, חדשנות, קיבולת) - 5
נוף- 9
אוירה על ההר ובכלל - 8.
מסעדות (כמות, איכות, מבחר, מחיר) - 8
קישוריות - 8.5
אל תחפשו היגיון סטטיסטי לממוצע הכללי. המשקל שאני נותן למסלולים ולמעליות גבוה הרבה יותר מאשר לשאר הפרמטרים.
סה"כ אתר נחמד. לא יותר.
אנחנו נהנינו, מכיוון שאנחנו תמיד נהנים מסקי.
דורון
-
רואים מי שומר על עצמו ומי דופק ערימת צ'יפס -
בחיי שלרוב זה הפוך....
-
נראה טוב השניצל...אף פעם לא נפלתי עם tripadvisor...
לא ידעתי על הסקנדל...
-
סיכום קצר וקולע...ברור לי הנושא של ציון גבוה לתת הסעיפים אבל ממוצע כללי (מבוסס על תחושה) טיפה נמוך...
לא בגלל אוביאקטיביות אלא כי פשוט יש אחות יפה יותר.
אבל התרשמתי של סופש חפוז זה פתרון מעולה.
אתמול קיבלתי קליפ מזוג חברים מהאינטרטוקס. בבר היו אנשים בשמש בלי מעילים.
אז הבנתי שבאלפים האוסטריים חם...
-
עין תחת עין... שניצל תחת שניצללא התאפקתי... ראיתי את שניצלך הטעים בעולם והזכיר לי את שניצלי הטעים בעולם.
זה קרה הקיץ ברכיבת אופניים מתגלגלת בשוויץ.
לפונדק הדרכים הזה הגענו בצהריים לאחר 4 שעות רכיבה.
מקום נפלא... תחת השמשיות בתוך הנוף…
גברת מקומית בירה... שניצל חזיר עם תוספות... גם מחיר מצחיק.
והוספתי עוד שתי תמונות מאותו היום ברכיבה...

-
היה חם מאד אתמול. ישבנו במסעדות בחוץ עם שרוולים מורמים.
האתר חביב לסופ"ש, אבל אז נכנסת השאלה: "אם אני כבר נוסע את המרחק הזה, למה לא לקפוץ לסקיוולט, מיירהופן וכד'" ...
תעכלס, שווה ביקור קצר.
ד.
-
יפה לכם

שוויץ מדהימה תמיד – חורף וקיץ.
מפתיע שאתה אומר על משהו בשוויץ שהוא ב”מחיר מצחיק”…. מנסיוני, המחירים שם הם לא צחוק...

ד.
-
די מסכים עם הציונים- חזרתי לפני כשעתיים מסקיוולט, ביקרנו גם יום בקיצהביל, אלפבאך (עלינו מהמעליות באינראלפבאך, לשני הכיוונים) וזל אם זילרטל. כנראה בגלל מזג האוויר שהיה חם ושמשי כל השבוע, המסלולים באלפבאך היו ברמה נמוכה ביחס לכל השאר. אולי שווה ביקור לשם הגיוון אבל במרחק של עשר דקות נסיעה נוספות (לפחות ביחס לסול) מגיעים לזל אם זילרטל שלדעתי מתעלה בכל דבר, במיוחד במסלולים מעולים וגם גבוה יותר=שלג טוב יותר ביחס למזג האוויר שהיה.