ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שבוע ראשון-בדיקה

פורום צפון אמריקה
    9
    36
    4047
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ari0252
      ari0252 נערך לאחרונה על ידי

היי ,

אין פספוס חלילה  ,להיפך התכנית טובה בעיניי וכך כתבתי גם בפוסט הקודם.

ראיתי את ל.א. בהתחלה ובסוף ולכן הערתי.

שתיהנו בנסיעה ושיהיה רק טוב!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • צביקה
        צביקה נערך לאחרונה על ידי

בלי קשר לכן בשבת / לא בשבת, אם אתם עוברים בסדונה (שהאזור שלה שווה ביקור של ממש ולא רק לינה), וזה רלבנטי עבורכם, כדאי שתדעו שגם שם יש קהילה יהודית ובית כנסת.

• avishir1
          avishir1 נערך לאחרונה על ידי

smileyאבדוק 

תודה

• עמיחי13
            עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

לגבי סן דייגו – דעתי האישית היא שזו עיר מאוד נעימה ועמוסה באתרים מעניינים לביקור. אני מקבל כהנחת בסיס שהשבוע הראשון סגור ואתם תבלו את השבת בסן דייגו.

נשאלת השאלה – למה SEA WORLD??? מכל האטרקציות שיש, ללכת דווקא למקום שבו מענים ליוויתנים ודולפינים???

גם ככה יום שישי יהיה דחוס מאוד, לא בטוח שתספיקו גם נושאת מטוסים ענקית וגם OLD TOWN. ועוד להספיק להתארגן לשבת… 

בפארק בלבואה תמצא המון אתרים לביקור – גן חיות, מוזיאון מדע, מוזיאון טבע, מוזיאון תעופה וחלל, 

בסן דייגו שוכן הצי הפסיפי של ארה”ב – זה אחד מהנמלים הכי גדולים שיש לצי. לא תרצו להעיף מבט?

תוכלו למצוא בסן דייגו מקומות לצפיה בכלבי ים בטבע – ולא בסי וורלד. לא עדיף?

יש כמובן גם סיורים ברכב אמפיבי – לילדים זו חגיגה.

אם תרצו יש אאוטלט של פרמיום.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • ערבה
              ערבה נערך לאחרונה על ידי

מצרפת את מה שכתבתי על יום קבלת הקרוואן, כולל הנסיעה לסן דיאגו, וחוות דעתנו על הקמפ שציינת:

יותר משעתיים עשינו קניות של ציוד ומזון – איזה כיף! את הארוחה הראשונה שלנו בקרוואן אכלנו בחניון של הוולמארט – כמה טוב לחזור לעניינים! החלטנו לוותר על Torrey Pines State Park, שסומן כאופציה "על הדרך", והמשכנו לתצפית היפהפייה מ- Soledad Park. למרות שהשעה הייתה "רק" 17:00, החלטנו, בצער רב, לוותר גם על שכונת La Jolla. היינו כבר די עייפים, ויש עוד לפרוק את המזוודות, והציוד שקנינו, ולחלק את תאי האחסון של הקרוואן באופן שכולם יהיו מרוצים... בערך ב- 18:00הגענו לקמפ הענק, שנמצא בגדה הצפונית של Mission Bay, ממש מול עולם הים. קיבלנו סייט צפוף ופנימי שלא כ"כ מצא חן בעיננו. עשינו סיור קצר בקמפ, התבייתנו על סייט ללא שכנים, שנמצא ממש על שפת המים. פקידת הקבלה אישרה לנו לעבור לסייט הזה, לארבעת הלילות הקרובים. הצליח לנו! אחרי שהקרוואן סודר להפליא, ישבנו לאכול ארוחת ערב ראשונה בקרוואן, ומחלון "פינת האוכל" צפינו במופע זיקוקים מרהיב, שהגיע אלינו ישירות מעברו השני של המפרץ – מעולם הים. יופי של פיצוי על הזיקוקים שפספסנו בדיסני.

בהצלחה.

• avishir1

שבוע טוב לכולם

עמיחי- האם היית אי פעם ב SEA WORLD?

• keves160
                  keves160 נערך לאחרונה על ידי

לצערי אני הייתי. זה היה לפני כ-20 שנה, ללא שידעתי מה בעלי החיים האומללים שם עוברים, ולמעשה לא ממש ידעתי שום דבר על המקום. לפחות לא תרמתי מכספי לחוויה, אם כי היום גם לא היתה עולה בראשי מחשבה להיכנס לשם אפילו בחינם.

לגבי הפארק עצמו, גם אז חשבתי שהוא לא מצדיק את הכסף. הופעות של חיות אומללות (וכבר אז נראה לי מוזר שחיות כה עצומות מתגוררות במקום כה מצומצם), ומין סוג של גן חיות של חיות ים. לא ברור לי איך הפארק הפך לאטרקציה כזו גדולה.

אגב, במרוצת השנים יצא לי לראות לווייתנים קטלניים בטבע. מה אומר ומה אגיד, חוויה מדהימה, אחרת לגמרי.

באמת, עדיף לא ללכת לסי וורלד. יום יבוא אתה או ילדיך תראו את הסרט “בלאקפיש” והלב ייחמץ.

• adirgali
                    adirgali נערך לאחרונה על ידי

לגבי בישול לשבת וכיוב- קח בחשבון שאין לך פלטת שבת לחמם, ולא יודעת מה האפשרויות ואם זה בטיחותי להשאיר תנור דולק כל השבת על חום נמוך לצורך חימום האוכל. (אשמח בעצמי לעצה בענין הזה אם מישהו יודע)

• adirgali

אני, לעומת זאת, הייתי מתגברת את יוסמיטי בעוד יום ומגיעה לס.פ רק ברביעי אחהצ.

חמישי יום שלם בס.פ

שישי- אפשר להספיק עוד משהו בס.פ, להצטייד באוכל כשר לשבת ולהגיע למונטריי, בהנחה ששם תכננת לבלות את שבת.

מסכימה גם שהשבוע השני לחוץ נורא, בדגש על ראשון-שני. לא זוכרת כמה זמן נסיעה מס.ד לסדונה, לא בטוחה שזה ליום אחד. ובסדונה תאמין לי שכשתגיעו לא תרצו כל כך מהר להמשיך הלאה, כך שלא תספיקו באותו יום גם להגיע לגרנד וגם להמשיך לנסוע עד פייג'...המלצתי האישית לאור זה שאין לך כל כך יכולת לרווח- לוותר על הגרנד קניון ולהמשיך ישירות מסדונה לפייג', בדרך תעשו את פרסת הסוס.

• adirgali

אני הייתי בסי וורלד. לא מתייחסת כרגע לדיון בנושא היחס לחיות, כי זה לא נראה לי המקום לכך, ואיש הישר בעיניו יעשה.

אבל נוטה להסכים עם עמיחי שאם בחרתם להאריך את המסלול ולהגיע לסן דייגו, יש הרבה מה לראות גם אם תוותרו על סי וורלד, ואנחנו אישית נהנינו יותר מהדולפינים במונטריי, שבלי מאמנים, מיוזמתם הפרטית וברוב חביבותם נתנו הופעה בלתי נגמרת לבאי הרציף של סלטות בטבע:-)

לא מצליחה להבין לגבי השבת של ס.פ, מצד אחד כתבת שתהיו בס.פ אבל בפירוט המסלול כתבת כביש 1, אז שיערתי שהכוונה למונטריי. ואם זו לא היתה הכוונה- מציעה לשקול את ההצעה:-)

• עמיחי13

הפעם האחרונה שהייתי במקום מהסוג של סי וורלד זה כאשר הייתי ילד וההורים שלי לקחו אותי לדולפינריום בתל אביב. אז גם היה מקובל שבקרקס מופיעים פילים, דובים וטיגריסים.

מאז השתנו כמה דברים… קרקסים כבר לא יכולים לאלף חיות, והרגולציה כבר מגיעה בקרוב לקרקסים ימיים. וגם היום כאשר אני מבין מה קורה מאחורי הקלעים אני נמנע באופן אישי וגם לא לוקח את ילדיי למקומות האלה.

ולא שאין אלטרנטיבות… יש בסן דייגו המון מה לעשות. אגב, כאשר לקחתי מעבורת מנמל לונג ביץ בלוס אנג’לס אל האי סנטה קטלינה – מרחק הפלגה של שעה – נתקלנו בים הפתוח בלהקה של דולפינים שביצעו קפיצות. הרבה יותר מרשים כאשר רואים את זה בטבע…

• keves160

בדיוק

אין מילים לתאר עד כמה החוויה של מפגש עם אותו בעל חיים בטבע הוא עוצמתי וחזק פי עשרות ומאות ואלפי מונים. לא רק לווייתנים ודולפינים, גם פילים, זברות, פינגווינים, קנגורואים, אריות ודובי קוטב (כן, טיילתי הרבה...). אפילו המפגש עם השימפנזים בטבע באפריקה היה מרגש ביותר, וזאת על אף שממש קשה לראות אותם, הם זזים מהר ומתחבאים היטב, וגם כיבדו אותי בזריקת גויאבה חצי אכולה על ראשי באזור שאין בו מקלחת אחת לרפואה… (יצאתי בזול, מי שהלך אחריי חטף דברים גרועים יותר...)

כשהיינו ילדים לא היתה מספיק מודעות לנושא, לצערי. אבל כיום אנחנו חכמים יותר, וכדאי שנקבל החלטות חכמות ובעיקר צודקות יותר בהתאם.

• keves160

גם לטעמי זה מסוכן.

אישית איני מאוכלי הכשר, אבל הייתי במצבים שלא היה לי איך לחמם אוכל ליום-יומיים ויותר במסעות, או איך להחזיק אוכל שמחייב מקרר. זו לא נראית לי כזו בעיה גדולה, חוסר האפשרות לחמם – כולה כ-24 שעות. אפשר לאכול דברים טריים כמו סנדביצ’ים וסלטים, להוסיף ביצים קשות שהכנתם קודם וכו’. הסלטים יכולים להיות גם ממלאים יותר, כמו סלט פסטה עם גבינה וירקות (הקבוע שלנו לפיקניקים כשצריך להכין מראש). אם יש מקרר ואתם לא יכולים לוותר על בשר, אפשר לשים בו נקניקים או חזה עוף ולאכול כסנדביץ’ לא חם. הנסיעה ממילא בקיץ למקום חם.

את הארוחה החמה אפשר לעשות בשישי בצהריים, ולמחרת בערב מוצ”ש.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • avishir1

לא תיכננתי להיות בס.פ בשבת{אולי בהתחלהangry} מיכוון שאני עם קרוואן

לא יהיה לי איפה להחנות אותו ןלהסתובב בשבת רגלי בלי קרוניות.

לכן החלטתי לשנות ואז יצא ששבת אמורה להיות בכביש 1 איפשהוא תוך התחשבות בנק הנ”ל:

1-החניון , כנראה, יהיה דרומית לס.פ 

2-כנראה שארצה “לגנוב” עוד קצת מס.פ ביום שישי בבוקר

3-צריך לבשל לשבת

4-לינה ביום ראשון צריכה להיות באנהיים

כמו שאמרתי שום דבר עדיין לא סגור חוץ מהשלד הכללי שציינתי.

מה שהייתי רוצה להוסיף/לרווח זה את יוסמיטי וס.פ

עמיחי-שואל שוב

האם אי פעם היית בSEA WORLD?

• עמיחי13

חשבתי שעניתי blush

לא, לא הייתי ב SEA WORLD. בכל פעם שהייתי בסן דייגו \ סן אנטוניו \ אורלנדו (המקומות שבהם יש SEA WORLD) העדפתי שלא לבקר שם. מאותה סיבה בחרתי לא להגיע לדולפינריום בהולנד.

אני יודע שרבים בוחרים כן ללכת לשם. בסופו של יום כל אחד צריך להחליט לעצמו בענייני מוסר ולהתמודד עם ההחלטות שלו...

• אנשיםטובים
                                    אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

הייתי בסי וורלד כמה וכמה פעמים עד היום (האחרונה לפני 4 שנים).

אם נתעלם בעניין המוסר – זה פארק מאד מהנה בעיניי. לא כולו רק מופעי חיות (למרות שזה כמובן העיקר), ויש שם גם מתקנים (rides) ואוירה טובים.

• 1
                                    • 2
                                    • 2 / 2
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון