עזרה בתכנון נסיעה- מזרח
-
היי לכולם,
אנו 4 זוגות חברים ( בני 55+) נוחתים ב- 08 למאי בניו יורק
חוזרים ב-29 למאי ממיאמי.
בתכנון:
8-13 ניו יורק.
13-15 יציאה לאטלנטיק סיטי ( רכב שכור).
15-17 וושינגטון עם טעימה פילדלפיה.
17-19 מפלי הניאגרה
19 החזרת הרכב וטיסה למיאמי
19-22 מיאמי ( אצל חברים)
22-26 שייט
26-28 ( שוכרים רכב) ול- קי ווסט
אשמח לתגובות הצעות…
האם לינה בניו ג’רזי וגיחות יומיומיות לטיולים יוזילו?
דעתכם על המסלול , האם הייתם משנים משהו ?
האם ניתן להוזיל את הלינה בקי ווסט ע”י לינה בקיז אחר ?
תודה מראש,
-
4 זוגות חברים אומר שתי מכוניות?
הערה טכנית – אתם סופרים כל יום פעמיים. זה מאד בעייתי. למשל ב-13 לחודש – אם אתם יוצאים מניו יורק על הבוקר אז זה לא יום בניו יורק. אם יוצאים בערב, לא בטוח שזה יום באטלנטיק סיטי…
למה אטלנטיק סיטי? אטלנטיק סיטי זה לא עיר לבלות בה כמו וגאס אלא בעיקר עיר להימורים.
שימו לב שה-29 לחודש זה ממוריאל דיי. יום שיא של שופינג. הסיילים מתחילים קודם. יתכן ששווה לשריין את ה-28 (או 29 בבוקר תלוי מתי הטיסה) לשופינג.
לינה בניו ג’רסי יותר זולה, אבל מבזבזת הרבה זמן. האם היית מציע לתייר לישון בנתניה כדי לבלות בתל אביב?
אני מציע שתסדר את התוכנית בלי ימים כפולים, ואז יהיה יותר קל להבין מה באמת קורה.
על הדרך אני מציע לעשות טבלה מסודרת. לכל יום שורה שכוללת – תאריך ויום בשבוע מה עושים, איפה ישנים, כמה זמן אוטו יש וכו’.
-
דבר ראשון תחסכו לעצמכם את היומיים שהקדשתם לאטלנטיק סיטי. מיותר לחלוטין, והופך את ההמשך לדחוס עד בלתי אפשרי.
מציעה, אם אתם ממש מתקשים לוותר, לצאת לשם ב12.5 בצהרים נגיד, ולבלות שם את הערב והלילה, ובכך גם תקצרו מעט את הדרך לוושינגטון למחרת.
13.5- צאו לדרך לכיוון וושינגטון, אפשר דרך פילדלפיה אם מעניין אתכם, או לעצור לטיול בלנקסטר פנסילבניה ארץ כת האיימיש. ממליצה גם על גני לונגווד המקסימים, ואם אתם אכן מקדישים את היום לטיול בדרך אז כדאי להשאר ללון באזור לנקסטר.
14.5- הגעה לוושינגטון ושהיה של שני לילות, כך שיהיה לכם באמצע יום שלם לעיר.
16.5- יציאה לכיוון ניאגרה, דרך אגמי האצבעות (ווטקינס גלן). גם כאן הייתי שוברת את הדרך הארוכה עם לינה באזור הזה.
17.5- הגעה לניאגרה והמשך כפי שכתבת.
כמובן שעדיף לישון במנהטן, אלא אם כן חלק מהימים של ניו יורק התכוונתם ממילא להקדיש לשופינג בניו ג'רזי.
לא מכירה את אזור קי ווסט.
-
היי,
ראשית המון תודה,כפי שאתם מבינים החברים הטילו עלי את ארגון הטיול ואני נורא מבולבל- עשו לי סדר בבקשה.
מה שכבר נסגר הוא השייט ממיאמי בין התאריכים 22-27 למאי.
אנו נוחתים בניו יורק כפי שכתבתי כבר ב-08 לחודש וחוזרים ממיאמי ב-27 אחהצ.
מכאן אני פתוח להצעות.
שוב תודה מקרב לב,
-
היי ,
הייתי באטלנטיק סיטי פעמיים.
בפעם הראשונה היה ככה ככה.
בפעם השנייה כבר היה קצת עצוב ואפילו לכיוון מדכא.
לדעתי -תחסכו לכם את החוויה או במקסימום שתגיעו ללילה אחד להבין את המצב ,תהמרו קצת ותמשיכו.
במיאמי אין יותר מדי מה לעשות חוץ מקניות ומעט אתרי תיירות לא ברמה הגבוהה ביותר.
-
שלום לכולם,
קיבלתי את הצעתכם ואטלנטיק יצאה מהמסלול.
כעת עזרו לי בבקשה בחלוקה כאשר נוספה “בעיה” ,מסתבר שאחת מהחברות החלה לשמור שבת .
נכון לעכשיו נסגרה הפלגה ממיאמי מה- 22 עד ל-27 ( יודע שבת! אך כבר נסגר)
הקיצר, אנו נוחתים כאמור ב- 08 למאי בניו יורק
ובתכנון לטוס מאזור המפלים למיאמי ב-19 לחודש.
כעת סדרו לי מסלול תוך לקיחה בחשבון שמירת השבת.
המון תודות,
יקי
-
אם אתה רוצה שמישהו “יסדר לך מסלול” תוך כדי לקיחה בחשבון של כל מיני אילוצים אולי כדאי לפנות ליועץ בשכר.
אם תרצה את עזרת גולשי הפורום, שרובם ככולם כותבים כאן מתוך עניין בנושא, כדאי אולי לבקש אחרת?
-
עמיחי “ סדרו לי “ נוסח מתוך הומור.
צר לי אם נפגעת לא התכוונתי.
יכול לעזור לי ? האם כדאי :
8-13 ניו יורק
14 לצאת בבוקר לכוון וושינגטון לשהות 2 לילות ולצאת צפונה ב- 16.
עד ל 19 ואז טיסה בבוקר מוקדם למיאמי.
או:
8-12 ניו יורק וב 12 ( יום שישי) לצאת מוקדם לפילדלפיה לינה שם ויציאה ב- 13 עם יציאת השבת לוושינגטון.
תודה ושוב סליחה..
-
קודם כל שאלה “טכנית” – מה המשמעות של שומרת שבת? הן מבחינתה והן מבחינת כולכם.
האם לה יש דרישות מיוחדות (למשל בית כנסת)? האם היא מוכנה לטייל ברגל בסביבת המלון?
ומבחינתכם – האם המשמעות היא שכולכם בעוצר בשבת? או שאין בעיה שחלק מכם יטיילו/יסעו בזמן הזה והיא (או היא וזוגה) יחכו במלון? והאם פיצול הוא רק לכמה שעות? או שלמשל (ורק למשל) אפשר להשאיר אותה (עם או בלי זוגה) בניו יורק בעוד שכל האחרים “נותנים קפיצה” לוושינגטון ליומיים (לילה אחד).
בהנחה ששומרים שבת מלאה כולכם:
בואו נספור לפי 6 ימים בשבוע (לא מדוייק אבל התחלה).
אם אני סופר נכון יש לכם 12 ימים מרגע הנחיתה בניו יורק ועד הקרוז.
אם נניח שביום שלפני הקרוז (ראשון) טסים למיאמי, כלומר היום הזה ברובו מבוזבז, נשארנו עם 11 ימים.
עכשיו בוא נחשוב מה חשוב לנו וכמה ימים כל מקום?
היעדים שהזכרתם הם ניו יורק, וושינגטון, ומפלי הניאגרה.
באופן כללי לניו יורק הייתי מקצה 4-5 ימים, לוושינגטון 2 ימים ולמפלי הניאגרה עוד יום שלם. כלומר 7-8 ימים. חוץ מזה יש לנו מעברים.
הבעיה עם הניאגרה היא שהיא רחוקה. באוטו מניו יורק מדובר על סדר גודל של 10 שעות נסיעה נטו. מוושינגטון עוד טיפה. אם לעשות את זה באוטו ביום אחד זה סיוט. ביומיים (עם קצת עצירות) זה בהחלט אפשרי, אבל עדיין מעייף. שלושה זה כבר סבבה.
אז אפשר ללכת על משהו בסגנון:
4-5 ימים ניו יורק
נסיעה לוושינגטון (דרך פילדלפיה אם רוצים)
יומיים וושינגטון
2-3 ימים של נסיעה לניאגרה
יום בניאגרה
טיסה מבאפולו למיאמי
בהנחה שמקובל עליכם עכשיו צריך לנסות לתפור את זה בצורה יותר מדוייקת ולראות איך משתלבות השבתות.
האם הייתם מוכנים לשקול לשב טיסה לניאגרה?
האם הייתם מוכנים לוותר על הניאגרה?
זה יכול לפתוח את הטיול לכיוונים אחרים.
אם בשבתות אתם לא בעוצר אז אולי יש לכם יותר זמן לטיול. כי למשל שבת בניו יורק מפנה לכם יום, כלומר מתוך ה-11 שספרנו רק 3-4 מוקדשים לניו יורק (ועוד שבת). אבל אז צריך לחשוב איך זה מסתדר טוב.
-
+1 על ההצעה הזו של אנשיםטובים:
4-5 ימים ניו יורק
נסיעה לוושינגטון באוטובוס
יומיים וושינגטון
2-3 ימים של נסיעה לניאגרה + יום בניאגרה + טיסה מבאפולו למיאמי – השכרת רכב רק לקטע הזה
נקודה לחשוב עליה: בוושינגטון יש המון מוזיאונים, מאוד מעניינים. כאשר יש טיולי משפחות אז פחות מבקרים בהם פרט אולי ל2 (תעופה וטבע). אבל בהרכב שלכם אולי תרצו לבקר בהם. במיוחד מומלצים המוזיאון לתרבות אמריקאית וגם זה להיסטוריה של הילידים האמריקאיים. במקרה כזה, ביחד גם עם שאר האתרים והמונומנטים תצטרכו בוושינגטון 3 ימים מלאים.
-
תגבה ל: עזרה בתכנון נסיעה- מזרחשלום לכולם, עדיין לא סגור- בגדול:8-12 ניו יורק .ב12 יום ו יציאה לוושינגטון לינה 2 לילות בוושינגטון ביום א14 לחודש יציאה צפונה, ומכאן אנו לא מצליחים להחליט. אנא עזרתכם! כאשר צריך לקחת בחשבון שביום ו׳ ה 19 לחודש הוזמנה טיסה מבואפלו למיאמי בבוקר מוקדם. האם בולטימור,לנקסטר, אגמי האצבעות מפלי הניאגרה ? האם כדאי לאלף האיים ע״ח אזור לנקסטר?.תודה שוב יקי( קחו בחשבון ברשותנו רכב שכור מניו ג׳רזי ואנו בני 55+ ללא ילדים)
-
או קי, אז יש לכם 5 ימים מלאים – מראשון על הבוקר ועד שישי על הבוקר.
אפשר בהחלט לכוון ל:
יום ראשון בולטימור ונסיעה ללנקסטר ללינה
יום שני – איימיש ונסיעה לאגמי האצבעות + ביקור ערב בקורנינג. לינה בקורנינג
יום שלישי – אגמים לינה בקורנינג
יום רביעי - נסיעה לניאגרה ולינה שם
יום חמישי – ניאגרה ולינה בבאפולו
יום שישי – טיסה
כמו שאתם רואים זו תוכנית מאד מרווחת.אפשר בהחלט לדחוס אותה אם רוצים עוד.
לא בטוח שהייתי משלב את אלף האיים זה כבר ידחוס מאד את התוכנית הזו.