שאלה על המון בלאן
-
שלום לכולם,
אנחנו מכננים טיול בסוף יוני זוג+ שני ילדים בגלאי 9 ו-15. עדיין טובעת בים המידע המדהים !!! שיש כאן. ראיתי שכולם בוחרים לעלות לתצפית על ההר Aiguille de midi – שכפי שהבנתי אין שם נגישות לשלג. אני לא מבינה מדוע לא לעלות למון באלן עצמו- ששם בטח השלג נגיש והוא הכי גבוה?
שאלה נוספת מה עושים בימים גשומים? לא כל כך מצאתי מה לעשות חוץ מהנקיק ליד אנסי.
-
אם רוצים נגישות לשלג אז אפשר לעלות ל-Grand Montets. יותר זול וגם אין תורים ארוכים.
-
בקשר לעליה למון בלאן עצמו לדעתי השלג מאוד גבוה ולא נגיש למי שלא מטפס הרים.
בימים גשומים אפשר להיות בבריכות מקורות, ויש מוזיאונים קטנים כמעט בכל כפר.
-
כמו שכבר אמר telo- אם אתם לא מטפסי שלג מקצוענים, לא תוכלו להשתעשע בשלג על המון בלאן למיטב הבנתי.
יחד עם זאת יש מסלולים שיש בהם שלוגיות (משטחי שלג שלא נמסו בקיץ), כמו המסלול אל האגם הלבן.
מצרפת קישור לתיאור הטיול שלנו מהשנה שעברה.
רק קחי בחשבון שבסוף יוני יש סיכוי שהמסלול הזה יהיה עדיין מושלג מכדי להגיע עד האגם הלבן. צריך לבדוק ממש לפני הטיול.
בכל מקרה, תצטיידו בנעלי הליכה טובות ובמקלות אלפיניים.
האלפים הצרפתים- משפחת רוימי 2016
תבלו.
-
המון תודה לכולם על העזרה.
אפרת קראתי בעיון את הטיול שלכם המון תודה יש שם הרבה רעיונות טובים ותמונות מהממות. רציתי לשאול מספר דברים:
- אם אנחנו מתכננים לעשות את הטיול לאגם הלבן האם זה לא אותו נוף כמו מה- Aiguille du midi? כי בהשוואה לכל הרכבלים הוא באמת יקר משמעותית. ואם זה בסגנון של התצפית של הגרוסגלוקנר באוסטריה אז זה קצת מאכזב נראה לי.
- אם כן עולים אל ה- Aiguille du midi ראיתי שכתבת שהגעתי ברגל למערת הקרח? הבנתי נכון? כי אנחנו רוצים להגיע למערה אבל חשבתי שאפשר להגיע ברכבת האדומה. לא הצלחתי להבין יש שם כרטיס שכולל חזרה ברכבת האדומה ונסיעה ברכבל גונדולה- שלא ברור לי מה זה? חשבתי שזה אולי רכבל שמצמצם את המדרגות לפחות בחזור.
- מאוד רציתי לעשות רפטינג עם הילדים אבל אחרי שכתבת שאפשר ליפול זה נראה לי נורא מפחיד, אנחנו עם ילד בין 9 האם זה מתאים? האם עשיתם מסלול מאתגר במיוחד?
-
אנחנו מתכננים לעשות את הטיול לאגם הלבן האם זה לא אותו נוף כמו מה- Aiguille du midi?
- אין מה להשוות בין א.ד.מ. שהוא פסגה בגובה 3800 מטר לבין אגם יפפה בגובה 2500 מטר.
כי בהשוואה לכל הרכבלים הוא באמת יקר משמעותית. ואם זה בסגנון של התצפית של הגרוסגלוקנר באוסטריה אז זה קצת מאכזב נראה לי.
- לא היתי בגרוסלוקנר.
אם כן עולים אל ה- Aiguille du midi ראיתי שכתבת שהגעתי ברגל למערת הקרח? הבנתי נכון? כי אנחנו רוצים להגיע למערה אבל חשבתי שאפשר להגיע ברכבת האדומה.
- אפשר להגיע ברגל מ-Plane du aiguille ולרדת ברכבת האדומה.
לא הצלחתי להבין יש שם כרטיס שכולל חזרה ברכבת האדומה ונסיעה ברכבל גונדולה- שלא ברור לי מה זה? חשבתי שזה אולי רכבל שמצמצם את המדרגות לפחות בחזור.
- הגונדולות בלי תשלום ובאמת מצמצמות את הירידה אבל נשארות עוד 420 מדרגות. כל זה בגלל נסיגת הקרחונים.

-
המון המון תודה על התגובה המפורטת ותודה על התמונות שמבהירות למה לצפות. שכנעת אותי לא להחמיץ את ה- א.ד.מ ואם אפשר משם להמשיך כטיול למערת הקרח אז בכלל זה מצוין. יש לך מושג כמה זמן זה ערך הליכה למערת הקרח משם?
-
Ibd ענה כבר על רוב השאלות. אולי אחדד קצת.
האיגי די מידי זו נקודת תצפית. מהממת, אבל תצפית פנורמית בלבד (עם כל מיני מרפסות ומעליות...). חוויה להתבונן במטפסי השלג המקצוענים מתלבשים ומתכוננים ויוצאים להליכה.
משם יורדים חזרה לתחנת פלאן די איגי ויוצאים למסלול הליכה של כ- 4.5 שעות אל עבר תחנת הרכבת מונטנברס ומערת הקרח. המסלול פשוט מדהים ביופיו. אמנם המון בלאן מאחוריכם (תמיד אפשר לעצור ולהתבונן עליו. אנחנו לא אשת לוט, לא נהפוך לנציב מלח). מסביב מפלונים, פריחה משגעת ועוד ועוד.
לגבי יוקר הרכבלים- אם תתכננו את הטיול כך שיהיו לכם יומיים- שלושה של רכבלים (למשל יום טיול נוסף לאגם הלבן כולל את הרכבל לה- פלגרה והמשכו אינדקס)- תוכלו לקנות פס משפחתי. זה הופך את העסק ליותר משתלם ולא תצטרכו "להתקמצן" על רכבל כזה או אחר. גם הרכבת האדומה כלולה בפס הרכבלים (מציעה לך להיכנס לקישור לאתר הזמנת כרטיסי הפס ולעשות סימולציה למחיר לפי מספר אנשים, גילאים ומספר ימיםהזמנת פס רכבלים).
אני חייבת לומר שבסופו של דבר ויתרנו על הירידה למערת הקרח בגלל המדרגות, מיעוט הקרח, נסיגת הקרחונים והעובדה שביקרנו כבר במערות קרח (היפה ביותר באוסטריה).
לגבי שאלתך על הדמיון לנוף בגרוסגלוקנר- לא דומה בכלל לדעתי. הרבה יותר יפה בעיניי.
כדאי לעיין היטב באתר הרכבלים וללמוד אותם. (מצרפת תמונה) ובסופו של דבר להחליט איזה מסלולים אתם רוצים לעשות.
אם משהו לא ברור- תשאלי.

-
אני חותם על כל משאפרת כתבה, למעט פרט אחד:
המסלול מ-פ.ד.א (תחנת הביניים של הרכבל ל-א.ד.מ.) עד למונטנוורס (רכבת האדומה) לא לוקח 4.5 שעות. נכון שיחסית ארוך, כ-6.5 קמ, אבל רובו ישר או ירידה. לי בגילי המופלג, אם עיקוף לאגם הכחול (לפחות חצי שעה תוספת) ועצירות לצילום ולמנוחה לקח 4 שעות.
אין לי בלוג מסודר אבל דווחתי בפורום אירופה
בפרוט על הטיול שלי:
http://forum.lametayel.co.il/forum_threadt/frm_id-20/msg-431 9208/srch-#msg_4319208

-
המון תודה על ההסברים המעולים לשניכם. בהחלט עשיתם לי סדר בכל העניין והתומונות ממש עוזרות להביא במה מדובר.
בטח יהיו לי עוד שעות בעתיד בנתיים תודה מכל הלב
-
aiguille du midi ומערת הקרח הם שני האתרים הכי מפורסמים באזור המון בלאן אבל גם שני המקומות שאני הכי פחות נהניתי בהם. ב aiguille du midi אני והבן שלי מאוד סבלנו מהקור ואתר הזה עלול להיות מאוד צפוף וכרוך בהמתנה מאוד ארוכה בכל שלב.
מערת הקרח ממש סתמית מכל בחינה. גם הדרך אליה לא מיוחדת וגם לא הנופים. נכון שבדרך יש תצפית על הקרחון הכי ארוך באלפים הצרפתים, אבל יש כמה קרחונים הרבה יותר מרשימים באזור.
כדאי לכם לקרוא על הרכבלים האחרים באזור למשל -brevent flegere less bossons.
אין טעם להשוות לנופים של האלפים האוסטרים. הנופים באזור הזה הרבה יותר מרשימים ועצמתיים.
-
כל אחד והתרשמות האישית שלו. אני נהנתי בשני האתרים.
בא.ד.מ. ישנם גם חלקים סגורים ולא חייבים לצאת החוצה. אבל אם רוצים לצאת החוצה בגובה 3800 מטר, אז צריך להתלבש בהתאם.
למערת הקרח יש 420 מדרגות. למי שזה קשה, באמת לא מומלץ.