הארכת ביטוח למעל שנה
-
שלום לכולם,
יצאתי מהארץ עם ביטוח של מגדל לשנה. השנה מסתיימת בקרוב והם לא מוכנים להאריך את הביטוח. הפניקס מוכנים בסכום של 2.6$ ליום. אני רוצה להגיע (מניו זילנד) לחצי שנה במזרח מה שהופך את זה לסכום לא הגיוני על ביטוח. משהו מכיר פתרונות אחרים?
-
לי ניראה שהסכום בגדר הנורמלי.לא כדאי לטייל ללא ביטוח
-
חברות ביטוח אינן מאריכות ביטוח אם אינך נמצאת נוכחת בארץ.
אם את באזור אוקיאנה (אולי אוסטרליה), פני לחברת BUPA ואני מניח שהם יבטחו אותך עם כיסויים יותר נרחבים מכיסויי מגדל. ׁ(ובסכום נמוך ממיגדל)
שימי לב! יש לך שתי בעיות. הראשונה: לא יהיה לך ‘פינוי בהיטס’ לארץ.
בעייה שניה: אני מקווה שאת ממשיכה לשלם ביטוח לאומי כל חודש. אחרת, במדה ותגיעי לארץ לברור וטיפולים רפואיים, ביטוח הבריאות בארץ (של הקופה לך) כבר לא תופס ותצטרכי לשלם הכל במזומן.
-
מעניין מאד, צפריר.
האם יש לך, או שמעת על מישהו, נסיון בתביעה ממשית להפעלת הביטוח הזה. בכל זאת יש מגבלת מרחק ולא עלינו בתי משפט.
באתר שלהם מצויינת מגבלת ביטוח לטיולים עד 31/91 יום. שלחתי להם שאלה לגבי משכי זמן ארוכים יותר.
אעדכן.
-
מנסיון
BUPA חברת ביטוח אמינה מאוד שפועלת במדינות רבות בעולם.
רק דוגמא אחת: יעילים יותר מ’דויד שילד’ וגם זולים יותר !
-
תבדקי ב”הראל”.
זה אמור להיות קרוב ל 2$ ליום, טיפה פחות אבל ממה שאני שומע
הם בסדר.
לא יודע מה המחיר המדוייק כיום, חבר אמר לי אתמול שהוא שילם 1.9$ ליום
והבת שלו כן אושפזה. הראל דאגו להכל.
-
הבעיה היא לא איפה זול, אלא שבדרך כלל אף חברה בארץ לא תסכים לבטח מישהו שכבר נמצא בחו”ל. ובדרך כלל, הביטוחים שנמכרים בארץ הם לנסיעה של עד שנה בלבד מקסימום. הראל לדעתי לא יסכימו לבטח מישהו באמצע הטיול. -
לפעמים כן ולפעמים לא, נתקלתי בשני המצבים.
קרה שהאריכו לי כששהיתי בחו”ל וקרה שלא הסכימו, הכל באותה חברה אבל דרך סוכנויות שונות.
כיום זה לא רלוונטי לי כי למרות שאני אזרח ישראל אני לא נחשב לתושב ישראל מסיבות פרוצדורליות ולכן אני כבר לא יכול לחדש את הביטוח הישראלי שדווקא הייתי מרוצה ממנו.
כן הייתי עם הביטוח הזה מעל 5 שנים, זה בהחלט אפשרי.
-
נכנסתי לאתר bupa. מסתבר שיש שתי חברות - אחת בריטית ואחת גלובלית. Bupaglobal מציעה ביטוח שנתי, רב פעמי עם שלוש רמות כיסוי במחיר שמתחיל בקצת פחות מ 200$ לשנה ועד כ 350$. פחות מכל ביטוח שאני מכיר בארץ.
שוב, השאלה איך מתנהלים מול ביטוח כזה, איך גובים כספים ואיך מיישבים חילוקי דעות.
-
כל פוליסת ביטוח, היא ‘חוזה’ בין שני צדדים.
מי שרוכש פוליסה, מתחייב מצידו (לשלם) וחברת הביטוח מתחייבת לשרת את רוכש הפוליסה.
לכן, הרוכש, כדאי לו שיקרא היטב היטב את תנאי הפוליסה, את הכיסויים המדוייקים ואת מקום התשלום ומקום לברור מחלוקות.
יתאים לוף יקנה, לא יתאים לו, לא יקנה.
אנו משתמשים כבר מעל 30 שנה בכיסויים ביטוחיים של חברות שאינן ישראליות. לשמחתינו, מעולם לא נתקלנו בבעייה. (אבל תמיד ידענו למי לפנות במקרה של תביעה או מחלוקת. הכל כתוב) חברה זו נמצאת בשוק על מנת להרוויח ולא על מנת לרמות לקוחות. אם הם יתחילו לרמות לקוחות, הם פשוט יפסידו אותם ולא ימכרו פוליסות. צריך להתחיל לחשוב כמו בחו”ל ולא כמו בארץ שבה באופן תמידי (ואולי בצדק) חושדים בחברות הביטוח שהן נועדו רק לסחוט לקוחות.